Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Cikkek, rovatok, vélemények

2015.04.08. 14:51

PeterE39 írta:
SvidronyA írta:
PeterE39 írta:
SvidronyA írta:Felkészültél egy használt prémiumra?

Szerintem ez a klasszikus esete a "hülye kérdésre hülye válasz" c. tanmesének. Nem utolsó sorban pont a BMW-t tünteti fel rossz színben EGY kiragadott példa okán. Na, én ezért utálom az ujságírók/szerkesztők zömét, mert tudástól nem zavartatva manipulálják az -esetleg tájékozatlan, információra/tanácsra szomjazó, sok esetben ezeket autentikus véleményként elfogadó- olvasóközönséget. :mereg:

Jelen esetben én is a kérdező emeállapotát kérdőjelezném meg a tizenéves prémium és a gazdaságos fenntarthatóság egy lapon említése okán.
Pont az ilyen adja el hisztizve az első zsebbenyúlósabb hiba után, amit persze nem, vagy csak olcsójánosként csináltat meg.

Ez igaz. Viszont lehet ezt illusztrálni n+1 példán át, úgy, hogy nem sztereotípiákat sugallunk, hanem tárgyilagosan tájékoztatunk. Az olvasónak ebből az (is) jön le, hogy a Fünfer sz@r, holott bármelyik lehet az.

1. A szerző nem autós ujságíró, nem is újságíró, hanem csak egy tapasztalt autókereskedő a.k.a. nepper.
2. Az írás elején általánosan az idősödő prémiumokról beszél, amit utána egy példával is alátámaszt, ami jelen esetben épp egy BMW volt. A rovat terjedelme és célja nem összehasonlító, részletes bemutatás, hanem egyszerű igen/nem válaszadás, ezért felesleges lett volna tovább példálózni bármilyen típussal.
3. Akinek ebből az írásból az jön le, hogy a "Fünfer sz@r" annak nem is való egy BMW. (Nem rád célzok.)
4. Szerintem igenis hasznos, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy egy ilyen kategóriájú autót nem megvenni nehéz, hanem tisztességesen fenntartani.

A négyes pont nagyjából _bármilyen_ autóra igaz...

G6-L11

2015.04.08. 15:19

F_E_K_ írta:A négyes pont nagyjából _bármilyen_ autóra igaz...
G6-L11

Azért nagyon nem mindegy hogy egy garnitúra gumi 50e vs. 150e, vagy egy olajcsere 15e vs. 35e és még folytathatnám a sort mindenféle szerelnivaló, kopó-fogyó alkatrészekkel.
Nameg az sem mindegy, hogy egy öregedő tizenévesről, vagy egy fiatal, netán új/újszerű autóról beszélünk, ha a meghibásodási statisztikát vesszük elő.
Egyszóval a 8 éves Skoda Fabia 1.4MPI után elkerekedne a "költségek alacsonyan tartását" kívánó ipse szeme néhány évnyi idős prémiumautózás költségeit látva.

2015.04.09. 20:19

Jöhet egy 515i? :)
http://www.autonavigator.hu/autosvilag_ ... ntent=cikk

2015.04.09. 21:21

Padre540 írta:Jöhet egy 515i? :)
http://www.autonavigator.hu/autosvilag_ ... ntent=cikk

Az ínyenceknek meg 515dA touring. :facepalm:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: NagyMatyas
Értékelés: 4.76%

2015.04.09. 21:35

kzolee írta:

Az ínyenceknek meg 515dA touring. :facepalm:

Ha a másfeles F1-es motort teszik bele,akkor egye fene :facepalm: .
(ne cikizzük a kicsi touringot :mrgreen: )

2015.04.20. 10:44

http://hvg.hu/tudomany/20150420_igo_nav ... n_letoltes

2015.04.20. 11:36

jlaci74 írta:http://hvg.hu/tudomany/20150420_igo_navigacio_szulinapp_ingyen_letoltes

Először be kell regisztrálni ITT! E nélkül -legalább is nekem- nem ment :facepalm: .

Szerk: már megy regisztráció nélkül is a fenti hivatkozás használatával :hangos:

2015.04.20. 13:28

SvidronyA írta:
jlaci74 írta:http://hvg.hu/tudomany/20150420_igo_navigacio_szulinapp_ingyen_letoltes

Először be kell regisztrálni ITT! E nélkül -legalább is nekem- nem ment :facepalm: .

Szerk: már megy regisztráció nélkül is a fenti hivatkozás használatával :hangos:
Már reggel is ment. :) ;) Nálam legalábbis.

2015.04.23. 12:01

Lesznek itt problémák :facepalm: :facepalm:

http://www.vezess.hu/hirek/tilos-lesz-o ... lni/60232/

2015.04.23. 13:35

admin írta:Lesznek itt problémák :facepalm: :facepalm:

http://www.vezess.hu/hirek/tilos-lesz-o ... lni/60232/

Sültparasztok. :facepalm:
Egyébként BMW- nél spec most is az, ha a gyári progikra gondolunk. Több 10 milla a progi, amit csak hivatalos BMW szerviznek lehet megvenni. A többi meg illegális.

2015.04.23. 14:46

Gallaca írta:Sültparasztok. :facepalm:
Egyébként BMW- nél spec most is az, ha a gyári progikra gondolunk. Több 10 milla a progi, amit csak hivatalos BMW szerviznek lehet megvenni. A többi meg illegális.

Képzeld el! Bemész a Wallisba veszel egy 20 millós autót, majd eléd teszik a papírt mely szerint "A gyártók szerint egyébként a modern autóvásárló már nem is a járművet veszi meg, csupán annak használati jogát, " és eszerint életed végéig csak és kizárólag a wallisba szervizeltetheted az autódat! :franko:

2015.04.23. 15:08

Imco írta:
Gallaca írta:Sültparasztok. :facepalm:

Képzeld el! Bemész a Wallisba veszel egy 20 millós autót, majd eléd teszik a papírt mely szerint "A gyártók szerint egyébként a modern autóvásárló már nem is a járművet veszi meg, csupán annak használati jogát, " és eszerint életed végéig csak és kizárólag a wallisba szervizeltetheted az autódat! :franko:

Új autó esetén a garancia miatt egyébként is hivatalos szerződött szervizbe viheted az autót, különben ugrott a garancia. A garancia időn túl meg majd a hakkerek elrendezik a szoftver licenc dógát.

2015.04.23. 17:28

491523 írta:
Új autó esetén a garancia miatt egyébként is hivatalos szerződött szervizbe viheted az autót, különben ugrott a garancia.

Ez már nem így van vagy 3 éve. Bármilyen szervizbe javíttathatod, illetve a kötelező szervizt végeztetheted.
A poén az hogy ha garanciális problémád lesz akkor kell tudnod igazolni, hogy mit és ki csinált.
Tehát nincs automatikus gari vesztés.
Ezt kevesen tudják és még kevesebben merik bevállalni.

2015.04.23. 20:55

Imco írta:
491523 írta:
Új autó esetén a garancia miatt egyébként is hivatalos szerződött szervizbe viheted az autót, különben ugrott a garancia.

Ez már nem így van vagy 3 éve. Bármilyen szervizbe javíttathatod, illetve a kötelező szervizt végeztetheted.
A poén az hogy ha garanciális problémád lesz akkor kell tudnod igazolni, hogy mit és ki csinált.
Tehát nincs automatikus gari vesztés.
Ezt kevesen tudják és még kevesebben merik bevállalni.

Így van. Én most pont ezen agyalok, hogyha a márkaszervíz nem engedi végignézni az olajcserét, akkor az első 20 ezres szervízre sem vinném a márkakereskedésbe.

2015.04.23. 21:03

kzolee írta:
Így van. Én most pont ezen agyalok, hogyha a márkaszervíz nem engedi végignézni az olajcserét, akkor az első 20 ezres szervízre sem vinném a márkakereskedésbe.

Viszont vigyázz mert mindenbe belekötnek, ha baj van. Számla, olajról szla, és még akkor megpróbálják elsütni, hogy hamis volt az olaj mert nem megfelelő volt a beszállító! Gyönyörű országban élünk ám! :) ;)

2015.04.23. 21:22

Azt terveztem, hogy pofátlan leszek.

Megnézhetem az olajcserét?
Nem.
Akkor kérnék gyári olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt, és megcsináltatom egy szakszervizben.

És itt jön az érdekes rész, amit nem tudok előre. Mehet a Peep Show, vagy lerendelik a cuccot.

2015.04.28. 18:51

Rendszerhiba: megszívja, aki autót honosít

2015.05.01. 11:16

Nekem tetszik...

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2015.05.02. 13:13

--- ezek münchenben olvassák a fórumot. Itt van Labi álomautója --- :D

2015.05.02. 20:46

kzolee írta:--- ezek münchenben olvassák a fórumot. Itt van Labi álomautója --- :D

Rohantam, hogy linkeljem Labinak, de látom lekéstem! :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge