Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

Diesel vagy Benzin?

2006.01.12. 01:15

Lehet irogatni skacok!!Ki melyiket favorizálja.

2006.01.15. 19:40

dízel naná :D benzinesnek lejárt :D na jó, én hülye fanatikus vagyok

Ezt a hozzászólást a szerzőnek BMW_Power az itt látható tagok köszönték meg: Haminda
Értékelés: 4.76%

2006.01.15. 21:42

hát ugye én is dieselpárti vagyok :)

üdvagyé:)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek gye az itt látható tagok köszönték meg: admin

2006.01.15. 22:06

Énnekem ha rendesen megy mind1. Talán ha egy kicsit spórólni akarsz akkor diesel. Ha versenyezni akarsz inkább benzines. / Lásd versenypályák. /
De én inkább spóralós vagyok, ezért van dieselem. Persze ez is megy rendesen.
A szó a következőé! :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tbesze az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, F_E_K_
Értékelés: 9.52%

2006.01.15. 23:51

Szerintem utazási komfortot szem előtt tartva a benzines jobb választás. Abszolút objektíven nézve, mivel nekem már volt szerencsém hosszú távon nagyságrendileg mindenféle e39-hez (2db 535i, 2db 525d, 1db 520d rövidebb távon 528i, 530i), azt kell mondjam, hogy a benzines überkirály a dízelhez képest, de mivel a gazdasági helyzet, meg az, hogy az emberek szeretnek spórolni ezért kompromisszumokat kell kötnünk, és így "kényszerűségből" sokan a dízel pártján állnak. Persze a dízel BMW is megakirály egy bármi máshoz képest, de ki kell próbálni egy benzinest is hoszabb távon, ahhoz, hogy ténylegesen el lehessen dönteni. :!:
A dízelnél nagyobb a rezgés, és a motorhang, cserébe kevesebbet fogyaszt :D
A benzinesnél fordítva, de ha valakinek volt mindkettő, és nem a fogysztást tartjuk szem előtt, akkor egyértelműen a benzines felé billen a mérleg, legalábbis nálam.

Nyilván majd mindjárt kapom a savat, de ez is belefér, meg ezért van ez a topik :twisted:

És persze én magyarázok, aki e46 320d-vel jár :oops:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rhantos az itt látható tagok köszönték meg: 2 Bummer, popi0910
Értékelés: 9.52%

2006.01.16. 10:37

Én is a benzines táborhoz csatlakozom.
Míg csak olvastam a BMW-kről azt gondoltam, hogy az "überkirály" az 530D, attól jobb autó nincs is a világon. Amikor válogattam az E39-ek között, komoly esélye volt a dízelnek. Korábban is volt már több dízel autónk, és tetszett az a motorkarakterisztika, hogy már a pincéből is húz. :D

Aztán beültem az 528i-be - illetve először a motortérbe néztem be. A szerelem első látásra következett be.
Az azért elég király, hogy harmadikban 30tól 140ig folyamatosan, egyre nagyobb (de milyen!) tempóban húz. A nyomatékot egyre alacsonyabban adják le a benzinmotorok is (pl a legújabb 30i már 2700-nál...), emellett 6e fölé pörgethetők. 40-50-el 5-ben simán lehet poroszkálni, ha meg arról van szó, vissza három, padló. Minden egyes előzésnél megnyugszom: jót választottam.

A váltás nélkül autózás sem szólhat a dízel mellett, mert ugyan 5ből lehet nagyot gyorsulni, de 0ról gyorsítva elég sűrün kell kapcsolgatni, mert hamar elfogy a fordulatszám. Ezért mondják azt, hogy a dízelekhez abszolút jó választás az automata, mert folyamatosan a nyomatékmaximumon (ami nem kicsi) tartja a fordulatszámot. Teljesen más a két motor teljesítményleadása, pusztán számok alapján sztem nehéz összahasonlítani: a gyorsulás érzése is más, nem feltétlenül jobb egyik vagy a másik.

A nagy csalódás a sógor 530d-je volt. Nagy büszkén mutogatta nekem és engedte, hogy kipróbáljam. Én meg nagyon szerettem volna vezetni, hiszen régebbi álomautómról van szó. A csalódás mérhetetlen volt. Először is messze nem húzott úgy, ahogy vártam (a 28i után főleg :D ), de a legnagyobb meglepetés az volt, hogy a benzineshez képest iszonyú hangos belülről. Szóval még egy percig sem bántam meg a 28i-t!

A fogyasztás sztem nem túl lényeges szempont, mivel az autó fenntartási költségeinek csak egy részét teszi ki. Pl ha turbót kell cserélni (ami információim szerint egyáltalán nem ritkásag) az 300-500k körül lehetséges. Ha 100km-en a fogyasztási előny 650 Ft (8L vs. 10,5L * 260 Ft - 530d/528i) akkor egy ilyen művelettel 45-75ezer km alatt összegyűjtött előnyt lehet nullára írni. És még lehetne beszélni az unalmasságig ismételt porlasztócsúcsokról és a nagynyomású szivattyúról. Ezek azok az alkatrészek, amik a benzinesben nincsenek. A többi neuralgikus pont közös a kétféle motorral szerelt E39-ben, és a benzines motorban még nem hallottam ilyen nagy értékű gyenge pontról, amit gyakran cserélgetni kellene (ettől még lehet, hogy van). Úgyhogy szvsz a dízelek gazdaságossága is vitatható.

Összességében én azt mondanám, hogy nem nagyon lehet a két motort összahsonlítani: a maga nemében mindkettő remekmű, csak más-más műfaj. Kinek a pap, kinek a papné... nekem speciel a benzines :D

2006.01.16. 13:43

Termétesen ezt a "vitát" nem tudjuk eldönteni /én még a szavazástól is
"tartózkodtam"/ mert egyszerüen mindkettő mellett több érv szól.
Bár volt három dízel BMW-m most meg egy 530i /6hengeres/ még mindíg
nem tudom melyik táborhoz érzem megam közelebb. A dízelek chip
tuningosak voltak talán ezért éreztem úgy hogy az is nagyon nagyon jó.
Talán ami nem igazán tetszett bennük /bár ugye mondjuk hogy a "pincéből" húz/ ennek ellenére aki vezette bármelyiket észrevette, hogy
1800-2000-es fordulatig csak haldoklott pedig ez egy sima városi közlekedésben /kanyar után II. ben/ sokszor előfordul DE amikor a
2000-et elhagyta a fordmérő az egy kissebb orgazmust okozott, viszont hamar kifogyott a szuszból. Talán hiányérzést is okoz, hogy nincs hova pörgrtni.
Az 530i- viszont szinte bármikor képes "elindulni" de a fogyasztás az egy
kicsit MÁS.
Bár 530D-t nem vezettem /pedig azt akartam eredetileg az 530 vásárlásakor/ azon csodálkozom amit Efer írt hogy hangos mert nem mondom hogy nem csöndessebb a benzinesem de az utolsó dízelemnél
/E39 525TDS/ nem az tünt fel, hogy "húdehangosezadízel".
Amiért mégsem cserélném el pillanatnyilag egy 530D-re az az amit fentebb már valaki írt -nagynyomásu szivatyu+ befecskendező hibák viszonylag "nagy" száma. De azért a városi 13 helyett szeretnék 8-9l-el
járni.
qqriq

Ezt a hozzászólást a szerzőnek qqriq-1 az itt látható tagok köszönték meg: F_E_K_

2006.01.16. 14:00

Hali mindenki
Az előbb elfelejtettem megkérdezni hogy lehet egy kis képet feltenni
a nevem mellé /mint Rhantos/ mert bementem ugyan a módósításba
de nem ajánlotta fel hogy sajátgépről lehetne. (vagy csak én nem találtam????)
qqriq

2006.01.16. 17:39

hi urak!

benzin! of course.... 8)

qqriq
sajátgépről nekem sem ment...url-t kell megadnod.
ha kész lesz itt a "saját képtár", akkor egyszerűbb lesz.

gery

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gery az itt látható tagok köszönték meg: denklo91

2006.01.16. 19:20

qqriq-1 írta:Hali mindenki
Az előbb elfelejtettem megkérdezni hogy lehet egy kis képet feltenni
a nevem mellé /mint Rhantos/ mert bementem ugyan a módósításba
de nem ajánlotta fel hogy sajátgépről lehetne. (vagy csak én nem találtam????)
qqriq

Szia!

Bekapcsoltam a kis kép feltöltést a nevek allá!

És énis a DIESEL tábort erősitem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: Czáp

2006.01.17. 14:02

addig-addig húztok, míg le nem cserélem benzinesre a vasat. bár ez sem megy rosszul, de valóban a legnagyobb problémám, hogy már 4000-nél is fáj, ahogy visít, és esetleg le is tilt :)

2006.01.17. 14:57

pedig a lényeg 4000 után jön... 8)

2006.01.17. 21:08

Hali Admin
Köszi a segítséget de megint "levizsgáztam" PC kezelésből mert
egyszerüen nem tudom lebutítani a képet 6KB-ra.
Már levettem a méretet 90-80X x-re minőséget lerontottam a
nézhetetlenségig de nem ment 21KB alá. Úgyhogy nem lesz kis képem.

Ui: Azért nem az "idézet" módot választottam mert a többi topickon
is a "halálom" volt a képbenképbenképbenkép. Biztos így is elolvasod.
Ez utóbbi nem az oldal bírálata mert az egész q..va szép és jó
(gondolom Te csináltad) hanem az én egyéni hülyeségem.
Üdv qqriq

2006.01.18. 00:33

qqriq-1

Küldel és megcsinálom.És viszaküldöm.

2006.01.18. 01:28

admin írta:qqriq-1

én má pü-ben felajánlottam neki :)

2006.01.18. 15:01

admin írta:qqriq-1

Szia admin
Köszi a segítséget de már "gye"-nek elküldtem a képet (az övét
olvastam először)

gye
mail ment neked is köszi
qqriq

2006.01.21. 12:28

Hello Fiuk
Mi történt- elfogyott a lelkesedés????
Mi ez a síri csend a vadi új topickon???
Üdv mindenkinek (már ha olvassétok)
qqriq

2006.01.21. 18:23

ugylátszik csak az első fölángolás volt nagy!!!

2006.01.22. 00:48

hááát. nem tudom miért, de mintha itt nem lenne témája senkinek.... :)
izzítsunk...

2006.01.22. 11:56

Sziasztok!
Csak az avatar kép miatt írok! :D amúgy szerintem mind2nek megvannak a maga előnyei és hátrányai! (De azért inkább diesel:D ,de csak 6hengeres)
Hozzászólás küldése

VigLink badge