Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.04.26. 21:16

admin írta:Kérdez meg egy zöldkártyást nekik vágni kell!Mivel ő adja ki az első zöldkártyát és aban bene van a besorolás is.Szerintem :wink:

A forgalmiban is benne van (ÚJ) nézzétek meg a V.9 mellett milyen szám van és az mutassa meg hogy Euro 2,3,4, nálam 02 van és az stimmel is a vasamal.

2007.04.27. 06:38

Én úgy hallottam hogy az (2000.08.hó előttiek) egy-vanos euro2, a két-vanos euro3.
20i(2,2), 25i, 30i euro3, E60 2005-től euro4 és az összes részecskeszűrős diesel

2007.04.27. 09:49

Chris528i írta:Én úgy hallottam hogy az (2000.08.hó előttiek) egy-vanos euro2, a két-vanos euro3.
20i(2,2), 25i, 30i euro3, E60 2005-től euro4 és az összes részecskeszűrős diesel

ezzel van egy-két gond:
1. az enyém két vanosos 28i, viszont a forgalmiban az adott helyen 2 szerepel
2. mint ahogy korábban írtam, a faceliftes benzinesek az 40i kivételével mind euro 4 a bmw saját bevallása szerint (legalábbis 2002-től biztos)

2009.07.19. 00:03

Elég érdekesnek találom, hogy a német használtautó oldalakon a 2002-es és 2003-as E-39 30d létezik EURO-3 és EURO-4 is. 8O
Akkor ez most, hogy is van? A németek ennyire nem hülyék. :roll:

2009.07.19. 11:36

divecon írta:Elég érdekesnek találom, hogy a német használtautó oldalakon a 2002-es és 2003-as E-39 30d létezik EURO-3 és EURO-4 is. 8O

Helo
Azt nem tudom elképzelni hogy E39-es EURÓ 4-es motorral lenne szerelve
Az EURÓ 4-ben lenni kell Particuláter filternek :wink:
üdv zoli

2009.07.19. 11:42

lepke írta:
divecon írta:Elég érdekesnek találom, hogy a német használtautó oldalakon a 2002-es és 2003-as E-39 30d létezik EURO-3 és EURO-4 is. 8O

Helo
üdv zoli

Gyárilag nem is volt azzal szerelve, viszont a németek közül is voltak olyanok, akiknek megérte, ha utólagosan beépítette, mivel az éves biztosítása jóval kevesebb lett! És ez nem csak a BMW autókra igaz. Annó, mikor a Calibramat vettem, ott is találkoztam ilyennel! Szóval így lehetséges ez! :lol: :wink:

2009.07.19. 11:44

vaszarig írta:
lepke írta:

Helo
üdv zoli

Gyárilag nem is volt azzal szerelve, viszont a németek közül is voltak olyanok, akiknek megérte, ha utólagosan beépítette, mivel az éves biztosítása jóval kevesebb lett! És ez nem csak a BMW autókra igaz. Annó, mikor a Calibramat vettem, ott is találkoztam ilyennel! Szóval így lehetséges ez! :lol: :wink:

helo
Nem tudom hogy a Német rákölt 2000-eurót a kocsira :wink:
üdv zoli

2009.07.19. 12:40

lepke írta:
vaszarig írta:
lepke írta:

Helo
üdv zoli

helo
Nem tudom hogy a Német rákölt 2000-eurót a kocsira :wink:
üdv zoli

Még többet is, ha 3 év alatt megtérül!

Schadstoffklasse

2009.07.19. 13:05

Sziasztok!

A pontos besorolás (görgessetek le a táblázatig):
http://de.wikipedia.org/wiki/Abgasnorm

Németországban az EURO3 és EURO5 között finomították a skálát, és beszúrtak további két kategóriát: D3, D4. EURO3 < D3 < EURO4. Úgy tudom, hogy az 530d ill. az 530i 2000-2002 közti modelljei D3-asok, ezért könnyen előfordulhat az, hogy hol EURO3-at, hol EURO4-et írnak.

A német forgalmi alapján, a következő oldalon lehet kiolvasni a besorolást: http://www.adac.de/Auto_Motorrad/Umwelt ... eID=149642

Üdv,
szpbmw

2009.07.19. 13:44

Tudtam, hogy csak be kell dobni a témát..... :lol:

Ez mind nagyon szép és jó, de ha hazahozom mi alapján dönti el az eldöntőember, hogy EURO-3 vagy EURO-4.
Úgy tudom az autó papírjaiból dolgoznak. Egy ilyen német forgalmit meg nem hinném, hogy tudnának értelmezni.
Viszont nem mindegy, hogy a regadó 5-600 ezer vagy 1-1.1m. :wink:

2009.07.19. 19:35

divecon írta:Tudtam, hogy csak be kell dobni a témát..... :lol:

Ez mind nagyon szép és jó, de ha hazahozom mi alapján dönti el az eldöntőember, hogy EURO-3 vagy EURO-4.
Úgy tudom az autó papírjaiból dolgoznak. Egy ilyen német forgalmit meg nem hinném, hogy tudnának értelmezni.
Viszont nem mindegy, hogy a regadó 5-600 ezer vagy 1-1.1m. :wink:

Behozatalon gondolkozol? Nem lennél kedves és leírni nekem, hogy pontosan hogy is működik egy behozatal, és milyen költségek merülnek fel még a regadón kívül?!

Köszi!

2009.07.20. 21:28

Behozatalon gondolkozol? Nem lennél kedves és leírni nekem, hogy pontosan hogy is működik egy behozatal, és milyen költségek merülnek fel még a regadón kívül?!

Köszi![/quote]

Ez egy picit OFF. Bocsánat!
A regadón kívül a többi költség "elhanyagolható". Első: származás ellenőrzés - a magyar elvtársak leellenőrzik a nyugati haldokló imperialistáknál, hogy az autót nem kőrözik, nem lopott, nem volt bűncselekmény részvevője...... ez kb. 20.000.- körüli összeg. Utána eredetiség vizsgálat ~18.000.- , vizsga, zöldkártya, rendszám, törzskönyv, okmánybélyeg ide-oda....
Nagyjából ennyi. Ha mindezt nem Te intézed, hanem megbízol egy erre szakosodott emberkét, akkor az Ő tiszteletdíja 50.000.- körüli összeg. Szóval az egész kb. 100.000.- és 150.000.- között lehet az emberke tiszteletdíjával együtt.

Javítsatok ki ha valamiben tévednék, de úgy tudom valahogy így történik a magyar forgalomba helyezés.
Legalábbis ennyi rémlik abból amit nekem elmondtak. Számomra az a lényeg, hogy egy kedves barátom elintézi nekem az egészet, így sokkal gyorsabban és olajozottabban megy majd minden. Simán megéri szerintem az 50 pénzt. Arról nem is beszélve, hogy nem kell idióta tintanyaló bürokratákkal és hozzánemértő vizsgabiztosokkal vitázni.

2009.07.20. 21:34

divecon írta:Behozatalon gondolkozol? Nem lennél kedves és leírni nekem, hogy pontosan hogy is működik egy behozatal, és milyen költségek merülnek fel még a regadón kívül?!

Köszi!

Ez egy picit OFF. Bocsánat!
A regadón kívül a többi költség "elhanyagolható". Első: származás ellenőrzés - a magyar elvtársak leellenőrzik a nyugati haldokló imperialistáknál, hogy az autót nem kőrözik, nem lopott, nem volt bűncselekmény részvevője...... ez kb. 20.000.- körüli összeg. Utána eredetiség vizsgálat ~18.000.- , vizsga, zöldkártya, rendszám, törzskönyv, okmánybélyeg ide-oda....
Nagyjából ennyi. Ha mindezt nem Te intézed, hanem megbízol egy erre szakosodott emberkét, akkor az Ő tiszteletdíja 50.000.- körüli összeg. Szóval az egész kb. 100.000.- és 150.000.- között lehet az emberke tiszteletdíjával együtt.

Javítsatok ki ha valamiben tévednék, de úgy tudom valahogy így történik a magyar forgalomba helyezés.
Legalábbis ennyi rémlik abból amit nekem elmondtak. Számomra az a lényeg, hogy egy kedves barátom elintézi nekem az egészet, így sokkal gyorsabban és olajozottabban megy majd minden. Simán megéri szerintem az 50 pénzt. Arról nem is beszélve, hogy nem kell idióta tintanyaló bürokratákkal és hozzánemértő vizsgabiztosokkal vitázni.[/quote]
Ez pontosan így van, ám Szombathelyen a "tiszteletdíj csak 5 darab ezredes. Igaz, az 2x (2 emberke van) :wink:

2009.07.20. 21:44

Én a teljes ügyintézésre gondoltam. 8O Hazahozom a vasat, utána a papírokat odaadom a barátomnak, egyszer elgurulok a mozaikba, forgalmit, rendszámot, zöldkártyát megkapom.
És BOLDOGAN SZÁGULDOZOK!!! :lol:

2009.07.20. 21:57

Viszont még most sem tudom, hogy itthon hogyan-mi alapján döntik el, hogy EURO3 vagy EURO4? :oops: :roll:

2009.07.20. 22:47

divecon írta:Viszont még most sem tudom, hogy itthon hogyan-mi alapján döntik el, hogy EURO3 vagy EURO4? :oops: :roll:

A két nyelvű adásvételi szerződéssel együtt oda kell adni a külföldi forgalmi engedély fénymásolatát is. Ennek az okmánynak kell tartalmaznia az Euro-besorolást, amit egyszerűen átírnak a magyarba.

2009.07.20. 23:04

simi64 írta:
divecon írta:Viszont még most sem tudom, hogy itthon hogyan-mi alapján döntik el, hogy EURO3 vagy EURO4? :oops: :roll:

A két nyelvű adásvételi szerződéssel együtt oda kell adni a külföldi forgalmi engedély fénymásolatát is. Ennek az okmánynak kell tartalmaznia az Euro-besorolást, amit egyszerűen átírnak a magyarba.

Kérlek vess erre egy pillantást.
forgalmi 8O
hirdetés 8O
Itt mit írnak a magyarba?

2009.07.20. 23:13

divecon írta:
simi64 írta:

forgalmi 8O
hirdetés 8O

Sajnos azt hiszem, a 3-ast.
Valószínű a tag elírta a hirdetés szövegében. Rengeteg példa van erre, sajnos és nemcsak az Euro-besorolással kapcsolatban, de még az árat illetően is.
Ha a fényképen a saját forgalmija van, akkor 3-as.
A forgalmi a mérvadó!

2009.07.20. 23:16

divecon írta:
simi64 írta:

forgalmi 8O
hirdetés 8O

EURO 3.
Mert ez van a hivatalos papírjában.

2009.07.21. 00:13

simi64 írta:
divecon írta:
simi64 írta:

forgalmi 8O
hirdetés 8O

Sajnos azt hiszem, a 3-ast.
Valószínű a tag elírta a hirdetés szövegében. Rengeteg példa van erre, sajnos és nemcsak az Euro-besorolással kapcsolatban, de még az árat illetően is.
Ha a fényképen a saját forgalmija van, akkor 3-as.
A forgalmi a mérvadó!

Elvileg nem elírás, mert a tag 2009.05.30.-án szereltette be az autójába. Ha jól értem a szöveget. :roll:
Na mindegy, gondoltam, hogy nálunk EURO3-at írnak és főleg ez után számolják ki a regadót :mereg:
Hozzászólás küldése

VigLink badge