![]() |
2007.03.30. 22:44
Leslie33 írta:admin írta:Leslie33 írta:Segítsetek megérteni az összefüggést, hogy kályha meghibásodása esetén autópályán miért hűl vissza a víz és miért marad stabil a hőmérséklet a városban?![]()
Továbbá, ha a kályhát géppel beindítják és kikormolják, akkor ez stabil javulást hoz, vagy csak átmeneti megoldást jelent? Ebben az esetben a kályha egészben kuka, vagy részben is javítható és ennek milyen költsége van?![]()
Köszi. Üdv.
A kályha egy idő után ki kapcsol ha utána is visszahűl akkor annak termosztát baja van! Mert kályha nélkül is stabilan kéne tartani a hőfokot mert melegbe ugyebár nem megy a kályha.A két termosztát közül az egyik kuka.
De BMW_Power klubtársunk már javitota a kályhát ugyhogy biztos lehet javitani.
Ha igaz amit írtál, akkor egyformán kellene viselkednie pályán és városban egyaránt, de csak pályán hűlt vissza!
2007.03.30. 23:33
Igyvan!Buci írta:Leslie33 írta:admin írta:Leslie33 írta:Segítsetek megérteni az összefüggést, hogy kályha meghibásodása esetén autópályán miért hűl vissza a víz és miért marad stabil a hőmérséklet a városban?![]()
Továbbá, ha a kályhát géppel beindítják és kikormolják, akkor ez stabil javulást hoz, vagy csak átmeneti megoldást jelent? Ebben az esetben a kályha egészben kuka, vagy részben is javítható és ennek milyen költsége van?![]()
Köszi. Üdv.
A kályha egy idő után ki kapcsol ha utána is visszahűl akkor annak termosztát baja van! Mert kályha nélkül is stabilan kéne tartani a hőfokot mert melegbe ugyebár nem megy a kályha.A két termosztát közül az egyik kuka.
Ha igaz amit írtál, akkor egyformán kellene viselkednie pályán és városban egyaránt, de csak pályán hűlt vissza!
Szevasztok!
Én teljesen amatőr vagyok, de szerintem a visszahűlés nem kályha gond. Pályán a nagy menetszél miatt visszahűlhet, de városban nincs menetszél, nem hűti olyan nagyon, talán ezért tartja meg. Szerintem is termosztát lehet.
2007.03.31. 16:06
admin írta:Igyvan!Buci írta:Leslie33 írta:admin írta:Leslie33 írta:Segítsetek megérteni az összefüggést, hogy kályha meghibásodása esetén autópályán miért hűl vissza a víz és miért marad stabil a hőmérséklet a városban?![]()
Köszi. Üdv.
Szevasztok!
Én teljesen amatőr vagyok, de szerintem a visszahűlés nem kályha gond. Pályán a nagy menetszél miatt visszahűlhet, de városban nincs menetszél, nem hűti olyan nagyon, talán ezért tartja meg. Szerintem is termosztát lehet.
(megelőztek a válaszal)
2007.03.31. 18:44
Leslie33 írta:admin írta:A kályha egy idő után ki kapcsol ha utána is visszahűl akkor annak termosztát baja van! Mert kályha nélkül is stabilan kéne tartani a hőfokot mert melegbe ugyebár nem megy a kályha.A két termosztát közül az egyik kuka.Leslie33 írta:Segítsetek megérteni az összefüggést, hogy kályha meghibásodása esetén autópályán miért hűl vissza a víz és miért marad stabil a hőmérséklet a városban?![]()
Köszi. Üdv.
Szevasztok!
2007.06.10. 07:28
2007.10.11. 21:26
2007.10.11. 21:44
bezo írta:Sziasztok!!!!!!!!!
Egy kis segítség kellene!
Meghalt az állófűtésem, a Somogyi megnézte, és az izzítógyertya a rossz.Számítógép azt írja, hogy nincs "lánggyújtás".
Ha valaki tudja ,hol lehet izzítógyertyát kapni legyen szíves és ne tartsa magában. Ha tudtok tel számot az is tökéletes.
az enyém 20/9136565
előre is köszi
bezo![]()
![]()
![]()
2007.10.11. 22:18
2007.10.13. 11:09
bezo írta:Sziasztok!!!!!!!!!
Meghalt az állófűtésem, a Somogyi megnézte, és az izzítógyertya a rossz.Számítógép azt írja, hogy nincs "lánggyújtás".
Ha valaki tudja ,hol lehet izzítógyertyát kapni legyen szíves és ne tartsa magában. Ha tudtok tel számot az is tökéletes.
az enyém 20/9136565
előre is köszi
bezo![]()
![]()
![]()
2007.10.13. 12:17
geisz írta:bezo írta:Sziasztok!!!!!!!!!
az enyém 20/9136565
előre is köszi
bezo![]()
![]()
![]()
Szia bezo!
Lehet hogy épp veled beszélt Somogyi telefonon, miközben az én autómat csinálta a héten?
2007.10.13. 13:21
bezo írta:geisz írta:bezo írta:Sziasztok!!!!!!!!!
az enyém 20/9136565
előre is köszi
bezo![]()
![]()
![]()
Szia bezo!
Lehet hogy épp veled beszélt Somogyi telefonon, miközben az én autómat csinálta a héten?
Szia!!!
Valószínű,hogy velem beszélt.Mikor voltál nála? Én pénteken beszéltem vele.
Csütörtökön a fékolajat cserélte,és akkor nézte meg a számítógépen az állófűtésemet,de kályhát még nem javított,pedig nem mai szaki.![]()
![]()
Kár hogy nem találkoztunk.
bezo
azt a navi lemezt még mindig tartogatom
2007.10.20. 23:21
2007.10.20. 23:31
2007.10.20. 23:46
kovessyroli írta:valószínűleg tök idióta a kérdésem, de azért bátorkodom előhozni:
miből derül ki, hogy az állófűtésem nem működik rendesen?
illetve milyen, amikor rendesen működik?
mi utal arra, hogy esetleg el van kokszosodva?
köszi
roland
2007.10.21. 13:23
2007.10.21. 13:29
strobi írta:Sziasztok!
Egy kérdésem lenne mégpedig,ha van a kocsimban olyan menü,hogy aux.ventilation akkor az mit is csinál pontosan?
Időzitett szellőztetés vagy esetleg kis okosságal időzitett fűtést is lehet csinálni belőle?
Soha sem használtam ezt az dolgot ezért tudatlan vagyok e téren...![]()
köszi.
üdv.strobi.
2007.11.09. 00:15
bezo írta:kovessyroli írta:valószínűleg tök idióta a kérdésem, de azért bátorkodom előhozni:
miből derül ki, hogy az állófűtésem nem működik rendesen?
illetve milyen, amikor rendesen működik?
mi utal arra, hogy esetleg el van kokszosodva?
köszi
roland
Szia!!!!
A bal első kerék doblemez mögött van a kályha./utastér felé/ Ha működik akkor azt lehet hallani.Indítsd be álló motornál a menüből direktbe, vagy programozd be, és lehet hallani amikor beindul, a vezetőülés alatt van a kipufogó ott meg füstöl.
Ha gondolod rám csöröghetsz.20/9136565 hétvégén is.
bezo
2007.11.13. 09:00
bezo írta:Sziasztok!!!!!!!
Megoldódott az állófűtés gondom.
Senki nem akarta elvállalni a javítást,ezért szétkaptam magam. BMW Power kolléga azért segített Pü-ben. Azért nem indult be a kályha, mert az izzítógyertya teljesen elkokszosodott.Kályha szétdob,kitisztít,összerak, és láss csodát műkszik.
Ha van egy kevés műszaki érzéketek ne féljetek hozzápiszkálni, csak arra kell figyelni, hogy a csavarok mind le vannak rögzítőzve,és könnyen beleszakadnak./M4/
Üdv
bezo![]()
![]()
2007.11.14. 16:10
[align=justify]BMW_Power írta:bezo írta:Sziasztok!!!!!!!
Megoldódott az állófűtés gondom.
Senki nem akarta elvállalni a javítást,ezért szétkaptam magam. BMW Power kolléga azért segített Pü-ben. Azért nem indult be a kályha, mert az izzítógyertya teljesen elkokszosodott.Kályha szétdob,kitisztít,összerak, és láss csodát műkszik.
Ha van egy kevés műszaki érzéketek ne féljetek hozzápiszkálni, csak arra kell figyelni, hogy a csavarok mind le vannak rögzítőzve,és könnyen beleszakadnak./M4/
Üdv
bezo![]()
![]()
Hali
Na örülök hogy sikerűlt! Igen ez a leggyakoribb probléma hogy nyakig kokszos.
Végülis 3 dolog van ami el szokott romlani: izzítóstift, fuvatómotor, keringető motor. ha a háromból egy rosz akkor már nem engedi indítani a kályhát. ellenőrzésük egyszerű, csatikra rá 12v és rögtön látszik jó-nemjó.
Van még a kályha elött az alvázon egy kis gázolaj szivattyú, de az eléggé strapabíró, ritkán adja fel.
Minden alkatrész megvehető a www.webasto.hu-nál, XIII-ker Szt László út73-alatt. Izzítót nemtom, de a kerinegtő motort vettem onnan 24-ért (amit mellesleg a wallis 40 felett hoz)
2007.11.14. 18:25