Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.04.16. 19:53

Sziasztok!

Akinek volt már olyan gondja, hogy erőtlennek érezte a gépet, és végül főtengely/vezérműtengely jeladó csere oldotta meg a dolgot, meg tudná mondani nekem, hogy beírta-e az autó hibának?

Thx!

2010.04.16. 20:03

RCKDJ írta:Sziasztok!

Akinek volt már olyan gondja, hogy erőtlennek érezte a gépet, és végül főtengely/vezérműtengely jeladó csere oldotta meg a dolgot, meg tudná mondani nekem, hogy beírta-e az autó hibának?

Thx!

Nekem a főtengelynél nem!
kb 5 vagy 6 féle hibakódot írt a gép, amiből mondta a szerelő srác h egyik sem valós hiba hanem a jeladó a ludas :wink:

2010.04.16. 22:46

Bacsek írta:
RCKDJ írta:Sziasztok!

Thx!

Nekem a főtengelynél nem!
kb 5 vagy 6 féle hibakódot írt a gép, amiből mondta a szerelő srác h egyik sem valós hiba hanem a jeladó a ludas :wink:

Nekem beírta (még E39-nél).

2010.04.18. 11:29

Sziasztok!Nekem van egy1998-as E-39-es BMWvém,és nemtudom mi lehet a baja mert állandoan megáll menet közben már voltam szerelönél kicseréltek egy csomo mindent de semmit nem változott.Ja és megvan csippelve.Ha valaki tudna nekem segiteni annak nagyon örülnék.

2010.04.18. 12:19

szabcsika24 írta:Sziasztok!Nekem van egy1998-as E-39-es BMWvém,és nemtudom mi lehet a baja mert állandoan megáll menet közben már voltam szerelönél kicseréltek egy csomo mindent de semmit nem változott.Ja és megvan csippelve.Ha valaki tudna nekem segiteni annak nagyon örülnék.

Szia!

Ahhoz hogy segitsünk kell pár adat:
- bemutatkozó topik: ki vagy mi vagy mióta BMW-zel stb. Elsőre ez fölödlegesnek tűnik de ebből kiderül számunkra életed első BMW-je vagy már van benne hosszabb tapasztalatod és akkor más megoldásokat javasolunk.
- nincs kitöltve milyen kocsiról beszélünk 520i, 525tds kontrva 540i, M5 mert nagyon nem mindegy.
- Van komoly BMW szerelőd vagy szivod amit minden kezdő BMW-s? Hogy olyan szerelőkhöz jársz akik ugatják a speciális márka specifikus hibákat és halvány lila sejtelmük sincsen az igazi okokról.
- Komoly BMW diagnosztikán volt a kocsi? Mármint nem általános hanem BMW specifikus INPA vagy DIS/GT1 diagnosztika.

Jackson, aki folyton kérdez

2010.04.18. 12:56

jackson írta:
szabcsika24 írta:Sziasztok!Nekem van egy1998-as E-39-es BMWvém,és nemtudom mi lehet a baja mert állandoan megáll menet közben már voltam szerelönél kicseréltek egy csomo mindent de semmit nem változott.Ja és megvan csippelve.Ha valaki tudna nekem segiteni annak nagyon örülnék.

Szia!

Ahhoz hogy segitsünk kell pár adat:
- bemutatkozó topik: ki vagy mi vagy mióta BMW-zel stb. Elsőre ez fölödlegesnek tűnik de ebből kiderül számunkra életed első BMW-je vagy már van benne hosszabb tapasztalatod és akkor más megoldásokat javasolunk.
- nincs kitöltve milyen kocsiról beszélünk 520i, 525tds kontrva 540i, M5 mert nagyon nem mindegy.
- Van komoly BMW szerelőd vagy szivod amit minden kezdő BMW-s? Hogy olyan szerelőkhöz jársz akik ugatják a speciális márka specifikus hibákat és halvány lila sejtelmük sincsen az igazi okokról.
- Komoly BMW diagnosztikán volt a kocsi? Mármint nem általános hanem BMW specifikus INPA vagy DIS/GT1 diagnosztika.

Jackson, aki folyton kérdez

...és a hibajelenséget is kérjük részletesebben leírni :wink:

2010.04.18. 13:19

Hi!

Kiprobáltam ezt a memo engedélyezést, hogy óránként csipog.
Azt elmúlt 2-3 napban gyújtásra kapcsolásnál csipog 3-at időtől függetlenül.
Van mikor egymást követően is tudom produkálni, van hogy nem.
Levettem a memot is persze, de továbbra is gyakran csipog ha gyújtásra kapcsolom. Azaz valószinü nem függ össze az órás jelzéssel.

Nem zavar, csak aggodom, hogy nem értek meg valamit amit mondani akar.
Valami ötletet szivesen vennék?

Köszi!

Kihagytam: A kijelzőn az óra jelenik meg minden esetben amikor csipog.

2010.04.18. 16:15

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Akku lemerülése óta nem működik a tolatóradar.
Mi lehet az oka?
Egyáltalán lehet ezt ki be kapcsolni vagy csak a hátramenet aktiválja?
Második gond:A hátsó ajtón a kis háromszögletű ablakon nem húzza vissza a rólót.
Hogyan kell szétszedni?
Előre is köszi annak aki segít.
Üdv
Petyus

2010.04.18. 16:53

Petyus írta:Sziasztok!
Mi lehet az oka?
Második gond:A hátsó ajtón a kis háromszögletű ablakon nem húzza vissza a rólót.
Hogyan kell szétszedni?
Üdv
Petyus

Meg kell nézni diagnosztikával valamelyik szenzor vagy csatlakozó szivat. Hátra menetkor tutira bekapcsol facelift után meg a pdc gomb-al is kapcsolható. Mivel nincs kitöltve merre felé laksz ezért csak saccolom. Ha Bp. vagy Miskolx környéki vagy tudok segiteni egy Tesco gazdaságos diagnosztikával.

Rolót nem tudom passz, mivel Touringon nincsen :lol:

Jackson, a házi diagnoszta

2010.04.18. 16:55

Petyus írta:Sziasztok!
Mi lehet az oka?
Hogyan kell szétszedni?
Üdv
Petyus

Szia!

A PDC-nek van gombja a klímapanel alatt, illetve szerintem a hátramenet is aktiválja.
A rolót nem tudom.

Üdv.

Odus

2010.04.18. 17:00

Köszönöm Jackson hogy válaszoltál.Szoval nekem 6éve van bmw-ém ez most 525TDS automata,és 98-as évjáratu.Tavaj kezdödött,hogy a müszerfalon izzitáskor világit az a jel és amikor beinditottam az autot utána az elaludt.De most amikor izzitok akkor elalszik beinditom az autot,és utána rögtön vissza jön.És addig amig nem melegszik fel a motor addig semmi baj nincs de mikor eléri akkor elkezd ugrálni az a jel a müszerfalon és olyankor mindig menetközben leáll az auto.Ha megált vagy 5alkalommal eltünik az a jel és utána jo addig amig nem hül le teljesen a viz mert akkor megint kezdödik elöröl.Amugy ilyenkor pöcre indul de van amikor alig indul be.Itt Vácon nézettem meg már amit lehetet minden cserélve lett.Nem kimondott BMW-és csak autoszerelö.Rárakattam gépre is de nem mutatott semmit.Szoval tanácstalan vagyok, mert elöbb utobb összefogom törni magam.Ja és csippelve van nemtudom mennyire van hozzá köze,hogy ezt csinálja.

2010.04.18. 17:07

szabcsika24 írta:Köszönöm Jackson hogy válaszoltál.Szoval nekem 6éve van bmw-ém ez most 525TDS automata,és 98-as évjáratu.Tavaj kezdödött,hogy a müszerfalon izzitáskor világit az a jel és amikor beinditottam az autot utána az elaludt.De most amikor izzitok akkor elalszik beinditom az autot,és utána rögtön vissza jön.És addig amig nem melegszik fel a motor addig semmi baj nincs de mikor eléri akkor elkezd ugrálni az a jel a müszerfalon és olyankor mindig menetközben leáll az auto.Ha megált vagy 5alkalommal eltünik az a jel és utána jo addig amig nem hül le teljesen a viz mert akkor megint kezdödik elöröl.Amugy ilyenkor pöcre indul de van amikor alig indul be.Itt Vácon nézettem meg már amit lehetet minden cserélve lett.Nem kimondott BMW-és csak autoszerelö.Rárakattam gépre is de nem mutatott semmit.Szoval tanácstalan vagyok, mert elöbb utobb összefogom törni magam.Ja és csippelve van nemtudom mennyire van hozzá köze,hogy ezt csinálja.

És mi jelez a műszerfalon a kis sárga motor szimbólum vagy az izzitás jel. A letöltések között van egy magyar gépkönyv. Töltsd le és nézd meg pontosan melyik ikon az. Mármint a magyar doksiban mi a neve, mert akkor biztos nem beszélünk el egymás mellett.

simi64: Ha jól sejtem ez a te véred 525tds ami ráadásul chipelt szenved. Az izzitás hogyan jöhet be menet közben?
szabcsika24 a chip-elés miatt részvétem innentől bármi más baja is lehet. Már ha nem normálisan chip-elték természetesen.

Jackson, aki másodikra házi feladatot ad és kérdez

2010.04.18. 17:43

Na Jackson megnéztem az a DDE szoval dizeleknél az izzitást mutatja.Remélem tudsz valami érdekes magyarázatot irni.

2010.04.18. 17:49

jackson írta:
szabcsika24 írta:Köszönöm Jackson hogy válaszoltál.Szoval nekem 6éve van bmw-ém ez most 525TDS automata,és 98-as évjáratu.Tavaj kezdödött,hogy a müszerfalon izzitáskor világit az a jel és amikor beinditottam az autot utána az elaludt.De most amikor izzitok akkor elalszik beinditom az autot,és utána rögtön vissza jön.És addig amig nem melegszik fel a motor addig semmi baj nincs de mikor eléri akkor elkezd ugrálni az a jel a müszerfalon és olyankor mindig menetközben leáll az auto.Ha megált vagy 5alkalommal eltünik az a jel és utána jo addig amig nem hül le teljesen a viz mert akkor megint kezdödik elöröl.Amugy ilyenkor pöcre indul de van amikor alig indul be.Itt Vácon nézettem meg már amit lehetet minden cserélve lett.Nem kimondott BMW-és csak autoszerelö.Rárakattam gépre is de nem mutatott semmit.Szoval tanácstalan vagyok, mert elöbb utobb összefogom törni magam.Ja és csippelve van nemtudom mennyire van hozzá köze,hogy ezt csinálja.

És mi jelez a műszerfalon a kis sárga motor szimbólum vagy az izzitás jel. A letöltések között van egy magyar gépkönyv. Töltsd le és nézd meg pontosan melyik ikon az. Mármint a magyar doksiban mi a neve, mert akkor biztos nem beszélünk el egymás mellett.

simi64: Ha jól sejtem ez a te véred 525tds ami ráadásul chipelt szenved. Az izzitás hogyan jöhet be menet közben?
szabcsika24 a chip-elés miatt részvétem innentől bármi más baja is lehet. Már ha nem normálisan chip-elték természetesen.

Jackson, aki másodikra házi feladatot ad és kérdez

A Tiedben kis BC van, és piktogramos. Az enyém szöveges. (ez persze nem azt jelenti, hogy szabadna világítania az izzításnak) Itt valami nagyon nagy turpisság van a dologban, azt sem írtad, hogy miket cseréltek már.A gyanúm magában foglalja a chipet is. Simán csinálhatja a zavart, ha nem hozzáértő gányolta bele. Passzolom is gyorsan, mert ennek az autónak bizony egy SZAKSZERŰ BMW diagnosztika kell, ami biztosan megmondja Neked a hiba forrását. Mivel már látom :váci vagy nyugodt szívvel felkeresheted a Jackson gazdaságos (Tescos) házi diagnosztikáját, nem fogsz csalódni. Sötétben tapogatózni a legrosszabb: eredmény: a hiba orvoslása helyett jó alkatrészek cseréje, ami nemcsak bosszantó, de költséges is!

2010.04.18. 17:52

Hja, és azt kifelejtettem: automatát nem is szabadna chipelni!!!

2010.04.18. 18:53

Szia Simi.Elöször kezdtem az aksival mert azt gondoltam az szarakodik.Utána adagolot cseréltettem,aztán azt mondta a szerelö nem kap üzemanyagot akkor átemelö pumpát cseréltek benne.Azt hiszem ennyi de ha valami még eszembe jut akkor megirom.Ja és a csip az benne volt amikor vettem nem én rakattam bele.És nem is hiszem hogy 3év mulva lenne vele gond. Vagy mégis?

2010.04.18. 18:56

Ja mert 3éve van nálam az auto,azt elfelejtettem irni

2010.04.18. 19:31

szabcsika24 írta:Szia Simi.Elöször kezdtem az aksival mert azt gondoltam az szarakodik.Utána adagolot cseréltettem,aztán azt mondta a szerelö nem kap üzemanyagot akkor átemelö pumpát cseréltek benne.Azt hiszem ennyi de ha valami még eszembe jut akkor megirom.Ja és a csip az benne volt amikor vettem nem én rakattam bele.És nem is hiszem hogy 3év mulva lenne vele gond. Vagy mégis?
Ha vissza gyul az a lámpa akkor elméletileg izzitó gyertyával van gondja.Vagy annak a reléjével.

2010.04.18. 19:59

simi64 írta:Hja, és azt kifelejtettem: automatát nem is szabadna chipelni!!!

Egy rendes motorral nincs is szükség a chippelésre. :wink: :wink: :wink:

2010.04.18. 21:13

Hali!

Igaz még mindig nem BMW de a héten mesélte nekem egy 8420 pilótája.Mellső véglehajtás szimering cseréjének álltunk neki,de szétszedés után derült ki a behajtó fogaskereket is cserélni kell.A valószínüsíthető ok:RAPID chip a gépen,miért mondom?
Amíg használta bejött egy olyan probléma,hogy egyre egyenletlenebbül járt utána annyira meghalt el sem indult.Felhívta a tulajt ő mondta neki:Húzd le a chipet és dugd vissza az eredeti injektor csatlakozót.Azóta a gép berreg igaz erőteljesen füstölget és 4500 üzemóránál ez autóknál kb 300000 km-t jelent összedőlés előtti állapotban volt a kuplung oldali rezgésfolytó valamint a sebességváltó behajtóagy.A chipről annyit valami baja lett azért állt meg kiment a RAPIDOS ürge megjavította és a 270 lóerő helyett 320-ra felhúzott motort 360 lóerőre még tovább tuningolta a chip belső pótméterével.
A dolog lényege nálunk annyi,hogy megértsétek:Ugyanaz a szerkezeti felépítésű motor
8520-ba lehet max 340 lóerő kombájnba akár 400 is.A különbség csak annyi traktotba minden egy hajtásláncon megy át a kombájnba a nagyobb lóerő megoszlik a menethajtásra valamint a belső cséplőszerkezet hajtására.Tehát a hajtásláncot sem lehet túlterhelni azért sem mert hidrosztatikus.
Ez csak egy elmélet nem lehet ráhúzni a ti BMW autóitokra de a lényeg ugyanaz egy hajtáslánc ami ki van találva egy lóerőhöz ha meg van húzva felfelé nem biztos,hogy jót tesz a hajtásláncnak és a motornak.Egy 7930-as gépen 3000 üzemóra előtt(210000 kilométer)szétkopott az üzemanyagrendszer valamint a hajtáslánc is a túlterhelés miatt.
Legvégül annyit meg kéne próbálni kiiktatni a chipet mit csinál a motor alapállapotban.Ha esetleg ez nem segít beszéljünk még róla ráállítom a saját ismeretségi köröm autós szaktudással rendelkező tagjait is.

üdv.
Pityu
Hozzászólás küldése

VigLink badge