![]() |
2016.03.20. 15:49
2016.03.20. 15:52
spnq írta:Sziasztok!
2007es e61 525d nél egyszercsak felment a fogyasztás huszonx literre, ekkor aztmondta egy szerelő, hogy meg kéne hajtani, hogy "kiégjen a kosz a részecseszűrőből"(másodkézből az infó, lehet nem pontos: ) amit a gazdája megtett, ami után lement a jelzett fogyasztás 7 literre - általában 8-9 között eszik, városban van használva.
Most megint felment 11 fölé. Nem nagyon kéne 8-9 nél többet ennie, tuti, hogy megint van valami.
Mivel lehet ilyenkor gond ? Máshol írtak termosztát gondot(hideg a motor), meg esetleges automata váltó parát(nem vált fel időben) is.
Gondoltam ide is beírom, hátha van valakinek hasonló tapasztalata, ahol meglett a megoldás.
Egyébként a gazdája mesélte, hogy régebben is volt ilyesmi, és egyszer országúton menet közben nagy robbanás szerű durranás kíséretében láng/füstgomolyag távozott a kipufogóból, és utána jobb lett. Szsz ez amúgy elég horrornak hangzik, hogy egy autónál ez történik, illetve, hogy ilyen "meg kell hajtani" a egoldás ahelyett, hogy valamit megjavítanának, vagy kicserélnének rajta. Mondjuk egy részecskeszűrő ha jóltudom elég sokba fáj, főleg akkor, ha nem is azzal van a gond. Az a gond, hogy úgylátom, hogy csak tippelget aki megnézi.
Ha bárkinek van ötlete, ossza meg legyenszíves : )
Köszi, üdv.
2016.03.20. 16:13
nagy.matyika írta:spnq írta:Sziasztok!
2007es e61 525d nél egyszercsak felment a fogyasztás huszonx literre, ekkor aztmondta egy szerelő, hogy meg kéne hajtani, hogy "kiégjen a kosz a részecseszűrőből"(másodkézből az infó, lehet nem pontos: ) amit a gazdája megtett, ami után lement a jelzett fogyasztás 7 literre - általában 8-9 között eszik, városban van használva.
Most megint felment 11 fölé. Nem nagyon kéne 8-9 nél többet ennie, tuti, hogy megint van valami.
Mivel lehet ilyenkor gond ? Máshol írtak termosztát gondot(hideg a motor), meg esetleges automata váltó parát(nem vált fel időben) is.
Gondoltam ide is beírom, hátha van valakinek hasonló tapasztalata, ahol meglett a megoldás.
Egyébként a gazdája mesélte, hogy régebben is volt ilyesmi, és egyszer országúton menet közben nagy robbanás szerű durranás kíséretében láng/füstgomolyag távozott a kipufogóból, és utána jobb lett. Szsz ez amúgy elég horrornak hangzik, hogy egy autónál ez történik, illetve, hogy ilyen "meg kell hajtani" a egoldás ahelyett, hogy valamit megjavítanának, vagy kicserélnének rajta. Mondjuk egy részecskeszűrő ha jóltudom elég sokba fáj, főleg akkor, ha nem is azzal van a gond. Az a gond, hogy úgylátom, hogy csak tippelget aki megnézi.
Ha bárkinek van ötlete, ossza meg legyenszíves : )
Köszi, üdv.
Először is szerelőhöz kellene elmenni, nem csak "szerelőhöz". Egy normális diagnosztika mindenre választ ad. Addig csak találgatni és barbárkodni lehet.A durranás mondjuk sok jót nem sejtet, valószínűleg valami mechanikusan engedett.
Az adatlapod kitöltésével hozzá tudnál járulni ahhoz, hogy érdemben szerelőt ajánljunk neked!
2016.03.20. 16:17
spnq írta:Szia, köszi!
Nem az enyém az autó, csak megkért a tulaj, hogy nézzek utána. Szerintem is el kéne vinni diagra, ez fog történni.
Az én autóm még nincsen meg, de amint meglesz, kitöltöm az adatlapot : )
2016.03.20. 16:21
nagy.matyika írta:spnq írta:Szia, köszi!
Nem az enyém az autó, csak megkért a tulaj, hogy nézzek utána. Szerintem is el kéne vinni diagra, ez fog történni.
Az én autóm még nincsen meg, de amint meglesz, kitöltöm az adatlapot : )
Értettem, hogy nem a tied, de ha már te vagy az átviteli csatorna, akkor elárulhatnád a tartózkodási helyeteket.
2016.03.20. 23:09
barbrady írta:nagy.matyika írta:barbrady írta:nagy.matyika írta:Tavaly ősszel volt egy légtömegmérő cserém. Beírta hibának, hogy túl nagy az eltérés. Kapott egy után gyártott Bosch-t. Úgy volt, hogy gyári cikkszámos, de nem az. Azóta se voltam kibékülve az autó teljesítményével, úgyhogy meg lett diagolva. 30-40%-os gázállásig szépen együtt mér, de ha jobban oda lépek vagy ne adj isten kickdown-olok, akkor akár 2x nagyobb értéket mutat, mint kellene.
Az a kérdésem, hogy ez önmagában annak tudható be, hogy után gyártott és el kell engedni, vagy okozhatja valami más is?
Diaggal lehet tesztet csinálni. Attól hogy nem ír hibát, még lehet rossz.
Tapatalk
Ami le lett cserélve az egyértelműen rossz volt. Ott minden esetben annyira eltérőek voltak az értékek, hogy köszönő viszonyban sem voltak. A mostani többnyire jónak látszik, de vannak olyan esetek, amikor annyira eltérőek az értékek, hogy nagyon.
Mivel lehet tesztet csinálni? Bosch KTS-sel illetve Rheingolddal tudom megnézetni. Nekem arra irányult a kérdésem eredendően, hogy önmagában a légtömegmérőre kell gondolni vagy van még olyan segédberendezés az autóban, ami meghamisíthatja a mért értékeket.
Az egr, de arra is van tesz. DIS-ben biztos, a többit nem ismerem.
Tapatalk
2016.03.21. 03:20
nagy.matyika írta:barbrady írta:nagy.matyika írta:barbrady írta:nagy.matyika írta:Tavaly ősszel volt egy légtömegmérő cserém. Beírta hibának, hogy túl nagy az eltérés. Kapott egy után gyártott Bosch-t. Úgy volt, hogy gyári cikkszámos, de nem az. Azóta se voltam kibékülve az autó teljesítményével, úgyhogy meg lett diagolva. 30-40%-os gázállásig szépen együtt mér, de ha jobban oda lépek vagy ne adj isten kickdown-olok, akkor akár 2x nagyobb értéket mutat, mint kellene.
Az a kérdésem, hogy ez önmagában annak tudható be, hogy után gyártott és el kell engedni, vagy okozhatja valami más is?
Diaggal lehet tesztet csinálni. Attól hogy nem ír hibát, még lehet rossz.
Tapatalk
Ami le lett cserélve az egyértelműen rossz volt. Ott minden esetben annyira eltérőek voltak az értékek, hogy köszönő viszonyban sem voltak. A mostani többnyire jónak látszik, de vannak olyan esetek, amikor annyira eltérőek az értékek, hogy nagyon.
Mivel lehet tesztet csinálni? Bosch KTS-sel illetve Rheingolddal tudom megnézetni. Nekem arra irányult a kérdésem eredendően, hogy önmagában a légtömegmérőre kell gondolni vagy van még olyan segédberendezés az autóban, ami meghamisíthatja a mért értékeket.
Az egr, de arra is van tesz. DIS-ben biztos, a többit nem ismerem.
Tapatalk
Annyi fejlemény történt, hogy erősen él a gyanú, hogy az EGR a ludas. Rheingoldban találtam rá tesztet, de elakadtam ezen a ponton:
"Release and remove air hose between boost pressure pipe and EGR valve." Tudok angolul, de megy a fejvakarás. Kértem rockerekhu kollégától segítséget, de neki sem állt össze. Valaki, aki csinált már ilyet, tudna segíteni?
2016.03.21. 10:24
hamoriarpi írta:Le kell húzni az EGR vákuumcsövét, aztán tovább.
2016.03.22. 20:58
nagy.matyika írta:hamoriarpi írta:Le kell húzni az EGR vákuumcsövét, aztán tovább.
KösziVégső soron erre gondoltunk, de hogy ilyen elcsépelten fogalmazzák meg..
2016.03.23. 09:38
Gallaca írta:Cxgrav írta:Sziasztok!
Tudom, sokat kérdezek![]()
E61 / 530dA / 2005
Kiszedtük a 2 első ülést, széthúztunk mindent (akksi le volt kötve).
Összedugtunk mindent, akksi fel és megjelent a légzsák és a kis emberke az övvel. Előtte nem volt természetesen.
Pontos hibaüzenet:
Restraint systems - Function of airbags, belt tensioners and belt force limiters faulty. Ensure your seat belt is fastened despite the fault!
DIS rádug, scan, delete all - semmi
INPA rádug, airbag modul connect - semmi, nem lehet csatlakozni
Olvasgattam fórumokat "Satellite seat passenger seat" module és "Satellite seat driver seat" module. - Belépett, read memory, clear memory.
Semmi, nem hatotta meg.
Olvastam itt, hogy akksi lehúz, 30 perc waiting, csatik fel-le, akksi fel - semmi.
Valakinek ötlet, hogy még mit tudnék tenni, hogy eltűnjön a hiba?
Köszönöm szépen!
Mit ír a hiba okának? Azt megszüntettétek? Rheingolddal próbáljátok meg.
2016.04.03. 22:20
2016.04.03. 22:54
nagy.matyika írta:LCM-ben lehet brutálisan eltérő óra állás?!
2016.04.03. 22:59
hamoriarpi írta:nagy.matyika írta:LCM-ben lehet brutálisan eltérő óra állás?!
LM, nem LCM.
Ötszázharminconvalamennyi? Gyakori.
2016.04.03. 23:14
nagy.matyika írta:525
2016.04.03. 23:15
hamoriarpi írta:nagy.matyika írta:525
Igen, annyi. Ne foglalkozz vele, több ilyet láttam már. Mindig pont ugyanannyi. Km-re egyezik. Nem tudni mitől.
2016.04.04. 00:22
nagy.matyika írta:Két alábbi hibát produkálta a kocsi. Az alsót ismerem már E39-ből, tudom is miképpen kell eljárni. A felsővel mi a teendő?Se a klíma, se a fűtés nem túl jó, konkrétan önálló életet él.
![]()
Code: 009C55 Description IHKA:Fogging sensor
Code: 009C7B Descriptipn IHKA:Interior temperature sensor fan
Még egy kérdés. LCM-ben lehet brutálisan eltérő óra állás?!
2016.04.04. 08:44
Gallaca írta:nagy.matyika írta:Két alábbi hibát produkálta a kocsi. Az alsót ismerem már E39-ből, tudom is miképpen kell eljárni. A felsővel mi a teendő?Se a klíma, se a fűtés nem túl jó, konkrétan önálló életet él.
![]()
Fogging sensor-t nekem is írja, még nem tudtam kideríteni mi baja. Szélvédőcserénél átragasztották a régit, viszont már előtte is írta, így most csere lesz. Remélem akkor eltűnik.
2016.04.04. 09:10
nagy.matyika írta:Gallaca írta:nagy.matyika írta:Két alábbi hibát produkálta a kocsi. Az alsót ismerem már E39-ből, tudom is miképpen kell eljárni. A felsővel mi a teendő?Se a klíma, se a fűtés nem túl jó, konkrétan önálló életet él.
![]()
Fogging sensor-t nekem is írja, még nem tudtam kideríteni mi baja. Szélvédőcserénél átragasztották a régit, viszont már előtte is írta, így most csere lesz. Remélem akkor eltűnik.
Itt is volt egyszer valamikor szélvédő csere, reméltem, hogy nem itt lesz elásva a probléma. Magát a funkcióját tekintve azt nézi, hogy párás-e a szélvédő?
2016.06.09. 00:04
2016.06.30. 17:57