Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: 645ci

2016.03.01. 17:28

Üdv!
Az érzés megfizethetetlen, amikor 3 hónapja áll az autó, mert időnként minden baja van, leállnak hengerek és diag ide, diag oda nem találod mi lehet. Aztán "hirtelen" ötlettől vezérelve belenézel a tankba. :facepalm:
Kép
Szétszedtem már pár kotványt csillió kilóméterrel, de egyikben sem volt ilyen. :doglotlo: Ez csak a jobb lebeny tartalma, az OMV prémium benzin megzavarosodva, alján víz. WTF? 1000km-ig hol volt a víz? Csak utána kotlott meg.
A kis üvegben az üzemanyagszűrő tartalma, a szűrt oldalon kiöntve. Nyilván átszakadt. :shock: Remélem az injektorok telimentek kosszal.
Én vagyok a hülye, mert azt gondoltam, hogy ha az összes szűrő közel új volt a vételkor, akkor az üzemanyagszűrőre is fordítottak gondot. Jó nagy tévedés, 170e km-nél még gyári matrica volt a tankfedélen, sajnos bent van a szűrő a tankban. Többet nem gondolkodom.
Jahh az NGK bkr6equp gyertya amúgy elhasalt a próbán ebben a típusban, a vizes benzint nem tudja meggyújtani. A régi Bosch viszont igen. :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 admin, Padre540
Értékelés: 9.52%

2016.03.01. 21:05

Gallaca írta:Üdv!
Az érzés, amikor 3 hónapja áll az autó, mert időnként minden baja van, leállnak hengerek és diag ide, diag oda nem találod mi lehet. Aztán "hirtelen" ötlettől vezérelve belenézel a tankba. :facepalm:
Kép
Szétszedtem már pár kotványt csillió kilóméterrel, de egyikben sem volt ilyen. :doglotlo: Ez csak a jobb lebeny tartalma, az OMV prémium benzin megzavarosodva, alján víz. WTF? 1000km-ig hol volt a víz? Csak utána kotlott meg.
A kis üvegben az üzemanyagszűrő tartalma, a szűrt oldalon kiöntve. Nyilván átszakadt. :shock: Remélem az injektorok telimentek kosszal.
Én vagyok a hülye, mert azt gondoltam, hogy ha az összes szűrő közel új volt a vételkor, akkor az üzemanyagszűrőre is fordítottak gondot. Jó nagy tévedés, 170e km-nél még gyári matrica volt a tankfedélen, sajnos bent van a szűrő a tankban. Többet nem gondolkodom.
Jahh az NGK bkr6equp gyertya amúgy elhasalt a próbán ebben a típusban, a vizes benzint nem tudja meggyújtani. A régi Bosch viszont igen. :D

Gyalázatos az üzemanyagok minősége mostanság, pár hónap alatt képes megölni őket az oxidáció. Két éve tavasszal a motorommal szívtam nagyot, a téli állás után alig akart menni, csörgött, prüszkölt, minden baja volt, pucolgattam, állítgattam, cserélgettem rajta mindent - hiába, majd az első tankoláskor vissza szállt belé a lélek. Azóta csak pár litert hagyok benne télire, plusz üzemanyag konzerválót is használok a karburátor védelmének érdekében.

2016.03.06. 03:44

Gallaca írta:Üdv!
Az érzés megfizethetetlen, amikor 3 hónapja áll az autó, mert időnként minden baja van, leállnak hengerek és diag ide, diag oda nem találod mi lehet. Aztán "hirtelen" ötlettől vezérelve belenézel a tankba. :facepalm:

Megérkezett közben rendelt gyári szűrő, (utángyári nincs, vagy gyári van, vagy Bosch, a gyári is Bosch mint kiderült :) ) ma volt időm kicserélni. Az üzemanyagcsőből kifújtam a maradék benzint és vizet, :shock: feltöltöttem az időközben szárazra törölt tankot friss benzinnel. Indítás után hibamentes lett a motor. Ismét dolgozik az összes henger, szebben, mint a hiba előtt bármikor. Gyanítom, hogy a víz jelen volt már az eladásnál is, mint motiváló tényező. :roll:
A szűrő beszerzésénél megnyugtattak, hogy szűrőre nincs gyári utasítás a cserére, ezért nem cserélhették ki még soha. Kíváncsiságból szétvágtam. Sima papírszűrő! Miért nincs rá utasítás :shock: ?
Kép
Szerencsére nem szakadt át, viszont nem értem hogyan jött át a sok retek!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2016.03.06. 08:20

Én a gázüzemű E28-amnál láttam ilyen sok mocskot a tankban... Mivel első dolgom volt vásárlás után kihajítani a gázt belőle, ezért küzdöttem egy jó darabig vele. Végül tankot cseréltem. Az üzemanyagtank teteje volt a porózus, ott bejutott a víz. Gondolom itt nem a rozsda okozza. A betöltőcső szellőző kettős is lehet gyanús...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 Gallaca, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%

2016.03.06. 13:48

kzolee írta:Én a gázüzemű E28-amnál láttam ilyen sok mocskot a tankban... Mivel első dolgom volt vásárlás után kihajítani a gázt belőle, ezért küzdöttem egy jó darabig vele. Végül tankot cseréltem. Az üzemanyagtank teteje volt a porózus, ott bejutott a víz. Gondolom itt nem a rozsda okozza. A betöltőcső szellőző kettős is lehet gyanús...

Itt már műanyag a tank szerencsére. De most, hogy mondod, hiányzott a jobb hátsó dobbetét. Ott megy a betöltő. Azóta ezt már pótoltam, de megvizsgálom nincs e ott valami bibi. Ráillik a személyleírás.

2016.04.20. 00:21

Hohhhóóó, itt arcátültetés lesz! :dance3
Vagy arculatváltás? :mrgreen: Máá megint nem bírok magammal! :kalapács
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 4 jimbi525d, kzolee, LeviM5, NagyMatyas
Értékelés: 19.05%

2016.04.20. 21:15

Gallaca írta:Hohhhóóó, itt arcátültetés lesz! :dance3
Kép

Az igen!!! Jól néz ki. Hátulja is lesz? Vagy már van?
(jó ez a topic!) :franko:

2016.04.20. 21:22

LeviM5 írta:
Kép

Meg vannak ám becsülve a dolgok! Nem ám az udvaron lerakva, hanem a nappaliban!
:taps: :taps: :taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2016.04.20. 21:34

LeviM5 írta:

Köszi! Hátulja már fent van, küszöb is! Motor sajna nincs. :D

2016.04.20. 21:58

Gallaca írta:
LeviM5 írta:

Fotót majd! :wink:

2016.04.24. 02:32

Gyertyakép!

Ilyen volt a gyertya vízzel a tankban:

Kép

Ugyanaz a gyertya miután lecsapoltam a mocsarat a tankból!

Kép
A kép nem egészen adja vissza, de kadmiumszínűek a testelektródák, mint amikor kiveszem a dobozból.

2016.04.30. 02:37

LeviM5 írta:
Gallaca írta:
LeviM5 írta:

Fotót majd! :wink:

Megvagyok majdnem.
Időhiány van, de összelapátoltam. Lemosni sem volt időm. Finomítani kell, mert kissé kócos még az eleje. Nehezebb volt átépíteni, mint gondoltam. Itt nincs M-pack, itt sima 6 van, vagy M6. Nincs átjáró mint az E39-ben, külön technológia, külön megoldások, egyik alkatrész az egyikhez jó, a másik a másikhoz. Hibrid alkatrészeket kellett gyártani. Sokat kínlódtam, de úgy érzem végül megérte, optikailag lejjebb ment az eleje, a kerék körül tömörebb, az eleje pedig szép "mosolygós" lett. :D (viszont mikor feltettem a lepedőnyi rendszámot nem voltam boldog... :facepalm: ) A következő flash akkor ért, amikor az Asszonyt kérdeztem, hogy milyen lett, és azt mondta, illetve a lényege az volt, hogy fekete most is, csináltam valamit? :shock: :D Mondom magamba; semmi-semmi csak elfújtam egy vödör lóvét... :mrgreen:

Képek:

Kép

Beépítendő motyók:
Kép

Menet közben:
Kép

"Kész"
Kép

Eisenmann M6 look!
Kép

Most a felnik lesznek soron...
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 3 admin, Jerry, NagyMatyas
Értékelés: 14.29%

2016.04.30. 11:31

Gallaca írta:Most a felnik lesznek soron...
Kép

Nagyon baba lett!!!! Rengeteget dob rajta!
:franko:
Ezekkel a fekete felnikkel se rossz! Egy M6 felniszett illene rá.
1x ha véletlen Siófokon jársz, lehetne egy 20col próba, tiedre fel, az M5-ről levesszük. Megnézném, hogy mutatna rajta...
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2016.04.30. 21:51

LeviM5 írta:
Gallaca írta:Most a felnik lesznek soron...

Nagyon baba lett!!!! Rengeteget dob rajta!
:franko:
Ezekkel a fekete felnikkel se rossz! Egy M6 felniszett illene rá.
1x ha véletlen Siófokon jársz, lehetne egy 20col próba, tiedre fel, az M5-ről levesszük. Megnézném, hogy mutatna rajta...
Kép

Jaja, azt én is meglesném! Lehet, hogy majd megejtjük alkalomadtán.
Amúgy a képen talán nem látszik, főleg hátul, de ez a felni is 20-as. Mivel fekete, optikailag a képen sokkal kisebbnek látszik. Ezért is érdekel, hogy ezüst huszassal milyen. Eredetileg fényes, finomesztergált, majdnem polír volt, de az előző gazdi befeketítette. Itt-ott pattog, angol mivoltából eredően padkás, fel szeretném újíttatni. Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha ezüst lenne?

2016.04.30. 21:55

Egyébként egy körkérdés; kinek melyik eleje tetszik? A sima 6, vagy az m6?

2016.05.01. 07:18

Nekem a sima.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2016.05.01. 08:07

kzolee írta:Nekem a sima.

"M" :roker:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2016.05.01. 09:30

Gallaca írta:Egyébként egy körkérdés; kinek melyik eleje tetszik? A sima 6, vagy az m6?

A sima egy morózus testőr, míg az M inkább egy joviális műkereskedő benyomását kelti... :D
Szóval sima... de ne foglalkozz vele, ez az én M-defektem... :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2016.05.01. 17:45

Gallaca írta:Egyébként egy körkérdés; kinek melyik eleje tetszik? A sima 6, vagy az m6?

Nekem is a sima, mert szerintem jobban illik az autó formatervéhez. Az M-es túl markáns (ami nem azt jelenti hogy csúnya).

Ezt a hozzászólást a szerzőnek SvidronyA az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca

2016.05.01. 17:55

M, mert passzol a lámpa és gépház ívéhez :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Hozzászólás küldése

VigLink badge