Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2013.04.08. 20:00

hamoriarpi írta:
stupeki69 írta:Sziasztok lengéscsillapitó csere elött / Első/ állok 3 évet bírt a monroe ugy hogy szeretnék kérdést tenni fel, hogy Bilstein, Flennor, Lip, Optimal véleményekre lennék kiváncsi mivel miért vegyek drága monroet ha az is kifingik 3 év alatt??
elöre is köszi a véleményeket.

Én Sachs/Boge párti vagyok. Tapasztalatok is jók.

+1 Like a Sachs/Boge -nak ( ZF Trading, gyári beszállító )
Bilstein is mehet, a felsoroltakból a többieket hanyagolnám...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: stupeki69
Értékelés: 4.76%

2013.04.09. 10:11

stupeki69 írta:Sziasztok lengéscsillapitó csere elött / Első/ állok 3 évet bírt a monroe ugy hogy szeretnék kérdést tenni fel, hogy Bilstein, Flennor, Lip, Optimal véleményekre lennék kiváncsi mivel miért vegyek drága monroet ha az is kifingik 3 év alatt??
elöre is köszi a véleményeket.

Akinél voltam lengéscsillapítósnál azt mondta, hogy: Sachs-Boge.

2013.04.11. 20:59

Helló
A kérdés: ha fékezéskor ráz a kormány azt féktárcsán kívül okozhatja más is?

2013.04.11. 21:05

Tomi.i írta:Helló

Felni, gumi, axiális, szilentek, egyike vagy mindegyike.

2013.04.11. 21:28

imi36 írta:

... először is az első lengőkar nagy bunkó szilentjét kell ellenőrizni . Leggyakoribb okozó...

2013.04.11. 21:34

jlaci74 írta:
imi36 írta:

... először is az első lengőkar nagy bunkó szilentjét kell ellenőrizni . Leggyakoribb okozó...

Ezek a hiba lehetőségek akkor is lehetségesek ha amúgy semmi rendellenes hangot nem ad a futómű?
(Bocs a sok kérdésért csak autó vásárlása céljából ki próbált Bmw-ken tapasztalt hibák után szeretnék így érdeklődni mivel nincs kedvem minden 1-es autót szervizbe vinni.)

2013.04.11. 21:38

jlaci74 írta:
imi36 írta:

És gömbfejek és kormánymű és futóműgeometria.
Talán semmi nem maradt ki.

2013.04.11. 21:40

Tomi.i írta:
jlaci74 írta:
imi36 írta:

Ezek a hiba lehetőségek akkor is lehetségesek ha amúgy semmi rendellenes hangot nem ad a futómű?
(Bocs a sok kérdésért csak autó vásárlása céljából ki próbált Bmw-ken tapasztalt hibák után szeretnék így érdeklődni mivel nincs kedvem minden 1-es autót szervizbe vinni.)

Leggyakoribb a gyenge minőségű féktárcsa, ( az e39 nagyon érzékeny rá ) + a megfáradt nagyszilent.
A gumi - felni egy bizonyos sebességnél "szólal" meg , remeg , de nem kopog.
Az axiál kopoghat, ( és erre fogják majd a kopogó kormányművet is ) ...

2013.04.22. 19:59

Létezik, hogy egy szerelő elsőre megtalálja a hiba okát, vagy szépen sorban mindent ki kell cserélni?????? /Értem a rázásos problémára/

2013.04.22. 20:14

petya1 írta:Létezik, hogy egy szerelő elsőre megtalálja a hiba okát, vagy szépen sorban mindent ki kell cserélni?????? /Értem a rázásos problémára/

Csak speciális, mozgózsámolyos futóművizsgáló padon derül ki, hogy mi a ludas. Aki felemeli és a lógó futóművet kezdi el kézzel szakérteni, annak köszönd meg és gyere el.
Cserélj ki mindent, állíttass futóművet, aztán élvezd!
Én ezt tanácsolom.

2013.04.22. 20:17

hamoriarpi írta:
petya1 írta:Létezik, hogy egy szerelő elsőre megtalálja a hiba okát, vagy szépen sorban mindent ki kell cserélni?????? /Értem a rázásos problémára/

Csak speciális, mozgózsámolyos futóművizsgáló padon derül ki, hogy mi a ludas. Aki felemeli és a lógó futóművet kezdi el kézzel szakérteni, annak köszönd meg és gyere el.
Én ezt tanácsolom.

És kb. száz ropinak integess, ami kiugrik a tárcádból a projekt végére :facepalm: :sírás:

2013.04.22. 20:19

leslie írta:
hamoriarpi írta:

Én ezt tanácsolom.

És kb. száz ropinak integess, ami kiugrik a tárcádból a projekt végére :facepalm: :sírás:

Lemförderből a szűk kétszerese.
Aki majmot tart...!!!

2013.04.22. 20:26

hamoriarpi írta:
leslie írta:
hamoriarpi írta:

Én ezt tanácsolom.

Lemförderből a szűk kétszerese.
Aki majmot tart...!!!

Hát igen, igazad van !!!

2013.04.22. 21:56

hamoriarpi írta:

Én ezt tanácsolom.

Sajnos még ezen a speciális, mozgózsámolyos padon sem mindig derül ki a hiba oka.
Írtam már korábban arról a pattogó, ropogó hangról, ami kormányzásra, illetve szintkülönbségre hajtáskor nálam jelentkezik és a bal elejéből jön.
Már másodszor voltam szakszervízes padon, rángatták a géppel, de semmi nem látszik, hogy lógna valahol.
A sokmilliós technikával nem lehetett diagnosztizálni a hiba forrását.
A szerelő megkért, hogy járjak le a padról, és álljak fel srégen a parkolóelem szélére. Majd kettő szerelő rátalpalt a kerék felső pontjára, és együttes erővel oldalirányba behintáztatták a kocsi elejét.
És már lehetett is hallani a pattogást.
Még mindig nem tudjuk, hogy melyik lengőkartól vagy szilenttől jön, de állítólag max. 1 - 2 hónap múlva már látni is lehet majd, hogy hol lóg, mert most még csak hangja van.

2013.04.22. 22:37

Igen, létezik. Aki már több száz ilyent javított, megérzésből, tapasztalatból megmondja.

2013.04.27. 10:38

Sajnos még ezen a speciális, mozgózsámolyos padon sem mindig derül ki a hiba oka.
Írtam már korábban arról a pattogó, ropogó hangról, ami kormányzásra, illetve szintkülönbségre hajtáskor nálam jelentkezik és a bal elejéből jön.
Már másodszor voltam szakszervízes padon, rángatták a géppel, de semmi nem látszik, hogy lógna valahol.
A sokmilliós technikával nem lehetett diagnosztizálni a hiba forrását.
A szerelő megkért, hogy járjak le a padról, és álljak fel srégen a parkolóelem szélére. Majd kettő szerelő rátalpalt a kerék felső pontjára, és együttes erővel oldalirányba behintáztatták a kocsi elejét.
És már lehetett is hallani a pattogást.
Még mindig nem tudjuk, hogy melyik lengőkartól vagy szilenttől jön, de állítólag max. 1 - 2 hónap múlva már látni is lehet majd, hogy hol lóg, mert most még csak hangja van.[/quote]

Nekem volt ilyen jellegű problémám.
A kerékagy alján ahová csatlakozik a kormányösszekötő gömbfej és a két alsó lengőkar gömbfeje ott a perselyben ülnek.
Nekem az egyik elrepedt és ez okozta a kattogást.
Csak akkor derült ki,mikor kinyomattuk az összeset egyeséval és lám előbújt a kiskutya!

2013.04.27. 10:41

Srácok!

Hogyan tudom kicserélni az első futóműben a stabilizátort?????
Tegnap beraktam az M-es futóművet,sok mindent lebontottam,de a stabilizátort az istenért nem tudtam kijátszani.
Nem lehetett kifordítani sehogyan sem.

Ötlet,tapasztalat??

2013.04.27. 20:37

perobesz525tds írta:Nekem volt ilyen jellegű problémám.
A kerékagy alján ahová csatlakozik a kormányösszekötő gömbfej és a két alsó lengőkar gömbfeje ott a perselyben ülnek.
Csak akkor derült ki,mikor kinyomattuk az összeset egyeséval és lám előbújt a kiskutya!

Melyik is volt az konkrétan?

2013.04.27. 21:47

Neked szántam Roli!

A pattogó recsegő hang kormányzásra! :franko:

2013.04.27. 21:53

kovessyroli írta:
perobesz525tds írta:Nekem volt ilyen jellegű problémám.

Melyik is volt az konkrétan?

Nincs külön cikkszáma, a képen a 2-es alkatrészben van alulról, ( mivel a csonkállvány ugye alu és abba nem cserélgetjük a lengőkar vas kúpos csapját, ) így tettek bele 1-1 vas perselyt. Gondolom az repedt el probesz-nek...

http://static.bmwfans.info/images/epc/MzU4NF9w.png
Hozzászólás küldése

VigLink badge