![]() |
2017.12.11. 10:38
2017.12.11. 15:15
KorbenDallas írta:Sziasztok!
Az X-drive kiiktatható? Úgy értem, ki lehet kötni hogy simán hátsókerekesként működjön? Bocs ha túl nagy hülyeséget kérdeztem!
2017.12.27. 12:05
2017.12.28. 10:10
stupeki69 írta:Sziasztok az ablakmosóhoz hogy hozzáférjek az első lámpát kell kiszedni vagy valami mást is le kell bontani (lökhárító dobbetét??)
E61
2017.12.28. 17:34
Levibéka írta:stupeki69 írta:Sziasztok az ablakmosóhoz hogy hozzáférjek az első lámpát kell kiszedni vagy valami mást is le kell bontani (lökhárító dobbetét??)
E61
hali!
én a dobbetétet bontottam meg, onnan cseréltem a spriccoló motort
2017.12.28. 19:41
stupeki69 írta:Levibéka írta:stupeki69 írta:Sziasztok az ablakmosóhoz hogy hozzáférjek az első lámpát kell kiszedni vagy valami mást is le kell bontani (lökhárító dobbetét??)
E61
hali!
Köszike mert valahol szivárog a víz belőle. Azt gyanítom a motortartó gumi lehet a ludas.
2017.12.28. 19:50
kzolee írta:stupeki69 írta:Levibéka írta:stupeki69 írta:Sziasztok az ablakmosóhoz hogy hozzáférjek az első lámpát kell kiszedni vagy valami mást is le kell bontani (lökhárító dobbetét??)
E61
hali!
Köszike mert valahol szivárog a víz belőle. Azt gyanítom a motortartó gumi lehet a ludas.
Vagy simán szétfagyott esetleg önmegsemmisítődött a motor. Szokott, de ez nem E60 tipushiba, E28 óta létező probléma, saját tapasztalatból mondom. Az idén cseréltem az E28-ét, az E61-ét úgy 5 éve.
2017.12.28. 20:04
2017.12.29. 17:40
2017.12.29. 18:42
tökmöc írta:Szép napot mindenkinek!
Ma olvastam a f.bukon, hogy a részecske szűröt ki iktatta a tulaj és az egr-t is ki kell vagy sem? Meglepetésemre sokan mondták, hogy ki kell de nem értem miért kell? Nekem benne van és nem érzem feleslegesnek benne de azért kíváncsivá tett a dolog.
Szoval milyen bajt tud okozni ha a részecske szűrő kiszedve ésaz egr benne van?
2017.12.30. 17:26
NagyMatyas írta:tökmöc írta:Szép napot mindenkinek!
Ma olvastam a f.bukon, hogy a részecske szűröt ki iktatta a tulaj és az egr-t is ki kell vagy sem? Meglepetésemre sokan mondták, hogy ki kell de nem értem miért kell? Nekem benne van és nem érzem feleslegesnek benne de azért kíváncsivá tett a dolog.
Ég adta világon semmi gondot nem okoz egy jól működő autóban az EGR, de a részecskeszűrő sem, csak általában az emberek szeretik megfogni a dolog könnyebb végét. (Anyagilag egy ledugult autót kb 1 milla rendbe rakni tisztességesen.)
Tovább megyek, az EGR hatásfokát tekintve durván 3% kipufogógázt vezet vissza, és általában azt is részterhelésen, mert pl. padlógázra teljesen zár. Azért szeretik kiiktatni, mert gyári program esetén a kiiktatott EGR miatt pár százalékkal több lesz a töltőnyomás, illetve élénkebben pörög fel a turbó, de egy jól működő autónál ennek sincs jelentősége. A nagy büdös igazság pedig egyébként az, hogy ha ki van iktatva az EGR, akkor olyan, de olyan sokára melegedik be az autó, hogy gyakorlatilag a hiánya jóval több kárt okoz, mint amennyibe az időnkénti tisztítás kerül. Egyébként jellemzően ezek az autók nem szoktak se EGR, se szívósor dugulósak lenni.
2017.12.30. 17:32
tökmöc írta:NagyMatyas írta:tökmöc írta:Szép napot mindenkinek!
Ég adta világon semmi gondot nem okoz egy jól működő autóban az EGR, de a részecskeszűrő sem, csak általában az emberek szeretik megfogni a dolog könnyebb végét. (Anyagilag egy ledugult autót kb 1 milla rendbe rakni tisztességesen.)
Tovább megyek, az EGR hatásfokát tekintve durván 3% kipufogógázt vezet vissza, és általában azt is részterhelésen, mert pl. padlógázra teljesen zár. Azért szeretik kiiktatni, mert gyári program esetén a kiiktatott EGR miatt pár százalékkal több lesz a töltőnyomás, illetve élénkebben pörög fel a turbó, de egy jól működő autónál ennek sincs jelentősége. A nagy büdös igazság pedig egyébként az, hogy ha ki van iktatva az EGR, akkor olyan, de olyan sokára melegedik be az autó, hogy gyakorlatilag a hiánya jóval több kárt okoz, mint amennyibe az időnkénti tisztítás kerül. Egyébként jellemzően ezek az autók nem szoktak se EGR, se szívósor dugulósak lenni.
Hat nagyon szepen koszi a valaszt. Akkor en nem nyulok hozza az biztos sot mar olykor gondolkodom a reszecske szuro beszerzesen is. De mire dontes szuletik addigra lesz masik.
2018.01.01. 11:28
tökmöc írta:NagyMatyas írta:tökmöc írta:Szép napot mindenkinek!
Hat nagyon szepen koszi a valaszt. Akkor en nem nyulok hozza az biztos sot mar olykor gondolkodom a reszecske szuro beszerzesen is. De mire dontes szuletik addigra lesz masik.
2018.01.01. 16:18
rockerekhu írta:Ha regeneral rendesen viz minden rendben van ne bantsd,foleg hogy te ausztriaban vagy.
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2018.01.01. 17:45
NagyMatyas írta:rockerekhu írta:Ha regeneral rendesen viz minden rendben van ne bantsd,foleg hogy te ausztriaban vagy.
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
Neki nincs, ki van iktatva kompletten, de jól megírták az autót, mert nem tölt többet a turbó, illetve nem is kormol.
2018.01.08. 17:57
2018.01.08. 18:08
stupeki69 írta:Sziasztok . Az lenne a kérdésem hogy akkumlátor csere előtt vagyok valószínüleg és sima vagy csak AMG aksit lehet bele venni . 2009-as 25D az autó. Azt hallottam hogy regisztrálni kell az új aksit de láttam egy videót hogy a bikapontra tettek egy töltőt és úgy cserélték ez nagyon gáz??
2018.01.08. 23:43
stupeki69 írta:Sziasztok . Az lenne a kérdésem hogy akkumlátor csere előtt vagyok valószínüleg és sima vagy csak AMG aksit lehet bele venni . 2009-as 25D az autó. Azt hallottam hogy regisztrálni kell az új aksit de láttam egy videót hogy a bikapontra tettek egy töltőt és úgy cserélték ez nagyon gáz??
2018.02.06. 19:21
2018.02.06. 21:49