Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.05.14. 14:33

whitehorse írta:Hallottam már olyat is, hogy 9, vagy 8 liter (/100 km természetesen), vagy még az alatt is.
Egy kicsit csodálkoztam rajta, mivel az enyém is most a 13-hoz van közel (de inkább egy kicsit felette).

Megjegyzem eddig 16-17 volt, de a lambda szondák cseréje után most ennyi.
Ez egy kicst barátibb...

Gondolkodom még a tuningon, mert azt hallottam róla, hogy kisebb fordulatszámnál is lehet dinamikusabbá tenni a kicsikét, és ráadásul - ha minden jól jön össze - még egy literkével kevesebbet is ehet...

Nekem sikerült a 8 alatti átlagot kihoznom visszafogott 100 körüli autózással, kevés előzéssel, kevés várossal, két személlyel :wink:
Piros pontot kapott utána :wink:
Megyek holnap délután Sopronba 5 személlyel. Megtankolom előtte és utána, aztán megírom az eredményt. Bár most sietnem kell majd, úgyhogy ez az út nem az üzemanyag spórolásáról fog szólni.

2007.05.14. 14:46

Morello írta:
whitehorse írta:Hallottam már olyat is, hogy 9, vagy 8 liter (/100 km természetesen), vagy még az alatt is.
Egy kicsit csodálkoztam rajta, mivel az enyém is most a 13-hoz van közel (de inkább egy kicsit felette).

Ez egy kicst barátibb...

Gondolkodom még a tuningon, mert azt hallottam róla, hogy kisebb fordulatszámnál is lehet dinamikusabbá tenni a kicsikét, és ráadásul - ha minden jól jön össze - még egy literkével kevesebbet is ehet...

Nekem sikerült a 8 alatti átlagot kihoznom visszafogott 100 körüli autózással, kevés előzéssel, kevés várossal, két személlyel :wink:
Megyek holnap délután Sopronba 5 személlyel. Megtankolom előtte és utána, aztán megírom az eredményt. Bár most sietnem kell majd, úgyhogy ez az út nem az üzemanyag spórolásáról fog szólni.

Mit keresel erre felénk ahol még a madár sem jár? A BMW tali szeptemberben lesz!! Amúgy meg semmi sincs itt! :kalapács

2007.05.14. 14:49

Női kosármeccs döntőre megyünk. Csak még valahogy a munkahelyről kell minél előbb elkéretőzni :wink:

2007.05.14. 15:06

Morello írta:Női kosármeccs döntőre megyünk. Csak még valahogy a munkahelyről kell minél előbb elkéretőzni :wink:

Ajjajjj...akkor anyámat kell majd túlkiabálnotok! :lol:

2007.05.14. 15:11

sxoe írta:
Morello írta:Női kosármeccs döntőre megyünk. Csak még valahogy a munkahelyről kell minél előbb elkéretőzni :wink:

Ajjajjj...akkor anyámat kell majd túlkiabálnotok! :lol:

Majd igyekszünk :lol:

2007.05.14. 15:25

:twisted: tegnap mentem egy kicsit autópályán és volt időm szórakozni a BC -vel, szoval a következőképpen zajlott:
1. sebesség kiválszt
2. tempomat benyom
3. átlagsebesség nulláz (tehát a valós sebességet mutatja)
4. verb2 kinulláz
a következő adatokat kaptam. 23Celsius, semmi csomag, két 50kg csaj, +én 90
120km/h 7,6-8,1l/100km
140km/h 8,4-9,1l/100km
160km/h 10,5-10,8l/100km
180km/h 12,8-13,1l/100km
200km/h 14-15l/100km
e fölött már nem számít hogy mennyit eszik hanem hogy megy.... :twisted:

2007.05.14. 15:29

akkor teljesen jó enyém is kb ennyit eszik talán pár devivel kevesebbet némi több sullyal(4 személy).

de szerintem nem a fogyasztás a lényeg hanem a feeling.

2007.05.14. 16:09

Morello írta:

Ez egy kicst barátibb...

nagyon-nagyon-nagyon visszafogott srác lehetsz!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

2007.05.14. 16:41

VZoltan írta:Budapesten nagyrészt külvárosi forgalomban 13,5 alatt még nem voltam, de kiadós belső területi araszolásokkal ez simán 15 l/100 km fölé megy. Aki átlag 10 l-es fogyasztásról beszél az vagy főleg országúton jár, vagy kicsit lódít!

nekem most 9,9-en áll a BC, de valóban jóval többet megyek országúton, mint városban (70-80%)

Chirs528 adatait meg tudom erősíteni - a 160-nál lévőt mindenképp, azt nézegettem legutóbb.

egyébként város és város között is van különbség: rendszres dugóban araszolás nem teljesen ugyanaz, mint folyamatosan (vagy néha megszakításokkal) 50-60-al közlekedni. az araszolás sztem sem nagyon úszható meg 15 alatt...

2007.05.14. 17:10

efer írta:
VZoltan írta:Budapesten nagyrészt külvárosi forgalomban 13,5 alatt még nem voltam, de kiadós belső területi araszolásokkal ez simán 15 l/100 km fölé megy. Aki átlag 10 l-es fogyasztásról beszél az vagy főleg országúton jár, vagy kicsit lódít!

nekem most 9,9-en áll a BC, de valóban jóval többet megyek országúton, mint városban (70-80%)

Chirs528 adatait meg tudom erősíteni - a 160-nál lévőt mindenképp, azt nézegettem legutóbb.

egyébként város és város között is van különbség: rendszres dugóban araszolás nem teljesen ugyanaz, mint folyamatosan (vagy néha megszakításokkal) 50-60-al közlekedni. az araszolás sztem sem nagyon úszható meg 15 alatt...

ma pécsen violtam nem volt nagy hajtás max120-130 viszont sokat kellett előzni 8,7 -tel értem haza, megnéztük a csöveket amiket mondtál hogy te kicserélted, nekem már teljesen más fajta van benne gyárilag, se olajgőz se semmi.........most vagyok a 19000. km nél olajcsere óta és fölső nívón van a szint pedig pályán szoktam neki adni 2vel vagy fölötte.

2007.05.17. 21:37

Diabolica írta:
Morello írta:

Ez egy kicst barátibb...

nagyon-nagyon-nagyon visszafogott srác lehetsz!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Najó, hozzáteszem nem én vezettem, hanem anyám (könyörgött :lol: ) és konvojban mentünk két autóval.
Kedd délutáni Pécs-Sopron-Pécs nagyjából 600 km utat 9,8-10 literes átlaggal tettem meg, de végig előzgetve és huzatva, jaaaaj de élveztem :lol:
Sebességeket inkább le sem írok :oops:

2007.05.20. 23:39

Sikeresen leürült a tank.
Az átlagfogyasztás: 13,1 L !!
Ebben nem volt semmi hosszabb távú út, csak tömény Budapest, nomeg egy kis kitérő néha Érdre.
Szóval ez lett a végeredmény...
Ráadásul nem nyomtam neki mint á...t, inkább nagypapás volt a tempó.

2007.05.21. 11:23

whitehorse írta:Sikeresen leürült a tank.
Az átlagfogyasztás: 13,1 L !!
Ebben nem volt semmi hosszabb távú út, csak tömény Budapest, nomeg egy kis kitérő néha Érdre.
Szóval ez lett a végeredmény...
Ráadásul nem nyomtam neki mint á...t, inkább nagypapás volt a tempó.

ha ezt 100% városnak vesszük, akkor ez egy teljesen rendben lévő érték, főleg ha figyelembe vesszük a gyári adatot: 528i város kézivel 13,6 automata 15,6 :wink:

2007.05.21. 12:05

tankoltam a shell kuton v-power 95 öst nekem nem jött be azóta 15,3 at mutat az átlagfogyi már nagyon várom hogy kiürüljön a tank mert eddig 13,1 volt az átlag és nem 300 -ba került literje:D
maradok a JET -nél

2007.05.21. 12:17

pappkari írta:tankoltam a shell kuton v-power 95 öst nekem nem jött be azóta 15,3 at mutat az átlagfogyi már nagyon várom hogy kiürüljön a tank mert eddig 13,1 volt az átlag és nem 300 -ba került literje:D
maradok a JET -nél

Én 535-el probálkoztam a V-powerrel, de minimum 2 liter töblet jött nekem is ki!

2007.05.21. 12:24

Aki OMW-n tankol az milyet tankol 98-as helyett?

2007.05.21. 14:45

sxoe írta:Aki OMW-n tankol az milyet tankol 98-as helyett?

én Carrerát de nálunk az OMV nem áll a helyzet magaslatán, a tőlünk 5km -re lévő faluban a maszek kis benzinkúra is OMV -s tartálykocsi hozza csak valszinüleg nem "babrálja" és ennek köszönhetően a falusi kúton tankolt anyagból kb.1 literrel kevesebb kell mint a hivatalos OMV -tnél tankoltból.....

2007.05.21. 17:45

Chris528i írta:

én Carrerát de nálunk az OMV nem áll a helyzet magaslatán, a tőlünk 5km -re lévő faluban a maszek kis benzinkúra is OMV -s tartálykocsi hozza csak valszinüleg nem "babrálja" és ennek köszönhetően a falusi kúton tankolt anyagból kb.1 literrel kevesebb kell mint a hivatalos OMV -tnél tankoltból.....

És a Carrera átlag mennyivel drágább mint a 95-ös? És megéri?

2007.05.21. 20:38

sxoe írta:
Chris528i írta:

És a Carrera átlag mennyivel drágább mint a 95-ös? És megéri?

szerintem nem én a 98 ast sem vettem észre

2007.05.23. 19:13

Az első hiteles (mért) adatom a 740iA-ra (4,4):

Német 95-ös benzinből, autópályás 674 km-re (Stuttgarttól Bécs közelébe), 3 személy+csomag, túlnyomórészt 120-140-es tempóval, néhol útépítés miatt 90-nel (max 40 km), szolídan gyorsítgatva (semmi kickdown) 64 litert evett a gép.
(Lehet, hogy kicsivel kevesebbet, mert induláskor én tankoltam pisztolykattanásig, a végén pedig a kutas úgy túltöltötte, hogy még a kocsi alatt is nagy tócsa volt.)

Ez 9,5 literes fogyasztást jelent.

Mindemellett a BC 8,6 literes átlagot mutatott. (1,10-es faktor)

Másik (számolt, nem mért) adatom: Nagyrészt 160-170-es, kisebbrészt 140 körüli autópálya-menetre (Stuttgart felé) a BC 9,8-as átlagot mutatott. A faktorral felszorozva ez 10,8 litert jelent.

Mindkettővel elégedett vagyok.

De hogyan lehetne a nyavalyás BC-t korrigálni?

A napi km-számlálóm pontos, illetve van egy cirka 2%-os hibája (30 km-es távon a kilométerkövekhez mérve), ami pontosan abból fakad, hogy 225/60-16 van a kocsin, nem a gyári 235/60-16.
De ez nem 10% !

Szóval nem értem. Az állítási lehetőség nem éppen a távolságmérés (kerékméretekből származó) hibáját lenne hivatott korrigálni?
Létezik erről valami hiteles infó??
Hozzászólás küldése

VigLink badge