![]() |
2009.02.14. 16:43
Pitti írta:Jackson:
A v44 volt az utolsó ahol volt coding programming. Utána már csak az SSS-el megy a dolog. Van valami V55 v44 mix is átküldtem a leírást.
2009.02.14. 17:34
jackson írta:Sziasztok!
Már akinek sikerült ide találnia.
Meg jött a kinai kábelem, múlt vasárnap rendeltem a drágább EMS-el és most szombat reggelre jött meg. Ennyit a vámos témáról. Úgy úgy nézki mint a ebay honlapon:
EBAY INPA kábel link
Egy kis dobozba csomagolva körbe tekerve egy kinai újsággalAmiben csüngkaijsek és Jüngcsinszan elégedetten tekint az ez évi rizs termésre
![]()
Adtak hozzá egy 4.4.7-es inpa szoftvert, majd holnap kipróbáljuk az admin kocsiján. INPA és GT1 szemszögből.
Érdekessége, hogy amig a qqriq féle sima ads feliratú kábel EDIABAS.INI fájlban:
Interface =ADS
sor szerepel, addig ebben a 4.4.7-ben:
Interface =STD:OBD
majd kiderül az éles teszten van-e diffi. Meg mellesleg tényeg van benne elektronika és ki zöld státusz LED.
Jackson, aki jelenti
2009.02.14. 18:00
2009.02.14. 18:03
zsolte39 írta:Azt valaki elárulná, hol a rákban van az utastérben a diag. csati?
Gondolkodom rajta, hogy a CarPC-re rákötök egy OBD-t, mókának jó lenne - meg ugye tudnék diagnosztizálni is. Ha jól rémlik, akkor a frontend kezeli az ELM327-es diagnosztikai modult.
Üdv
Zsolt
2009.02.14. 19:55
MChris írta:zsolte39 írta:Azt valaki elárulná, hol a rákban van az utastérben a diag. csati?
Gondolkodom rajta, hogy a CarPC-re rákötök egy OBD-t, mókának jó lenne - meg ugye tudnék diagnosztizálni is. Ha jól rémlik, akkor a frontend kezeli az ELM327-es diagnosztikai modult.
Üdv
Zsolt
Nálad a motortérben nagy kerek fekete az ablakmosó betöltőnél
OBD2 pedig a kormány mellett-alatt lévő "fakk" tetején
2009.02.14. 21:12
zsolte39 írta:MChris írta:zsolte39 írta:Azt valaki elárulná, hol a rákban van az utastérben a diag. csati?
Üdv
Zsolt
Majd asszonnyal megnézzük ezt a "fakk"-ot![]()
Viccet félre téve, nekem nem rémlik ott ilyesmi csati. A motortérben persze igen, ott szoktam piszkálni olajcsere után.
Zsolt
2009.02.14. 21:44
2009.02.14. 22:25
MChris írta:zsolte39 írta:MChris írta:zsolte39 írta:Azt valaki elárulná, hol a rákban van az utastérben a diag. csati?
Üdv
Zsolt
Majd asszonnyal megnézzük ezt a "fakk"-ot![]()
Viccet félre téve, nekem nem rémlik ott ilyesmi csati. A motortérben persze igen, ott szoktam piszkálni olajcsere után.
Zsolt
Mert csak 1 van!
OBD1 a motortérben (akinek ott van annak a "fakkban" nincs)
OBD2 a "fakk" tetejében
2009.02.14. 23:10
MChris írta:Lassan irhatnál egy listát is milyen software-ek kellenek,mert van 7Gb a winyómon,de minden nap előkerül egy újabb verzióNem tudom melyik kell melyik nem
2009.02.14. 23:15
BMW_Power írta:erről irtam neked fentebb, hogy az interface driver csere a megoldás a gyujtás on-off problémára stb. a kínaiak obd-vel mennek. ha kell a driver mappa külön akkor megvan.
üdv
2009.02.14. 23:21
jackson írta:MChris írta:Lassan irhatnál egy listát is milyen software-ek kellenek,mert van 7Gb a winyómon,de minden nap előkerül egy újabb verzióNem tudom melyik kell melyik nem
Még vár egy kicsit mert még nem tuti a facelift elötti kocsik kommunikációja. Két lehetőséget szeretnék látni elöbb:
- kinai kábel amit vettem, legfeljebb a ini fájl módositással veszi a coding/programing menüpontot,
- az imádkozom, hogy meg legyen csoda ADS kábel (aki benne van a buliban tudja![]()
Valamelyik csak jó lessz a 97-es kocsi kontra GT1 működéséhez.
Amúgy 7GB elég sovány.
Amit lehet felrakni BMW-hez és használható:
- hibajavitáshoz: TIS windows alá (vagy rakhatod a GT1-be is csak ott jobb a nyomozás utáni részletekhez mint a közvetlen kereséshez: ha gyors géped van Core2Duo és társai)
- WDS: ha villany fojik benned vér helyett
- ETK: mindenkinek kell alkatrész adatbázis
- EBA: ezt még nem hegesztettem be teljesen, de pl. retro fitt cuccok utólagos beszereléséhez például jó
Diagosztika:
- dealer, nepper stb. vagy (he he admin is ilyet vett: BMW scanner óraátállításához (1.3.6-os és nem az új csoda 1.4.0 mert az sokkal többet tud)
- hiba kód olvasás: INPA 5.0 (nekem ment a sima ADS kábel eddig minden kocsival most majd meglátjuk a kis kinait elektronikásan) csak azért INPA fronton észnél kell lenni melyik gombot nyomod meg. És persze a most összetákolt GT1 ami szépen szagosan (német vagy angol) kiirja mi a manóbaja a kocsinak és mit kell megvizsgálni, hány Volt-nak kéne annak a hibás drótnak lennie stb.
Jackson, aki gyorsan összefoglalta
2009.02.14. 23:22
zsolte39 írta:Le kellene szoknom erről a fórumozásról, megfertőztök mindenféle marhasággal. Már előre látom, hogy a CarPC-n fogom nézegetni a vízhőfokot, fordulatszámot, pillanatnyi teljesítmény leadást...![]()
Üdv
Zsolt
2009.02.14. 23:31
MChris írta:Diag részre gondoltam mikor irtam 7Gb-ot
WDS EBA TIS ETK,megvan
Villányász vagyok
2009.02.14. 23:38
2009.02.14. 23:48
jackson írta:MChris írta:Diag részre gondoltam mikor irtam 7Gb-ot
WDS EBA TIS ETK,megvan
Villányász vagyok
Ha jól értem akkor a GT1 mennyi helyet foglal a kérdés. Letöltésnél lévő doksi elejére irtam a GT1 alap méretét + a kocsi kommunikáció ami még nincs leírva (lusta dög vagyok):
- INPA 366MB
- DiagHead Emulator 0,05MB
Ha BMW Mega még DVD-ről is megy (nem fér rá egy lemezre de kitömörítve nyugottan szétdobható könyvtár szerint) akkor is célszerű még egy kis hely a telepitési cuccoknak, windows swap stb.
Nekem is rendet kellett vágni a laptopon mire a teljes lista felment, plusz a több verzió miatt még vagy plusz kétszer annyi hely a teszteléshez.
Ha nem ez a kérdés akkor mi?
Jackson, aki moggya
2009.02.14. 23:55
jackson írta:zsolte39 írta:Le kellene szoknom erről a fórumozásról, megfertőztök mindenféle marhasággal. Már előre látom, hogy a CarPC-n fogom nézegetni a vízhőfokot, fordulatszámot, pillanatnyi teljesítmény leadást...![]()
Üdv
Zsolt
Ja és közben fának mész
Amúgy nem hülyeség ha van valami baja a kocsinak akkor jobb lenne ha loggolhatnád folyamatosan bizonyos értékeket és késöbb idő sorrendben lejátszhatnád grafikonosan). Ha letöltöd a fórum inditó hozzászólásomban lévő
AutoEnginiuty (LINK) Leirását akkor láthatod ezt hogyan csinálják egy hasznos/profi programban.
Lehet, hogy a kinai kábellel megy ennek a demója is?
Jackson, aki most elgondolkodott
2009.02.15. 02:02
2009.02.15. 02:24
Apa8 írta:Üdv:
Elakadtam telepítés közbe...
Lehet h a GT1 install rossz, és tölthetem le újból?
No bootable CD, floppy or hard disk was detected.
To install anoperating system insert a bootable CD or floppy and restart te virtual
machine by clivking the Reset button.
2009.02.15. 09:32
2009.02.15. 10:33
Apa8 írta:Aze asszem valami gon csk van..![]()
installation aborted !!!
chech CD and DVD-Drive !!!
ilyenkor mi a tehendő?