![]() |
2010.04.28. 11:07
2010.04.28. 11:57
Morello írta:A barátnőm tavaly kapott egy törpenyulat, előnye, hogy most is pici. Szintén "szőnyegimádó" és nagyon fosik a magasságtól, úgyhogy erkélyre is csak akkor mer kimerészkedni, amikor ott van valaki, de a szélére akkor sem mer elmenni. (4.emelet)
2010.04.28. 19:57
2010.04.28. 20:33
jackson írta:Folytatás.
Nagy nehezen leraktuk a nagyon felpörgött gyerekeket Péntek este (hétfőn húsvét). Meg egyeztünk aki fel kell este az automatán nézze meg a nyulat.
Elalszunk.... Este fel kell az asszony és megnézni a gyereket 3 órakor mert kicsit felsírt. Némi zaj a hálószoba falán.
Közli nyúl sehol. Jackson rakéta módjára ki az ágyból (öregedtem 2 évet).
Terasz kinézés és tényleg nincs a helyén. Gyors öltözés pizsamában mégse rohanunk ki a hidegbe. Teraszon nyúl első látásra sehol ketrec sértetlen.
El hátra (L alakú a teraszunk) hátra érek ekkor caplatot át a szomszédhoz. Némi helytörténeti megszakítás.
4 emeletes társasházban lakunk, mi vagyunk a tetőn amit penthouse-nak is hivnak mivel lapos tetőn tégla kvázi házikó. A szomszéd felé van egy cirka 10-20%os lapos tető ami gumitalpú cipővel szépen át lehet menni csak éppen korlát semmi tehát nem szoktuk gyakorolni.
Labi látta azt mondta legalább egy biztonsági kötél kell a szélére de simán járható.
Alant 15méter (ki lett mérve lézeres cuccal a csatorna fűtés miatt) és lent a földszintiek kő terasza. Kicsit távolabb (talán egy méter) a füves kertje.
Nos a nyúl ezen a lapos tetőn távozott a szomszédba. Hogy világosan látszék:
- kiszökött a ketrecből (1 méter magas mindenhol zárt, talán átugrotta nem jöttünk rá)
- és még a terasz körbe korlátját is egy nem teljesen zárt 10cm résen kijátszotta.
A nyúl a szomszédban idő hajnali 3 óra. Válság tanács 2 fővel. Nincs mit csinálni fel kell kelteni a szomszédot. Mivel neki is van kettő gyereke ezért talán nem fog megutálni egy életre.
Jackson Kop-kop. Semmi akkor csengő brrrrr ez brutál hajnali 3 kor.
Szia! Lelépett a nyulunk és éppen a ti teraszotokon garázdálkodik. Jól fogadja együttérzően. OK akkor menjünk ki. De erre mondom neki az nem biztos, hogy jó mert akkor vissza felé megy és talán le esik a tetőn. De a szomszédasszony elmondja, hogy a tetőn este pára lehet csúszik nem enged ki (mármint a saját közös tetőnkre). Jó vállat rántok inkább a nyúl mint én essek le.
Terasz kimegy és amikor kiérek a L sarkába nyúl skerol vissza a ferde tetőn.
A marhája megcsúszik (vagy arra próbált menekülni pánikolva) el jobbra és lezúg a 15méterről. Kinézek a korláton a füves rész szélén fekszik.
Rohanok vissza a lakásba anyázva a feleségemnek, hogy a Rohadt életbe leugrott a nyúl. Lentről vonyitás hallatszik (aki még nem hallot nyulat vonyitani elmondon nem kedves).
Liftbe be száguldás le. Az alantlakó kizárólgaos használati jogát és a hajnali 3-at nagy ivben leszarva ugrás át a keritésen. Nyúl fekszik oldalt kicsit véres a bunda de mozog. Pontosabban remeg. Felveszem óvó kézzel: nyuszi nincsen semmi baj gyere vigyázok rád. Kezembe véve még remeg. Bele nézek a szemébe amelyből kétségbe esés látszik.
Be a liftbe és fel felé menetközben elkezd pisi csöpögni belölle. Meghalt. Ott állok a kezemben a nyúllal az ajtóban az asszony hozott egy kosarat és bele raktuk.
Ülünk és nézünk egymásra. Most akkor mi a franc legyen a gyerekek nem tudhatják meg de mit csináljunk azt nem mondhatjuk nem volt nyulunk.
Fél órán keresztül csak ülünk mindketten gyomor görcsel, hogy mit csináljunk és mit válaszoljunk a gyereknek. És mi a francot mondunk a szivességet tevő ismerősnek. 3 órán keresztül csak ültünk egymás mellett és néztünk ki a fejünkből. Persze kivülről egyszerűnek látszik de más amikor egy kedves állat AKIÉRT FELELŐS vagy a kezedben múlik ki. Mintha a gyerekünket veszítettük volna el annyira letaglózott.
A megoldás az lett:
- szemetes zsákba légmentesen lezárva bele a tetem le a tárolóba. A ismerőssel tisztázni kell mit akar a tetemmel.
- telefon az ismerősnek ahol erősködünk, hogy megtéritjük a kárát
- gyereknek leterelő nyulat kell szerezni tehát MUSZÁLY egy másikat hozni és még délelött PRIORITY-1
- telefon a gondnoknak, hogy tud-e még nyulat kölcsönözni ahonnan a lakóparkos nyulakat hozta
- el valami boltba komoly nyúl ketrecet szerezni
- bocsánat kérés a rokonnak amiért nem vigyáztunk az ismerős nyúlára
- gyereknek elháritó mese: A nyuszi nem érezte jól magát ezért megszökött és amikor apa leért akkor elhúzott a lakópark sarkánál lévő szabad terület irányában. Jól érzi magát a többi nyuszival a mezőn.
Kisebbik ébred még nincs magánál 3.másodpercben: "meg van a nyuszi". Gyomorgörcs 200-al. Semmi baj mese előad és rohanok el bevásárolni.
Reggel telefon és égpofával a tenyésztőnek: Semmi baj előfordulhat ilyen. Na ja nem neki vonyitott és lehelte ki a lelkét hanem nekem.
Gondnok szerez nyulat nincs gáz egy kicsi fekete lett. Én el a közeli Tesco-ban lévő Freshnap (vagy mi a manó a neve) kisállat árruházba és levettem a polcról a Toring csomagtartóját full-ra elfoglaló húsvéti akció ketrecet (komplet kajával alommal stb.) cirka 12eFt.
Ismerőshöz még mindig égőpofával el és 8eFt kifizetés ami egy tenyész baknyúl ára.
Na kábé 2 napig totál ki voltunk az asszonyal a nyulas témában. A fekete egy hónapja itt lakik már háromszor akkora mint volt és kezdi megszokni a lakás (nem kakil össze vissza) és szerencsénkre nem mer lemenni a szőnyegről mivel csúszik a lába.
Hó végén megy vissza a gazdijához, hamár 20eft-ba van az ingyenes nyúl akkor legalább élvezzék a gyerekek.Sebaj a ketrec jó lessz jövöre is.
Terasz pucolás vagy fél nap a régi nyúl végig szarta este a L alakú 15 méteres teraszt volt mit pucolni.
Jackson, aki végig élte
ui: ezért voltam két hétig beteg szabin mert ki kellett engednem a meló és a nyúl okozta terhelést. A doki frászt kapott és most eg hónapig mehetek mindenféle vizsgálatra mert nagyon aggódik miért lettem ilyen ideges. Se baj már egy halom vizsgálaton túl vagyok legalább kapok valamit a halom TB levonásért
2010.04.28. 21:49
BMW520dshaver írta:Hali!
Sírhelyet,koporsót,keresztet vettetek neki?Megemlékeztetek róla tisztességesen?
Mert mi IGEN![]()
![]()
Üdv.
Pityu
2010.05.04. 23:22
2010.05.05. 08:34
lepke írta:
Helo
Kiváncsian várom a reakciót![]()
![]()
üdv zoli
2010.05.05. 09:41
poqitito írta:lepke írta:
Helo
![]()
üdv zoli
Aljas vagy Simi
2010.05.05. 13:02
simi64 írta:poqitito írta:lepke írta:
Helo
![]()
üdv zoli
Aljas vagy Simi
Az eszemhez értette
2010.05.05. 13:25
2010.05.14. 20:12
2010.05.17. 14:58
simi64 írta:Autószerelők gyöngye
2010.05.17. 21:39
simi64 írta:Autószerelők gyöngye
2010.05.17. 21:46
lepke írta:simi64 írta:Autószerelők gyöngye
Helo
Na most erre nem akarok NAGYON csúnya dolgot írniezért nem írkálok semmit
üdv zoli
2010.05.17. 21:46
poqitito írta:simi64 írta:Autószerelők gyöngye
Na ezért járok Muha kollégához Lelkiismeretes és jól dolgozikHa meg gond lenne akkor tuggyuk hollaksz he