![]() |
2011.10.19. 21:13
nstroby írta:Nem tudod véletlenül , hogy honnan tudnék keríteni egy elektromos kapcsolási rajzot a kocsiról ? Nagy segítség lenne , mert megnéztem és elég sok kábel van a dobozba , hogy hol keressem az állófűtés kommunikációs kábelét ?
2 vezeték van amúgy csak bekötve a csatlakozóba az állófűtésnek.
2011.10.21. 10:49
nstroby írta:Sziasztok !
A légzsák visszajelző lámpám világít. INPA val diagoltam és a következő hiba van a légzsákvezérlő elektronikám hiba tárolójába :
E R R O R M E M O R Y R E P O R T
-------------------------------------
Date: 10/18/11 20:48:47
ECU: MRS3
JobStatus: OKAY
Variant: MRS3
-------------------------------------------------------------
RESULT: 7 errors in error memory !
5 ignition circuit ZK4 -> side airbag front left
Error frequency : 1
error not active at the moment
resistor too large
error is not sporadic
12 ignition circuit ZK11 -> airbag passenger stage 2
Error frequency : 4
resistor too large
error is sporadic
4 ignition circuit ZK3 -> airbag passenger
resistor too large
error is sporadic
2 ignition circuit ZK1 -> belt tensioner driver
resistor too large
error is not sporadic
resistor too small
error is not sporadic
17 Supply voltage
Error frequency : 3
error is sporadic
240 Internal ECU error
Error frequency : 256
=============================================================
Tudja-e valaki mi lehet a baj ?
2011.10.21. 22:43
jackson írta:nstroby írta:Sziasztok !
A légzsák visszajelző lámpám világít. INPA val diagoltam és a következő hiba van a légzsákvezérlő elektronikám hiba tárolójába :
E R R O R M E M O R Y R E P O R T
-------------------------------------
Date: 10/18/11 20:48:47
ECU: MRS3
JobStatus: OKAY
Variant: MRS3
RESULT: 7 errors in error memory !
5 ignition circuit ZK4 -> side airbag front left
resistor too large
error is not sporadic
12 ignition circuit ZK11 -> airbag passenger stage 2
resistor too large
error is sporadic
4 ignition circuit ZK3 -> airbag passenger
resistor too large
error is sporadic
resistor too large
error is not sporadic
resistor too small
error is not sporadic
17 Supply voltage
Error frequency : 3
error is sporadic
240 Internal ECU error
Error frequency : 256
=============================================================
Tudja-e valaki mi lehet a baj ?
Jó adag légzsák hiba. Mivel minden egyszerre szar ezért szerintem inkább a csati a vezérlőnél vagy maga a vezérlő mondta be az unalmas. Minden esetre az Internal ECU error nagyon aggasztó. Ezt töröld le és figyelj mikor gyullad fel újra. Ha nagyon kaki akár még cserélned is kellhet a MRS vezérlőt a végére. Nem lehet, hogy cserélték és szarul csinálták meg? Bontott van benne nem a gyári vagy nincs korrektül megcsinálva? Esetleg nem is bele való ETK-ban ellenőrizheted VIN alapján.
Minden esetre mivel a légzsák nem játék valami komoly BMW szerelővel kéne megnézetni. A kábelekhez is inkább ad a BMW gyári csere kábelt mint hogy bárki forrasztgatni kezdje.
Jackson, aki szerint nagyon furcsa
2011.10.23. 12:25
2011.10.23. 12:39
peteeqe írta:OBD-s autónál lehet INPA-val olajcsere nullázást csinálni?
2011.10.23. 12:42
[/quote]peteeqe írta:OBD-s autónál lehet INPA-val olajcsere nullázást csinálni?
2011.10.23. 13:26
nstroby írta:Ha az E39-ről van szó akkor ezt meg tudod tenni egy darab vezetékkel a szervíz csatlakozódnál
a pin 7. és 19. zárni 3 + mp úgy hogy ráadod a gyújtást , de ne legyen beindítva a motor !nstroby írta:Szia !
Szerintem ezt az INPA nem tudja , de ezt program nélkül is meg lehet csinálni. Milyen autód van ? Évjárat ?peteeqe írta:OBD-s autónál lehet INPA-val olajcsere nullázást csinálni?
2011.10.23. 20:07
2011.10.23. 20:29
barbrady írta:nstroby írta:Ha az E39-ről van szó akkor ezt meg tudod tenni egy darab vezetékkel a szervíz csatlakozódnál
a pin 7. és 19. zárni 3 + mp úgy hogy ráadod a gyújtást , de ne legyen beindítva a motor !nstroby írta:Szia !
Szerintem ezt az INPA nem tudja , de ezt program nélkül is meg lehet csinálni. Milyen autód van ? Évjárat ?peteeqe írta:OBD-s autónál lehet INPA-val olajcsere nullázást csinálni?
Írta hogy OBD-s, ott ez már nem működik. Viszont a km órán lehet nullázni mindenféle segédeszköz nélkül.
2011.10.23. 20:31
2011.10.24. 19:20
nstroby írta:Köszönöm a segítséget INPA-val próbáltam törölni a hibát , de nem sikerült lehet , hogy valami beállítási hiba a programnál , hogy nem tudom törölni ? Mert más kocsiba se tudok légzsák hibát törölni vele. A másik amit furcsának tartok , hogy az állófűtést sem látja sem az Én autómba sem egy barátom 530djébe sem.Lenne valami tipped , hogy mi lehet ? jelenleg ezt a kábelt használom : http://viewitem.eim.ebay.hu/BMW-USB-OBD ... 9986828002
2011.10.24. 19:21
Tano írta:Valamint az INPA-val is meg lehet csinálni, a műszerfal résznél.
2011.10.24. 19:22
nstroby írta:Tud-e nekem segíteni abban valaki , hogy mitől lehet az , hogy a DIS-be bemegyek a CAR memorít állítani látok minden beállítást megváltoztatom aztán jóváhagyatom és mégsem marad meg ? A kábelem lehet , hogy nem tudja ?
2011.10.24. 19:36

2011.10.24. 22:04
PMiki írta:A napokban Jackson kolega segítségét kértem egy 2009-es e87-el kapcsolatban.
Rögtön az első probléma az volt, hogy milyen kábellel tudunk kapcsolatot létesíteni az autóval.
Azt tudtuk, hogy D-Can kábelre lesz szükségünk Jacksonnak volt is ilyen kábele amit a FullDiag-os embertől vett.
Gondoltam nekem is kéne egy de az árát kicsit magasnak találtam, így bekockáztattam egy --> Ilyen <-- kábelt.
Miután megjött kipróbáltam a saját e39-en, hát nem működött...
Ezután elmentem Jacksonhoz és rádugtuk az ő kábelét az e87-re na az se működött...
Majd meglepetés szerűen az én kábelemmel ment az e87 és a laptop nem tudta megkülönböztetni a két kábelt. Illetve a kábel már ránézésre is azonos volt.
Kicsit kutakodva be is bizonyosodott, hogy a két kábel azonos egy apró különbséget leszámítva Jackson kábelében a 7-es és a 8-as láb össze van forrasztva az enyémben pedig nincs.
Enyém:
Jackson:
Na hogy is van ez?
A kábel azt állítja magáról, hogy szinte az összes BMW-hez jó és ennek érdekében a következő protokollokat ismer:
1. KK-Line (e39 és kortálasi)
2. K-Can (e60 2007/03-ig)
3. D-Can (e60 2007/03-tól)
Ez így majdnem igaz mivel az egyik K vonal a 7-es láb a másik pedig a 8-as láb. Így már világos, hogy az Jackson összeforrasztott kábele miért meg az e39-el az enyém pedig miért nem. Annak az oka, hogy az én kábelem olvasta az e87-et pedig az, hogy a BMW 2009/03-tól a nyolcas lábat Ethernet-nek használja és ha itt jelet talál akkor rögtön eldobja a D-Can-t.
Így, ha akarunk egy univerzális kábelt akkor kell egy kapcsoló a 7-es és a 8-as láb közé, minek segítségével e39-hez zárod a két lábat a 2009/03 utáni autókhoz pedig nyitod.
Azért az az ár már sokkal barátibb, és szinte minden autót lehet vele olvasni.
PMiki
2011.10.24. 23:26
jackson írta:nstroby írta:Tud-e nekem segíteni abban valaki , hogy mitől lehet az , hogy a DIS-be bemegyek a CAR memorít állítani látok minden beállítást megváltoztatom aztán jóváhagyatom és mégsem marad meg ? A kábelem lehet , hogy nem tudja ?
Inkább a szoftver beállitása lehet gázos. A Tmode megoldja a problmát.
Jackson, aki kérdi hallotál-e már arról a beállitásról
2011.10.24. 23:37
jackson írta:Tano írta:Valamint az INPA-val is meg lehet csinálni, a műszerfal résznél.
Szia Tano!
Csak nem megjöttél Kanadából? Lehet már javasolni téged ha valakinek diag gondja van arra felé?
Jackson, aki kérdi milyen repkedni Kanadában
2011.10.24. 23:39
PMiki írta:A napokban Jackson kolega segítségét kértem egy 2009-es e87-el kapcsolatban.
Rögtön az első probléma az volt, hogy milyen kábellel tudunk kapcsolatot létesíteni az autóval.
Azt tudtuk, hogy D-Can kábelre lesz szükségünk Jacksonnak volt is ilyen kábele amit a FullDiag-os embertől vett.
Gondoltam nekem is kéne egy de az árát kicsit magasnak találtam, így bekockáztattam egy --> Ilyen <-- kábelt.
Miután megjött kipróbáltam a saját e39-en, hát nem működött...
Ezután elmentem Jacksonhoz és rádugtuk az ő kábelét az e87-re na az se működött...
Majd meglepetés szerűen az én kábelemmel ment az e87 és a laptop nem tudta megkülönböztetni a két kábelt. Illetve a kábel már ránézésre is azonos volt.
Kicsit kutakodva be is bizonyosodott, hogy a két kábel azonos egy apró különbséget leszámítva Jackson kábelében a 7-es és a 8-as láb össze van forrasztva az enyémben pedig nincs.
Na hogy is van ez?
A kábel azt állítja magáról, hogy szinte az összes BMW-hez jó és ennek érdekében a következő protokollokat ismer:
1. KK-Line (e39 és kortálasi)
2. K-Can (e60 2007/03-ig)
3. D-Can (e60 2007/03-tól)
Ez így majdnem igaz mivel az egyik K vonal a 7-es láb a másik pedig a 8-as láb. Így már világos, hogy az Jackson összeforrasztott kábele miért meg az e39-el az enyém pedig miért nem. Annak az oka, hogy az én kábelem olvasta az e87-et pedig az, hogy a BMW 2009/03-tól a nyolcas lábat Ethernet-nek használja és ha itt jelet talál akkor rögtön eldobja a D-Can-t.
Így, ha akarunk egy univerzális kábelt akkor kell egy kapcsoló a 7-es és a 8-as láb közé, minek segítségével e39-hez zárod a két lábat a 2009/03 utáni autókhoz pedig nyitod.
Azért az az ár már sokkal barátibb, és szinte minden autót lehet vele olvasni.
PMiki
2011.10.25. 08:34
Tano írta:Hi!
Igen, már itthon vagyok, ha tudok szívesen segítek Szolnok környékén.
Jó volt kint repkedni, de már hiányzott az itthoni vas is.
2011.10.25. 13:30
Tano írta:Nekem is van ilyen kábelem, és van hozzá egy kis program, amivel az egyes módok között lehet átállítani a kábelt. Ezt próbáltátok már? Lehet akkor nem kell kapcsolót fabrikálni rá.