![]() |
2007.11.15. 23:49
2007.11.16. 01:26
2007.11.16. 01:31
2007.11.16. 01:50
2007.11.16. 02:11
MadUBI írta:Sziasztok
Gondolkodom E39-en, a baj az hogy nem tudok dönteni motor ügyben. Hosszú távra tervezem (min. 5 év).
Amit tuti akarok: Facelift-es Touring, bőr, TV, Xenon, tolatóradar ( Asszony), minél több biztonság (család).
Minél több extra, memós ülés jó lenne (utálom asszony után áligatni a dolgokat, bár azt mondja úgysem ül bele mert túl nagy a kocsi).
Alkudás után 3,5misit szánnék rá (vagy kevesebbet de akkor + szervíz).
Legjobban a 25d tetszene de elrettent a sok gond amit összeolvastam.
A lecserért új porlasztócsúcsok meddig bírják? Mennyire törvényszerű a turbó csere? Vannak e előjelei a hidraulika gondoknak vagy egyszer csak eldurran és tréler?
Mennyire valósak a brossúra fogyasztás adatai? Ha igen akkor nincs értelme kis motort venni...
Igazából nem taposnám, csapatásra ott az E30...![]()
Van valakinek angol vagy magyar Touring-os brossúrája, meglesném az extrák listáját, itt csak a németet találtam?
Köszi előre is.
2007.11.16. 08:52
kovessyroli írta:Én is autószerelő vagyok, azaz voltam mert már ugye boltos vagyok de a kocsijaimat meg családét/haverokét magam javítom.
Ha valakitől akkor mondjuk tőlem kifejezetten ajánlott autót venni, mert általában olyan dolgokat is kicserélek aminek semmi baja csak tudom hogy benne van a futás és ha már szét van szedve alapon. A héten pl. elkezdtem kicserélni a szilenteket, csak 2 volt rossz de 6ot cseréltem.
Szal nem feltétlen rossz ómen a szerelő, ezt embere válogatja. Ha kívül belül rendben van tartva akkor valszeg műszakilag sincs elhanyagolva. Aki leszarja a kocsiját azt még az emberen is látod...
2007.11.16. 10:41
MadUBI írta:utálom asszony után áligatni a dolgokat, bár azt mondja úgysem ül bele mert túl nagy a kocsi
2007.11.16. 13:58
2007.11.16. 14:19
2007.11.16. 15:16
MadUBI írta:Mitől szálhatnak el a porlasztók és a turbó? A taposástól vagy a szar naftától?
2007.11.16. 21:03
orvil írta:a redbull-tol, szoval azzal vigyazni!!
2007.11.16. 23:45
2007.11.19. 09:30
Labi írta:MadUBI írta:Mitől szálhatnak el a porlasztók és a turbó? A taposástól vagy a szar naftától?
A turbó az esetek többségében attól, hogy ha vki úgy üzemelteti a dízelt, mint a benzinest! Beül, egyből indul (a benzines hamarabb melegszik mint a dízel) és ad neki..persze nem tapossa, csak menni akar, valamint utójáratás nélkül a megállás után egyből leállítja. A turbót nem hűti vissza. Azaz a hideg turbót nem melegíti be, a meleget pedig nem hűti le! Az hogy a turbó jó e, menet közben hallgathatod meg, de még ott sem jön ki minden hiba! ...de szerintem bővebb felvilágosítást majd a többi dízeles kollega ad és arra is választ kapsz majd talán, hogy hogyan lehet kiszúrni, ha a turbó szar...a porlasztócsúcs témában nem tudok segíteni! ...majd a többiek.
Üdv,
Labi
2007.11.19. 15:08
collins írta:porlasztócsúcsok: felszív vmi szart (ne tankolj a tesconál mondjuk...)
turbo: ha vigyáznak rá, szinte örök életű. de ha nem hűtik, akkor "besül", az olaj szétterül benne, stb.
kz autóját ajánlom megvételre! láttam élőben, nekem bejön, jól felszerelt, szép darab.
2007.11.19. 17:43
2007.11.19. 20:17
orvil írta:oldasd el a tecso titkok 1-2-ot, tobbet nem mesz tecso kut kozelebe. nem egy regi cimboram kotott ott ki kutaskent, ok nem ott tankolnak. az oktanszam nem szokott stimmelni, ami nem mindegy. ennyit a benzinrol, ezek fenyeben a gazolaj mar csak rosszabb lehet. pl diesel szurojet erdemes lenne megnezni par honap tecsos tankolas utan. szerintem meg femforgacs is lesz, meg tecsos kupon
2007.11.19. 20:45
MadUBI írta:Sziasztok
Gondolkodom E39-en, a baj az hogy nem tudok dönteni motor ügyben. Hosszú távra tervezem (min. 5 év).
Amit tuti akarok: Facelift-es Touring, bőr, TV, Xenon, tolatóradar ( Asszony), minél több biztonság (család).
Minél több extra, memós ülés jó lenne (utálom asszony után áligatni a dolgokat, bár azt mondja úgysem ül bele mert túl nagy a kocsi).
Alkudás után 3,5misit szánnék rá (vagy kevesebbet de akkor + szervíz).
Legjobban a 25d tetszene de elrettent a sok gond amit összeolvastam.
A lecserért új porlasztócsúcsok meddig bírják? Mennyire törvényszerű a turbó csere? Vannak e előjelei a hidraulika gondoknak vagy egyszer csak eldurran és tréler?
Mennyire valósak a brossúra fogyasztás adatai? Ha igen akkor nincs értelme kis motort venni...
Igazából nem taposnám, csapatásra ott az E30...![]()
Van valakinek angol vagy magyar Touring-os brossúrája, meglesném az extrák listáját, itt csak a németet találtam?
Köszi előre is.
2007.11.19. 22:09
2007.11.19. 23:36
2007.11.20. 06:51