![]() |
2011.01.19. 22:45
Imco írta:Oroszlan írta:lepke írta:Helo
Budapest felé haladva az M3-on útólértem egy megkülönböztető jelzést használó mentőautót ami 145 km/ó-val ment
Mikor mögé értem szépen lassítottam és követtem pár száz métert
Hirtelen kiindexelt jobbra és elengedett
Kérdezem ÉN
Mennyire szabályos ez![]()
![]()
vagy pofátlanság ilyet csinálni
![]()
A megkülönböztetett fény és hangjelzést használó gépjárművet tilos megelőzni.
Kivétel nincs.
Ha elenged akkor sem előzheted meg.
Ha áll, akkor fokozott óvatossággal el lehet menni mellette.
KRESZ (1/1975.KPM-BM rendelet) ha jól emlékszem 42.§. valahányadik pontja. Most nem keresgetem, akit érdekel keresse meg.
5-tel ezelött linkeltem!EZT!
2011.01.19. 23:00
jackson írta:Oroszlan írta:lepke írta:Helo
Budapest felé haladva az M3-on útólértem egy megkülönböztető jelzést használó mentőautót ami 145 km/ó-val ment
Kérdezem ÉN
![]()
![]()
Kivétel nincs.
KRESZ (1/1975.KPM-BM rendelet) ha jól emlékszem 42.§. valahányadik pontja. Most nem keresgetem, akit érdekel keresse meg.
És azt olvastad, hogy nem volt hangjelzése csak villogott?![]()
Jackson, aki figyel
2011.01.19. 23:02
Labi írta:lepke írta:Helo
Kérdezem ÉN
![]()
![]()
Te kész vagy![]()
![]()
![]()
![]()
2011.01.19. 23:03
Oroszlan írta:Imco írta:Oroszlan írta:lepke írta:Helo
Kérdezem ÉN
![]()
![]()
Kivétel nincs.
5-tel ezelött linkeltem!EZT!
Nem figyeltem.
2011.01.19. 23:06
Oroszlan írta:Úgy gondolom, hogy ez egyértelmű:
- a kék fény használata old minden korlátozást a közlekedésben, kivéve 2 esetet.
- a hang a közlekedők figyelmének minél előbbi felhívására szolgál
Gondolj bele miért szirénáznának ok nélkül, ha nincs előttük akadály ? Megsüketülnének.
Úgy gondolom, hogy ha menet közben csak a lámpát használja és nem indokolt a sziréna, az ugyanolyan elbírálás alá esik, mert azt sem ok nélkül használta.
Pl: védett vezetők szállítása. A kék lámpás nagy audik sem szirénáznak ha nem kell, csak a lámpa villog.
2011.01.19. 23:20
2011.01.19. 23:24
Oroszlan írta:
Gondolj bele miért szirénáznának ok nélkül, ha nincs előttük akadály ? Megsüketülnének.
Oroszlan írta:
Úgy gondolom, hogy ha menet közben csak a lámpát használja és nem indokolt a sziréna, az ugyanolyan elbírálás alá esik, mert azt sem ok nélkül használta.
Oroszlan írta:
Pl: védett vezetők szállítása. A kék lámpás nagy audik sem szirénáznak ha nem kell, csak a lámpa villog.
2011.01.20. 08:57
jackson írta:Oroszlan írta:Úgy gondolom, hogy ez egyértelmű:
- a kék fény használata old minden korlátozást a közlekedésben, kivéve 2 esetet.
- a hang a közlekedők figyelmének minél előbbi felhívására szolgál
Paragrafus guru és a kék mindent old melyik paragrafusban is található??
Mert itt amit IMCO idézett:
42. § (1) "A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű"
Jackson, aki kéri a jogszabály szövegét vagy számát
2011.01.20. 21:21
Oroszlan írta:Minden közlekedési szabályt old a a kék lámpa és a sziréna 2 kivételével:
1. ha a vasúti átjáró pirosat mutat, ott nem mehet át akkor sem
2. ha rendőr irányítja a forgalmat és megállásra inti, ott meg kell állnia (mondjuk ez ritka lehet, de ez az előírás).
Ez is a Kresz-ben van az 50.§. környékén valahol.
Hadd ne keresgessem Jacko, ha érdekel nézd meg: 1/1975.KPM-BM együttes rendelet (Kresz) és ebben a 40-50.§.-ok környékén vannak a megkülönböztetős autókra vonatkozó előírások. Ott megtalálod, ha érdekel.
2011.01.20. 21:31
jackson írta:Oroszlan írta:Minden közlekedési szabályt old a a kék lámpa és a sziréna 2 kivételével:
1. ha a vasúti átjáró pirosat mutat, ott nem mehet át akkor sem
2. ha rendőr irányítja a forgalmat és megállásra inti, ott meg kell állnia (mondjuk ez ritka lehet, de ez az előírás).
Ez is a Kresz-ben van az 50.§. környékén valahol.
Hadd ne keresgessem Jacko, ha érdekel nézd meg: 1/1975.KPM-BM együttes rendelet (Kresz) és ebben a 40-50.§.-ok környékén vannak a megkülönböztetős autókra vonatkozó előírások. Ott megtalálod, ha érdekel.
Megnéztem:
LINK a jogszabályhoz
42. § (1) és (3) csak együtt tehát "megkülönböztető jelzéseket" használ
(2) na végre beszél ha csak lámpa és áll akkor óvatosan közelítsd meg vagy menj el mellette.
Ennyit találtam. Tehát ha fény jelzése van csak akkor óvatosan megközelíthető és előzhető (no persze sebesség határon belül). de nincs más kitétel (már ha friss ez a kresz doksi amiben kerestem.
Jackson, aki megnézte
2011.01.20. 21:36
simi64 írta:Én meg úgy tudom, ha csak az egyiket használja, akkor nem vonatkoznak rá a "megkülönböztetettség" szabályai.
Tehát, ha csak villog, ő is csak 130-cal mehet autópályán, elsőbbséget is csak akkor élvez, ha hangjelzést is ad.
2011.02.02. 21:07
2011.02.04. 16:45
2011.02.04. 17:20
tibi666 írta:Ma kimentem a kertes házunkhoz. Hazafele jövet az egyik kanyarból kifele szembe jön egy fehér kettes golf, hirtelen elrántja a kormányt és átjön az én sávomba. Mondom mi a picsa, nincs semmi az úton, öt perce jöttem ott. Csak nem megy vissza a saját sávjába. Beleálltam a fékbe, jó kis nyálkás út volt, dolgozott is az abs. Pár méterrel előttem visszarántotta a kormányt.
Hülye faszarcú barom bazmeg, ha valaki megijed és elrántja a kormányt, beleszáll valamelyik útszéli fába.
Nem láttam a rendszámát sajnos, és nem is tudtam megfordulni, pedig szívesen leolvastam volna, aztán feljelenteném...
2011.02.04. 18:38
apa írta:tibi666 írta:Ma kimentem a kertes házunkhoz. Hazafele jövet az egyik kanyarból kifele szembe jön egy fehér kettes golf, hirtelen elrántja a kormányt és átjön az én sávomba. Mondom mi a picsa, nincs semmi az úton, öt perce jöttem ott. Csak nem megy vissza a saját sávjába. Beleálltam a fékbe, jó kis nyálkás út volt, dolgozott is az abs. Pár méterrel előttem visszarántotta a kormányt.
Hülye faszarcú barom bazmeg, ha valaki megijed és elrántja a kormányt, beleszáll valamelyik útszéli fába.
Nem láttam a rendszámát sajnos, és nem is tudtam megfordulni, pedig szívesen leolvastam volna, aztán feljelenteném...
Megérdemelné az ilyen,hogy jól orrba legyen b@szva.
Vagy húsz évvel ezelőtt csinálta velem egy rendőr,fékezéskor a tükörbe pillantottam,kék
színű volt a levegő mögöttem ahogy égett a négy gumi.
Muszáj ilyenkor fékezni,ha nem akarja az ember ott hagyni a fogát,nekem meg ott volt a
hátsó ülésen a gyerek 5 évesen meg az asszony.Rendőr vigyorgott és ment tovább.
@va anyját,az ilyennek.
2011.02.25. 16:07
2011.02.25. 16:14
WP írta:Durva,Nagyon, de tanulságos
http://video.xfree.hu/?n=leander1|54b46 ... 2b&vcim=Ez nem vicc!! Brutális!#videoloc
WP
2011.02.25. 16:17
Nigel írta:WP írta:Durva,Nagyon, de tanulságos
http://video.xfree.hu/?n=leander1|54b46 ... 2b&vcim=Ez nem vicc!! Brutális!#videoloc
WP
Ez nagyon komoly a hideg kirázott!!!
2011.02.25. 16:18
Nigel írta:WP írta:Durva,Nagyon, de tanulságos
WP
Ez nagyon komoly a hideg kirázott!!!
2011.03.21. 20:30