Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E39 Rádió

2014.02.17. 22:24

csiatt írta:
Cxgrav írta:Hi!

Valaki találkozott már azzal, hogy beraktam egy kazettát a lejátszóba, és mikor kiakarom venni, akkor csak kattogást lehet hallani és nem adja ki? Úgy kellett kioperálnom a kazettát a lejátszóból, de már vissza se tudom rakni a kazit, mert a tokozás amibe a kazetta megy, azt valami lent tartja (úgy csinál mintha lenne benne kazetta). Most hogy üresen van a tokozása és megnyomom a kiadást, pont ugyan az a kattogás és nem történik semmi, nem áll helyre.

Ötletek?

Szerintem itt az ideje, hogy pár ezresért upgradelj CD-re. Olcsóbb, mint a kazettásra fektett idő.

Kazetta transzmittert próbáltam.
A kazit bevette, de kiadni már soha többé.
Hátul van 6-os CD táram, de mp3-at akartam játszatni előről, de marad az audio hátulról. Az működik, kipróbáltam :D

2014.02.17. 23:06

csiatt írta:

Valaki találkozott már azzal, hogy beraktam egy kazettát a lejátszóba, és mikor kiakarom venni, akkor csak kattogást lehet hallani és nem adja ki? Úgy kellett kioperálnom a kazettát a lejátszóból, de már vissza se tudom rakni a kazit, mert a tokozás amibe a kazetta megy, azt valami lent tartja (úgy csinál mintha lenne benne kazetta). Most hogy üresen van a tokozása és megnyomom a kiadást, pont ugyan az a kattogás és nem történik semmi, nem áll helyre.

Ötletek?

Szerintem itt az ideje, hogy pár ezresért upgradelj CD-re. Olcsóbb, mint a kazettásra fektett idő.

Pedig mekkora elvezet dekken recsegtetni a regi ganxta es egyeb regi valogatasokat...ha lepereg a 6cd neha beugrik egy nosztalgia ;)

2014.02.18. 09:40

Touringnál mit kell ellenőrizni,ha a rádió vétel nem túl jó?
Visszaolvasva nem találtam konkrét választ,mi hozott megoldást.

2014.02.18. 12:27

Janek írta:Touringnál mit kell ellenőrizni,ha a rádió vétel nem túl jó?

Jacksontól van egy hosszabb értekezés talán, és talán én is fotóztam hozzá pár képet.
Van vagy 3-4-5 antennád. Típus, rádió típus, és számolási mód függvénye.
Talán a hátsó ablakban lévő 2 függőleges szálat nézd először, meg felül a műanyag alatt van egy valamilyen csati hozzá.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Janek
Értékelés: 4.76%

2014.02.18. 14:11

Imco írta:

Jacksontól van egy hosszabb értekezés talán, és talán én is fotóztam hozzá pár képet.
Talán a hátsó ablakban lévő 2 függőleges szálat nézd először, meg felül a műanyag alatt van egy valamilyen csati hozzá.

Leírásban a rádió beazonosítása van és service menü,amiből tudom,hogy gyenge a jel erőssége.
Én olyanra gondoltam amit írsz,hogy a hátsó ablak feletti csatitól menő átvezető kábel törhet meg,vagy az erősítő mehet tönkre,vagy... Szóval ki hogyan javította,de lehet ez még senkivel nem fordult elő.

2014.02.18. 14:18

Janek írta:
Imco írta:

Leírásban a rádió beazonosítása van és service menü,amiből tudom,hogy gyenge a jel erőssége.
Én olyanra gondoltam amit írsz,hogy a hátsó ablak feletti csatitól menő átvezető kábel törhet meg,vagy az erősítő mehet tönkre,vagy... Szóval ki hogyan javította,de lehet ez még senkivel nem fordult elő.

Valahol le van írva, mert nekem is gondom volt vele.
Csináltam is pár képet, hogy egyáltalán tudjam, hogy melyik melyik antenna.
Erősítő a bal C oszlopon van, és még nem hallottam meghibásodásáról, ami persze nem zárja ki.

2014.02.18. 14:51

Imco írta:
Janek írta:
Imco írta:

Valahol le van írva, mert nekem is gondom volt vele.
Csináltam is pár képet, hogy egyáltalán tudjam, hogy melyik melyik antenna.
Erősítő a bal C oszlopon van, és még nem hallottam meghibásodásáról, ami persze nem zárja ki.

D oszlopon. :) C oszlopok tövében a TV erősítője van, mindkét oldalt. Van egy a felnyíló üveg, felső takaróműanyagja alatt is. Esetleg annak az átvezetése is megtörhet. Van egy touringos ismerősöm, aki szintén ezzel a gyenge vétellel küzd. Nagy erősítőt kicserélte, nem hozott javulást, most a felnyílóban a kis erősítőt cserélte, számomra még ismeretlen eredménnyel.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Janek

2014.02.18. 17:21

Sedan esetében hol van az erősítő? Valamint hol az antenna? Van egy adó (mindig ugyanaz) ami rendszeresen azt produkálja hogy szól, tisztán semmi gond, aztán egyszer csak pár mádodperc némaság, mid-en searching felirat... Aztán szól tovább ismét egy ideig, majd ujra némaság... Idegesítő tud lenni.

TapaTalk4: NexusHD2

2014.02.18. 17:36

Gallaca írta:D oszlopon. :)

És tényleg 4 oszlopom van!
C vagy D, olyan közel vannak!
Miért kell fent akadni egy fél méteren! :D :P

2014.02.18. 20:14

F_E_K_ írta:Sedan esetében hol van az erősítő? Valamint hol az antenna? Van egy adó (mindig ugyanaz) ami rendszeresen azt produkálja hogy szól, tisztán semmi gond, aztán egyszer csak pár mádodperc némaság, mid-en searching felirat... Aztán szól tovább ismét egy ideig, majd ujra némaság... Idegesítő tud lenni.

Sedanon mindkét C oszlopon van antennaerősítő, össze vannak kötve. Antennának az ablakfűtés szálait használja. Amikor elhallgat egy pillanatra a rádió, az lehet, hogy attól van, hogy erősebb, alternatív frekit keres adott RDS adóra. Ez az "AF" funkció. De ez csak egy kósza ötlet, mert hirtelen nem is tudom van-e ilyen a MID-es cuccon. De legtöbb RDS rádión van.

2014.02.19. 21:50

Bummer írta:
csiatt írta:

Ötletek?

Pedig mekkora elvezet dekken recsegtetni a regi ganxta es egyeb regi valogatasokat...ha lepereg a 6cd neha beugrik egy nosztalgia ;)

Megvan 2 eredeti Ganxsta Zolee kazi is :D
Jó lett volna origiban hallgatni a "Ki a faxa gyerek? - Zolee te tudod" :roker:

2014.02.19. 22:21

Gallaca írta:
F_E_K_ írta:Sedan esetében hol van az erősítő? Valamint hol az antenna? Van egy adó (mindig ugyanaz) ami rendszeresen azt produkálja hogy szól, tisztán semmi gond, aztán egyszer csak pár mádodperc némaság, mid-en searching felirat... Aztán szól tovább ismét egy ideig, majd ujra némaság... Idegesítő tud lenni.

Sedanon mindkét C oszlopon van antennaerősítő, össze vannak kötve. Antennának az ablakfűtés szálait használja. Amikor elhallgat egy pillanatra a rádió, az lehet, hogy attól van, hogy erősebb, alternatív frekit keres adott RDS adóra. Ez az "AF" funkció. De ez csak egy kósza ötlet, mert hirtelen nem is tudom van-e ilyen a MID-es cuccon. De legtöbb RDS rádión van.

Hm, átolvasom a kezelési útmutatót... Ha van ilyen akkor ott tuti le van írva.

Megyek okosodni ;)

2014.02.20. 22:40

Cxgrav írta: "Ki a faxa gyerek? - Zolee te tudod" :roker:

Én tudom.

:mrgreen:

2014.02.21. 23:38

kzolee írta:
Cxgrav írta: "Ki a faxa gyerek? - Zolee te tudod" :roker:

Én tudom.

:mrgreen:

:franko:

2014.02.28. 21:05

Sziasztok!

Olyan problémám vetődött fel, hogy a rádió bekapcsológombja melletti égő folyamatosan világít (tehát be van kapcsolva), nem lehet kikapcsolni, viszont nem tudok átlépni a boardos kijelzőre, csak a menüt látom(TV beállítás, board, DSP stb...). Persze a menüben bármire "rákattinthatok", de a rádió mintha nem kapcsolna be, annak ellenére, hogy azt jelzi. Mit kellene átnéznem, ellenőriznem? Előre is köszi!

2014.02.28. 21:22

Csongi írta:Sziasztok!

Olyan problémám vetődött fel, hogy a rádió bekapcsológombja melletti égő folyamatosan világít (tehát be van kapcsolva), nem lehet kikapcsolni, viszont nem tudok átlépni a boardos kijelzőre, csak a menüt látom(TV beállítás, board, DSP stb...). Persze a menüben bármire "rákattinthatok", de a rádió mintha nem kapcsolna be, annak ellenére, hogy azt jelzi. Mit kellene átnéznem, ellenőriznem? Előre is köszi!

Elkezdeném lehúzgálni a modulokat. Elsőnek a rádiót utána tv, rechner. Figyelném, hogy mi változik.
Ha semmi, akkor aksi sarut is ledobnám egy negyed órácskára.
Alkalomadtán egy diag is sokat segíthetne.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Csongi

2014.02.28. 21:24

Imco írta:

Elkezdeném lehúzgálni a modulokat. Elsőnek a rádiót utána tv, rechner. Figyelném, hogy mi változik.

A csomiban lévő "cuccokra" gondolsz? (touring) A csatikat húzogassam le, és figyeljem változik-e vmi?

2014.02.28. 23:09

Csongi írta:
Imco írta:

A csomiban lévő "cuccokra" gondolsz? (touring) A csatikat húzogassam le, és figyeljem változik-e vmi?

Igen. Padló lemezt kiveszed. Közelebb műanyag alatt balra a rádió, távolabb középen TV.
Balra oldalt felül a navigáció a rechner.
Ha már kivetted olvasd le a típusát, és/vagy fotózd az adatlapokat.

2014.03.01. 12:48

Nos elsőként az egyszerűbbet választottam: 20 percre levettem a sarut. Visszatettem és már szól is a rádió és megy is a board. Köszi szépen Imco! :franko: Ilyenek ezek az elektromos kocsik :D

2014.03.01. 18:36

Imco írta:
mobala írta:Találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy az összes hangszóró recseg ropog? Létezhet h az összes elszáll? Kicsit fura nekem, mert vannak percek, amikor jól szól, majd a hangerő állításával torzul.

BM54 hiba, ha van ilyened.

Üdv:
Tegnap nekem is hasonló probléma jelentkezett. Reggel semmi gond, délután indulok haza, és nem szól a rádió. Piszkálom a gombokat semmi. Otthon már álló helyzetben jobban meg tudtam vizsgálni, gyujtás fel-le, visszajött a hang, de a bal hátsó hangszóró rosszúl szól. Ma meg már ott tartok, hogy az elsők nem is szólnak (tök hangerőn éppen hogy hallani), a bal hátsó szól, de nem eléggé,
a jobb hátsó szól csak rendesen.

Szóval lehet, hogy az erősítő - hangszóró kábelek összeérnek a test kábellel vagy ilyensmi zárlat lehet?
Hol vannak ezek a kábelek, amelyeket érdemes megnézni?
Te jutottál valamire a megoldásban?

Köszi:
Attila
Hozzászólás küldése

VigLink badge