Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.05.02. 18:43

svegacomp írta:Köszönöm a sok tanácsot áram-ügyben. Akkor sorolom a válaszokat.

Minden biztit egyesével kivettem, s a fogyasztás maradt.

Ingadozik, kb 1 ingás / másodperc sebességgel , 1.9 A és 3.6 A között. (digitális mérőt használok, az olcsóbb fajtát). Amikor már majdnem kimerül az akksi, s ekkor bekapcsolok valami fogyasztót, az is ilyen frekvenciával pislákol.

Nem tudom, mi az a SÜNI és hol van. Infót várok, de valamit kapisgálom a vill. témát, tehát nem kell az alapoknál kezdeni.

A generátort problémát értem.

Az akksinál van egy massziv elosztó, ez osztja el a piros vezetéket kisebbekre. Ha itt felváltva megbontom a kötéseket, a villamosságis kolléga meg tudja mondani, hol lehet a baj?

Szia!
Először nézd meg a sünit,mert szinte tuti hogy az a baj,ezt az áramfelvétel ingadozásából gondolom!Az ingadozás szivárgó,átütött félvezetőre utal.
Valahol korábban ott van hogy pontosan hol van a süni.
Húzd le róla a stekkert és mérj az akkunál 1 áramfelvételt!
Ha megszűnik a fogyasztás akkor BINGÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!! :D

2010.05.02. 18:45

Petyus írta:
svegacomp írta:Köszönöm a sok tanácsot áram-ügyben. Akkor sorolom a válaszokat.

Minden biztit egyesével kivettem, s a fogyasztás maradt.

Ingadozik, kb 1 ingás / másodperc sebességgel , 1.9 A és 3.6 A között. (digitális mérőt használok, az olcsóbb fajtát). Amikor már majdnem kimerül az akksi, s ekkor bekapcsolok valami fogyasztót, az is ilyen frekvenciával pislákol.

Nem tudom, mi az a SÜNI és hol van. Infót várok, de valamit kapisgálom a vill. témát, tehát nem kell az alapoknál kezdeni.

A generátort problémát értem.

Az akksinál van egy massziv elosztó, ez osztja el a piros vezetéket kisebbekre. Ha itt felváltva megbontom a kötéseket, a villamosságis kolléga meg tudja mondani, hol lehet a baj?

Szia!
Először nézd meg a sünit,mert szinte tuti hogy az a baj,ezt az áramfelvétel ingadozásából gondolom!Az ingadozás szivárgó,átütött félvezetőre utal.
Valahol korábban ott van hogy pontosan hol van a süni.
Húzd le róla a stekkert és mérj az akkunál 1 áramfelvételt!
Ha megszűnik a fogyasztás akkor BINGÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!! :D

Bocs valamire nem válaszoltam.
A süni a befúvó ventilátor elektronikus fordulatszám szabályzója.

2010.05.02. 18:52

Szia Petyus!

Nagyobbik oldalsó roló a kárpitra vagy az ajtó van felrakva? :roll:

köszike

2010.05.02. 18:55

Petyus írta:
Bocs valamire nem válaszoltam.
A süni a befúvó ventilátor elektronikus fordulatszám szabályzója.

...és a jobb első utas bal lábánál található a középkonzol mögött. Ha minden igaz... :wink:

2010.05.02. 19:01

MChris írta:Szia Petyus!

köszike

Az ajtóra.
Amikor veszed le az ajtókárpitot ,először a fabetétet kell kipattintgatni,aztán alatta kétoldalt besűlyesztve van 2 csillagfejű csavar azt ki kell venne mert az fogja fel a rólót
az ajtó fémrészéhez,de a róló az ajtóra van fogatva.A csavarok kivétele után kell a bolhákat kipattintgatni.
üdv
Petyus

2010.05.02. 19:02

Az a gond, hogy jobbkormányos gép. Akkor a süni is forditott helyen van? (A Roverem belseje is tükörképe a balosnak, ott is minden az ellenkező oldalon volt, nem csak a nyilvánvaló dolgok, hanem a rejtettek is)

Vagyis ha kikapom a kesztyűtartót, akkor ott lesz mögötte? Hogy néz ki, milyen drótok mennek bele, csakhogy megismerjem.

2010.05.02. 19:08

svegacomp írta:Az a gond, hogy jobbkormányos gép. Akkor a süni is forditott helyen van? (A Roverem belseje is tükörképe a balosnak, ott is minden az ellenkező oldalon volt, nem csak a nyilvánvaló dolgok, hanem a rejtettek is)

Vagyis ha kikapom a kesztyűtartót, akkor ott lesz mögötte? Hogy néz ki, milyen drótok mennek bele, csakhogy megismerjem.

HÁÁÁÁÁT valószínűleg tükörképe.
Azért hívják süninek mert alumínium tüskék állnak ki belőle,tulajdonképpen ezek hűtőbordák amik megakadályozzák a túlmelegedést.

2010.05.02. 19:11

Petyus írta:
MChris írta:Szia Petyus!

köszike

Az ajtóra.
Amikor veszed le az ajtókárpitot ,először a fabetétet kell kipattintgatni,aztán alatta kétoldalt besűlyesztve van 2 csillagfejű csavar azt ki kell venne mert az fogja fel a rólót
az ajtó fémrészéhez,de a róló az ajtóra van fogatva.A csavarok kivétele után kell a bolhákat kipattintgatni.
üdv
Petyus

Köszike jó elképzelésen voltam ezügyben :lol: (most rakom be és kicsit szívatos a cucc,de kicsik nagyon bejönnek :D )

:kösz

2010.05.02. 19:12

Petyus írta:
svegacomp írta:Az a gond, hogy jobbkormányos gép. Akkor a süni is forditott helyen van? (A Roverem belseje is tükörképe a balosnak, ott is minden az ellenkező oldalon volt, nem csak a nyilvánvaló dolgok, hanem a rejtettek is)

HÁÁÁÁÁT valószínűleg tükörképe.
Azért hívják süninek mert alumínium tüskék állnak ki belőle,tulajdonképpen ezek hűtőbordák amik megakadályozzák a túlmelegedést.

van sünicsere doksi a letöltések között

2010.05.02. 20:29

Senkinek semmi ötlete sincs erre a morgó hangra???

2010.05.02. 20:44

Orsika írta:Senkinek semmi ötlete sincs erre a morgó hangra???

Szia!
Igazából hallani kéne ahhoz hogy be lehessen azonosítani.
A Difi hibát úgy lehet kiszűrni hogy más a hangja ha gázt adsz a kocsinak
vagy ha motorféken mész.Ha difi baj akkor a hangnak változnia kell.
üdv
Petyus

2010.05.02. 20:44

Mindenképpen hallani kellene a hangot, így vaktában találgatni nincs értelme.

2010.05.02. 20:56

nem változik a hang olyan 80-90 körül kezdi van mikor csinálja van mikor nem!!! De most hogy meleg lett a hét végén így igen jelenleg pirelli p6000-es téli gumi van rajta elég nagy mintás!! Akit eddig vittem mindenki azt mondta hogy szerintük gumi! Ja amúgy szokott baj lenni a difivel a BMW-él! Nincs tapasztalatom új szerzemény!!! Eddig nagyon jó meg nagyon szép csak ne zúgna!!! Ja már tegnap már neki is mentek Szentendrén és hogy egy hülyegyerek biciklivel!!!

2010.05.02. 21:04

muhaati írta:

Mindenképpen hallani kellene a hangot, így vaktában találgatni nincs értelme.

Szervotartályba nézz bele! A kupakon van egy fütyi, azon van a Min.-Max jelölés.
Bár az előlről jön, én is csak onnan tudtam megállapítani, hogy lassan elment a kormányom. Az adott hasonló hangot!

2010.05.02. 21:06

jó ötlet de megnéztük és van benne!!! Sajna nem az a gondja!!!

2010.05.02. 21:24

Orsika írta:jó ötlet de megnéztük és van benne!!! Sajna nem az a gondja!!!

Akkor tényleg nem is, most látom, hogy egyszerre írtuk a hsz-t.
A BMW difijének nem nagyon lehetne baja, a gyártó szerint nem is nagyon szabadna hozzányúlni, bírnia kellene egész életén keresztül! (ami persze nem így van, hasonlóan az automata váltóhoz) :oops:
A kerékcsapágynak nagyobb esélye van (nálam)

2010.05.02. 21:31

A szerelő azt megnázte azzal semmi gond nincs könnyen gurul!! Csak idegesít mert nem tudom hogy mi az a hang de ha minden jól megy holnap el hozom a nyári gumikat a volt tulajtól! átszereltetem és akkor remélem nem lesz vele ilyen bajom!!! Amúgy miket kell ilyenkor elvégeztetni még 2 zöld lámpa világít a műszerfalon olajat még nem kell cserélni!! Legalább enny jó dolog lett velem!!

2010.05.02. 21:33

Orsika írta:A szerelő azt megnázte azzal semmi gond nincs könnyen gurul!! Csak idegesít mert nem tudom hogy mi az a hang de ha minden jól megy holnap el hozom a nyári gumikat a volt tulajtól! átszereltetem és akkor remélem nem lesz vele ilyen bajom!!! Amúgy miket kell ilyenkor elvégeztetni még 2 zöld lámpa világít a műszerfalon olajat még nem kell cserélni!! Legalább enny jó dolog lett velem!!

Helo
A kerékcsapágyat menet közben szokták nézni
üdv zoli

2010.05.02. 21:40

lepke írta:
Orsika írta:A szerelő azt megnázte azzal semmi gond nincs könnyen gurul!! Csak idegesít mert nem tudom hogy mi az a hang de ha minden jól megy holnap el hozom a nyári gumikat a volt tulajtól! átszereltetem és akkor remélem nem lesz vele ilyen bajom!!! Amúgy miket kell ilyenkor elvégeztetni még 2 zöld lámpa világít a műszerfalon olajat még nem kell cserélni!! Legalább enny jó dolog lett velem!!

Helo
A kerékcsapágyat menet közben szokták nézni
üdv zoli

Gurul az, meg búg is! És egyre rettenetesebben.

2010.05.02. 21:56

Na azt értem hogy búg meg morog de akkor miért nem mindig morog folyamatosan mert van mikor morog van mikor nem!!!! 70 ig semmi hang nincs utánna kezdődik de nem mindog nem folyamatos!!
Hozzászólás küldése

VigLink badge