![]() |
2009.01.28. 18:27
2009.01.28. 19:33
Pitti írta:Amit belinkeltem az működik nekem is van ez van. (ez is)
2009.01.28. 19:36
csu2 írta:sss progman is mukodik mukodik az inpa kabellal? az xpe-s verziót nézegetem. egyébként ez a dis nagyon fapad, ha napi 8 oraban ezzel kene dolgoznom sirva fakadnek...
2009.01.28. 19:42
2009.01.28. 20:11
Tano írta:Ez a kábel szerintem nem megy a 20 pines csatira, hacsak nincs hozzá átalakító. Mint látod ezen közvetlenül OBD-s csati van.
Ami megy az INPa-val, az menni fog a DIS-sel isUgyanis a mi esetünkben a DIS az EDIABAS-on keresztül (amin keresztül az INPA is) kommunikál az autóval.
![]()
csu2: Úgy tudom, hogy az SSS-t is össze lehet hozni ilyen VMWare-es módszerrel, tehát igen menne az INPA kábellel, de valamivel bonyolultabb mint a DIS-es megoldás. Láss csodát
2009.01.28. 22:05
2009.01.29. 21:20
Tano írta:Ha van átalakító, akkor sztem oké.
Még nem vettem meg amit kinéztem, arra várok, hogy a dolcsi egy kicsit lejjebb menjen.
Amúgy Szolnok.
2009.01.30. 16:29
2009.01.30. 16:35
hammane39 írta:Sziasztok,
Hát nekem nem jött be ez az inpa rendelés Kínából! Rendeltem egyet az ecutools.com -ról, ahogy írtátok. Meg is érkezett volna, de a vámhatóság lefoglalta azzal, hogy a vámvizsgálat során: "Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja merült fel" , ezért közvetlen vámfelügyelet alá veszik a kábelemet, -azaz nem kapok meg. Továbbá ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek. Gondolom ez a kínai eladó lesz, de a lényeg hogy nincs kábelem! Remélem Ti szerencsésebbek lesztek...
2009.01.30. 17:25
Hát nekem nem jött be ez az inpa rendelés Kínából! Rendeltem egyet az ecutools.com -ról, ahogy írtátok. Meg is érkezett volna, de a vámhatóság lefoglalta azzal, hogy a vámvizsgálat során: "Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja merült fel" , ezért közvetlen vámfelügyelet alá veszik a kábelemet, -azaz nem kapok meg. Továbbá ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek. Gondolom ez a kínai eladó lesz, de a lényeg hogy nincs kábelem! Remélem Ti szerencsésebbek lesztek...
2009.01.30. 21:10
admin írta:hammane39 írta:Sziasztok,
Nekem a BMW scanner kinából jött és simán át jött a vámon.Valamit ott nagyon eltolt a kis sárga.
2009.01.30. 21:38
2009.01.31. 08:21
2009.01.31. 17:43
orban10 írta:Hiba kod olvasás ugy ben tud valaki segiteni hogy ki tudjam olvastatni a gépet .köszi
2009.02.01. 10:27
jackson írta:Szombat qqriq-1 530i-je INPA/ADS kábel teszt:
Amink volt:
- qqriq 530i kocsija és meleg fűtött garázsa
- én hoztam a laptopom (DELL d630 T7100 dual core proci, 1GB ram stb.) és INPA 3.01 progi
- qqriq 4.47 és 5.0 INPA progi és a BMW ADS feliratú csatlakozó. Kapta a fiától, nem hiába remélem én is fogok ilyen kedves ajándékot kapni a sajátomtól. Jelenleg csak a BMW klub újság nézegetésig jut el a 1,5 év-ével![]()
és sok lelekesedés.
A teszt eredmények:
INPA 3.01 és 4.47 piszkosul nem megy. Az INPA 5.0 és a hozzá való törésel be tudlépni mind qqriq mind a saját laptopom csak a képünkbe vágja, hogy valami verzió eltérés miatt (misfailure possible) hibás működés lehetséges.
GT1 néma csend és semmi.
Amit elötte végre hajtottam a DIS-en avagy az összevadászott csoda script (hát ha valaki tovább jut):
1.Windows
c:\EDIABAS\BIN\EDIABAS.ini
majdnem a végén átirni:
Port=6801 (3000 volt) talán restart is kell utánna
2.vmware Ctrl-SysReq root belépés és
vi /etc/ediabas.ini
és a
vi /usr/ediabas/ediabas.ini ezt is átirni
[TCP]
RemoteHost = Diaghead
Port = 6801
3.vi /etc/hosts
hozzá adni egy sort
192.168.68.1 Diaghead
4.windwos
ping 192.168.68.32 kell mennie
5.SCO
ping -c 5 192.168.68.1 és
ping -c 5 Diaghead mennie kell
6.windows:
c:\EDIABAS\BIN\IFHSrv32.exe elinditása
7.
vmware:
cd /usr/ediabas/bin
apitest
ha a menü jön föl akkor hurrá sikerült. Avagy legalább is beszél egymással a apitest meg a IFHSrv32.exe. Ez látszik abból is, hogy megjelenik a alsó taskbar-on a ip cim ahonnan hozzá csatlakoztak (192.168.68.32). vigyázni kell ezzel a ravasz kis progival: jobb klikk és about mert ott látszik elöl a port szám ha 3000 akkor valahogy felül irta az windowsos ini fájlban.
Ami nagyon hiányzik, hogy a DIS főmenü Administration alatt azt majd megirom késöbb mert ma csak ennyit irtam 4 óra alatt
2009.02.01. 13:50
2009.02.01. 17:20
Tano írta:Beírás után nyomsz egy esc-et majd ":wq" ezzel tudsz menteni és kilépni. Ha simán ":q" akkor mentés nélkül lépsz ki.
Én is felraktam, a fister féle leírással, ment gond nélkül, és úgy néz ki hogy a diaghead emulátort is látja rendben. Most már csak az interfészt kell megvenniAddig meg tanulmányozgatom a TIS-t, jó dolgok vannak benne.
2009.02.01. 18:51
2009.02.01. 19:34
jackson írta:Sziasztok!
Kész a szines-szagos képes GT1 install doksi eleje. Feltöltöttem és ha admin jóváhagyta akkor megjelenik a Letöltések/Leirások alatt.
A második része: kocsi csatlakozás leirás (pl. az elöbbi kérdés ami Tano megválaszolt) még képernyő mentegetés stádiumában van.
Ha kész akkor kicseréljük a nagyobb doksira.
Ami kimaradt és csak most vettem észre: kell a kocsi csatlakozáshoz: .Net2.0 ami miatt kell "windows installer 3.1" és ahhoz a win Certificate ellenörzés szóval célszerű jogtiszta gépre rakni. Amúgy is csak ezt van jogom mondani![]()
Jackson, aki el készült vele
2009.02.01. 19:52
jackson írta:Sziasztok!
Kész a szines-szagos képes GT1 install doksi eleje. Feltöltöttem és ha admin jóváhagyta akkor megjelenik a Letöltések/Leirások alatt.
A második része: kocsi csatlakozás leirás (pl. az elöbbi kérdés ami Tano megválaszolt) még képernyő mentegetés stádiumában van.
Ha kész akkor kicseréljük a nagyobb doksira.
Ami kimaradt és csak most vettem észre: kell a kocsi csatlakozáshoz: .Net2.0 ami miatt kell "windows installer 3.1" és ahhoz a win Certificate ellenörzés szóval célszerű jogtiszta gépre rakni. Amúgy is csak ezt van jogom mondani![]()
Jackson, aki el készült vele