![]() |
2011.01.08. 18:12
Például egy ilyennel GSM modulptom írta:spider2 írta:szekeres írta:Imco írta:bmw520ds írta:Tegnap kályha és futómű project volt Karesz műhelyében.
Komoly a leírás!![]()
Még jobban bánom, hogy nincs kályhám!
Imcó bátyó, neked korrekt BENZINES autód van, nincs szükségünk kályhákra, meg ilyenekre ahhoz, hogy hidegben is legyen meleg...![]()
Azert nekem megfizethetetlen hogy a meleg szobabol megnyomom a taviranyitot es mire kierunk a gyerekekkel a kocsiba mar meleg van benne!
Ez a távirányítós dolog nekem is jól jönne,csak,hogy kéne megoldani olcsón?
2011.01.08. 18:19
2011.01.08. 19:19
Kilenc-tíz évig nincs vele gond. Most van. Már nekem sincs gondom vele. Mert ha esetleg lesz olcsó új elektronika, bele lesz rakva, ha meg nem, így marad. A Metabond védi kopás ellen. Azért van. A leírás, kicsit jobb mint a Bamakó start ismeretlen helyszínére invitált tali. De remélem azért találkozunk, ha lesz hol!Imco írta:bmw520ds írta:Tegnap kályha és futómű project volt Karesz műhelyében.
Komoly a leírás!![]()
2011.01.08. 19:26
bmw520ds írta:Kilenc-tíz évig nincs vele gond. Most van. Már nekem sincs gondom vele. Mert ha esetleg lesz olcsó új elektronika, bele lesz rakva, ha meg nem, így marad. A Metabond védi kopás ellen. Azért van. A leírás, kicsit jobb mint a Bamakó start ismeretlen helyszínére invitált tali. De remélem azért találkozunk, ha lesz hol!Imco írta:bmw520ds írta:Tegnap kályha és futómű project volt Karesz műhelyében.
Komoly a leírás!![]()
2011.01.08. 19:31
Bocsánat, most értünk haza!barbrady írta:bmw520ds írta:Kilenc-tíz évig nincs vele gond. Most van. Már nekem sincs gondom vele. Mert ha esetleg lesz olcsó új elektronika, bele lesz rakva, ha meg nem, így marad. A Metabond védi kopás ellen. Azért van. A leírás, kicsit jobb mint a Bamakó start ismeretlen helyszínére invitált tali. De remélem azért találkozunk, ha lesz hol!Imco írta:bmw520ds írta:Tegnap kályha és futómű project volt Karesz műhelyében.
Komoly a leírás!![]()
Félbehagytad az előbb. Mi volt a hibakód?
2011.01.08. 19:34
Például egy ilyennel GSM modul[/quote]ptom írta:Ez a távirányítós dolog nekem is jól jönne,csak,hogy kéne megoldani olcsón?
2011.01.08. 19:39
bmw520ds írta:Bocsánat, most értünk haza!
Glow plug Flame detector. Képek még a gépben vannak.
2011.01.08. 19:44
admin írta:Például egy ilyennel GSM modulptom írta:Ez a távirányítós dolog nekem is jól jönne,csak,hogy kéne megoldani olcsón?
2011.01.08. 19:55
Igen. Pont ez a cél. Minket is leköpött, mert Karesz figyelt, ki ne döntse a kávéspohárból a gázolajat! Leköpte a szerelőjét, nekem a nadrágom, aztán, pakolás közben meg felrúgta véletlenül a poharat!barbrady írta:bmw520ds írta:Bocsánat, most értünk haza!
MegbocsátokCsak azért kérdezem, mert ebben a szép időben én is szerelgettem kicsit. Leellenőriztem az üzemanyagpumpát, közvetlen 12 voltról köpködi a gázolajat, bár nem túl intenzíven. Egy-egy impulzusra kb 1cl-nyi mennyiséget adagol, ez így rendben van?
2011.01.08. 20:01
bmw520ds írta:Igen. Pont ez a cél. Minket is leköpött, mert Karesz figyelt, ki ne döntse a kávéspohárból a gázolajat! Leköpte a szerelőjét, nekem a nadrágom, aztán, pakolás közben meg felrúgta véletlenül a poharat!barbrady írta:bmw520ds írta:Bocsánat, most értünk haza!
MegbocsátokCsak azért kérdezem, mert ebben a szép időben én is szerelgettem kicsit. Leellenőriztem az üzemanyagpumpát, közvetlen 12 voltról köpködi a gázolajat, bár nem túl intenzíven. Egy-egy impulzusra kb 1cl-nyi mennyiséget adagol, ez így rendben van?
Karesz szerint mindkettőnknek gyertyát kell venni. Egy gyertyát rendelünk és meglátjuk mi lesz...
2011.01.08. 20:22
admin írta:Például egy ilyennel GSM modulptom írta:Ez a távirányítós dolog nekem is jól jönne,csak,hogy kéne megoldani olcsón?
2011.01.09. 14:47
2011.01.10. 00:39
2011.01.10. 00:57
Például egy ilyennel GSM modul[/quote]ptom írta:Ez a távirányítós dolog nekem is jól jönne,csak,hogy kéne megoldani olcsón?
2011.01.10. 18:05
morv írta:sziasztok!
a kalyha fogyasztasa 0.50 kg/h teljes terhelesen, 0.25 kg/h reszterhelesen. nevleges aramfogyi keringeto szivattyu (circ. pump) es a kocsi velntije nelkul 32/18W.
korabban irtam, hogy nekem is gond van a kalyhammal, sajnos nem volt meg lehetosegem szetszedni, nincs hova beallni, kint meg a rossz ido miatt nem jo nekiallni. INPAval neztem, akkor a combustion air fan szakadasos hibajat irta, penteken megint raneztem mig az ovi elott vartam reggel az asszonyt, ekkor 3 hiba volt a taroloban, mindegyik szakadas volt, megpedig comb air fan, circulation pump, water pump. ezt kicsit erdekesnek talaltam. torles utan nem irta vissza oket, gondoltam eroltetek egy inditast INPAval, de sikertelen volt. ekkor raneztem az IHKA hibatarolojara, es oda is beirta a kalyha hibat. gyors torles mindenhonnan, majd ujboli inditas, de a circ pump hibat visszairta. meg parszor toroltem, kozben blokkolta a kalyha magat a sok sikertelen inditas miatt, ezt biztikivetellel orvosoltam, ezutan ujabb inditasi kiserlet, es oriasi fusttel kiserve elindult![]()
azota meg egyszer sikerult beinditani, de a circ pump hiba mindig visszater a kalyha hibatarolojaba, es a kalyha hiba is az IHKA tarolojaba, ezert laptop nelkul nem indul be.
furcsanak talalom, hogy meglevo, visszatero hibak mellett megis elindult. valakinek esetleg valami otlet, mi okozhatja ezeket? szerintem beazhatott valamikor, ezert lehet esetleg kontakthibas!? a reszegysegeket a kalyha ECUja vezerli, az jelent az IHKA fele, nem? ezert gondolom a kalyhan belul lehet hiba, es nem a kalyhara meno kabelkotegben, mert ott csak 12Vot es vezerlojelet kap ha jol tudom.
kicsit hosszu lett, bocsi. ha valakinek van valami otlete, ne tartsa magaban!
Laca
2011.01.10. 18:06
morv írta:sziasztok!
a kalyha fogyasztasa 0.50 kg/h teljes terhelesen, 0.25 kg/h reszterhelesen. nevleges aramfogyi keringeto szivattyu (circ. pump) es a kocsi velntije nelkul 32/18W.
korabban irtam, hogy nekem is gond van a kalyhammal, sajnos nem volt meg lehetosegem szetszedni, nincs hova beallni, kint meg a rossz ido miatt nem jo nekiallni. INPAval neztem, akkor a combustion air fan szakadasos hibajat irta, penteken megint raneztem mig az ovi elott vartam reggel az asszonyt, ekkor 3 hiba volt a taroloban, mindegyik szakadas volt, megpedig comb air fan, circulation pump, water pump. ezt kicsit erdekesnek talaltam. torles utan nem irta vissza oket, gondoltam eroltetek egy inditast INPAval, de sikertelen volt. ekkor raneztem az IHKA hibatarolojara, es oda is beirta a kalyha hibat. gyors torles mindenhonnan, majd ujboli inditas, de a circ pump hibat visszairta. meg parszor toroltem, kozben blokkolta a kalyha magat a sok sikertelen inditas miatt, ezt biztikivetellel orvosoltam, ezutan ujabb inditasi kiserlet, es oriasi fusttel kiserve elindult![]()
azota meg egyszer sikerult beinditani, de a circ pump hiba mindig visszater a kalyha hibatarolojaba, es a kalyha hiba is az IHKA tarolojaba, ezert laptop nelkul nem indul be.
furcsanak talalom, hogy meglevo, visszatero hibak mellett megis elindult. valakinek esetleg valami otlet, mi okozhatja ezeket? szerintem beazhatott valamikor, ezert lehet esetleg kontakthibas!? a reszegysegeket a kalyha ECUja vezerli, az jelent az IHKA fele, nem? ezert gondolom a kalyhan belul lehet hiba, es nem a kalyhara meno kabelkotegben, mert ott csak 12Vot es vezerlojelet kap ha jol tudom.
kicsit hosszu lett, bocsi. ha valakinek van valami otlete, ne tartsa magaban!
Laca
2011.01.10. 19:29
morv írta:Például egy ilyennel GSM modulptom írta:Ez a távirányítós dolog nekem is jól jönne,csak,hogy kéne megoldani olcsón?
2011.01.11. 02:16
ptom írta:morv írta:Például egy ilyennel GSM modulptom írta:Ez a távirányítós dolog nekem is jól jönne,csak,hogy kéne megoldani olcsón?
Ezt már nézegettem csak nem tudom hogy be lehet-e kötni.Nem tudom,hogy,hogy működik a kályha vezérlése.Mi indítja amikor beállítok egy időpontot?Miután beindult a kályha vezérli a fűtés ventillátort az utastérbe?A Jacko szerint tipus függő,hogy milyen kályha van benne és nem biztos,hogy meg lehet oldani egy relé kapcsolásával.
2011.01.11. 09:42
2011.01.13. 12:33
ptom írta:ha jol emlekszek, tartos, de ujra atolvasom holnap. egyebkent angol forum, te is megnezheted itt vagy itt. nem tul hosszuak, sok jo dolgot irnak. ugy emlekszem folyamatos aramot vitt az egyik figura a motorteri + akkucsatirol egy utasterbe berakott kapcsolon keresztul az egyes pinre a 6os csatiban, ugy inditotta a kalyhat maganak.
majd ranezek megint.
ciao