Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: OBDII hibaolvasó avagy MODIC hibaolvasás

2011.10.19. 21:13

nstroby írta:Nem tudod véletlenül , hogy honnan tudnék keríteni egy elektromos kapcsolási rajzot a kocsiról ? Nagy segítség lenne , mert megnéztem és elég sok kábel van a dobozba , hogy hol keressem az állófűtés kommunikációs kábelét ?
2 vezeték van amúgy csak bekötve a csatlakozóba az állófűtésnek.

A 2 vezeték közül a fehér/piros/sárga vezeték a K-bus-é, a másik a kályha üzemanyag-szivattyújáé. Az a lényeg hogy a fehér/piros/sárga vezetékeket keresd a kesztyűtartó mögött. De itt az online kapcsolási rajz:

LINK

2011.10.21. 10:49

nstroby írta:Sziasztok !

A légzsák visszajelző lámpám világít. INPA val diagoltam és a következő hiba van a légzsákvezérlő elektronikám hiba tárolójába :

E R R O R M E M O R Y R E P O R T
-------------------------------------
Date: 10/18/11 20:48:47
ECU: MRS3
JobStatus: OKAY
Variant: MRS3
-------------------------------------------------------------
RESULT: 7 errors in error memory !
5 ignition circuit ZK4 -> side airbag front left
Error frequency : 1
error not active at the moment
resistor too large
error is not sporadic
12 ignition circuit ZK11 -> airbag passenger stage 2
Error frequency : 4
resistor too large
error is sporadic
4 ignition circuit ZK3 -> airbag passenger
resistor too large
error is sporadic
2 ignition circuit ZK1 -> belt tensioner driver
resistor too large
error is not sporadic
resistor too small
error is not sporadic
17 Supply voltage
Error frequency : 3
error is sporadic
240 Internal ECU error
Error frequency : 256
=============================================================

Tudja-e valaki mi lehet a baj ?

Jó adag légzsák hiba. Mivel minden egyszerre szar ezért szerintem inkább a csati a vezérlőnél vagy maga a vezérlő mondta be az unalmas. Minden esetre az Internal ECU error nagyon aggasztó. Ezt töröld le és figyelj mikor gyullad fel újra. Ha nagyon kaki akár még cserélned is kellhet a MRS vezérlőt a végére. Nem lehet, hogy cserélték és szarul csinálták meg? Bontott van benne nem a gyári vagy nincs korrektül megcsinálva? Esetleg nem is bele való ETK-ban ellenőrizheted VIN alapján.
Minden esetre mivel a légzsák nem játék valami komoly BMW szerelővel kéne megnézetni. A kábelekhez is inkább ad a BMW gyári csere kábelt mint hogy bárki forrasztgatni kezdje.

Jackson, aki szerint nagyon furcsa

2011.10.21. 22:43

Köszönöm a segítséget INPA-val próbáltam törölni a hibát , de nem sikerült lehet , hogy valami beállítási hiba a programnál , hogy nem tudom törölni ? Mert más kocsiba se tudok légzsák hibát törölni vele. A másik amit furcsának tartok , hogy az állófűtést sem látja sem az Én autómba sem egy barátom 530djébe sem.Lenne valami tipped , hogy mi lehet ? jelenleg ezt a kábelt használom : http://viewitem.eim.ebay.hu/BMW-USB-OBD ... 9986828002

jackson írta:
nstroby írta:Sziasztok !

A légzsák visszajelző lámpám világít. INPA val diagoltam és a következő hiba van a légzsákvezérlő elektronikám hiba tárolójába :

E R R O R M E M O R Y R E P O R T
-------------------------------------
Date: 10/18/11 20:48:47
ECU: MRS3
JobStatus: OKAY
Variant: MRS3
RESULT: 7 errors in error memory !
5 ignition circuit ZK4 -> side airbag front left
resistor too large
error is not sporadic
12 ignition circuit ZK11 -> airbag passenger stage 2
resistor too large
error is sporadic
4 ignition circuit ZK3 -> airbag passenger
resistor too large
error is sporadic
resistor too large
error is not sporadic
resistor too small
error is not sporadic
17 Supply voltage
Error frequency : 3
error is sporadic
240 Internal ECU error
Error frequency : 256
=============================================================

Tudja-e valaki mi lehet a baj ?

Jó adag légzsák hiba. Mivel minden egyszerre szar ezért szerintem inkább a csati a vezérlőnél vagy maga a vezérlő mondta be az unalmas. Minden esetre az Internal ECU error nagyon aggasztó. Ezt töröld le és figyelj mikor gyullad fel újra. Ha nagyon kaki akár még cserélned is kellhet a MRS vezérlőt a végére. Nem lehet, hogy cserélték és szarul csinálták meg? Bontott van benne nem a gyári vagy nincs korrektül megcsinálva? Esetleg nem is bele való ETK-ban ellenőrizheted VIN alapján.
Minden esetre mivel a légzsák nem játék valami komoly BMW szerelővel kéne megnézetni. A kábelekhez is inkább ad a BMW gyári csere kábelt mint hogy bárki forrasztgatni kezdje.

Jackson, aki szerint nagyon furcsa

2011.10.23. 12:25

OBD-s autónál lehet INPA-val olajcsere nullázást csinálni?

2011.10.23. 12:39

Szia !

Szerintem ezt az INPA nem tudja , de ezt program nélkül is meg lehet csinálni. Milyen autód van ? Évjárat ?

peteeqe írta:OBD-s autónál lehet INPA-val olajcsere nullázást csinálni?

2011.10.23. 12:42

Ha az E39-ről van szó akkor ezt meg tudod tenni egy darab vezetékkel a szervíz csatlakozódnál
a pin 7. és 19. zárni 3 + mp úgy hogy ráadod a gyújtást , de ne legyen beindítva a motor !

quote="nstroby"]Szia !

Szerintem ezt az INPA nem tudja , de ezt program nélkül is meg lehet csinálni. Milyen autód van ? Évjárat ?

[/quote]

2011.10.23. 13:26

nstroby írta:Ha az E39-ről van szó akkor ezt meg tudod tenni egy darab vezetékkel a szervíz csatlakozódnál
a pin 7. és 19. zárni 3 + mp úgy hogy ráadod a gyújtást , de ne legyen beindítva a motor !

nstroby írta:Szia !

Írta hogy OBD-s, ott ez már nem működik. Viszont a km órán lehet nullázni mindenféle segédeszköz nélkül.

2011.10.23. 20:07

Valamint az INPA-val is meg lehet csinálni, a műszerfal résznél.

2011.10.23. 20:29

Egy kis segítség : http://www.youtube.com/watch?v=2K8AF-vu ... re=related

barbrady írta:
nstroby írta:Ha az E39-ről van szó akkor ezt meg tudod tenni egy darab vezetékkel a szervíz csatlakozódnál

nstroby írta:Szia !

Írta hogy OBD-s, ott ez már nem működik. Viszont a km órán lehet nullázni mindenféle segédeszköz nélkül.

2011.10.23. 20:31

Tud-e nekem segíteni abban valaki , hogy mitől lehet az , hogy a DIS-be bemegyek a CAR memorít állítani látok minden beállítást megváltoztatom aztán jóváhagyatom és mégsem marad meg ? A kábelem lehet , hogy nem tudja ?

2011.10.24. 19:20

nstroby írta:Köszönöm a segítséget INPA-val próbáltam törölni a hibát , de nem sikerült lehet , hogy valami beállítási hiba a programnál , hogy nem tudom törölni ? Mert más kocsiba se tudok légzsák hibát törölni vele. A másik amit furcsának tartok , hogy az állófűtést sem látja sem az Én autómba sem egy barátom 530djébe sem.Lenne valami tipped , hogy mi lehet ? jelenleg ezt a kábelt használom : http://viewitem.eim.ebay.hu/BMW-USB-OBD ... 9986828002

Talán meg kéne próbálni valakinek a tuti jó kábelével.
Lehet hogy nagyon szar és egyből vissza írja. De ha tényeg törölne se tudod az lehet kábel vagy program hiba is.

Jackson, aki próbálná csökkenteni a lehetőségek számát

2011.10.24. 19:21

Tano írta:Valamint az INPA-val is meg lehet csinálni, a műszerfal résznél.

Szia Tano!

Csak nem megjöttél Kanadából? Lehet már javasolni téged ha valakinek diag gondja van arra felé?

Jackson, aki kérdi milyen repkedni Kanadában

2011.10.24. 19:22

nstroby írta:Tud-e nekem segíteni abban valaki , hogy mitől lehet az , hogy a DIS-be bemegyek a CAR memorít állítani látok minden beállítást megváltoztatom aztán jóváhagyatom és mégsem marad meg ? A kábelem lehet , hogy nem tudja ?

Inkább a szoftver beállitása lehet gázos. A Tmode megoldja a problmát.

Jackson, aki kérdi hallotál-e már arról a beállitásról

2011.10.24. 19:36

A napokban Jackson kolega segítségét kértem egy 2009-es e87-el kapcsolatban.
Rögtön az első probléma az volt, hogy milyen kábellel tudunk kapcsolatot létesíteni az autóval.
Azt tudtuk, hogy D-Can kábelre lesz szükségünk Jacksonnak volt is ilyen kábele amit a FullDiag-os embertől vett.
Gondoltam nekem is kéne egy de az árát kicsit magasnak találtam, így bekockáztattam egy --> Ilyen <-- kábelt.

Kép
Kép

Miután megjött kipróbáltam a saját e39-en, hát nem működött...
Ezután elmentem Jacksonhoz és rádugtuk az ő kábelét az e87-re na az se működött...
Majd meglepetés szerűen az én kábelemmel ment az e87 és a laptop nem tudta megkülönböztetni a két kábelt. Illetve a kábel már ránézésre is azonos volt.
Kicsit kutakodva be is bizonyosodott, hogy a két kábel azonos egy apró különbséget leszámítva Jackson kábelében a 7-es és a 8-as láb össze van forrasztva az enyémben pedig nincs.

Enyém:Kép
Jackson:Kép

Na hogy is van ez?

A kábel azt állítja magáról, hogy szinte az összes BMW-hez jó és ennek érdekében a következő protokollokat ismer:

1. KK-Line (e39 és kortársai)
2. K-Can (e60 2007/03-ig)
3. D-Can (e60 2007/03-tól)

Ez így majdnem igaz mivel az egyik K vonal a 7-es láb a másik pedig a 8-as láb. Így már világos, hogy az Jackson összeforrasztott kábele miért meg az e39-el az enyém pedig miért nem. Annak az oka, hogy az én kábelem olvasta az e87-et pedig az, hogy a BMW 2009/03-tól a nyolcas lábat Ethernet-nek használja és ha itt jelet talál akkor rögtön eldobja a D-Can-t.

Így, ha akarunk egy univerzális kábelt akkor kell egy kapcsoló a 7-es és a 8-as láb közé, minek segítségével e39-hez zárod a két lábat a 2009/03 utáni autókhoz pedig nyitod.

Kép
Kép
Kép

Azért az az ár már sokkal barátibb, és szinte minden autót lehet vele olvasni.

PMiki

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PMiki az itt látható tagok köszönték meg: 4 barbrady, mayer015, odus, spider2
Értékelés: 19.05%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára PMiki 2011.10.25. 18:00-kor.

2011.10.24. 22:04

Pont most van úton nekem is ez a kábel :) Ezzel a kábellel lehet minden vezérlőt diagolni és hibát törölni ? Pld légyzsák resetre gondolok

PMiki írta:A napokban Jackson kolega segítségét kértem egy 2009-es e87-el kapcsolatban.
Rögtön az első probléma az volt, hogy milyen kábellel tudunk kapcsolatot létesíteni az autóval.
Azt tudtuk, hogy D-Can kábelre lesz szükségünk Jacksonnak volt is ilyen kábele amit a FullDiag-os embertől vett.
Gondoltam nekem is kéne egy de az árát kicsit magasnak találtam, így bekockáztattam egy --> Ilyen <-- kábelt.

Kép
Kép

Ezután elmentem Jacksonhoz és rádugtuk az ő kábelét az e87-re na az se működött...
Majd meglepetés szerűen az én kábelemmel ment az e87 és a laptop nem tudta megkülönböztetni a két kábelt. Illetve a kábel már ránézésre is azonos volt.
Kicsit kutakodva be is bizonyosodott, hogy a két kábel azonos egy apró különbséget leszámítva Jackson kábelében a 7-es és a 8-as láb össze van forrasztva az enyémben pedig nincs.

Enyém:Kép
Jackson:Kép

Na hogy is van ez?

A kábel azt állítja magáról, hogy szinte az összes BMW-hez jó és ennek érdekében a következő protokollokat ismer:

1. KK-Line (e39 és kortálasi)

Ez így majdnem igaz mivel az egyik K vonal a 7-es láb a másik pedig a 8-as láb. Így már világos, hogy az Jackson összeforrasztott kábele miért meg az e39-el az enyém pedig miért nem. Annak az oka, hogy az én kábelem olvasta az e87-et pedig az, hogy a BMW 2009/03-tól a nyolcas lábat Ethernet-nek használja és ha itt jelet talál akkor rögtön eldobja a D-Can-t.

Így, ha akarunk egy univerzális kábelt akkor kell egy kapcsoló a 7-es és a 8-as láb közé, minek segítségével e39-hez zárod a két lábat a 2009/03 utáni autókhoz pedig nyitod.

Kép
Kép
Kép

PMiki

2011.10.24. 23:26

Szia !

Nem hallottam sajnos tudnál adni egy kis segítséget ?

jackson írta:
nstroby írta:Tud-e nekem segíteni abban valaki , hogy mitől lehet az , hogy a DIS-be bemegyek a CAR memorít állítani látok minden beállítást megváltoztatom aztán jóváhagyatom és mégsem marad meg ? A kábelem lehet , hogy nem tudja ?

Inkább a szoftver beállitása lehet gázos. A Tmode megoldja a problmát.

Jackson, aki kérdi hallotál-e már arról a beállitásról

2011.10.24. 23:37

jackson írta:
Tano írta:Valamint az INPA-val is meg lehet csinálni, a műszerfal résznél.

Szia Tano!

Csak nem megjöttél Kanadából? Lehet már javasolni téged ha valakinek diag gondja van arra felé?

Jackson, aki kérdi milyen repkedni Kanadában

Hi!

Igen, már itthon vagyok, ha tudok szívesen segítek Szolnok környékén.
Jó volt kint repkedni, de már hiányzott az itthoni vas is.:)

2011.10.24. 23:39

PMiki írta:A napokban Jackson kolega segítségét kértem egy 2009-es e87-el kapcsolatban.

Na hogy is van ez?

1. KK-Line (e39 és kortálasi)

PMiki

Nekem is van ilyen kábelem, és van hozzá egy kis program, amivel az egyes módok között lehet átállítani a kábelt. Ezt próbáltátok már? Lehet akkor nem kell kapcsolót fabrikálni rá.

2011.10.25. 08:34

Tano írta:Hi!

Igen, már itthon vagyok, ha tudok szívesen segítek Szolnok környékén.
Jó volt kint repkedni, de már hiányzott az itthoni vas is.:)

Ezt tanusíthatom! Együttes erővel megoldottuk a BC-s problémát! Amikor már nem volt más lehetőség megnyomtam a piros gombot :)
Ezen felbuzdulva én is szivesen segítek Tolna megyében bárkinek, vagy kéthetente Szolnokon is össze lehet futni velem.

2011.10.25. 13:30

Tano írta:Nekem is van ilyen kábelem, és van hozzá egy kis program, amivel az egyes módok között lehet átállítani a kábelt. Ezt próbáltátok már? Lehet akkor nem kell kapcsolót fabrikálni rá.

Az enyémen soha nem volt kapcsolva, de ott is jó a program. Azt akartuk kideríteni Pmiki-vel, hogy vajon az enyém első beállítás elött is tud mindent vagy tök egyforma a kettő. Úgy tünt egyforma.
Pmiki: gratula szép leirás lett (kortársai szót javítsad légyszi).

Jackson, aki ott volt tesztelni
Hozzászólás küldése

VigLink badge