2007.06.30. 21:21
Qwerti írta:Sziasztok!
Nektek fordult már elő olyan, hogy a klímavezérlőbe valamilyen üdítő löttyent? A hőmérsékletet és a ventilátort állító gombok beragadnak, de persze egy idő után (kb2-3 másodperc) visszaugranak. Úgy tudok csak hőmérsékletet állítani hogy egy párszor (kb 5X) megnyomom a lefelé és a felfelé gombokat és akkor valamennyire működnek. Ma szédszedtem a pohártartót mert ott is hasonló volt a helyzet, megpucoltam alkohollal azokat a részeket amik mozognak és most már működik rendesen. Csak az a baj hogy a klímavezérlőnek nem merek nekiállni úgy hogy nincs róla semmilyen információm. Az lenne a kérésem hogy ha valakivel fordult már ilyen elő, az leírná hogy hogyan kell orvosolni az ilyen problémát.
Előre is köszönöm a segítséget! Qwerti
Valahogy szétlehet szedni mert lehet külön gombokat is kapni és azt is bekel rakni valahogy.Kérdezd meg dcs73-at ő nemrég cserélt gombokat.
2007.06.30. 23:32
admin írta:Qwerti írta:Sziasztok!
Nektek fordult már elő olyan, hogy a klímavezérlőbe valamilyen üdítő löttyent? A hőmérsékletet és a ventilátort állító gombok beragadnak, de persze egy idő után (kb2-3 másodperc) visszaugranak. Úgy tudok csak hőmérsékletet állítani hogy egy párszor (kb 5X) megnyomom a lefelé és a felfelé gombokat és akkor valamennyire működnek. Ma szédszedtem a pohártartót mert ott is hasonló volt a helyzet, megpucoltam alkohollal azokat a részeket amik mozognak és most már működik rendesen. Csak az a baj hogy a klímavezérlőnek nem merek nekiállni úgy hogy nincs róla semmilyen információm. Az lenne a kérésem hogy ha valakivel fordult már ilyen elő, az leírná hogy hogyan kell orvosolni az ilyen problémát.
Előre is köszönöm a segítséget! Qwerti
Valahogy szétlehet szedni mert lehet külön gombokat is kapni és azt is bekel rakni valahogy.Kérdezd meg dcs73-at ő nemrég cserélt gombokat.
Sziasztok!!! Valóbann cseréltem gombokat de ahoz nemkell szétszedni sem mert kijönnek , de ezzel nemoldódik meg a bajod mert alatta azok az érzékelök ,kapcsolók is ragadnak az biztos

A gombokat egyszerű kiszedni ,az ujadat alúlról aláteszed víz szintesen és nyomod felfelé közbenn bilented kifele és kifog fordulni ,nemkell erösen,visszafele elöször a tetejét belerakod a gombokon vanak pöckök azt beakasztod a hejére és az alját meg vissza patintod és ennyi

Remélem érthetö ahogy leírtam

a komplet panelszétszedés az már kicsit érdekesebb,ha érdekel PÜ-ben elérsz és megbeszéljük
2007.07.14. 22:00
leto írta:Sziasztok!
Sajna bedöglött a klímakompresszorom. Egy 1996-os 523-m van. Ha valakinek van ötlete, hogy honnan tudnék elfogadható áron szerezni egyet, azt megköszönném.
[
Sziasztok!
Én a Duenen láttam eladó klímakompresszort , de nem tudom mejik Bömbibe való! Tudja valaki hogy a félautomata klímavezérlőt ki lehet e cserélni digitálisra nagyobb macera nélkül?
2007.07.15. 16:20
Sziasztok márkatársak! Segítséget szeretnék kérni, nekem sem megy a ventilátor, nemigazán tudom hogy áljak neki kiszedni??! Ha valaki elárulná a trükköt,/ha van/hálás lennék! köszi!
2007.07.15. 20:32
Driver írta:
Tudja valaki hogy a félautomata klímavezérlőt ki lehet e cserélni digitálisra nagyobb macera nélkül?
egyszer mintha lett volna már erről szó, és az lett a konklúzió, hogy inkább vegyen az ember digitális klímásat (az e39-ek 95%-a úgyis az), mert utóbb kicserélni az, gigasz*p*s...
2007.07.16. 12:39
party írta:Sziasztok márkatársak! Segítséget szeretnék kérni, nekem sem megy a ventilátor, nemigazán tudom hogy áljak neki kiszedni??! Ha valaki elárulná a trükköt,/ha van/hálás lennék! köszi!
Melyik venti nem megy? Az utastéri, vagy a kiegészítő ventilátor, ami elöl van a motortérben?
2007.07.16. 20:05
Köszi a választ!
Én is csodálkoztam hogy egy jól felszerelt,gyönyörű fekete 530D kombiba hogyan nem digit klíma került,de így sem bírtam nem megvenni,hisz ez volt az álmom!Most tudnék egy vezérlőt 10-ér,ezért ötlött fel bennem a gondolat,de ha nem hát nem.
Tudja valaki hogy a félautomata klímavezérlőt ki lehet e cserélni digitálisra nagyobb macera nélkül?[/quote]
egyszer mintha lett volna már erről szó, és az lett a konklúzió, hogy inkább vegyen az ember digitális klímásat (az e39-ek 95%-a úgyis az), mert utóbb kicserélni az, gigasz*p*s...[/quote]
2007.07.16. 23:28
Driver írta:Köszi a választ!
Én is csodálkoztam hogy egy jól felszerelt,gyönyörű fekete 530D kombiba hogyan nem digit klíma került,de így sem bírtam nem megvenni,hisz ez volt az álmom!Most tudnék egy vezérlőt 10-ér,ezért ötlött fel bennem a gondolat,de ha nem hát nem.
Tudja valaki hogy a félautomata klímavezérlőt ki lehet e cserélni digitálisra nagyobb macera nélkül?
egyszer mintha lett volna már erről szó, és az lett a konklúzió, hogy inkább vegyen az ember digitális klímásat (az e39-ek 95%-a úgyis az), mert utóbb kicserélni az, gigasz*p*s...[/quote][/quote]
az a fő gáz, hogy a teljes klímaegységet (nem csak a panelt) ki kellene cserélni, ahhoz meg ki kell venni a műszerfalat. és az nem túl egyszerű...
egyébként a témakörben már láttunk csodákat: többen találkoztak már pl a 16:9 navi + manuál klíma kombóval

ilyenkor csak arra lehet gondolni: a tulaj valamit csúnyán elnézett az autó megrendelésekor az extralistán...
2007.07.18. 19:10
sziasztok,
nekem azt mondták NT nél, hogy ha nem megy a kiegészítő klíma ventilátor, akkor azt csak egyben lehet cserélni, mert 98 után már vezérlővel van szerelve, így nem lehet megoldani egy ellenállás cserével.
szerintetek?
2007.07.19. 09:20
Az én tudomásom szerint is így van.
2007.07.19. 10:49
Doki írta:sziasztok,
nekem azt mondták NT nél, hogy ha nem megy a kiegészítő klíma ventilátor, akkor azt csak egyben lehet cserélni, mert 98 után már vezérlővel van szerelve, így nem lehet megoldani egy ellenállás cserével.
szerintetek?
nekem is ezt mondták ugyanitt, és máshol is megerősítették.
2007.07.19. 13:58
Köszönöm az infót, így már nyugodtan fizetem ki a 200 euro-t + a munkadíjat.
jó autózást mindenkinek!
2007.07.20. 13:05
Üdv mindenkinek!
1996-os BMW E39 523i-hez keresek klímakompresszort!
A mellékelt linkre tettem fel képet a kiszerelt kompresszorról, tipusleírással együtt.
Ha valaki tud segíteni azt előre is megköszönöm!
E39 RULES
http://moore.atw.hu/klima.jpg
2007.08.02. 15:27
Nekem is gondom volt a klimával, éspedig már tavaly óta nem ment a legerőssebb fokozaton, idén pedig kikapcsolt teljesen néha-néha 1-2 napra. Gondolhatjátok milyen jól esett ez ebben a kánikulában a fekete szinü vasban

. Elmentem egy "szerelőhöz" mire ő: "ez a klimaventillátor lesz, 340 euro, plussz 20 a csere ".Szerencsére még érdeklődtem egy kicsit, megnéztem én is és láttam ,hogy a ventillátor működik csak bent nem fúj. Igy mentem el egy profi szervizbe (Debrecen , Mavisz Kft ) ahol 30 perc alatt megcsinálták 24000 Ft-ért ( kb 95 euro ). A hiba abban a szenzorban van amit sündisznónak is becéznek.
Ha valakinek ilyen gondja akadt nyugodtan irjon , ha tudok adhatok még részletesebb hiba vagy javitás leirást.
2007.08.02. 15:57
Udv, az a szegyen esett meg az autommal, hogy nincs benne klima. Ez nem is volt gond, mig csak Angliaban hasznaltam, de mostanaban itt Mo-on elegge meleg van:) Kerdesem az lenne, hogy tudtok-e vkit, aki klimabeszerelessel foglalkozik e39-esbe. Gondolkodom erosen, hogy megerne-e. A szerelom azt mondta, hogy megvan a helye a motorterben, meg a bemenet is az utazterbe, o is csak nezett, hogy akkor miert nincs benne a klima. '97 nov-i az auto.
2007.08.02. 23:41
steve525tds írta:Udv, az a szegyen esett meg az autommal, hogy nincs benne klima. Ez nem is volt gond, mig csak Angliaban hasznaltam, de mostanaban itt Mo-on elegge meleg van:) Kerdesem az lenne, hogy tudtok-e vkit, aki klimabeszerelessel foglalkozik e39-esbe. Gondolkodom erosen, hogy megerne-e. A szerelom azt mondta, hogy megvan a helye a motorterben, meg a bemenet is az utazterbe, o is csak nezett, hogy akkor miert nincs benne a klima. '97 nov-i az auto.
szerintem keresd meg rhantost, ő szereti az ilyen építsükátafélautót típusú kihívásokat
2007.10.03. 14:43
SZIASZTOK!
Szorgalmasan olvasgatom a hozzászólásaitokat,és most lenne pár kérdésem.
1.a klímaventillátor elkezdett hülyéskedni.Forog párat,majd leáll,aztán a másik irányba ugyanez.Minden szerelő cseréltetné,de egyik sem biztos benne.
2.Honnan tudom megállapítani,hogy az M-es alufelni eredeti vagy replika-e?
3.A hátsó kerekeim belső felülete jobban kopik,mint a többi része,ráadásul minél több futóművessel nézetem meg,annál több "okosságot" hallok.De ugyanezt láttam pár hónapos e60-on,vagy új Passat kombin.Még 1 észrevétel:mindegyiken ugyanolyan Dunlop gumi volt.
ha nem jó topicba írtam bocsi,de ezt a számítógépészkedést még tanulni kell
2008.02.23. 10:22
tom írta:SZIASZTOK!
Szorgalmasan olvasgatom a hozzászólásaitokat,és most lenne pár kérdésem.
1.a klímaventillátor elkezdett hülyéskedni.Forog párat,majd leáll,aztán a másik irányba ugyanez.Minden szerelő cseréltetné,de egyik sem biztos benne.
2.Honnan tudom megállapítani,hogy az M-es alufelni eredeti vagy replika-e?
3.A hátsó kerekeim belső felülete jobban kopik,mint a többi része,ráadásul minél több futóművessel nézetem meg,annál több "okosságot" hallok.De ugyanezt láttam pár hónapos e60-on,vagy új Passat kombin.Még 1 észrevétel:mindegyiken ugyanolyan Dunlop gumi volt.
ha nem jó topicba írtam bocsi,de ezt a számítógépészkedést még tanulni kell
Én szerintem a hatso kerekek terpesztenek és igy a belsö rész jobban érintkezik a azfaltal.
2008.02.23. 14:44
Hát igen az összetartás/dőlés elég vicces némelyik BMW-n. Láttam már olyat amelyik alatt 45fokban álltak a kerekek

Az egy dolog, hogy 20ezret bír úgy egy gumi, de amikor az autó kajak megdő,l a kerék akkor egyenesedik fel ergo maximális a tapadás. Piszkosul lehet azokkal csapatni, csakhát kinek éri meg...
2008.02.23. 16:09
Az a vicces, mikor a kocsma előtt odajön egy atyámfia, és kissé spiccesen a vállamra támaszkodik, és megkérdi, hogy: "oszt a tiéden mér ilyen szarul állnak a gumik?... Me én tudom, hogy minden béemvé dibdáb ólábú"...
És akkor lehet neki magyarázni, hogy ez autó, és nem rottweiler...