Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Hűtőviz

2013.04.13. 18:16

devil0021 írta:

a túlfolyón keresztul. fűttés fullon volt. Nincs víz az olajban. És olaj sem a vízben. megfordul a víz (most szedtem ki a pumpát és az jó). terhelés alatt nem próbáltam. légteleníttők megengedve. ja és a hengerfejpakolás is egy hete lett cserélve.

Bocs hogy beleszólok...szinte biztos hogy levegős maradt a rendszer,szerintem.

2013.04.13. 18:18

Johny540 írta:
devil0021 írta:

a túlfolyón keresztul. fűttés fullon volt. Nincs víz az olajban. És olaj sem a vízben. megfordul a víz (most szedtem ki a pumpát és az jó). terhelés alatt nem próbáltam. légteleníttők megengedve. ja és a hengerfejpakolás is egy hete lett cserélve.

Várjuk ki a választ az előző kérdésre!

2013.04.13. 20:41

hamoriarpi írta:
Johny540 írta:
devil0021 írta:

igen, a sapkán.

2013.04.13. 20:44

devil0021 írta:
hamoriarpi írta:
Johny540 írta:
devil0021 írta:

igen, a sapkán.

Nagyon gyakori a sapkában lévő nyomáskorlátozó szelep hibája. Véleményem szerint, míg nem cseréled le (pár ezer Ft.), addig ne járj vele és ne csinálj semmit. Ha kicserélted, akkor kezdd újra a légtelenítési procedúrát és jó esélyed van rá, hogy rendben lesz. Én ennyit tudok tanácsolni.

A tágulási tartály ki van púposodva? Ott is szokott ereszteni az illesztésnél (egybe van a hűtő a tágulásival).

2013.04.13. 20:56

hamoriarpi írta:
devil0021 írta:
hamoriarpi írta:
Johny540 írta:
devil0021 írta:

igen, a sapkán.

Nagyon gyakori a sapkában lévő nyomáskorlátozó szelep hibája. Véleményem szerint, míg nem cseréled le (pár ezer Ft.), addig ne járj vele és ne csinálj semmit. Ha kicserélted, akkor kezdd újra a légtelenítési procedúrát és jó esélyed van rá, hogy rendben lesz. Én ennyit tudok tanácsolni.

A tágulási tartály ki van púposodva? Ott is szokott ereszteni az illesztésnél (egybe van a hűtő a tágulásival).

megpóbállom kicserélni, reméllem jólesz. Nincs kipúposodva.

2013.04.13. 20:57

devil0021 írta:megpóbállom kicserélni, reméllem jólesz. Nincs kipúposodva.

Számolj be, hogy mi lett!

2013.04.13. 21:04

hamoriarpi írta:

oké.

2013.04.16. 19:27

devil0021 írta:
hamoriarpi írta:

oké.

Sapka kicserélve és ujra kilevegőztetve, mostmár úgynéz ki, hogy rendbenlesz.

Kössz a segítséget ! :)

2013.04.16. 22:56

devil0021 írta:
devil0021 írta:
hamoriarpi írta:

oké.

Sapka kicserélve és ujra kilevegőztetve, mostmár úgynéz ki, hogy rendbenlesz.

Kössz a segítséget ! :)

Remélem így is marad. Körültekintően légtelenítsd!

2013.04.26. 20:15

Sziasztok

Segítségre lenne szükségem.Az autóm a következő jelenséget produkálja : Városi tögymörgésnél elkezd melegedni a vize de nem éri el a piros osztás csak a fél utáni következő fehéret. Ha full-ra feltolom a fűtést vissza megy a normál állásba. Városon kívüli folyamatos használat mellett nincs melegedési probléma soha. Kicseréltem a hűtőt,a termosztátot, a viszkót. Még a vízpumpa lenne hátra, de nem tudom van e értelme, mert nem lóg nem ereszt. Ha valakinek volt hasonló élménye és sikerült megoldania hálás lennék ha segítene.A válaszokat előre is köszönöm.

2013.04.26. 20:26

bmw528mpower írta:Sziasztok

Segítségre lenne szükségem.Az autóm a következő jelenséget produkálja : Városi tögymörgésnél elkezd melegedni a vize de nem éri el a piros osztás csak a fél utáni következő fehéret. Ha full-ra feltolom a fűtést vissza megy a normál állásba. Városon kívüli folyamatos használat mellett nincs melegedési probléma soha. Kicseréltem a hűtőt,a termosztátot, a viszkót. Még a vízpumpa lenne hátra, de nem tudom van e értelme, mert nem lóg nem ereszt. Ha valakinek volt hasonló élménye és sikerült megoldania hálás lennék ha segítene.A válaszokat előre is köszönöm.

Attól hogy nem lóg, még a lapátok le lehetnek törve róla.

Tapatalk2 ST25i

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: bmw528mpower
Értékelés: 4.76%

2013.04.26. 20:29

barbrady írta:

Tapatalk2 ST25i

Szóval akkor volna értelme kicserélni....

2013.04.27. 08:26

bmw528mpower írta:
barbrady írta:

Tapatalk2 ST25i

Szóval akkor volna értelme kicserélni....

Ha már ennyi mindent kicseréltél ne sajnáld.

Off hondámon jártam úgy hogy eltört a tengely (előző tulaj berakott egy ólcsó műanyag kiviteles vízpumpát)... Nem eresztett, a tengely forgott is, csak a lapátok áltak. Mire rájöttünk... :facepalm:

Ja, és a légtelenítésre ügyelj, elég macera ha benzines motorod van, könnyen marad levegő eldugva itt-ott a rendszerben.

TapaTalk2 - NexusHD2

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: bmw528mpower

2013.04.27. 09:22

Helo
Nekem volt E39-nél ilyen probléma
A ventilátor nem kapcsolt be
Városon kívül azért nem tud melegedni mert a menetszél megfelelően hűti

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: bmw528mpower

2013.09.21. 21:07

Hello !

Remélem jó helyre írom a problémámat.
Nem nagyon értek az autókhoz ezért ez kis nehézséget okoz nekem,hogy mi hol stb... Ezért elnézést.

523i (98-as). Kiírja folyton,hogy ellenőrizzem a vizet. Vissza olvasva a fórumot, pár tanácsból arra következtettem,hogy esetleg levegős lehet ezért megpróbáltam légteleníteni.Problémám nem oldódott meg.
DE voltak előzmények is amik nem egyértelműek. A vízcső puha volt ,ezt a szerelő mondta akinél az autó volt. Légtelenítette ő is utána keményebb lett a cső ,de ismét írta a hibát. Ekkor próbáltam magam de szintén bejelzett 10km után. A szint teljesen jó a cold felett van.
Fogyasztása mint ha kicsit nőtt volna azaz eddig dugóban evett ugyan annyit mint most dugó nélkül. (ez lehet véletlen is,de nem hiszek a véletlenekbe) .
A szerelő azt mondta ,hogy megnézte nem hengerfejes az autó. A board titkos menübe 91 fokot írt ki mikor feldobta a hiba üzenetet .
A műszerfalba a visszajelző pont középen áll. Elég hamar felmelegszik.

Előre is köszönöm

2013.10.01. 10:58

helló :D e39 540i 99 es évjárat! :D Milyen hűtőfolyadékot öntsek bele?? Köszii hellóó

2013.10.01. 11:21

supreme írta:helló :D e39 540i 99 es évjárat! :D Milyen hűtőfolyadékot öntsek bele?? Köszii hellóó

Piros (rózsaszín) fagyálló nagyjából fele-fele arányban.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: supreme

2013.10.07. 21:10

üdv! hűtöviz csere elött állok, 2,5 éve hűtőt cseréltettem és sajnos az akkori szerelö az olcsó rózsaszin fajtával töltötte fel a rendszert, most szeretném visszállitani a gyári zöld állapotot,kérdés hogy le lehet ereszteni az egészet?mert gondolom összekvereni nemkéne a kettőt?!

2013.10.07. 21:24

adam001 írta:üdv! hűtöviz csere elött állok, 2,5 éve hűtőt cseréltettem és sajnos az akkori szerelö az olcsó rózsaszin fajtával töltötte fel a rendszert, most szeretném visszállitani a gyári zöld állapotot,kérdés hogy le lehet ereszteni az egészet?mert gondolom összekvereni nemkéne a kettőt?!

Leeresztés menete:
Még beindított motornál fűtéscsap teljesen megnyit (meleg állás).
Hűtő alján amit lehet leenged.
Motor kihűlni hagy.
Blokk oldalán a kipuff csonk alatt lévő leeresztő is kiszed.
Így az összes lejön.
GYÁRI fagyállót végy.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: adam001

2013.10.07. 21:28

hamoriarpi írta:
adam001 írta:üdv! hűtöviz csere elött állok, 2,5 éve hűtőt cseréltettem és sajnos az akkori szerelö az olcsó rózsaszin fajtával töltötte fel a rendszert, most szeretném visszállitani a gyári zöld állapotot,kérdés hogy le lehet ereszteni az egészet?mert gondolom összekvereni nemkéne a kettőt?!

Leeresztés menete:
Még beindított motornál fűtéscsap teljesen megnyit (meleg állás).
Hűtő alján amit lehet leenged.
Motor kihűlni hagy.
Blokk oldalán a kipuff csonk alatt lévő leeresztő is kiszed.
Így az összes lejön.
GYÁRI fagyállót végy.

NEM SEMMI.. Árpi nélküled nincs bmw fórum :) megveszem a gyárit persze !
Hozzászólás küldése

VigLink badge