![]() |
2009.09.01. 17:13
Tano írta:jackson írta:És mennyiért adnád? Mert az enyém rövidebb és szeretném kipróbálni menetközben is, már mint ha hosszabb mint a kinai.
Jackson, akit érdekel
Én olyan 15-re gondolok ha valakit érdekel, mert a 20 pines átalakítót nem adnám hozzá mert az kell a másikhoz is.
2009.09.01. 17:30
Zsolt40i írta:Tano írta:jackson írta:És mennyiért adnád? Mert az enyém rövidebb és szeretném kipróbálni menetközben is, már mint ha hosszabb mint a kinai.
Jackson, akit érdekel
Én olyan 15-re gondolok ha valakit érdekel, mert a 20 pines átalakítót nem adnám hozzá mert az kell a másikhoz is.
Hello Tano !
Én gondolkodom a kábeleden, de ha még vennem kell mellé egy 20 pines átalakítót, akkor az már majdnem annyi mint az új![]()
2009.09.01. 21:44
Zsolt40i írta: Hello Tano !
Én gondolkodom a kábeleden, de ha még vennem kell mellé egy 20 pines átalakítót, akkor az már majdnem annyi mint az új![]()
2009.09.04. 15:49
2009.09.04. 16:50
krejcarek írta:Ez a GT1 install ez kemény dio....
Amit multkor irtam, az orosz v.57-es DIS, azt nem sikerült helyre pofozzam. Kiderült, hogy ez egy kész vmware image, minden menüje orosz, és bár vakon elnavigálok a menükben egy darabig, de nem sikerült emberi nyelvre átállítanom.
A másik, hogy nem tudom egyenlőre megállapítani, hogy jó-e az INPA installom. Valami netről vadászott cuccból installáltam INPA-t és EDIABASt, valami el is indul, de hogy hogy is kellene ennek kinéznie, azt nemtudom.
Meg nem megy a ping-em sem... A 61, 62 végű címekről jön válasz, de a 60nem. Ez mi kellene legyen? A vmware belső interfésze?
Csak hogy nekem is legyen valami hozzájárulásom:
Laptopon toltam az installt, egy unalmas tréning közben, és marha idegesítő volt, hogy a SYSTEM BEEP visitott, kikapcsolt hang és kitörölt vmware hangkártya mellett is. A megoldás itt, ezt a sort kell beleírni a .vmx fájlba:
mks.noBeep= "TRUE"
2009.09.04. 17:35
jackson írta:Köszi a csipogást majd kipróbálom. Azonban a ping-re mi ez a 60-62 cimű ha az install doksim szerint haladsz akkor 192.168.68.30-32 cimek vannak amin megy a kommunikáció a laptop meg 192.168.68.1 tehát nem látom sehol ezt a .60-.62 cimeket.
Azt remélem tudod, hogy a V44 fölött nem megy a Car-and-Key Memory tehát mi ezért használjuk ezt a hibridet V44-V55 párost.
2009.09.04. 17:46
krejcarek írta:jackson írta:Köszi a csipogást majd kipróbálom. Azonban a ping-re mi ez a 60-62 cimű ha az install doksim szerint haladsz akkor 192.168.68.30-32 cimek vannak amin megy a kommunikáció a laptop meg 192.168.68.1 tehát nem látom sehol ezt a .60-.62 cimeket.
Azt remélem tudod, hogy a V44 fölött nem megy a Car-and-Key Memory tehát mi ezért használjuk ezt a hibridet V44-V55 párost.
Bocs, elírtam a címet.
Tehát 192.168.68.30 nem pingel. 31-32 igen.
A DIS Base a v44, a DIS Program az v55? vagy fordítva?
2009.09.05. 12:50
2009.09.07. 10:37
Most már csak a kábelre várok, de napokon belül megjöhet az is.
2009.09.08. 13:39
krejcarek írta:Magam sem hiszem el, de a rendszer fut, minden megy ahogy kell.Most már csak a kábelre várok, de napokon belül megjöhet az is.
Végül a v.44-es DISt tettem fel. Egyenlőre nem akarok frissíteni, az elvileg dátum szerint 2003 végi, tehát az én autóm már biztos benne kell legyen. Mi az előnye a még újabb verzióknak?
Néhány jótanács annak, aki most akarna nekiugrani, és netán nem olyan profi, mint Jackson vagy Tano:
1. A Bömbi Mega v.39 helyett mindenképpen az easy DIS v.44-et ajánlom feltelepíteni.
Ennek az előnye, hogy egy csomó beállítás már szerepel benne. Nincs szükség a legelső CD-re (vmi 1.1 verziójú volt), illetve ki lehet hagyni az SCO Openserver CDt. Ez utóbbi, ha jól értelmezem azért kell, hogy a root jelszót meg lehessen törni - na ez is már alapból benne van.
Tehát annyiban egyszerűsödik a folyamat, hogy easy DIS base lefuttat. A nyelv kiválasztása előtt nekem csak egy dologba kellett belenyúlni a DIS program install előtti részből, az a hálózati beállítás (scoadmin network). Minden más müködött rendesen. Utána a DIS programs, aztán tovább jackson leírása szerint. Az easy DIS leírása.
2. A VMware beállításainál, az eredeti Ethernet adaptert is át kellett állítanom "Custom: VMnet1 (Host only)"-ra, nekem csak igy ment a ping.
3. Megint csak WMware, az elején, a Disk beállításnál én végül nem állítottam be az "Allocate" opciót, tehát nem foglalta be egyből a teljes 20Gb-os lemez területet. Észnél kell lenni ha valamit installálunk, hogy legyen elég szabad hely azon a lemezen ahol az image van, de cserébe általános használat alatt nyertem egy csomó tárhelyet, ami azért laptopnál szempont. Nekem most 4.6G-t foglal az image jó pár snapshot-tal a 20 helyett - ez azért számít.
4. Szívtam meg vele többször: nyelv választás után már nem lehet semmi olyat állítani, ahol a kernelt újra kell forgassa (pl. hálózat), különben nekem már nem jött be a DIS grafikus interfésze többet. Tehát az egyik legfontosabb snapshot a nyelv választásánál van.
Továbbra is nagy tisztelettel adózom az előttem járt úttörőknek és a gondos leírásoknak, nélkülük nem jutottam volna el idáig!
2009.09.08. 14:08
Pocilaci írta:
Valaki informálna arról, hogy a DIS v.44-et honnan lehetne leszedni? Valószínüleg sérült a Bömbi mega ... valamelyik fileja a v.39 nem akar felmenni....
Üdv!
2009.09.08. 14:44
jackson írta:Pocilaci írta:
Valaki informálna arról, hogy a DIS v.44-et honnan lehetne leszedni? Valószínüleg sérült a Bömbi mega ... valamelyik fileja a v.39 nem akar felmenni....
Üdv!
Hát mondjuk jársz erre és lemásolod a lemezem, vagy a két gép között hálózaton átmásoljuk. De én inkább már ezt a V44-V55 hibridet adnám ha már telepited akkor azzal jobban jársz.
Jackson, aki a frissebet javasolja
2009.09.08. 15:27
krejcarek írta:jackson írta:Pocilaci írta:
Üdv!
Hát mondjuk jársz erre és lemásolod a lemezem, vagy a két gép között hálózaton átmásoljuk. De én inkább már ezt a V44-V55 hibridet adnám ha már telepited akkor azzal jobban jársz.
Jackson, aki a frissebet javasolja
Én [url=http://www.Bömbi-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=79752&highlight=]itt[/url] találtam meg az easy DIS változatot.
Jackson - mivel tud a v.55 többet? Ismeri az újabb vasakat is?
2009.09.09. 18:57
2009.09.09. 19:27
Pocilaci írta:Hát most meg vagyok lőve... feltettem az easy dis v44-et szépen fel is ment, örültem is mint a majom a farkának, amíg le nem vittem a kocsihoz. Inpa kábellel a kocsit nem látja
Valaki tudna mondani valami okosat?
Üdv!
2009.09.10. 10:01
jackson írta:Pocilaci írta:Hát most meg vagyok lőve... feltettem az easy dis v44-et szépen fel is ment, örültem is mint a majom a farkának, amíg le nem vittem a kocsihoz. Inpa kábellel a kocsit nem látja
Üdv!
És fel raktad a többi cuccot is ami kell. IFH Server, Bömbi fej emuláló progi?
Mert ha minden OK és látod a fejet a fő képernyőn akkor még lehet hunyó a INPA progid (régi esetleg) mivel nekem ment a V.35-el is.
Jackson, aki lehet hogy egyszerűbb ha felhív telefonon
2009.09.10. 14:20
Pocilaci írta:jackson írta:Pocilaci írta:Hát most meg vagyok lőve... feltettem az easy dis v44-et szépen fel is ment, örültem is mint a majom a farkának, amíg le nem vittem a kocsihoz. Inpa kábellel a kocsit nem látja
Üdv!
És fel raktad a többi cuccot is ami kell. IFH Server, Bömbi fej emuláló progi?
Mert ha minden OK és látod a fejet a fő képernyőn akkor még lehet hunyó a INPA progid (régi esetleg) mivel nekem ment a V.35-el is.
Jackson, aki lehet hogy egyszerűbb ha felhív telefonon
Fent van minden ami kell elvileg. Kiskutyást játszok most.....próbálkozom....kicsit.
frissítem az INPA-t első körben....remélem nem kell több neki
Ha nem megy akkor maximum szombaton lesz megoldás. Megyünk az állatkertbe( remélem nem hagynak ott), akkor benézek a te hibridedért
Üdv!
2009.09.10. 14:24
Pocilaci írta:
Hmmm érdekes....
Ma elkezdtem átnézni a telepítést miért nem beszélget a kocsim a diagnosztikai szoftverrel.
Amikor a beállításokat néztem....ennél a sornál érdekes dolgot vettem észre.
vi /etc/hosts
ide ugye az kerülne hogy 192.168.68.1 Diaghead
ez mind ok
de alá hogy a fenébe kerül az a sor hogy
192.168.68.1 mobilteil
ez ott van mondenkinél vagy csak nekem extra
Csak kérdezem---
Üdv!
2009.09.10. 15:53
Pocilaci írta:
Hmmm érdekes....
Ma elkezdtem átnézni a telepítést miért nem beszélget a kocsim a diagnosztikai szoftverrel.
vi /etc/hosts
ez mind ok
192.168.68.1 mobilteil
Csak kérdezem---
Üdv!
2009.09.10. 17:36
krejcarek írta:Pocilaci írta:
Hmmm érdekes....
vi /etc/hosts
ez mind ok
192.168.68.1 mobilteil
Csak kérdezem---
Üdv!
Sztem ez csak az easyDis-ben van benne, a 39-nél és 57nél nem láttam ilyet.
De sztem ez nem szabadna bezavarjon, csak annyit okoz, hogy a 192.168.68.1 kapott egy másik hivatkozási nevet is...