![]() |
2009.07.12. 21:05
2009.07.12. 22:05
kovessyroli írta:NA TDS GURUK most jöttök ti, mert nálam megállt a tudomány:
1996-os E39 TDS-em van, adagolóhibásan vettem.
vettem rá egy bontott adagolót, egy opel omegáról vették le, de a száma egyezett az enyémmel (a vége 406994)
a szerelőm felszerelte, indult vele az autó, de úgy éreztem, hogy nincs meg az az erő, aminek kellene lenni, és váltásnál - indulásnál megtorpant.
elvittem adagolószervízbe, a gép adagoló hibát jelezett.
kapott alapjáraton előtöltést, amivel a gyári értéken belül maradt, most nem torpan meg, és nagyon könnyen indul hidegen és melegen is. csak éppen nagyon szarul megy, úgy érzem, hogy nincs erő a motorban.
a turbo 2300 körül kapcsol, alatta szinte halott a motor.
ha pl. 60-ról gyorsítok 4.fokozatban, akkor csak padlón tudok valami gyorsulást elérni, mire kijön a gödörből.
turbót mérték, 2300-ig 0,8bar nyomást produkál, afelett pörgetve 1,6bar-ig is dolgozik, de mégsem jön a rendes gyorsulás.
a motor nem füstöl semmit, még padlón sem jön ki belőle semmi füst.alapjáraton feltolták az előtöltést maximálisra, már remegős lett az alapjárat, de még így sem füstölt.
csöveket - interkullert átnézték, nincs repedés.
turbo tengely nem lóg.
a jeladós porlasztóm folyik, a gázolajat elengedi.
szűrők újak.
MI LEHET A HIBA?
2009.07.13. 20:31
simi64 írta:kovessyroli írta:NA TDS GURUK most jöttök ti, mert nálam megállt a tudomány:
vettem rá egy bontott adagolót, egy opel omegáról vették le, de a száma egyezett az enyémmel (a vége 406994)
a szerelőm felszerelte, indult vele az autó, de úgy éreztem, hogy nincs meg az az erő, aminek kellene lenni, és váltásnál - indulásnál megtorpant.
kapott alapjáraton előtöltést, amivel a gyári értéken belül maradt, most nem torpan meg, és nagyon könnyen indul hidegen és melegen is. csak éppen nagyon szarul megy, úgy érzem, hogy nincs erő a motorban.
ha pl. 60-ról gyorsítok 4.fokozatban, akkor csak padlón tudok valami gyorsulást elérni, mire kijön a gödörből.
turbót mérték, 2300-ig 0,8bar nyomást produkál, afelett pörgetve 1,6bar-ig is dolgozik, de mégsem jön a rendes gyorsulás.
a motor nem füstöl semmit, még padlón sem jön ki belőle semmi füst.alapjáraton feltolták az előtöltést maximálisra, már remegős lett az alapjárat, de még így sem füstölt.
turbo tengely nem lóg.
szűrők újak.
MI LEHET A HIBA?
Én passzolom, bár első körben biztos, hogy az Omegát okolnám.
Kapjon csak olyat, ami a sajátja!
2009.07.13. 21:52
simi64 írta:simi64 írta:kovessyroli írta:NA TDS GURUK most jöttök ti, mert nálam megállt a tudomány:
turbo tengely nem lóg.
szűrők újak.
MI LEHET A HIBA?
Én passzolom, bár első körben biztos, hogy az Omegát okolnám.
Kapjon csak olyat, ami a sajátja!
Mégiscsak jó lehet.
Egyik kollégámnak a cégnél Omegája van. Tudtam, hogy Neki volt adagoló gondja. Ma rákérdeztem:
Neki a 2,5 TDS Opelján beszart az adagoló. BMW 725 TDS adagoló (bontott) ment fel helyette. Az utolsó kis mütyürig bezárólag teljesen ugyanaz!
Hosszasan mesélt róla. Nem volt egyszerű és rengeteg időbe telt, míg beállították optimálisra.
Nem egészen úgy van, hogy régi ki, fogom a bontottat, berak és jó. Nagyon sokféle beállítási mód van az adagolón. Nem egyszerű művelet és állítólag 2 emberes. De aki érti, be tudja lőni úgy, hogy optimálisan húzzon és ne is igyon olyan sokat (mint mondjuk a Lepkék, mert a lepkék, mint tudjuk, nagyon szeretik a folyadékot)![]()
Mindenképp adagoló-beállítási problémáid lehetnek (hisz a BC is azt okolja)! Normális esetben 120 bar-t kell nyomnia, ha jól emléxem.
2009.07.15. 19:55
2009.07.15. 23:32
simi64 írta:Szia Roland!
Hogy' muzsikál a motor?
Semmi változás?
2009.07.16. 11:45
kovessyroli írta:simi64 írta:Szia Roland!
Hogy' muzsikál a motor?
Semmi változás?
hali.
egyenlőre semmi, kicsit gyűjtenem kell a porlasztóra, mert a jeladós nem túl olcsó![]()
az adagolót - ha ettől sem javul meg- akkor valószínűleg a keceli bosch adagolószervízbe kell elküldenem, azt hallottam, hogy profi a fószer, és mindent meg tudnak csinálni.
azért remélem nem lesz rá szükség.
ha jó lesz a gép, akkor jelzem.
2009.07.16. 15:25
kovessyroli írta:simi64 írta:Szia Roland!
Hogy' muzsikál a motor?
Semmi változás?
hali.
egyenlőre semmi, kicsit gyűjtenem kell a porlasztóra, mert a jeladós nem túl olcsó![]()
az adagolót - ha ettől sem javul meg- akkor valószínűleg a keceli bosch adagolószervízbe kell elküldenem, azt hallottam, hogy profi a fószer, és mindent meg tudnak csinálni.
2009.07.18. 16:21
Krisz írta:kovessyroli írta:simi64 írta:Szia Roland!
Hogy' muzsikál a motor?
Semmi változás?
hali.
Szia!
Nekem is ugyan ez a gondom.Ugyan ezt a hibát írja ki és nekem is a jeladós csúcsom a gond.Kiskunmajsán 35000 körül tudnak újat szerezni.
2009.07.19. 18:27
simi64 írta:Ezt láttad már Roli?
2009.07.19. 18:47
kovessyroli írta:simi64 írta:Ezt láttad már Roli?
nem láttam még, de ez szerintem common rail motorhoz való porlasztó.
a tds-be olyan kis rövid, tömzsi porlasztók menek.
2009.07.23. 21:15
kovessyroli írta:simi64 írta:Ezt láttad már Roli?
nem láttam még, de ez szerintem common rail motorhoz való porlasztó.
a tds-be olyan kis rövid, tömzsi porlasztók menek.
2009.07.24. 00:25
2009.08.21. 07:55
2009.08.21. 11:37
JozeffE34 írta:Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy az E34 525tds és az E39 525tds motorok közt mennyi a különbség? Hallottam olyanokat, hogy az E39-esekben lévőnek más a hengerfeje, már nem annyira problémás motor,, mint az E34-ben lévő.
Nekem E34esben van a tds, s azon filózok, hogy érdemes-e kicserélni 39-es tds motorra? Ha igen, akkor mit kell még esetleg cserélni (gondolok itt számítógépre, stb.)?
Előre is köszi!
2009.08.21. 13:33
Viper írta:JozeffE34 írta:Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy az E34 525tds és az E39 525tds motorok közt mennyi a különbség? Hallottam olyanokat, hogy az E39-esekben lévőnek más a hengerfeje, már nem annyira problémás motor,, mint az E34-ben lévő.
Nekem E34esben van a tds, s azon filózok, hogy érdemes-e kicserélni 39-es tds motorra? Ha igen, akkor mit kell még esetleg cserélni (gondolok itt számítógépre, stb.)?
Előre is köszi!
Szerintem a TDS motor ugyanaz az E34-ben és az E39-ben is, teljesítmény is egyezik, nem az 525 TD motorral kevered?
2009.08.21. 19:21
Viper írta:JozeffE34 írta:Helló!
Előre is köszi!
Szerintem a TDS motor ugyanaz az E34-ben és az E39-ben is, teljesítmény is egyezik, nem az 525 TD motorral kevered?
2009.08.21. 20:07
JozeffE34 írta:Nem hinném. Annyit tudok róla, hogy a LE nem változott (143), a Nm viszont +20 (280) az E39 javára. Meg amit írtam, hogy úgy tudom, más a hf. A többi különbség érdekelne.Viper írta:JozeffE34 írta:Helló!
Előre is köszi!
2009.08.22. 01:45