Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: OBDII hibaolvasó avagy MODIC hibaolvasás

2011.09.14. 11:55

barbrady írta:
bonsai írta:egyébként ki milyen akkutöltőt használ diagoláshoz?

Én ilyet vettem, teljesen jó, akár a 14 voltot is tartja, és bár a linken nincs benne a leírásban, de van benne szikra és fordított polaritás védelem is.

LINK

Aki még nem tudta nekem echte magyar: ForeXxxxkszzz T1230
Védelem: rövidzárlat, túláram, szikra és polaritás védett, ventilátorral hűtött. 30Amperes létéhez képest apró de okos.
(tényleg annyi mérhető nem úgy mint másik kínai amire 12amper van irva és 7amper felett leold túlmelegedés miatt)

Jackson, aki azért a 100Amperes Forex-et nem akarta megvenni

2011.09.14. 13:16

jackson írta:
barbrady írta:
bonsai írta:egyébként ki milyen akkutöltőt használ diagoláshoz?

Én ilyet vettem, teljesen jó, akár a 14 voltot is tartja, és bár a linken nincs benne a leírásban, de van benne szikra és fordított polaritás védelem is.

LINK

Aki még nem tudta nekem echte magyar: ForeXxxxkszzz T1230
Védelem: rövidzárlat, túláram, szikra és polaritás védett, ventilátorral hűtött. 30Amperes létéhez képest apró de okos.
(tényleg annyi mérhető nem úgy mint másik kínai amire 12amper van irva és 7amper felett leold túlmelegedés miatt)

Jackson, aki azért a 100Amperes Forex-et nem akarta megvenni

Pontosan ezeket tudja az enyém is, csak 12A.

2011.09.14. 18:41

Háát a Forex kicsit drága, annyit azért nem akarok töltőre költeni, viszont feleslegesen se akarok egy olcsót venni ami esetleg gyengének bizonyul a művelet közben..

2011.09.14. 18:52

bonsai írta:Háát a Forex kicsit drága, annyit azért nem akarok töltőre költeni, viszont feleslegesen se akarok egy olcsót venni ami esetleg gyengének bizonyul a művelet közben..

Én is ezért választottam az absaar-t, és nem bántam meg. Ajánlom mindenkinek.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: bonsai
Értékelés: 4.76%

2011.09.15. 01:54

bonsai írta:Sziasztok!

Megvettem a fulldiagos kábelt, a DIS, INPA programok telepítésével ne is próbálkozzak Win 7 64 bites alá?
A srác a v57-es verziót adta nekem egyébként.

ha szabad ilyet kerdezni, hol vetted a kabelt? Programokat?
Koszi

2011.09.15. 03:50

basildon írta:

Megvettem a fulldiagos kábelt, a DIS, INPA programok telepítésével ne is próbálkozzak Win 7 64 bites alá?

Koszi

Pl.
Van ebayen is.

2011.09.15. 12:53

Imco írta:
basildon írta:

Koszi

Pl.
Van ebayen is.

Igen, lattam, csak gondoltam rakerdezek, hogy mi a tapasztalat. Kinabol, vagy a nemetektol erdemesebb-e venni. Vagy edesmindegy. Gondolom, ez nem ilyen izles dolga dolog, hogy a sarga jobb mert szebb, hanem a kontaktok jobbak vagy lazabbak.
No, de magad uram, ha szolgad nincsen :)
Igaz is, nem akarja vki eladni a foloslegesse valt madzagjat? K-BUS
Udv
L

2011.09.15. 20:53

basildon írta:

Koszi

fulldiagos D-CAN kábel, INPA és DIS V57 jár hozzá, a többit meg letölt vagy klubtagoktól szerez.....
( fulldiag.fw.hu )

2011.10.07. 19:59

2 Op. rendszert használok (Win7 32 és 64 bit)a 64 bit-est újratelepítetem ezért most csak a 32 bit-es alatt használom a dist.Elindítottam majd megkérdezte,hogy I moved vagy I copie.Itt a moved-et választottam.Diagnosztikálni akartam az autóm de ki írta,hogy a diagnosztikai fej között nincs kapcsolat.Fent a fej ikonja zöld.Inpa is működik.El kezdtem keresni a hibát és nem működik az apitest.NET-0015: Host not fund hiba jön fel.a ping rész működik.Remélem nem kell újratelepítenem megint.
Van valakinek ötlete hozzá,hogy mi lett vele.
Még 1 kérdés néztem egy interfact ami kezeli a bmw scanner 1.40,2.01.bmw dash 2.01,inpa.Ha ez viszi az inpát akkor elvileg összehozható a dis-el is?

2011.10.11. 12:49

imici85 írta:2 Op. rendszert használok (Win7 32 és 64 bit)a 64 bit-est újratelepítetem ezért most csak a 32 bit-es alatt használom a dist.Elindítottam majd megkérdezte,hogy I moved vagy I copie.Itt a moved-et választottam.Diagnosztikálni akartam az autóm de ki írta,hogy a diagnosztikai fej között nincs kapcsolat.Fent a fej ikonja zöld.Inpa is működik.El kezdtem keresni a hibát és nem működik az apitest.NET-0015: Host not fund hiba jön fel.a ping rész működik.Remélem nem kell újratelepítenem megint.
Van valakinek ötlete hozzá,hogy mi lett vele.
Még 1 kérdés néztem egy interfact ami kezeli a bmw scanner 1.40,2.01.bmw dash 2.01,inpa.Ha ez viszi az inpát akkor elvileg összehozható a dis-el is?

Az inpa amúgy megy? Meg nincs véletlen valami tűzfal beállitásod amiért a vmware nem tud kinyúlni a külső win7-hez?
Amúgy megy az INPA win7 32bit alatt? 64bit-es alatt próbáltál valamit?

Jackson, akinek már van win7 64-je az otthoni gépen de BMW programokkal még nem próbálkozott idő hiányában

2011.10.11. 21:08

Idáig működött mind a 2 op. rendszer alatt:Csak a 64 bit-re ráfért egy újratelepítés és úgy döntöttem,hogy a diag részt csak a 32 bit-en fogom használni.(úgy is sok program nyafog a 64 bit miatt). Érdekes módon amikor elindítottam 32 bit-en a Dis-t megkérdezte,hogy moved or copie pedig idáig is használtam ezen a rendszeren.Az Inpa működik vele.Inpát használtam 64 bit alatt is de ott már az Ncs expert nem működött vele meg azt hiszem még egy másik program sem ment vele.

2011.10.12. 11:05

imici85 írta:Idáig működött mind a 2 op. rendszer alatt:Csak a 64 bit-re ráfért egy újratelepítés és úgy döntöttem,hogy a diag részt csak a 32 bit-en fogom használni.(úgy is sok program nyafog a 64 bit miatt). Érdekes módon amikor elindítottam 32 bit-en a Dis-t megkérdezte,hogy moved or copie pedig idáig is használtam ezen a rendszeren.Az Inpa működik vele.Inpát használtam 64 bit alatt is de ott már az Ncs expert nem működött vele meg azt hiszem még egy másik program sem ment vele.

Ja ismerős a 64bit-es téma. Érdekes módon a 16>32bit átállás a hasonló architectúra miatt könyebben ment. Most nagyobb változások voltak. Ezért vettem jogtiszta vmware-t és most már 8.0-ra ingyen upgrade-re is jogosult vagyok:)
A MS féle Virtual PC free de szar azért próbálkozhatsz vagy marad a vmware módszer.
Most arra gondolok egyik vmware gépben fut a DIS a másikban a XP és annak van ediabas meg soros portja. Még nem csináltam de még akár működhet is.
Már vagy 4-6 virtuális gépem van és szépen megférnek egymás mellett akár többen is egyszerre.

Jackson, aki most a win95 vmware alatt témában szenved

2011.10.12. 19:56

Ja ismerős a 64bit-es téma. Érdekes módon a 16>32bit átállás a hasonló architectúra miatt könyebben ment. Most nagyobb változások voltak. Ezért vettem jogtiszta vmware-t és most már 8.0-ra ingyen upgrade-re is jogosult vagyok:)
A MS féle Virtual PC free de szar azért próbálkozhatsz vagy marad a vmware módszer.
Most arra gondolok egyik vmware gépben fut a DIS a másikban a XP és annak van ediabas meg soros portja. Még nem csináltam de még akár működhet is.
Már vagy 4-6 virtuális gépem van és szépen megférnek egymás mellett akár többen is egyszerre.

Jackson, aki most a win95 vmware alatt témában szenved[/quote]

Én úgy használom,hogy 2 hdd van a laptopomban az egyikre 64 bit van feltelepítve a másikra pedig a 32 bit.Indításnál csak kiválasztom melyik Op. rendszert akarom használni.Azt hiszem elkezdem újra telepíteni akkor már csak jó lesz.

2011.10.19. 19:30

Sziasztok !

A légzsák visszajelző lámpám világít. INPA val diagoltam és a következő hiba van a légzsákvezérlő elektronikám hiba tárolójába :

E R R O R M E M O R Y R E P O R T
-------------------------------------
Date: 10/18/11 20:48:47
ECU: MRS3
JobStatus: OKAY
Variant: MRS3
-------------------------------------------------------------
RESULT: 7 errors in error memory !
5 ignition circuit ZK4 -> side airbag front left
Error frequency : 1
error not active at the moment
resistor too large
error is not sporadic
12 ignition circuit ZK11 -> airbag passenger stage 2
Error frequency : 4
resistor too large
error is sporadic
4 ignition circuit ZK3 -> airbag passenger
Error frequency : 4
resistor too large
error is sporadic
2 ignition circuit ZK1 -> belt tensioner driver
resistor too large
error is not sporadic
2 ignition circuit ZK1 -> belt tensioner driver
resistor too small
error is not sporadic
17 Supply voltage
Error frequency : 3
error is sporadic
240 Internal ECU error
Error frequency : 256
=============================================================

Tudja-e valaki mi lehet a baj ?

2011.10.19. 19:33

A másik hibám ami van az pedig ez lenne :

Date: 10/18/11 19:23:55
ECU: IHKA38_3
Variant: IHKA38_3
RESULT: 1 errors in error memory !
45 Auxiliary water pump
Error frequency : 10
Short circuit to ground
Error present
Errorcode: 2D 42 0A 5A 54 2F A2 02 08 03 7A

A dologhoz még hozzátartozik , hogy az állófűtésem nem működik és az általam használt diag programok nem látják az állófűtésemet sem az inpa sem a DIS . Tud-e nekem valaki tippet adni , hogy mi lehet a baj ?

2011.10.19. 19:36

nstroby írta:A másik hibám ami van az pedig ez lenne :

45 Auxiliary water pump
Short circuit to ground
Error present

A dologhoz még hozzátartozik , hogy az állófűtésem nem működik és az általam használt diag programok nem látják az állófűtésemet sem az inpa sem a DIS . Tud-e nekem valaki tippet adni , hogy mi lehet a baj ?

Ez a fűtésszelepen lévő szivattyú, a gázolajszűrő alatt találod.
A kályhát ha nem látja akkor valószínűleg a kályha vezérlőpanelja rossz, esetleg a rá menő vezeték szakadt.

2011.10.19. 19:56

Köszönöm szépen a segítséged a szelepet holnap megnézem. A kályha a 12 voltot azt megkapja viszont a kommunikációs kábelt azt szerinted , hogyan tudnám ellenőrizni ?

barbrady írta:
nstroby írta:A másik hibám ami van az pedig ez lenne :

45 Auxiliary water pump
Short circuit to ground
Error present

Ez a fűtésszelepen lévő szivattyú, a gázolajszűrő alatt találod.
A kályhát ha nem látja akkor valószínűleg a kályha vezérlőpanelja rossz, esetleg a rá menő vezeték szakadt.

2011.10.19. 20:07

nstroby írta:Köszönöm szépen a segítséged a szelepet holnap megnézem. A kályha a 12 voltot azt megkapja viszont a kommunikációs kábelt azt szerinted , hogyan tudnám ellenőrizni ?

A fehér/piros/sárga vezeték a K-bus-é. A kesztyűtartó alatt van egy elosztó amibe belefut sok ilyen színű vezeték. Egy multiméterrel meg tudod nézni hogy az elosztó és a kályha közt van-e szakadás.

2011.10.19. 20:12

Nagyon szépen köszönöm a segítséged !

barbrady írta:
nstroby írta:Köszönöm szépen a segítséged a szelepet holnap megnézem. A kályha a 12 voltot azt megkapja viszont a kommunikációs kábelt azt szerinted , hogyan tudnám ellenőrizni ?

A fehér/piros/sárga vezeték a K-bus-é. A kesztyűtartó alatt van egy elosztó amibe belefut sok ilyen színű vezeték. Egy multiméterrel meg tudod nézni hogy az elosztó és a kályha közt van-e szakadás.

2011.10.19. 20:34

Nem tudod véletlenül , hogy honnan tudnék keríteni egy elektromos kapcsolási rajzot a kocsiról ? Nagy segítség lenne , mert megnéztem és elég sok kábel van a dobozba , hogy hol keressem az állófűtés kommunikációs kábelét ?
2 vezeték van amúgy csak bekötve a csatlakozóba az állófűtésnek.

nstroby írta:Nagyon szépen köszönöm a segítséged !

barbrady írta:

Hozzászólás küldése

VigLink badge