![]() |
2011.04.20. 19:52
2011.04.20. 20:14
suzuki29 írta:Sziasztok!
Az egyik barátom a napokban lett boldog tulaja egy 730D-nek.Kamionozik,és nagyon ritkán netezik, azt is itthon.
Megkért érdeklődjek a fórumon,mert felszínre tört egy probléma,idézem:
"Kérdezz már rá a fórumon mi lehet a problem ha alapjáraton néha berángat a motor olyan mintha kihagyna egy henger,főleg ha megy a klíma,és tudnak-e gps magyar nyelvű cd-t?"
Ha valaki tud ötleteket köszönjük!
2011.04.20. 20:53
suzuki29 írta:Sziasztok!
Az egyik barátom a napokban lett boldog tulaja egy 730D-nek.Kamionozik,és nagyon ritkán netezik, azt is itthon.
Megkért érdeklődjek a fórumon,mert felszínre tört egy probléma,idézem:
"Kérdezz már rá a fórumon mi lehet a problem ha alapjáraton néha berángat a motor olyan mintha kihagyna egy henger,főleg ha megy a klíma,és tudnak-e gps magyar nyelvű cd-t?"
Ha valaki tud ötleteket köszönjük!
2011.04.21. 08:11
XenonBalazs írta:Én a TOM-730 at ismerem... rendben van a BMW-je még nyáron csodálta meg az enyémet, de gyorsulásban sehol sincs, így lehet kiváltom a sárga rendszámot ( XENON-7 ) És kezdem a porba alázást a Zónataxival a ferihegyin, először előre, majd tolatva, hogy tudják hol a helyük.
( Szerintem én lennék a Transporter ( Szállító ) )
2011.10.19. 12:22
AlpinaFan írta:baupexim1 írta:a váltó nekem zf 5hp24, amiben a bmw állásfoglalása szerint 60ezer kilométerenként kell az olajat cserélni.
Kevered az S-osztállyal. De a Mercedes ajánlása szerint ott is csak az első 60000 km után kell váltóolajat cserélni, aztán többet nem.
2011.10.19. 12:26
AlpinaFan írta:baupexim1 írta:a váltó nekem zf 5hp24, amiben a bmw állásfoglalása szerint 60ezer kilométerenként kell az olajat cserélni.
Kevered az S-osztállyal. De a Mercedes ajánlása szerint ott is csak az első 60000 km után kell váltóolajat cserélni, aztán többet nem.
2011.10.19. 16:24
2011.10.19. 17:40
zozoka79 írta:Ha bárkinek tudok segíteni automata váltóval kapcsolatban az írjon nyugodtan.üdv Zoli
2011.10.19. 20:08
Labi írta:zozoka79 írta:Ha bárkinek tudok segíteni automata váltóval kapcsolatban az írjon nyugodtan.üdv Zoli
Kedves Zozóka, írj magadról pár mondatocskát, hogy tudjuk, kitől is kérdezünk és mennyire kompetens a személyed....lehet hosszú is!
köszi
2011.10.19. 20:13
zozoka79 írta:Labi írta:zozoka79 írta:Ha bárkinek tudok segíteni automata váltóval kapcsolatban az írjon nyugodtan.üdv Zoli
Kedves Zozóka, írj magadról pár mondatocskát, hogy tudjuk, kitől is kérdezünk és mennyire kompetens a személyed....lehet hosszú is!
köszi
Szia magamról csak annyit hogy egy e38 730d-vel járkálok és egy két automata váltót már felújítottam köztük az enyémet is.És így oda jutottam hogy elegem lett a sok lehúzós automata váltó javítóból ezért úgy döntöttem hogy segítek másoknak is ha tudok ugyanis nem mindenki gazdag aki Bmw-vel járkál.Üdv Zoli.
Ui: ennyire vagyok kompetens.
2011.10.20. 08:16
Rjani530d írta:zozoka79 írta:Labi írta:zozoka79 írta:Ha bárkinek tudok segíteni automata váltóval kapcsolatban az írjon nyugodtan.üdv Zoli
köszi
Szia magamról csak annyit hogy egy e38 730d-vel járkálok és egy két automata váltót már felújítottam köztük az enyémet is.És így oda jutottam hogy elegem lett a sok lehúzós automata váltó javítóból ezért úgy döntöttem hogy segítek másoknak is ha tudok ugyanis nem mindenki gazdag aki Bmw-vel járkál.Üdv Zoli.
Ha felújíttatom veled az autómata váltómat és 4 hónap múlva bekrepál, akkor mit fogsz csinálni![]()
Garanciában cseréled![]()
Hogy gondoltad a segítséget? Grátisz, vagy nem grátisz? Számlával, vagy anélkül?
Természetessen ha azt írom hogy segítek akkor azt nem pénzért teszem.nem váltó javító mester vagyok ha az lennék akkor hirdetném magam.ugyan is egy váltó felújítása ha magadnak csinálod olcsóbb mintha vennél egy bontottat ennyire egyszerű a képlet,mert amikor bemond egy váltószerelő 300000 forintot egy váltófelújításra akkor nem biztos hogy azt teljes mértékben el is végzi sajnos.Annyi automata váltó szerelővel beszéltem mikor rossz volt az enyém hogy az hihetetlen.és aki a leg normálisabban ált a dolgokhoz az az ember volt aki Mindszenten dolgozik.Ő volt az egyetlen aki nem úgy kezelte a dolgot mintha kolerás lenne a váltó csak nekem az túl messze volt. üdv Zoli
Mindenféle előítéletek nélkül kérdezem! A lelkesedés sokunkat vitt sikerre (meg kudarcra)!
2011.10.20. 09:17
zozoka79 írta:Rjani530d írta:zozoka79 írta:Labi írta:zozoka79 írta:Ha bárkinek tudok segíteni automata váltóval kapcsolatban az írjon nyugodtan.üdv Zoli
köszi
Ha felújíttatom veled az autómata váltómat és 4 hónap múlva bekrepál, akkor mit fogsz csinálni![]()
Garanciában cseréled![]()
Hogy gondoltad a segítséget? Grátisz, vagy nem grátisz? Számlával, vagy anélkül?
Természetessen ha azt írom hogy segítek akkor azt nem pénzért teszem.nem váltó javító mester vagyok ha az lennék akkor hirdetném magam.ugyan is egy váltó felújítása ha magadnak csinálod olcsóbb mintha vennél egy bontottat ennyire egyszerű a képlet,mert amikor bemond egy váltószerelő 300000 forintot egy váltófelújításra akkor nem biztos hogy azt teljes mértékben el is végzi sajnos.Annyi automata váltó szerelővel beszéltem mikor rossz volt az enyém hogy az hihetetlen.és aki a leg normálisabban ált a dolgokhoz az az ember volt aki Mindszenten dolgozik.Ő volt az egyetlen aki nem úgy kezelte a dolgot mintha kolerás lenne a váltó csak nekem az túl messze volt. üdv Zoli
Mindenféle előítéletek nélkül kérdezem! A lelkesedés sokunkat vitt sikerre (meg kudarcra)!
2011.10.20. 12:12
zozoka79 írta:Labi írta:zozoka79 írta:Ha bárkinek tudok segíteni automata váltóval kapcsolatban az írjon nyugodtan.üdv Zoli
köszi
2011.10.20. 12:37
zozoka79 írta:................
Annyi automata váltó szerelővel beszéltem mikor rossz volt az enyém hogy az hihetetlen.és aki a leg normálisabban ált a dolgokhoz az az ember volt aki Mindszenten dolgozik.Ő volt az egyetlen aki nem úgy kezelte a dolgot mintha kolerás lenne a váltó csak nekem az túl messze volt.
...........
2011.10.30. 07:56
2011.10.30. 08:11
530d_ írta:üdv,
Lehet a legnagyobb baromságot kérdezem, de azért mégis érdekel a dolog. Szóval a lényeg, hogy jövő tavasszal tervezek vásárolni egy e38 730d-t és tudomásom szerint csak automatát gyártottak. Na most a kérdésem az lenne, hogy valami úton-módon bele lehetne-e építeni az e39 530d manuális váltóját?
2011.10.30. 08:31
Imco írta:530d_ írta:üdv,
Lehet a legnagyobb baromságot kérdezem, de azért mégis érdekel a dolog. Szóval a lényeg, hogy jövő tavasszal tervezek vásárolni egy e38 730d-t és tudomásom szerint csak automatát gyártottak. Na most a kérdésem az lenne, hogy valami úton-módon bele lehetne-e építeni az e39 530d manuális váltóját?
Ezt így még nem hallottam.
Megkockáztatom, hogy más a váltó benne.
Biztos, hogy igen.
Biztos, hogy nem egyszerű.
Gondolok itt pedálok, váltókar, komputer, diffi + még amit kihagytam.
Kell hozzá egy egészséges mazochizmus.
Szerintem...
2011.10.30. 09:39
530d_ írta:Imco írta:530d_ írta:üdv,
Biztos, hogy igen.
Szerintem...
Köszönöm a villámgyors választ, hátha megtudunk valami konkrétabbat is, mert nagyon csiklandozza a fantáziámat!
2011.10.30. 09:57
Rjani530d írta:530d_ írta:Imco írta:530d_ írta:üdv,
Biztos, hogy igen.
Szerintem...
Köszönöm a villámgyors választ, hátha megtudunk valami konkrétabbat is, mert nagyon csiklandozza a fantáziámat!
A faceliftes e38-as 730d-ben egy ZF 440 Nm-es váltó van, ami jó minőségű. Azt manuálisra cserélni őrültség. Én inkább azon aggódnék a helyedben, hogyan fogsz megfelelő járgányt találni, mert eladó sem sok van, nemhogy rendes állapotú!
Azonkívül a DSC-re meg egyéb dolgokra még nem is gondoltunk, amikor automatából manuálisat akarunk.
2011.10.31. 01:37