![]() |
2009.09.09. 19:48
lepke írta:Oroszlan írta:Holnaptól - remélhetőleg - befejezem a költségvetés közigazgatási bírságok által történő tovább gyarapítását.
Holnap beépítésre kerül: LI 3 fej előre és a Bel/Target 966-os.
Felénk hátulról nem mérnek csak szemből, ezért is inkább előre koncentráltam.
Helo
A talin megsasolom a szerkentyűt![]()
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
2009.09.09. 19:50
Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:Holnaptól - remélhetőleg - befejezem a költségvetés közigazgatási bírságok által történő tovább gyarapítását.
Helo
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
Odafelé az M7-en ki is lesz próbálva egyből élesben !
2009.09.09. 19:51
Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:Holnaptól - remélhetőleg - befejezem a költségvetés közigazgatási bírságok által történő tovább gyarapítását.
Helo
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
2009.09.09. 19:54
e39chip írta:Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:Holnaptól - remélhetőleg - befejezem a költségvetés közigazgatási bírságok által történő tovább gyarapítását.
Helo
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
És mennyibe került, ha megkérdezhetem?
2009.09.09. 20:35
Oroszlan írta:e39chip írta:Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:Holnaptól - remélhetőleg - befejezem a költségvetés közigazgatási bírságok által történő tovább gyarapítását.
Helo
![]()
![]()
![]()
üdv zoli
És mennyibe került, ha megkérdezhetem?
Pü megy.
2009.09.09. 21:06
2009.09.09. 21:38
simi64 írta:Akkó én is meglesem Körmenden!
2009.09.10. 13:29
Oroszlan írta:simi64 írta:Akkó én is meglesem Körmenden!
Muszáj volt már.
Egyszerűen nem lehet lendületesen közlekedni.
Nem a városi tempóval van gondom, hanem azon kívül, ahol jó az út, minden szabad, ott szüttyögni 90-el.
Akkor minek a 218 LE-s autó, ha legalább egy részét nem tudom kihasználni ?
2010.01.14. 14:58
2010.01.14. 15:04
lepke írta:Helo
EZ ELLEN VAN VÉDELEM![]()
![]()
Tiszaújváros
Rendőr sem kell az új intelligens traffipaxhoz - fotó
2009. december 29. 11:45
Szóljon hozzá
Címkék: traffipax , tiszaújváros , sebességmérő , lézeres sebességmérő
A napokban új technikai készülékkel bővült a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság eszköztára. A több millió forint értékű, lézeres sebességmérő műszer állványról, illetve bármely gépjárműben rögzítve is használható. A készülék több mint 1,5 kilométer távolságról, 2 kilométer/óra pontossággal méri a közeledő vagy távolodó járművek sebességét, eközben a sebességtúllépésekről automatikusan fényképfelvételeket készít. Nappali és éjszakai látási viszonyok között is tökéletesen alkalmas az ellenőrzésre - adta hírül a police.hu
A készülék olyan „intelligens”, hogy a kontroll során szinte teljesen „magára hagyva” is működne. Folyamatos kapcsolatot tart egy központi szerverrel, amelynek mindvégig továbbítja a rögzített adatokat. Az új eszköz rendszerbeállításával a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben lényegesen gyakrabban, tulajdonképpen bárhol és bármikor sor kerülhet sebességellenőrzésre. A kapitányság szakemberei azonban nemcsak emiatt, hanem - a közlekedők saját és mások biztonságának megőrzése érdekében is - kérik, hogy a polgárok folyamatos körültekintéssel és figyelemmel vegyenek részt a közlekedésben.
üdv zoli
2010.01.14. 15:27
2010.01.14. 15:39
simi64 írta:Amerikában ezeket szokták szétverni csákánnyal.
Ha ott hagynák az út szélén magára (amit Mo-on elképzelhetetlennek tartok)![]()
Fejsze, Neolux spray, pokróc, stb
2010.01.14. 18:30
2010.01.14. 19:23
charlie01 írta:Okos kis kütyü! Bár nem tudom milyen típusú, szerintem ez az a fajta lehet amit most vett az ORFK, talán 50 db-ot, ezekkel már este sajnos elég szép videót lehet készíteni. Biztos, hogy ezt is ki lehet cselezni egy jobb fajta traffipax blokkolóval.
A tulajdonsági megegyeznek a FAMA light III-al, (én ezzel dolgoztam 1 éve, azóta amióta Db.-be vagyok, traffi közelébe se jártam ) csak azt este nem lehetett használni, mert a videó felvételen semmi nem látszódott, csak egy bazi nagy fény. Hát most magától mér. . .pff nem nagy kaland, ezek már nem 10-15 évvel ezelőtti gépek, hogy vhs kazetta bele, vakuzik, fényképezik.
Ebbe már bele teszed a memo. kártyát, vársz egy 2 percet, beméri magának a pontos GPS kordinátákat, beállítod hogy 70 km/h felett vegye automatikusan, rácélzol az útra és ennyi. Vissza tekerni, rávenni a kártyára és simlizni nem éppen okos dolog, mert a gép az jegyzi magának, hogy pl: 63szor mért, de közbe meg csak 60 felvétel van. . . A FAMA is kb 0.8-1.2 km-ről már mért, /3 km/h pontos sebességgel, úgy látszik az új traffi még pontosabb / és olyan zoom van rajtuk, hogy láttuk rajta, hogy jön az ezüst fabia, holott kidugtam a fejem a kocsiból, nem is láttam mesébe se fabiat.
Kiveséztük, hogy a közig. bírság alól nagyon kibújni nem lehet, éppen azért aki sokat megy, meg szereti is kihasználni az autót, érdemes belefogni egy komolyabb blokkoló felszereltetésére. Oroszlantól tudom, hogy nem 20 fillér, de egy pár óvatlan pillanatba állam bácsinak a többszörösét lehet befizetni.
Ja és az is biztos, hogy rendőr nélkül ezeket nem fogják használni
2010.01.14. 22:02
lepke írta:Helo
EZ ELLEN VAN VÉDELEM![]()
![]()
Tiszaújváros
Rendőr sem kell az új intelligens traffipaxhoz - fotó
2009. december 29. 11:45
Szóljon hozzá
Címkék: traffipax , tiszaújváros , sebességmérő , lézeres sebességmérő
A napokban új technikai készülékkel bővült a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság eszköztára. A több millió forint értékű, lézeres sebességmérő műszer állványról, illetve bármely gépjárműben rögzítve is használható. A készülék több mint 1,5 kilométer távolságról, 2 kilométer/óra pontossággal méri a közeledő vagy távolodó járművek sebességét, eközben a sebességtúllépésekről automatikusan fényképfelvételeket készít. Nappali és éjszakai látási viszonyok között is tökéletesen alkalmas az ellenőrzésre - adta hírül a police.hu
A készülék olyan „intelligens”, hogy a kontroll során szinte teljesen „magára hagyva” is működne. Folyamatos kapcsolatot tart egy központi szerverrel, amelynek mindvégig továbbítja a rögzített adatokat. Az új eszköz rendszerbeállításával a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén a jövőben lényegesen gyakrabban, tulajdonképpen bárhol és bármikor sor kerülhet sebességellenőrzésre. A kapitányság szakemberei azonban nemcsak emiatt, hanem - a közlekedők saját és mások biztonságának megőrzése érdekében is - kérik, hogy a polgárok folyamatos körültekintéssel és figyelemmel vegyenek részt a közlekedésben.
üdv zoli
2010.01.14. 22:10
2010.01.14. 22:34
simi64 írta:Tudok hasonló esetet Szombathelyen:
Volt kollégám megcsinálta off autóval 4 sávoson, lakott területen, csak nem 80-nal, hanem 100 fölött.
Másodszori alkalom után a háza előtt várták 3-an. Nem azért, de megszívatták alaposan!
2010.01.14. 22:37
muhaati írta:simi64 írta:Tudok hasonló esetet Szombathelyen:
Volt kollégám megcsinálta off autóval 4 sávoson, lakott területen, csak nem 80-nal, hanem 100 fölött.
Másodszori alkalom után a háza előtt várták 3-an. Nem azért, de megszívatták alaposan!
A blokkolókat nem erre a célra találták ki! Meg is érdemli aki szórakozik velük. Ezzel a viselkedéssel csak magunkra haragítjuk a sünöket. Előbb-utóbb úgyis betiltják, de az ilyen atrocitásokkal csak még előrébb hozódik a betiltás dátuma.
2010.01.14. 22:41
Oroszlan írta:muhaati írta:simi64 írta:Tudok hasonló esetet Szombathelyen:
A blokkolókat nem erre a célra találták ki! Meg is érdemli aki szórakozik velük. Ezzel a viselkedéssel csak magunkra haragítjuk a sünöket. Előbb-utóbb úgyis betiltják, de az ilyen atrocitásokkal csak még előrébb hozódik a betiltás dátuma.
Én azon csodálkozom, hogy 2005.-óta miért legális, holott előtte volt tilos.
Szerintem is előbb-utóbb be fogják tiltani.
Csak gondolom megvárják még minél többen bevásárolnak belőle (abból az államé a 25%ÁFA), aztán tiltás.
Viszotn jönnek a választások, összel meg az önkormányzati, idén szerintem ezzel senki nem fog foglalkozni.
2010.01.14. 22:43
lepke írta:Oroszlan írta:muhaati írta:simi64 írta:Tudok hasonló esetet Szombathelyen:
Én azon csodálkozom, hogy 2005.-óta miért legális, holott előtte volt tilos.
Szerintem is előbb-utóbb be fogják tiltani.
Csak gondolom megvárják még minél többen bevásárolnak belőle (abból az államé a 25%ÁFA), aztán tiltás.
Viszotn jönnek a választások, összel meg az önkormányzati, idén szerintem ezzel senki nem fog foglalkozni.
Helo
Ezeket a kütyüket más betiltott országokban is használják ott a neve
garázskapú nyitó
üdv zoli