Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: feszültség

2010.12.01. 20:00

bmw520ds írta:
bonsai írta:
Janek írta:
Viper írta:
bonsai írta:Helló urak!

Mennyit kellene mutatnia a titkos menüben a pillanatnyi feszültségnek menet közben?

üdv bonsai

14.6 V

Nekem 13,7 ha jól emlékszem.

Hát elég nagy a különbség!
14,6 kicsit sok nem? Más autókon eddig 13.8-14.2-re gondoltam azt hogy jó a töltés, csak nem tudom hogy a titkos menü amit kiír az egyenlő-e azzal amit esetleg az akksinál mérnénk, ezért is kérdeztem.
Ebben az ocsmány időben nem nagyon van kedvem az akksinál mérni....
Nekem a menüben 13.3-13.6-ot mutatott és úgy vélem ez kevés, nem?
Nem. Az úgy tökéletes. Az ennél nagyobb értéknél már szaga van az akksinak :lol:

várj ez menet közbeni, tehát töltéssel ennyi, szerinted ez így jó?

2010.12.01. 20:20

bonsai írta:
bmw520ds írta:
bonsai írta:
Janek írta:
Viper írta:

Mennyit kellene mutatnia a titkos menüben a pillanatnyi feszültségnek menet közben?

üdv bonsai

14.6 V

14,6 kicsit sok nem? Más autókon eddig 13.8-14.2-re gondoltam azt hogy jó a töltés, csak nem tudom hogy a titkos menü amit kiír az egyenlő-e azzal amit esetleg az akksinál mérnénk, ezért is kérdeztem.
Nem. Az úgy tökéletes. Az ennél nagyobb értéknél már szaga van az akksinak :lol:

Én úgy szoktam próbálni, hogy a fő fogyasztók be vannak kapcsolva, világítás, fűtés, ülésfűtés, rádió. Elméletileg alapjáraton is nézheted, ha túl töltene úgy is leszabályozza a fesszabályzó. Ami géppel dolgozom azon egész nap 13,8 V. Ha a fogyasztókat bekapcsolom (21 darab lámpa) fűtés és egyéb akkor sem kevesebb, de az Ugye nem BMW. De holnap reggel megnézem mit mutat az enyém számszerűsítve.

2010.12.01. 20:35

bmw520ds írta:
bonsai írta:
bmw520ds írta:
bonsai írta:
Janek írta:
Viper írta:

üdv bonsai

14.6 V

Én úgy szoktam próbálni, hogy a fő fogyasztók be vannak kapcsolva, világítás, fűtés, ülésfűtés, rádió. Elméletileg alapjáraton is nézheted, ha túl töltene úgy is leszabályozza a fesszabályzó. Ami géppel dolgozom azon egész nap 13,8 V. Ha a fogyasztókat bekapcsolom (21 darab lámpa) fűtés és egyéb akkor sem kevesebb, de az Ugye nem BMW. De holnap reggel megnézem mit mutat az enyém számszerűsítve.

A BMW töltése az akkumlátornál valami 14,2+/-0,1 vagy 0,2Volt de ezt csak fejből mondom a lényeg, hogy 14,0-14,4 között jó. Elöl a műszerfalnál már nem látsz ennyit mivel ott csak ilyen 13,6-13,8 szokott lenni.
14,4Volt felett már erős gáz képződés van a felitatott savas (köznépnek zselés) akkumlátoroknál és felrobbanhat. Az még az akkumlátornál is veszélyes, nem hogy műszerfalnál kiírt értéknél. Ha valakinek ennyi azonnal nézesse meg a feszültség szabályzóját.

Szóval inkább 13,6-13,8 körüli értéket keressél. Ha megállsz és alapjáraton megy a motor akkor ez leeshet mivel a BMW csak 1000rpm -nél garantálja a generátor töltését.
Az 540i-n is 550-es alapjáraton 12,3-ra vissza lépked (megy a fék az automatán ilyenkor mint nagy fogyasztó) és látszik akkuról működök.
Ha már emelt alapjárat van (fázik vagy klíma megy) akkor már 12,6 fölött kéne lennie mindenképpen (mert az üres fogyasztó nélküli akku tud leadni 100%-on 12,6V-ot).

Jackson, aki pontosít

2010.12.01. 21:35

Ma vettem észre, hogy ha lassan megyek, vagy állok, akkor hülye hangot ad az ablaktörlő mikor töröl. Leginkább a bagolyhuhogáshoz tudnám hasonlítani a hangot :D Találkozott már valaki ilyennel?

2010.12.01. 21:45

barbrady írta:Ma vettem észre, hogy ha lassan megyek, vagy állok, akkor hülye hangot ad az ablaktörlő mikor töröl. Leginkább a bagolyhuhogáshoz tudnám hasonlítani a hangot :D Találkozott már valaki ilyennel?

És mikori az ablaktörlő lapát? Több mint egy éves? Mert akkor elöbb csere majd utánna térjünk vissza a huhog-e vagy sem kérdésre.
Ja és a pingvinek kérdik, hogy vajon nem-é-e kellett neki egy fél jég táblát tologatni az ablakon mert akkor lehet normális is a bagoly hangú jelenség?

Jackson, aki ma zene utánzó napot hirdet a fórumon mert tele koty-koty és huhog szavakkal a klub :lol:

2010.12.01. 21:49

jackson írta:
barbrady írta:Ma vettem észre, hogy ha lassan megyek, vagy állok, akkor hülye hangot ad az ablaktörlő mikor töröl. Leginkább a bagolyhuhogáshoz tudnám hasonlítani a hangot :D Találkozott már valaki ilyennel?

És mikori az ablaktörlő lapát? Több mint egy éves? Mert akkor elöbb csere majd utánna térjünk vissza a huhog-e vagy sem kérdésre.
Ja és a pingvinek kérdik, hogy vajon nem-é-e kellett neki egy fél jég táblát tologatni az ablakon mert akkor lehet normális is a bagoly hangú jelenség?

Jackson, aki ma zene utánzó napot hirdet a fórumon mert tele koty-koty és huhog szavakkal a klub :lol:

Nincs egy hónapos se a bosch ablaktörlő, és nem volt jég csak eső, és inkább a mechanika felől jön a hang.

2010.12.01. 21:53

barbrady írta:Nincs egy hónapos se a bosch ablaktörlő, és nem volt jég csak eső, és inkább a mechanika felől jön a hang.

Erre mondja a skót: Nem jött be.
Akkor reménykedj, hogy egy mechanika zsírzással elmúlik a dolog. De hogy szét kell barmolni a kocsi elejét az biztos.
Amúgy a tűzfalnál lévő borítás ami védi a motortól a ablaktörlő terét az sértetlen? Mert ott egy halom mocsok mehet be ami gajra teszi a mechanikát.

Jackson, aki egy halom kocsit látott már akinek szét porlott (én is cseréltem a sajátomat)

2010.12.01. 22:11

jackson írta:
barbrady írta:Nincs egy hónapos se a bosch ablaktörlő, és nem volt jég csak eső, és inkább a mechanika felől jön a hang.

Erre mondja a skót: Nem jött be.
Akkor reménykedj, hogy egy mechanika zsírzással elmúlik a dolog. De hogy szét kell barmolni a kocsi elejét az biztos.
Amúgy a tűzfalnál lévő borítás ami védi a motortól a ablaktörlő terét az sértetlen? Mert ott egy halom mocsok mehet be ami gajra teszi a mechanikát.

Jackson, aki egy halom kocsit látott már akinek szét porlott (én is cseréltem a sajátomat)

Hétvégén cseréltem motortérnyitó bowdent, akkor bepillantottam oda is, de semmi különöset nem láttam, mondjuk nagyon nem néztem szét, mert nem volt rá okom.

2010.12.01. 22:29

Hi!

Kérdésem volna, mely így hangzik:
E60 16" gyári alufelni rámegy a paripámra?
Nem tudom milyen típusú, csak hogy "gyári".

Köszi!

2010.12.02. 00:09

jackson írta:
És mikori az ablaktörlő lapát? Több mint egy éves?

Az enyémen az van amivel megvetem 5éve :lol: És még most is tökéletesen töröl :!:

2010.12.02. 00:15

admin írta:
jackson írta:

Az enyémen az van amivel megvetem 5éve :lol: És még most is tökéletesen töröl :!:

Helo
Én nem tudom hogy TI hogyan használjátok VAGY nem használjátok az ablaktörlőt
Nekem kétszer kel cserélni egy évben Tavasszal és a tél előtt
Hétfőn cseréltem olajszervizzel együtt

2010.12.02. 00:20

lepke írta:
admin írta:
jackson írta:

Helo

Tavaly ősszel vettem a Nissanra a Bosch Aerotwin lapátokat. Most már csereérettek.
A BMW nyáron kapott Valeo lapátokat, ez még jó. :)

2010.12.02. 00:59

lepke írta:
admin írta:
jackson írta:

Helo

5év/30000km így nem kopik :wink:

2010.12.02. 08:19

Imco írta:Hi!

Köszi!

Nem, más az agyátmérő.

2010.12.02. 08:29

AlpinaFan írta:

Köszi!

Nem, más az agyátmérő.

:sírás:

Köszi!

2010.12.02. 09:04

Én vettm az e39emre,e60-M5 felnit,mert átvágott az eladó. Azt mondta jó rá!
Hát nem ment rá,úgyhogy kiesztergáltattam darabját 1000 ft-ért. Egyébként nagyon jól sikerült,nem rázott,nem ütött!!

2010.12.02. 10:40

Imco írta:
AlpinaFan írta:

Köszi!

Nem, más az agyátmérő.

Köszi!

Nekem is E60 kerekek vannak fenn nyárinak 17"-osak.
Esztergáltatni kell a tehermentesítőből mert az E60-e kisebb egy hajszállal, de tényleg potom pénzért megcsinálja egy esztergályos vagy felnis.

Sok szerencsét hozzá.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára rbakos 2010.12.02. 11:39-kor.

2010.12.02. 10:44

fegyveri írta:Én vettm az e39emre,e60-M5 felnit,mert átvágott az eladó. Azt mondta jó rá!
Hát nem ment rá,úgyhogy kiesztergáltattam darabját 1000 ft-ért. Egyébként nagyon jól sikerült,nem rázott,nem ütött!!

Hány mm a difi? ET meg a többi stimmel?
Érdemes szórakozni vele?

Köszi!

2010.12.02. 10:48

Imco írta:
AlpinaFan írta:

Köszi!

Nem, más az agyátmérő.

Köszi!

Nekem is E60-as felni van rajta. Bp-en esztergáltattam 1500 Ft/db. Ezek szerint lett volna olcsóbban is. 8O Na nem baj, majd legközelebb.

2010.12.02. 13:14

Tegnap volt egy brutál köröm BP-Miskolc-BP a takarítatlan pályán. . balesetek sorban, volt minden, hó, latyak, eső, ónos eső, jég....

Hazaérve itthon leálltam húsz percre, aztán újraindításnál már jelezte, hogy a jobb első xenon nem ég (nem is égett).

Reggeli indulásnál még pislákolt kicsit, aztán felkapcsolt és furcsa színnel egy darabig világított, utána feladta. Most nem ég.

Kérdéseim: izzó? Ha igen, hol érdemes, mennyiért? Lehet-e saját kezűleg?

(ilyen topic-ot meg hozzászólást csak 2008-ast találtam, azért kérdeném újra)
Hozzászólás küldése

VigLink badge