Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E60-as üzemben tartási költsége

2010.09.14. 21:25

Jeeeh írta:Sziasztok!
Szívósort is azért cseréltem, mert riogattak, eltörik a pillangó szelep, megpapizza, azt törik a motor. Itt a kezemben a leszerelt, semmi baja, csak kormos, tengelyek nem lógnak.
Kipuff sor a mai napig repedt, épp ma stíröltem, esetleg kicserélem magam, vagy leveszem, és meghegesztem, hisz ugy is elreped ismét, mivel lemezből van sajtolva! :x

Szívósornál nem feltétlenül szükséges a csere, elég lehet a KIHERÉLÉS 8O
A leömlőt szokták E39 25d-re cserélni, az öntvény, nem lemez, nem reped.

2010.09.14. 21:31

kzolee írta:
Szívósort is azért cseréltem, mert riogattak, eltörik a pillangó szelep, megpapizza, azt törik a motor. Itt a kezemben a leszerelt, semmi baja, csak kormos, tengelyek nem lógnak.
Kipuff sor a mai napig repedt, épp ma stíröltem, esetleg kicserélem magam, vagy leveszem, és meghegesztem, hisz ugy is elreped ismét, mivel lemezből van sajtolva! :x

Nekem is herélve lett.....azt lehet tudni pontosan mit okoz a herélés ? Nekem aszonták csak az alapjárati emissziót javítja és nem lesz még annyi motorfék se ......

Nekem most ezek jönnek:

Izzításvezérlő, aztán kimérik az izzítógyertyákat......ÉÉÉSSS szelepfeldéltömítés amihez ki kell szedni a porlasztókat.....
( tömítés 9e , munkadíj 25e....)

2010.09.14. 21:38

SoundkeY írta:
kzolee írta:

Nekem is herélve lett.....azt lehet tudni pontosan mit okoz a herélés ? Nekem aszonták csak az alapjárati emissziót javítja és nem lesz még annyi motorfék se ......

Nekem most ezek jönnek:

Izzításvezérlő, aztán kimérik az izzítógyertyákat......ÉÉÉSSS szelepfeldéltömítés amihez ki kell szedni a porlasztókat.....
( tömítés 9e , munkadíj 25e....)

Ha rákattintasz a linkre a fórumon írják, hogy szinte semmi változás... Igazából az alapjárati emisszión variálnak ezek a kártékony kis lemezkék.

2010.09.14. 21:57

kzolee írta:Ha rákattintasz a linkre a fórumon írják, hogy szinte semmi változás... Igazából az alapjárati emisszión variálnak ezek a kártékony kis lemezkék.

Ahaaa meg mellesleg leállítják vészmódban a motort, ha befosna a Valvetronik és felpörögne miatta a motor amikor nem kéne.

Jackson, aki ezt olvasta a N62 vagy N54 gyári tanfolyami doksijában

2010.09.14. 22:02

jackson írta:Ahaaa meg mellesleg leállítják vészmódban a motort, ha befosna a Valvetronik és felpörögne miatta a motor amikor nem kéne.

M57-ben elég ritka a Vavetronic :-) Itt a tangencionális csatorna pillangóiról van szó, nem a fojtószelepről.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 204d1 2010.09.15. 12:12-kor.

2010.09.14. 22:05

kzolee írta:Szívósornál nem feltétlenül szükséges a csere, elég lehet a KIHERÉLÉS 8O

Az E39 leömlője kisebb átmérőjű mint az E60 lemez leömlője. Már módosított rajta a gyár, az új nem reped el.

A szívócső kiherélésről tud a motorvezérlő...

2010.09.14. 22:07

204d1 írta:
jackson írta:Ahaaa meg mellesleg leállítják vészmódban a motort, ha befosna a Valvetronik és felpörögne miatta a motor amikor nem kéne.

M57-ben elég ritka a Vavetronic :-) Itt a tangencionális csatorna pillangóiról van szó, nem a folytószelepről.

Nem is néztem mikori, jogos az az új motorra szólt.

Jackson, aki nem szeret csonkolni

2010.09.14. 22:10

jackson írta:
204d1 írta:

M57-ben elég ritka a Vavetronic :-) Itt a tangencionális csatorna pillangóiról van szó, nem a folytószelepről.

Ez sem talált! :-)

Diesel motorban egyáltalán nem volt és nem is lesz Valvetronic, mivel az csak rontana a hatásfokán.

2010.09.14. 22:13

Hoppá Jackson Mester !

Itt van egy szakember is ...

1 fekete pont Jacksonnak.

2010.09.14. 22:15

Oroszlan írta:Hoppá Jackson Mester !

Helo
Majd holnap elmondom ki Ő :wink:

2010.09.14. 22:19

lepke írta:

Helo

na ne csigázz! csak nem a gázolajpüspök vagy mi!? :lol: :lol:

2010.09.14. 22:22

Labi írta:
lepke írta:

Helo

na ne csigázz! csak nem a gázolajpüspök vagy mi!? :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
Ostoba Vényócas!!!

Dízelpápa! :lol: :lol: :lol:

2010.09.14. 22:24

ja ja tudtam, hogy valami színesruhás! :lol: :lol:

2010.09.14. 22:33

lepke írta:

Helo

Gondolom.
Kb 11.-ig leszek Magyarországon, ha lehetne addig vagy utána is lehet, de akkkr csak röviden.

2010.09.15. 07:34

Én tudom ki ő.......eléggé a toppon van szakmailag ! :P

2010.09.15. 07:43

SoundkeY írta:Én tudom ki ő.......eléggé a toppon van szakmailag ! :P

Ez látszott az írásból.
Rövid, lényegretörő, célirányos, semmi rizsa, semmi körítés.

Jackson mester: gatyát felkötni ...

2010.09.16. 15:34

kzolee írta:

Hali! Köszi az ötletet!
Jani

2010.09.16. 16:57

204d1 írta:
jackson írta:
204d1 írta:

Ez sem talált! :-)

Diesel motorban egyáltalán nem volt és nem is lesz Valvetronic, mivel az csak rontana a hatásfokán.

Azt olvastad hogy én a N62 és N54-ről írtam ugye? És az dízel?

Jackson, aki arra a kettőre gondolt

2010.09.16. 17:04

Oroszlan írta:
SoundkeY írta:Én tudom ki ő.......eléggé a toppon van szakmailag ! :P

Ez látszott az írásból.
Rövid, lényegretörő, célirányos, semmi rizsa, semmi körítés.

Jackson mester: gatyát felkötni ...

Na álljon meg a menet:
Jackson, amatőr
204d1, neki ez a szakmája tehát profi
Na nehogy már össze akarjatok hasonlítani. :lol: Látom örömmel tölti el a tagságot, hogy van nálam okosabb. Én inkább azt sajnálom, hogy amikor piszkálnak a fórumunkon lévő válaszok minősége miatt. És amikor próbálom javasolni a tagságnak nem izzó kiszedéssel kell javítani a hibákat még többen szóvá is teszi.

Igen szükségünk van minél több szakira a fórumon. És rendszeresen baszogatom a szakikat ha oltári hülyeséget ír valaki (akár én is) akkor igen is javítsák ki mivel úgy tanulunk és ne csak röhögjenek magukban. Ne a fórumra beírt marhaságot tekintse valaki szentírásnak. Ami amúgy az ilyen fórumos rendszerek szokásos hibája.

Jackson, aki már százszor írta neketek hogy benzines alapon megy az agyam a repcsiben nincs gázolaj

2010.09.16. 18:53

SoundkeY írta:( tömítés 9e , munkadíj 25e....)

Ne már! Az nem sok 1 kicsit? Vagy az wallisos? Már a munkadijról beszélek.
Nekem -E 39 benyásba- 14e volt a tömités garniturával együtt.
Hozzászólás küldése

VigLink badge