![]() |
2010.05.02. 18:43
svegacomp írta:Köszönöm a sok tanácsot áram-ügyben. Akkor sorolom a válaszokat.
Minden biztit egyesével kivettem, s a fogyasztás maradt.
Ingadozik, kb 1 ingás / másodperc sebességgel , 1.9 A és 3.6 A között. (digitális mérőt használok, az olcsóbb fajtát). Amikor már majdnem kimerül az akksi, s ekkor bekapcsolok valami fogyasztót, az is ilyen frekvenciával pislákol.
Nem tudom, mi az a SÜNI és hol van. Infót várok, de valamit kapisgálom a vill. témát, tehát nem kell az alapoknál kezdeni.
A generátort problémát értem.
Az akksinál van egy massziv elosztó, ez osztja el a piros vezetéket kisebbekre. Ha itt felváltva megbontom a kötéseket, a villamosságis kolléga meg tudja mondani, hol lehet a baj?
2010.05.02. 18:45
Petyus írta:svegacomp írta:Köszönöm a sok tanácsot áram-ügyben. Akkor sorolom a válaszokat.
Minden biztit egyesével kivettem, s a fogyasztás maradt.
Ingadozik, kb 1 ingás / másodperc sebességgel , 1.9 A és 3.6 A között. (digitális mérőt használok, az olcsóbb fajtát). Amikor már majdnem kimerül az akksi, s ekkor bekapcsolok valami fogyasztót, az is ilyen frekvenciával pislákol.
Nem tudom, mi az a SÜNI és hol van. Infót várok, de valamit kapisgálom a vill. témát, tehát nem kell az alapoknál kezdeni.
A generátort problémát értem.
Az akksinál van egy massziv elosztó, ez osztja el a piros vezetéket kisebbekre. Ha itt felváltva megbontom a kötéseket, a villamosságis kolléga meg tudja mondani, hol lehet a baj?
Szia!
Először nézd meg a sünit,mert szinte tuti hogy az a baj,ezt az áramfelvétel ingadozásából gondolom!Az ingadozás szivárgó,átütött félvezetőre utal.
Valahol korábban ott van hogy pontosan hol van a süni.
Húzd le róla a stekkert és mérj az akkunál 1 áramfelvételt!
Ha megszűnik a fogyasztás akkor BINGÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!
2010.05.02. 18:52
2010.05.02. 18:55
Petyus írta:
Bocs valamire nem válaszoltam.
A süni a befúvó ventilátor elektronikus fordulatszám szabályzója.
2010.05.02. 19:01
MChris írta:Szia Petyus!
Nagyobbik oldalsó roló a kárpitra vagy az ajtó van felrakva?![]()
köszike
2010.05.02. 19:02
2010.05.02. 19:08
svegacomp írta:Az a gond, hogy jobbkormányos gép. Akkor a süni is forditott helyen van? (A Roverem belseje is tükörképe a balosnak, ott is minden az ellenkező oldalon volt, nem csak a nyilvánvaló dolgok, hanem a rejtettek is)
Vagyis ha kikapom a kesztyűtartót, akkor ott lesz mögötte? Hogy néz ki, milyen drótok mennek bele, csakhogy megismerjem.
2010.05.02. 19:11
Petyus írta:MChris írta:Szia Petyus!
Nagyobbik oldalsó roló a kárpitra vagy az ajtó van felrakva?![]()
köszike
Az ajtóra.
Amikor veszed le az ajtókárpitot ,először a fabetétet kell kipattintgatni,aztán alatta kétoldalt besűlyesztve van 2 csillagfejű csavar azt ki kell venne mert az fogja fel a rólót
az ajtó fémrészéhez,de a róló az ajtóra van fogatva.A csavarok kivétele után kell a bolhákat kipattintgatni.
üdv
Petyus
2010.05.02. 19:12
Petyus írta:svegacomp írta:Az a gond, hogy jobbkormányos gép. Akkor a süni is forditott helyen van? (A Roverem belseje is tükörképe a balosnak, ott is minden az ellenkező oldalon volt, nem csak a nyilvánvaló dolgok, hanem a rejtettek is)
Vagyis ha kikapom a kesztyűtartót, akkor ott lesz mögötte? Hogy néz ki, milyen drótok mennek bele, csakhogy megismerjem.
HÁÁÁÁÁT valószínűleg tükörképe.
Azért hívják süninek mert alumínium tüskék állnak ki belőle,tulajdonképpen ezek hűtőbordák amik megakadályozzák a túlmelegedést.
2010.05.02. 20:29
2010.05.02. 20:44
Orsika írta:Senkinek semmi ötlete sincs erre a morgó hangra???
2010.05.02. 20:44
Orsika írta:Senkinek semmi ötlete sincs erre a morgó hangra???
2010.05.02. 20:56
2010.05.02. 21:04
muhaati írta:Orsika írta:Senkinek semmi ötlete sincs erre a morgó hangra???
Mindenképpen hallani kellene a hangot, így vaktában találgatni nincs értelme.
2010.05.02. 21:06
2010.05.02. 21:24
Orsika írta:jó ötlet de megnéztük és van benne!!! Sajna nem az a gondja!!!
2010.05.02. 21:31
2010.05.02. 21:33
Orsika írta:A szerelő azt megnázte azzal semmi gond nincs könnyen gurul!! Csak idegesít mert nem tudom hogy mi az a hang de ha minden jól megy holnap el hozom a nyári gumikat a volt tulajtól! átszereltetem és akkor remélem nem lesz vele ilyen bajom!!! Amúgy miket kell ilyenkor elvégeztetni még 2 zöld lámpa világít a műszerfalon olajat még nem kell cserélni!! Legalább enny jó dolog lett velem!!
2010.05.02. 21:40
lepke írta:Orsika írta:A szerelő azt megnázte azzal semmi gond nincs könnyen gurul!! Csak idegesít mert nem tudom hogy mi az a hang de ha minden jól megy holnap el hozom a nyári gumikat a volt tulajtól! átszereltetem és akkor remélem nem lesz vele ilyen bajom!!! Amúgy miket kell ilyenkor elvégeztetni még 2 zöld lámpa világít a műszerfalon olajat még nem kell cserélni!! Legalább enny jó dolog lett velem!!
Helo
A kerékcsapágyat menet közben szokták nézni
üdv zoli
2010.05.02. 21:56