![]() |
2010.07.06. 12:19
jackson írta:simi64 írta:A gyorshajtást is csatold!![]()
Egyébként én is megkaptam Jakó! Köszönöm!
(nem értek belőle semmit)
Amit kellett elmondtam. Ha jól emlékszem a te kocsidban volt olyn régi a DDE 2.2 vezérlő (M51D25TU OL motoral) hogy se a GT1 és se az INPA nem olvasta, mivel talán másik kábel kéne hozzá K+L-es régi.
Jackson, aki majd kölcsön ad egy kis zsét, hogy menj el a helyi BMW szervízbe kiolvastatni mi a gond
2010.07.06. 12:31
simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:A gyorshajtást is csatold!![]()
Amit kellett elmondtam. Ha jól emlékszem a te kocsidban volt olyn régi a DDE 2.2 vezérlő (M51D25TU OL motoral) hogy se a GT1 és se az INPA nem olvasta, mivel talán másik kábel kéne hozzá K+L-es régi.
Jackson, aki majd kölcsön ad egy kis zsét, hogy menj el a helyi BMW szervízbe kiolvastatni mi a gond
Nincsen helyi BMW szervíz. Legközelebb: Zalaegerszeg.
Ne higgyetek Neki! A TDS hibátlan! Csak próbálja megmagyarázni
2010.07.06. 15:24
jackson írta:barbrady írta:Akkor ha jól értem saját célra ezt érdemes venni? Azért kéne, mert a környékben (békés megye) nem ismerek hozzáértőt, és ez a műszer egy pesti út árából megvan, tehát ha már egyszer nem kell költenem útiköltségre, mert sikerül otthon megoldanom, akkor már megérte. Egyébként olyasmire kéne, hogy hibaolvasás-törlés, komfort funkciók beállítása (indulás után ajtózárás, stb). Ezeket lehet vele csinálni? Mennyire bonyolult a használata? Ha van angoltudás, akkor lehet vele boldogulni?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-BMW- ... 255b90aa13
Igen ilyen kábelem van nekem is. Ha nem aggódsz az EBAY vásárlás miatt akkor vehetsz én meg tudom adni a programokat hozzá. Telefon segítség stb.-t megoldjuk.
Ha van pici PC és angol tudás simán megy. Tölts le a GT1 installálós magyarított doksimat is a Letöltések alatt.
Jackson, aki nagyon örülne ha lenne vidéken is olyan kollega akihez mehetnének a helyiek.
2010.07.06. 22:46
jackson írta:simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:A gyorshajtást is csatold!![]()
Nem kell magyarázni elég volt hallani alapjáraton, hogy nem stimmel valami. Amúgy mennyibe kerül egy diag Zalaegerszegen?
Jackson, aki aggódó orvosi tekintettel nézte a kocsit
2010.07.09. 23:34
2010.07.10. 09:33
simi64 írta:Jacksonnak:
Erről az 5 hibáról nem mondtál viszont semmit Füreden, hogy mik ezek, csak sejtéseim vannak.
Kicsit bővebben ezekről, ha lehetne...
Köszönöm!
2010.07.10. 11:24
jackson írta:simi64 írta:Jacksonnak:
Erről az 5 hibáról nem mondtál viszont semmit Füreden, hogy mik ezek, csak sejtéseim vannak.
Köszönöm!
Az összes hibához tudni kell milyen hiba van a többi vezérlőben is. Más rész mikor volt törölve/diagolva?
1. 190 light module EEPROM error
Error frequency: 105
Invalid working area
Error present
Sporadic error
Ez egy átjelzett hiba. Pontos leírásom nincsen hozzá. Volt már olyan amikor kiégett valami a check kontroll-nál tehát sima izzó hiba és akkor írta be. Az izzó hiba érdekes módon bár a műszerfalra kiírásra kerül nincs benne a LCM (lámpa modul) hibatárolójában. Ilyenkor izzó csere, hogy a check-controll békén maradjon és utána törölni majd megnézni vissza írja-e. Igazából valódi EEPROM hibát is láttam már ott valószínüleg az óra visszaállítás buherálók miatt.
--------------------------------------------------------------
2. 191 IKE-EEPROM error, coding incorrect/incomplete
Error frequency: 55
Invalid working area
Error present
Sporadic error
Na ez akkor szokott lenni amikor valami állat bele barmolt a IKE vezérlő EEPROM-jába, például tipikusan óra vissza tekeréskor nem csináltak korrekt munkát. Olyasmi lehet, hogy a átállított bitekes a vezérlőben de a Checksummát nem állította be. Ilyenkor újra kéne kódolni a vezérlődet.
3. 195 signal TD (engine speed)
Error frequency: 0
Invalid working area
Sporadic error
A signal TD a motor sebesség jele. Nos ezzel volt gondja. Ezt a sárga fejjel meg lehet mérni. Menetközben nézni kéne mennyit jelez.
4. 139 chirne_3
Open circuit
Sporadic error
Ez az egyik csipogó. Ezt meg kell nézni ilyenkor teszt-el működik-e. Szakadt áramkört ír de nem stabil hiba. Ez is lehet kontakt hiba.
5. 199 lever-type sensor 1
Short circuit to batt+
Sporadic error
Üzemanyag szintjelző szenzor hiba (ha jól emlékszem fejből) a INPA szerint a senzor egy a jobb (tank szivatyú oldali) rövidzár a pozitívhoz. Sprodatic tehát nem stabil hanem hol-van/hol-nincs hiba. Talán valami kábel kontakt hiba. Ilyenkor szarakodhat a tank szint kijelzésed is. És a műszerfalon is követhető
Jackson, aki távgyógyít amennyire lehetséges
2010.07.10. 13:51
Ez a kettő nekem is van és azóta amióta ki lett cserélve az óracsoport mert nem lett még a kilométer állás összehangolva.Magyarul nem egyezik az LCM és IKE-ben az óra állás.jackson írta:simi64 írta:Jacksonnak:
Köszönöm!
Az összes hibához tudni kell milyen hiba van a többi vezérlőben is. Más rész mikor volt törölve/diagolva?
1. 190 light module EEPROM error
Error frequency: 105
Invalid working area
Error present
Sporadic error
Ez egy átjelzett hiba. Pontos leírásom nincsen hozzá. Volt már olyan amikor kiégett valami a check kontroll-nál tehát sima izzó hiba és akkor írta be. Az izzó hiba érdekes módon bár a műszerfalra kiírásra kerül nincs benne a LCM (lámpa modul) hibatárolójában. Ilyenkor izzó csere, hogy a check-controll békén maradjon és utána törölni majd megnézni vissza írja-e. Igazából valódi EEPROM hibát is láttam már ott valószínüleg az óra visszaállítás buherálók miatt.
2. 191 IKE-EEPROM error, coding incorrect/incomplete
Error frequency: 55
Invalid working area
Error present
Sporadic error
Na ez akkor szokott lenni amikor valami állat bele barmolt a IKE vezérlő EEPROM-jába, például tipikusan óra vissza tekeréskor nem csináltak korrekt munkát. Olyasmi lehet, hogy a átállított bitekes a vezérlőben de a Checksummát nem állította be. Ilyenkor újra kéne kódolni a vezérlődet.
2010.07.10. 20:19
2010.07.11. 09:51
simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:jackson írta:simi64 írta:A gyorshajtást is csatold!![]()
Nem kell magyarázni elég volt hallani alapjáraton, hogy nem stimmel valami. Amúgy mennyibe kerül egy diag Zalaegerszegen?
Jackson, aki aggódó orvosi tekintettel nézte a kocsit
Az egerszegi diagot talán az Oroszlán tudná, sosem voltam ott diagon. Van diag Szombathelyen is bőven, csak márkaszervíz nincs.
Nem tudom, mi bajod az alapjáratommal. Ha van valami, amibe nem tud senki belekötni, az az alapjáratom![]()
Ha 16 liter fölött van a tank (és mindig úgy van) pöcc-röff, és áll, mint a cövek. Még a titkos menüben is. Hidegen, melegen, mindig.
2010.07.11. 22:01
Oroszlan írta:Zalaegerszegen nincs BMW szervíz, az Nagykanizsán van.
Ott egy diag teljes 5ezer E60-nál, a 39-est nem nem tudom..
Itt Zalaegerszegen van "helyi Jackson".
2010.07.12. 10:15
2010.07.12. 10:17
2010.07.12. 14:57
2010.07.12. 15:25
Attól függ mire akarod használni?
2010.07.12. 15:43
admin írta:Attól függ mire akarod használni?Mert ez csak egy adapter kábel nem pedig interfész!
2010.07.12. 16:26
pistino1 írta:admin írta:Attól függ mire akarod használni?Mert ez csak egy adapter kábel nem pedig interfész!
Elnézést a többszöri idézésért! kérem törölni
inpa kábelt hol tudok venni?