* *
Pontos idő: 2026.04.30. 18:12

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 213 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 07:10 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
Blog: Blog megtekintése (0)
MChris írta:
zsolte39 írta:
Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a segítséget és a sok biztatást! :) Úgy néz ki, egy időre leáll a projekt, mivel eljutott olyan szintre, amivel jelen pillanatban megelégszem.

A munka nagy részét a beépítő keret tette ki, sokféle megoldáson gondolkoztam, amiből végül kettő valósult meg. Az első, hogy a gyári magnós fej előlapját használtam fel, és purhabbal, epokittel alakítottam ki a keretet. Ennek nagy hátránya a hosszadalmas készítés, és a megfelelő tudás hiányában nem lesz tökéletes az előlap. Én soha életemben nem csináltam még ilyesmit, de ahhoz képest tűrhető lett az eredmény.

Végül a lézeres vágás mellett döntöttem, így a mostani keret két plexi lapból készült. Az elülső 3 mm vastag, tulajdonképpen ez tartja az érintőpanelt és monitort a helyén, hogy ne boruljanak ki, ha padlógázzal indul az ember. :D A másik lap hátul helyezkedik el, amire az elektronikákat és a monitor tartókat szereltem. Az egész keret mögé feketére fújt vastag PVC lap került, hogy a felület szerelt alkatrészeket megvédjem az esetleges szerelés közbeni ütésektől. Az eredmény sokkal jobb lett, mint az epokittes megoldásnál. A dolog két ponton hibádzik: a jobb oldali takaró díszléc (a kesztyűtartó fölötti) kicsit eláll a bal oldalsó fülnél, mivel a beépítő kerethez felhasznált rögzítő lemez túl vastag volt - a lemez a takaró léc alatti lyukhoz van csavarozva. A másik hiba: a keret alján van kb. 1 mm hézag, nem feltűnő, de bosszantó. A festés is egész jól sikerült. Két réteg alapozó és két réteg matt fekete festék került a keretre.

Ami nehéz volt: kiszedni a fejegységet rögzítő keretet. Az egyik ujjam és az alkarom bánta, de csak kijött. Kétemberes munka, itt is ott is feszíteni kell a műszerfalat, hogy anélkül ki tudd szedni, hogy szét kéne kapni az egész belsőt.

bmw540ipower

A 7"-os szélesvásznú TFT-k érintőképernyőjének mérete kis ráhagyással 167 x 106 mm. Érdemes előbb érdeklődni, nehogy fölöslegesen adj ki érte pénzt. :)

Janika_86

Teljesen igazad van, csak az fogjon bele, akinek van ideje és türelme az ilyen dolgokhoz. Én hetente bontottam szét az egész belsőt a kábelezések miatt, és még legalább egyszer meg kell ismételni, hogy a TFT kábeleit behúzzam.

Ami még buktató: az akksi. Nekem 80Ah-s van hátul, és elég rendesen megérzi szegény a bent lévő két erősítőt és a PC-t. Mindenképp vagy nagyobb kapacitású akksit ajánlok, vagy egy kondit a csomiba. Az elmúlt 1 hónapban kétszer kellett bikázni az autót, igaz ehhez az is hozzá tartozik, hogy az első alkalommal csontra sikerült lemeríteni 2 órás zenéléssel és az állófűtéssel. Szóval csak óvatosan. :)

Hege525d

Szoftver függő a dolog. Mivel én a Centrafuse mellett döntöttem, le kell mondjak a kommunikációról. A CF ODB2-t tud, ami viszont tudtommal csak az amerikai autókba épített szabvány, bár majd okosabbak mondanak róla valamit. Ha jól rémlik, akkor Road Runner kezel 1-2 dolgot, de kell hozzá intefész is. Kérdezd MChris-t, szerintem neki van pár infója. :)

Képek itt:
mybimmer-atw.hu

Kéretik nem nevetni, hogy koszos az autó. :P Mostanában nem takarítottam. :oops:

Ha valakinek tudok segíteni, szóljon bátran. Előre is elnézést, ha későn reagálok, de néha nem kapom meg az értesítőket. :P

Üdv, jó éjt
Zsolt

Szia Zsolt!

Gratulálok! Szép és kitartó munka volt! :taps:

Köszönöm a sok segítséget :!: ,akkor "bemutató élőben" November 15.-én :?: :lol:

Szia! :)

Én köszönöm a bátorítást! :D Nov. 15 mehet, ott leszek!

Üdv
Zsolt

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 07:10 
Törzsvendég
Törzsvendég

MChris írta:
zsolte39 írta:
Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a segítséget és a sok biztatást! :) Úgy néz ki, egy időre leáll a projekt, mivel eljutott olyan szintre, amivel jelen pillanatban megelégszem.

A munka nagy részét a beépítő keret tette ki, sokféle megoldáson gondolkoztam, amiből végül kettő valósult meg. Az első, hogy a gyári magnós fej előlapját használtam fel, és purhabbal, epokittel alakítottam ki a keretet. Ennek nagy hátránya a hosszadalmas készítés, és a megfelelő tudás hiányában nem lesz tökéletes az előlap. Én soha életemben nem csináltam még ilyesmit, de ahhoz képest tűrhető lett az eredmény.

Végül a lézeres vágás mellett döntöttem, így a mostani keret két plexi lapból készült. Az elülső 3 mm vastag, tulajdonképpen ez tartja az érintőpanelt és monitort a helyén, hogy ne boruljanak ki, ha padlógázzal indul az ember. :D A másik lap hátul helyezkedik el, amire az elektronikákat és a monitor tartókat szereltem. Az egész keret mögé feketére fújt vastag PVC lap került, hogy a felület szerelt alkatrészeket megvédjem az esetleges szerelés közbeni ütésektől. Az eredmény sokkal jobb lett, mint az epokittes megoldásnál. A dolog két ponton hibádzik: a jobb oldali takaró díszléc (a kesztyűtartó fölötti) kicsit eláll a bal oldalsó fülnél, mivel a beépítő kerethez felhasznált rögzítő lemez túl vastag volt - a lemez a takaró léc alatti lyukhoz van csavarozva. A másik hiba: a keret alján van kb. 1 mm hézag, nem feltűnő, de bosszantó. A festés is egész jól sikerült. Két réteg alapozó és két réteg matt fekete festék került a keretre.

Ami nehéz volt: kiszedni a fejegységet rögzítő keretet. Az egyik ujjam és az alkarom bánta, de csak kijött. Kétemberes munka, itt is ott is feszíteni kell a műszerfalat, hogy anélkül ki tudd szedni, hogy szét kéne kapni az egész belsőt.

bmw540ipower

A 7"-os szélesvásznú TFT-k érintőképernyőjének mérete kis ráhagyással 167 x 106 mm. Érdemes előbb érdeklődni, nehogy fölöslegesen adj ki érte pénzt. :)

Janika_86

Teljesen igazad van, csak az fogjon bele, akinek van ideje és türelme az ilyen dolgokhoz. Én hetente bontottam szét az egész belsőt a kábelezések miatt, és még legalább egyszer meg kell ismételni, hogy a TFT kábeleit behúzzam.

Ami még buktató: az akksi. Nekem 80Ah-s van hátul, és elég rendesen megérzi szegény a bent lévő két erősítőt és a PC-t. Mindenképp vagy nagyobb kapacitású akksit ajánlok, vagy egy kondit a csomiba. Az elmúlt 1 hónapban kétszer kellett bikázni az autót, igaz ehhez az is hozzá tartozik, hogy az első alkalommal csontra sikerült lemeríteni 2 órás zenéléssel és az állófűtéssel. Szóval csak óvatosan. :)

Hege525d

Szoftver függő a dolog. Mivel én a Centrafuse mellett döntöttem, le kell mondjak a kommunikációról. A CF ODB2-t tud, ami viszont tudtommal csak az amerikai autókba épített szabvány, bár majd okosabbak mondanak róla valamit. Ha jól rémlik, akkor Road Runner kezel 1-2 dolgot, de kell hozzá intefész is. Kérdezd MChris-t, szerintem neki van pár infója. :)

Képek itt:
mybimmer-atw.hu

Kéretik nem nevetni, hogy koszos az autó. :P Mostanában nem takarítottam. :oops:

Ha valakinek tudok segíteni, szóljon bátran. Előre is elnézést, ha későn reagálok, de néha nem kapom meg az értesítőket. :P

Üdv, jó éjt
Zsolt

Szia Zsolt!

Gratulálok! Szép és kitartó munka volt! :taps:

Köszönöm a sok segítséget :!: ,akkor "bemutató élőben" November 15.-én :?: :lol:

Szia! :)

Én köszönöm a bátorítást! :D Nov. 15 mehet, ott leszek!

Üdv
Zsolt

(addig kitakarítom az autót :P )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 07:21 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
én is gratulálok. kíváncsi vok rá. örülök hogy jössz és nem hivatkozol holmi távolságra, meg pokoli mesziségre... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 08:02 
Törzsvendég
Törzsvendég

BMW_Power írta:
Jaj de örülök a témának, majd vissza is olvasom, jópáréve énis építettem még e34-be, akkoriban még nem volt PDA, meg mp3-at tudó olcsó fejegység, ésatöbbi. ViaITX is fejlődőben volt, és a vga felbontásu kijelzők is nagyon drágák voltak, emlékszem még vámot is kellett rá fizetni :-)

Kép

Ha jól látom, akkor ez egy Liliput 7"-os TFT? :D Szemezgettem én is vele az elején. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 08:02 
Törzsvendég
Törzsvendég

Labi írta:
én is gratulálok. kíváncsi vok rá. örülök hogy jössz és nem hivatkozol holmi távolságra, meg pokoli mesziségre... :lol:

Távolság? 30 km nem lehet akadály! :D

Üdv

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 08:51 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Köszönöm a sok segítséget és értékes infót! Gratu a projekthez!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 19:13 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 4 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 520dA
Évjárata: 2007
Kivitele: Touring
zsolte39 írta:
BMW_Power írta:
Jaj de örülök a témának, majd vissza is olvasom, jópáréve énis építettem még e34-be, akkoriban még nem volt PDA, meg mp3-at tudó olcsó fejegység, ésatöbbi. ViaITX is fejlődőben volt, és a vga felbontásu kijelzők is nagyon drágák voltak, emlékszem még vámot is kellett rá fizetni :-)

quote]

Ha jól látom, akkor ez egy Liliput 7"-os TFT? :D Szemezgettem én is vele az elején. :)

Hívták ezt mindennek ahogy a neten nézegettem a hasonló projekteket, létezett "Liliput" néven is, bár minősége nemtom milyen volt. Én a cartft-ről rendeltem annó, full noname volt, de szép dobozban érkezett, rengeteg kábel és távirányító társaságában. Ez volt az elérhető áru VGA felbontásu és bemenetu moncsi akkor. Sokat bírt, sokat sutötte a nap, sokat volt minusz fokokban, soha semmi baja nem volt. E34-ben nagyon egyszeru volt a rögzitése és a kábelek elvezetése, e39-be már nem tudtam aplikálni, vagy csak a te módszereddel lehetett volna de okafogyottá vált, legalábbis én céljaimhoz.
A gép volt minden, kezdetben sima asztali inverterről, majd kisebb asztali, aztán herélt laptop, végul viaITX.
Marha egyszeru dolog de érdekes fíling mikor megálsz a garázsban vagy a ház elött és látod a szobai pc-ről az autó pc-jét wifin és nyomod rá az mp3-at meg hasonlókat :-) Lehetőségek határtalanok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.10.20. 19:26 
Törzsvendég
Törzsvendég

BMW_Power írta:
zsolte39 írta:
BMW_Power írta:

Hívták ezt mindennek ahogy a neten nézegettem a hasonló projekteket, létezett "Liliput" néven is, bár minősége nemtom milyen volt. Én a cartft-ről rendeltem annó, full noname volt, de szép dobozban érkezett, rengeteg kábel és távirányító társaságában. Ez volt az elérhető áru VGA felbontásu és bemenetu moncsi akkor. Sokat bírt, sokat sutötte a nap, sokat volt minusz fokokban, soha semmi baja nem volt. E34-ben nagyon egyszeru volt a rögzitése és a kábelek elvezetése, e39-be már nem tudtam aplikálni, vagy csak a te módszereddel lehetett volna de okafogyottá vált, legalábbis én céljaimhoz.
A gép volt minden, kezdetben sima asztali inverterről, majd kisebb asztali, aztán herélt laptop, végul viaITX.
Marha egyszeru dolog de érdekes fíling mikor megálsz a garázsban vagy a ház elött és látod a szobai pc-ről az autó pc-jét wifin és nyomod rá az mp3-at meg hasonlókat :-) Lehetőségek határtalanok.

Hát kedves barátom te még nálam is elvetemültebb vagy! Wifin keresztül MP3-at másolni a kinti gépre. :D Eszembe se jutott. :D:D:D

Igaz, ami igaz, hogy VNC-n keresztül könnyebb piszkálni a gépet, mint kint görnyedni a mini billentyűzettel. Teljesen igazad van, a lehetőségek határtalanok. :)

Üdv
Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.07. 08:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

Végül mégis a csomagtartóba került a gépezet. A kábelezéssel megszenvedtem (VGA toldó, USB, monitor táp), minden toldás a B oszlop környékére jött ki, és nem volt túl sok hely a bumszli csatlakozóknak. Aztán sikerült elbújtatni a csatikat, így minden kábel rendesen a helyére került. A zajszűrőt is elpakoltam, és a rövid audio kábelnek hála már egyáltalán nem nyekereg a hifi. :)

Képek sajnos nincsenek, kicsit elszámoltam az időt, gyorsan rám esteledett. Egyetlen gond van most, hogy a gép hátul van: a BT GPS nem működik, csak ha a kalaptartóra rakom a kicsikét. :D De majd kitalálok valamit. Arra gondoltam, hogy bekötöm fixre hátulra egy kapcsolóval. Vagy nemtom.

Szép hétvégét mindenkinek!
Üdv
Zsolt

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.12.22. 17:55 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Na én is beszállok a Car PC-s dologba :wink: Sikerült szert tennem egy autóba való Pc-re egy E46-os kollégától.Márcsak a Tv-t kell bedobni előtte hogy legyen hova bekötni.

Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.12.22. 22:31 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 6 alkalommal
Motor tipusa: M57D25
Kivitele: Sedan
admin írta:
Na én is beszállok a Car PC-s dologba :wink: Sikerült szert tennem egy autóba való Pc-re egy E46-os kollégától.Márcsak a Tv-t kell bedobni előtte hogy legyen hova bekötni.

Kép
Kép
Kép

Nem tévedtem benned ...
Car-x-et neki.

Csak nehogy túl jó legyen... az még túl sokba kerülhet nekem is...

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.12.22. 23:02 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

PMiki írta:
admin írta:

Nem tévedtem benned ...
Car-x-et neki.

PMiki

Rajta van a CAR-X mert azzal használták és én is azzal szeretném :!: Amennyiért vetem még egy DVD lejátszót se kaptam volna és ez azért többet tud :!:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.12.22. 23:23 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 6 alkalommal
Motor tipusa: M57D25
admin írta:
PMiki írta:
admin írta:

Nem tévedtem benned ...
Car-x-et neki.

PMiki

Rajta van a CAR-X mert azzal használták és én is azzal szeretném :!: Amennyiért vetem még egy DVD lejátszót se kaptam volna és ez azért többet tud :!:

Várom a fejleményeket.

PMiki

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.12.23. 11:16 
Törzsvendég
Törzsvendég

Gratula hozzá! :) Üdv a klubban! :D

Zsolt

u.i.: majd kérünk szépen fotókat 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.02.19. 00:14 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 520i
Évjárata: 2000
sziasztok

nem egyszerübb egy laptopot szétkapni és azt beépíten :?: :oops:
ahozz nem kell a nagy táp csak egy szivargyújtós csati,árban se drágább egy ilyen és az alaplap is kissebb

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.02.19. 00:30 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

nlm79 írta:
sziasztok

ahozz nem kell a nagy táp csak egy szivargyújtós csati,árban se drágább egy ilyen és az alaplap is kissebb

Ebben benne van a táp is!

Amúgy már csak az antenna hiányzik a tv modulhoz és mehet be a helyére a cumó.Ja meg egy kis jó időse ártana :lol: a szerelgetéshez.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.02.19. 10:45 
Törzsvendég
Törzsvendég

nlm79 írta:
sziasztok

Szia!

Ha picit vissza olvasol a topicban, akkor van pár érv, hogy miért nem notebook. :) Ki-bekapcsolás problémája, teljesítmény-ár arány stb. :) A gép mérete nem lett sokkal nagyobb, mint egy átlag notebook.

Ha én ma újra kezdeném az egész projektet, ugyanígy csinálnám. Persze vannak még tervek a jövőre nézve (pl. csomagtér átalakítása, láda, erősítők, kondi áthelyezése), de azok a bizonyos malmok lassan őrölnek, meg hát ugye elég ramaty idő van még odakint. :S

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.03.08. 21:43 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Ma szerelgetem egy kicsit :lol:
Beraktam a TV-t +antenákat+CarPc táp kábel meg minde egyéb kábel.

De még nem teljes a siker mert nem akar kommunikálni az I-buszon mert Com1 keresné de mivel usb-s az interfész így a Com3-on van de nem találom hogy hol van ez megadva.

Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.03.08. 21:55 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
eszközkezelőben próbáltad "átnevezni" a portot?

256 com-ot lehet megadni most néztem :lol:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.03.08. 22:08 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

MChris írta:
eszközkezelőben próbáltad "átnevezni" a portot?

256 com-ot lehet megadni most néztem :lol:

Most találtam meg magában a CarX progiba van mindenűt kerestem de nem láttam a fától az erdőt :oops:
:oops: Holnap próba.
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 213 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]