![]() |
2013.04.13. 18:16
devil0021 írta:
a túlfolyón keresztul. fűttés fullon volt. Nincs víz az olajban. És olaj sem a vízben. megfordul a víz (most szedtem ki a pumpát és az jó). terhelés alatt nem próbáltam. légteleníttők megengedve. ja és a hengerfejpakolás is egy hete lett cserélve.
2013.04.13. 18:18
Johny540 írta:devil0021 írta:
a túlfolyón keresztul. fűttés fullon volt. Nincs víz az olajban. És olaj sem a vízben. megfordul a víz (most szedtem ki a pumpát és az jó). terhelés alatt nem próbáltam. légteleníttők megengedve. ja és a hengerfejpakolás is egy hete lett cserélve.
Bocs hogy beleszólok...szinte biztos hogy levegős maradt a rendszer,szerintem.
2013.04.13. 20:41
hamoriarpi írta:Johny540 írta:devil0021 írta:
Várjuk ki a választ az előző kérdésre!
2013.04.13. 20:44
devil0021 írta:hamoriarpi írta:Johny540 írta:devil0021 írta:
igen, a sapkán.
2013.04.13. 20:56
hamoriarpi írta:devil0021 írta:hamoriarpi írta:Johny540 írta:devil0021 írta:
igen, a sapkán.
Nagyon gyakori a sapkában lévő nyomáskorlátozó szelep hibája. Véleményem szerint, míg nem cseréled le (pár ezer Ft.), addig ne járj vele és ne csinálj semmit. Ha kicserélted, akkor kezdd újra a légtelenítési procedúrát és jó esélyed van rá, hogy rendben lesz. Én ennyit tudok tanácsolni.
A tágulási tartály ki van púposodva? Ott is szokott ereszteni az illesztésnél (egybe van a hűtő a tágulásival).
2013.04.13. 20:57
devil0021 írta:megpóbállom kicserélni, reméllem jólesz. Nincs kipúposodva.
2013.04.13. 21:04
hamoriarpi írta:devil0021 írta:megpóbállom kicserélni, reméllem jólesz. Nincs kipúposodva.
Számolj be, hogy mi lett!
2013.04.16. 19:27
devil0021 írta:hamoriarpi írta:devil0021 írta:megpóbállom kicserélni, reméllem jólesz. Nincs kipúposodva.
oké.
2013.04.16. 22:56
devil0021 írta:devil0021 írta:hamoriarpi írta:devil0021 írta:megpóbállom kicserélni, reméllem jólesz. Nincs kipúposodva.
oké.
Sapka kicserélve és ujra kilevegőztetve, mostmár úgynéz ki, hogy rendbenlesz.
Kössz a segítséget !
2013.04.26. 20:15
2013.04.26. 20:26
bmw528mpower írta:Sziasztok
Segítségre lenne szükségem.Az autóm a következő jelenséget produkálja : Városi tögymörgésnél elkezd melegedni a vize de nem éri el a piros osztás csak a fél utáni következő fehéret. Ha full-ra feltolom a fűtést vissza megy a normál állásba. Városon kívüli folyamatos használat mellett nincs melegedési probléma soha. Kicseréltem a hűtőt,a termosztátot, a viszkót. Még a vízpumpa lenne hátra, de nem tudom van e értelme, mert nem lóg nem ereszt. Ha valakinek volt hasonló élménye és sikerült megoldania hálás lennék ha segítene.A válaszokat előre is köszönöm.
2013.04.26. 20:29
barbrady írta:bmw528mpower írta:Sziasztok
Segítségre lenne szükségem.Az autóm a következő jelenséget produkálja : Városi tögymörgésnél elkezd melegedni a vize de nem éri el a piros osztás csak a fél utáni következő fehéret. Ha full-ra feltolom a fűtést vissza megy a normál állásba. Városon kívüli folyamatos használat mellett nincs melegedési probléma soha. Kicseréltem a hűtőt,a termosztátot, a viszkót. Még a vízpumpa lenne hátra, de nem tudom van e értelme, mert nem lóg nem ereszt. Ha valakinek volt hasonló élménye és sikerült megoldania hálás lennék ha segítene.A válaszokat előre is köszönöm.
Attól hogy nem lóg, még a lapátok le lehetnek törve róla.
Tapatalk2 ST25i
2013.04.27. 08:26
bmw528mpower írta:barbrady írta:bmw528mpower írta:Sziasztok
Attól hogy nem lóg, még a lapátok le lehetnek törve róla.
Tapatalk2 ST25i
Szóval akkor volna értelme kicserélni....

2013.04.27. 09:22
bmw528mpower írta:Sziasztok
2013.09.21. 21:07
2013.10.01. 10:58
2013.10.01. 11:21
2013.10.07. 21:10
2013.10.07. 21:24
adam001 írta:üdv! hűtöviz csere elött állok, 2,5 éve hűtőt cseréltettem és sajnos az akkori szerelö az olcsó rózsaszin fajtával töltötte fel a rendszert, most szeretném visszállitani a gyári zöld állapotot,kérdés hogy le lehet ereszteni az egészet?mert gondolom összekvereni nemkéne a kettőt?!
2013.10.07. 21:28
hamoriarpi írta:adam001 írta:üdv! hűtöviz csere elött állok, 2,5 éve hűtőt cseréltettem és sajnos az akkori szerelö az olcsó rózsaszin fajtával töltötte fel a rendszert, most szeretném visszállitani a gyári zöld állapotot,kérdés hogy le lehet ereszteni az egészet?mert gondolom összekvereni nemkéne a kettőt?!
Leeresztés menete:
Még beindított motornál fűtéscsap teljesen megnyit (meleg állás).
Hűtő alján amit lehet leenged.
Motor kihűlni hagy.
Blokk oldalán a kipuff csonk alatt lévő leeresztő is kiszed.
Így az összes lejön.
GYÁRI fagyállót végy.