![]() |
2010.01.10. 22:46
basildon írta:basildon írta:tomi1000 írta:tomi1000 írta:jackson írta:tomi1000 írta:Sziasztok
Nekem csak 3 adat kellene:
Titkos menüben mennyi feszultseget mutat jo akksival gyujtason, inditas kozben, alapjaraton, es mondjuk 25OOas fordulaton egy 540-es BMW a "szar" vizhuteses generator?
Kerem akinek 535 vagy 540-es BMW-je van vizhuteses generatorral irjon nekem titkos menu erteket.
Koszonom:
Tamas
Ja és még annyi nem "szar" mivel elmesélték nekem: ha ekkora generátor kéne hűteni akkor olyan nagy lapátja lenne léghűtéssel mint a légcsavar és zúgna mint az állat. Nos ezért inkább kisebb/halkabb vizhűtéses generátor csináltak ami sokkal többre képes mint a légcsavaros kisebbek.
Jackson, aki védi a generátor mundér becsületét
Koszonom a gyors valaszt!
Valoban igy mukodhet a kocsi. A szervizkonyvben olvastam hogy az elozo tulaj eleg keveset hasznalta a kocsit, es gondolom varosban, ezert tobbszor lemerult az akkuja, es meg is halt. Mar alig veszi fel a toltest. Most tettem bele egy uj bosch akksit. 80ah. Majd megnezem az akksi tobbi adatait. Megneztem a generatort, de nem igazan latok vizcsoveket menni a kozelebe. Fentrol semmit sem latni.
Csinaltam par kepet rola, felteszem ide mindjart ha tudom. Ha nem sikerul, holnap.
Amit meg eszrevettem, hogy nagyon picit ingadozik az alapjarat (540-650), es ezzel egyutt a titkos menuben latni hogy a toltes is mozog. Alapjaraton kicsit de latni a helyzetjelzon is hogy nem egyenletesen eg. Az alapjarat es a toltes is folyamatosan jo hidegen, es meg akkor is ha mar 90 fokos a motor. Ha megyek 15 percet es leallok, akkor jon csak elo az alapjarat es a fesz ingadozasos problema.
Van megegy problema isvan koztunk 1700km
En Ugyanis Angliaban elek.
Csinaltam rola videot:
http://www.youtube.com/watch?v=de0pe0bj6uc
Szerintetek mi lehet a problema? Fesszabalyzo? Szenkefe? Vagy ez igy termeszetes? Ennyit ingadozhat?
Szep estet! Tomi
Hallo Tomi,
A videobol itelve a toltes nem elegseges. En ugyan nem vagyok BMW szakerto, inkabb csak altalaban ertek az auto elektronikahoz. Allando 13 V folott kellene tancolnia.
A akkucellák max töltése 2,4V cellánként. 6x2,4=14,4V, a maximális töltőfeszültség, ahol a generátor nem tölt tovább.
Magyarra fordítva: a töltésnek valahol 13,7 és 14,4 között kell sétálnia a vadiúj alkatrészek esetében. Ahogy öregszik, úgy lanyhul az egész és a 13V alá menés már kritikusnak mondható. Úgy láttam, a videón ott a maximum, ahol a minimumnak kéne lenni.
Ja, és még annyit, hogy vigyázz az angol villanyászokkal, semmit semértenek a dologhoz, csak alkatrészcserére jók, meg arra, hogy jól lehúzzanak semmi melóért. Csak úgy, mint máshol.
2010.02.24. 23:38
tomi1000 írta:basildon írta:basildon írta:tomi1000 írta:tomi1000 írta:jackson írta:tomi1000 írta:Sziasztok
Nekem csak 3 adat kellene:
Titkos menüben mennyi feszultseget mutat jo akksival gyujtason, inditas kozben, alapjaraton, es mondjuk 25OOas fordulaton egy 540-es BMW a "szar" vizhuteses generator?
Kerem akinek 535 vagy 540-es BMW-je van vizhuteses generatorral irjon nekem titkos menu erteket.
Koszonom:
Tamas
Ja és még annyi nem "szar" mivel elmesélték nekem: ha ekkora generátor kéne hűteni akkor olyan nagy lapátja lenne léghűtéssel mint a légcsavar és zúgna mint az állat. Nos ezért inkább kisebb/halkabb vizhűtéses generátor csináltak ami sokkal többre képes mint a légcsavaros kisebbek.
Jackson, aki védi a generátor mundér becsületét
Koszonom a gyors valaszt!
Valoban igy mukodhet a kocsi. A szervizkonyvben olvastam hogy az elozo tulaj eleg keveset hasznalta a kocsit, es gondolom varosban, ezert tobbszor lemerult az akkuja, es meg is halt. Mar alig veszi fel a toltest. Most tettem bele egy uj bosch akksit. 80ah. Majd megnezem az akksi tobbi adatait. Megneztem a generatort, de nem igazan latok vizcsoveket menni a kozelebe. Fentrol semmit sem latni.
Csinaltam par kepet rola, felteszem ide mindjart ha tudom. Ha nem sikerul, holnap.
Amit meg eszrevettem, hogy nagyon picit ingadozik az alapjarat (540-650), es ezzel egyutt a titkos menuben latni hogy a toltes is mozog. Alapjaraton kicsit de latni a helyzetjelzon is hogy nem egyenletesen eg. Az alapjarat es a toltes is folyamatosan jo hidegen, es meg akkor is ha mar 90 fokos a motor. Ha megyek 15 percet es leallok, akkor jon csak elo az alapjarat es a fesz ingadozasos problema.
Van megegy problema isvan koztunk 1700km
En Ugyanis Angliaban elek.
Csinaltam rola videot:
http://www.youtube.com/watch?v=de0pe0bj6uc
Szerintetek mi lehet a problema? Fesszabalyzo? Szenkefe? Vagy ez igy termeszetes? Ennyit ingadozhat?
Szep estet! Tomi
Hallo Tomi,
A videobol itelve a toltes nem elegseges. En ugyan nem vagyok BMW szakerto, inkabb csak altalaban ertek az auto elektronikahoz. Allando 13 V folott kellene tancolnia.
A akkucellák max töltése 2,4V cellánként. 6x2,4=14,4V, a maximális töltőfeszültség, ahol a generátor nem tölt tovább.
Magyarra fordítva: a töltésnek valahol 13,7 és 14,4 között kell sétálnia a vadiúj alkatrészek esetében. Ahogy öregszik, úgy lanyhul az egész és a 13V alá menés már kritikusnak mondható. Úgy láttam, a videón ott a maximum, ahol a minimumnak kéne lenni.
Ja, és még annyit, hogy vigyázz az angol villanyászokkal, semmit semértenek a dologhoz, csak alkatrészcserére jók, meg arra, hogy jól lehúzzanak semmi melóért. Csak úgy, mint máshol.
OK koszi
eszerint valoszinuleg problema lesz a toltessel elobb utobb.
Az akksi tolteshibat jelzo lampa mikor villan fel?
Elvileg csak ha nagyon kritikus a helyzet, vagy mar ezt is jeleznie kene?
A brit szerelok valoban nem "szerelnek", csak cserelnek.
Az egyik oka hogy 50-70 fontos oraberben dolgoznak + afa. Neha olcsobb is ha kicserelnek valamit mintha megbutykolnek.
Sajnos en nem allnek neki lekapni a generatort, mert elso ranezesre eleg melyen van![]()
Emellett van meg egy most mar 100% hogy elektromos hibam.:
A motorviz hofok jelzo mutato neha gondol egyet es elfekszik maximumon. Bekapcsoltam a titkos menuben a vizhofok kijelzest, es menet kozben 71 es 95 fok kozott mozog az ertek. Ha gyorsabban megyek akkor lemegy 75-71-ig. Most -2 fok van odakint. Forgalomban 95 fok korul van. Viszont a mutato kb 10 percenkent 1 pillanat alatt felugrik maximumra, es a board -125 fokot mutat kozben ( elsoszor a szivem megallt) de neha fel perc mulva, 5 perc mulva visszaugrik fuggolegesbe ahogy kell. Olyankor a titkos menu is mutatja azonnal a realis vizhofokot. Az ertek azonnal valtozik amikor ez a hiba jelen van. Nem kuszik a hofok, hanem pl 75 fokrol ugrik -125-re es a mutato elfekszik a maximumon. Nem tudom miert minusz 125-ot mutat a titkos menu, de ez is a hiba resze lehet.
Neztem a szervizkonyvben es 2x volt cserelve a "coolant temp sensor" de az nem oldotta meg a hibat (ami gondolom akkor is ugyanez volt). A mutato nem romolhatott el, mert a titkos menu is hulyeseget mutat.
Minek lehet meg koze a vizhofok kijelzeshez elektronikusan? Ennek latom muszerfal lebontas lesz a vege.
Ha talan mas topicba tarozik ez a kerdes, kerem jelezzetek azt is, es beirom oda is.
2010.09.26. 20:23
2010.09.26. 20:25
2010.09.26. 20:31
Ha az oldalra hivatkozol akkor még 10%kedvezményt is kapsz vagy lehet soronkívüliség is megoldható.Ha ez ugyan az a cég.HG írta:Urak,
végigolvastam a topikot, okosabb is lettem, de:
Tegnap óta a töltésjelző nem alszik el menet közben, csak néha és rövid időre, tehát többet ég, mint nem...
Akku fesz:
(mai mérések, tegnap 15 km ilyen bajjal való autókázás és 24 óra levett sarus állás után hátul az akkksinál)
12-12,5 terheletlenül (csak a csomagtér világítás megy)
indításkor leesik 10,5-re
állásban túráztatva 12-14 közt változik, de nem fordulatszámfüggően, hanem random, és nem meglepő módon 14 környékére érve elalszik a töltésjelző lámpa.
Mire számíthatok, generátor felújítás? (nem hallok rendellenes hangot, és a szíj is a helyén feszesen)
Vagy feszültség szabályzó?
Holnap reggel elsőként hívom a Kertész utcát, de félek, ha nem tudnak SOS velem foglalkozni, akkor lesz pár nap, hogy így kell járni. Kedden pl. ha törik, ha szakad vagy 20-25 km-t meg kell tennem Bp-en kocsival.
Köszi, ha van valami ötletetek!
2010.09.26. 20:41
2010.09.27. 23:06
HG írta:Igen, köszönöm, őrájuk gondoltam, jelen fórumokról találva
2010.09.27. 23:09
És mi volt fesz szabályzó vagy szénkefe?HG írta:HG írta:Igen, köszönöm, őrájuk gondoltam, jelen fórumokról találva
Már meg is csinálták, korrekten, gyorsan, jó áron, újfent hálám a klubnak és a fórumnak
2011.04.25. 19:23
2011.05.12. 22:29
2011.06.05. 17:15
Csumpy írta:43 ezredesért mit csináltak rajta, lehet tudni?
Ugyanis a csapágy meg szénkefe, nem kerül többe mint 5-8 ezer maximum.
A szétszedése meg nem bonyolultabb mint egy hajszárítóé (na jó.....ipari hajszárító).
2011.06.05. 17:24
atizba írta:sziasztok.
szerintem kipurcant a generatorom, igen kellemes kavedaralo hang jon a motorter felol...
az lenne a kerdesem, hogy lenne vkinek egy szökék szamara is fogyaszthato reszletes leirasa, hogy sajat magam hogyan tudnam a csapagyat kicserelni? felteve ha nem nagy faradtsag. Kezdve onnan, hogy hogyan banyasszam ki a cuccot a motorterbol, milyen szerszamokat vigyek magammal, egyszoval minden.
Sajnos az üveghegyen is tul vagyok egy generatoroshoz kepest, ezert attol tartok vagy megprobalom magam, vagy kenytelen leszek kikohogni egy uj generator arat. csak annyira akarnam osszerakni, hogy hazaerjek vele, de ez a csorompoles szerintem mar a veget jelzi.
1000kösz
2011.06.05. 17:46
barbrady írta:Biztos a generátor csörög? Hogy állapítottad meg?
2011.06.05. 17:57
atizba írta:barbrady írta:Biztos a generátor csörög? Hogy állapítottad meg?
igazad volt - nem az. lementem a garazsba, es bevetettem a jo oreg csavarhuzo-sztetoszkopos trukkot. a jobb oldalrol jon, de kicsit lentebbrol.
2012.01.07. 23:12
2012.01.07. 23:16
csereltem akksit, de az uj is furan gyengenek tunik alig egy delutan utcai acsorgas utan... van otlete valakinek, hogy milyen sorrendben kezdjem meg a hibakeresest?
+ az alapjarati toltes is csak 13.8V - ez se epp a legkiralyabb. jol indul az ev
2012.01.08. 00:19
csereltem akksit, de az uj is furan gyengenek tunik alig egy delutan utcai acsorgas utan... van otlete valakinek, hogy milyen sorrendben kezdjem meg a hibakeresest?
+ az alapjarati toltes is csak 13.8V - ez se epp a legkiralyabb. jol indul az ev
2012.01.08. 00:42
Imco írta:atizba írta:sziasztok.
Nálam is ennyi, új generátor és új akksi mellett.
2012.01.08. 10:05
2012.01.29. 13:06