![]() |
2011.07.05. 23:21
jackson írta:Nem tudom de a benzines Vnyóócal a hátam mögött elbeszélgethetünk erről a nyomatékkal autózásról.![]()
![]()
Jackson, aki megvédi a benyásokat és még több Nm
2011.07.06. 10:32
bmw520ds írta:Haló Jackó!
Unatkozom...
A kuplungot rosszul kezelőkről nem a manual váltó tehet.
bmw520ds írta:Vontatni másik kocsit egyik váltónak sem tartozik az álmai közé. De nem lehetetlen feladat.
bmw520ds írta:Miért lenne baj ha alapjárat közeli motorfordulattal haladok a városban?
bmw520ds írta:Kézi fék mindig jó kell legyen, mert ez minimális alapkövetelmény, még műszaki vizsgán is.
Kézifékes indulás??? Lábfékes és általában alapjáraton.
bmw520ds írta:Levi autója meg is áll motorfékkel lejtőn lefelé.
Az amerikaiak meg lusták...
2011.07.06. 10:40
jackson írta:Látod meg te se úgy csinálod mint kéne. Egy halom embertől halottam, hogy szimpla emberi lustaságból ezt csinálja lábfékről tapos a nagy gázra pedig az aztán nagy pofon a rendszernek.
2011.07.06. 10:44
admin írta:jackson írta:Nem tudom de a benzines Vnyóócal a hátam mögött elbeszélgethetünk erről a nyomatékkal autózásról.![]()
![]()
Jackson, aki megvédi a benyásokat és még több Nm
Akkor majd ha te is ki jössz Görögbe egy tank üzemanyaggal akkor meg veregetem a vállad nyomatékból
2011.07.06. 10:49
barbrady írta:jackson írta:Látod meg te se úgy csinálod mint kéne. Egy halom embertől halottam, hogy szimpla emberi lustaságból ezt csinálja lábfékről tapos a nagy gázra pedig az aztán nagy pofon a rendszernek.
Tehát szerinted ha kézi helyett lábféket használunk lejtőn elinduláskor az jobban árt az autónak? Ugye most csak viccelsz...
2011.07.06. 11:23
jackson írta:barbrady írta:jackson írta:Látod meg te se úgy csinálod mint kéne. Egy halom embertől halottam, hogy szimpla emberi lustaságból ezt csinálja lábfékről tapos a nagy gázra pedig az aztán nagy pofon a rendszernek.
Tehát szerinted ha kézi helyett lábféket használunk lejtőn elinduláskor az jobban árt az autónak? Ugye most csak viccelsz...
Szerinted mennyi nyomaték terheli a váltót és motort amikor a lábféken állva ráugrasz a gázra? Muszály hirtelen különben gurulsz hátra amiből baleset sorban álláskor.
A szép kézifékes indulásnál alacsony fordulatszámon is tudod tartani kicsi nyomatékkal a kocsit és onnan rántás nélkül indulni.
Jó kézifékes indulás:
- nem rántja az utasok nyakát
- kisebb nyomaték terheli a motort és a váltót (innen indultunk ki)
- nincs kockázata a hátra gurulásnak ami balesetveszélyt okoz.
Magyarország nagy része lapos. Meg nézném amikor a Buda hegyekben a dugóban sorban állva fel felé naponta 200-szor csinálod a lábfék ráugrós figurát mennyi hátra mentél neki és tönkre ment a váltó eset lenne. Szegeden külön domb kell mert nem tudnak vizsgázni ebből a tantárgyból. Aztán az Alpokban meg bénáznak tömegével honfitársaink.
Jackson, aki szerint nem véletlenül része a autóvezetés tananyagnak
2011.07.06. 11:30
barbrady írta:Neked nem megy a finom gázpedál kezelés, nekem igen. Nem vagyunk egyformák
2011.07.06. 12:18
jackson írta:barbrady írta:Neked nem megy a finom gázpedál kezelés, nekem igen. Nem vagyunk egyformák
Ne személyeskedjünk. Majd talin keresünk komoly emelkedőt és 10-20 elindulásból megnézzük neked mennyire megy.![]()
![]()
Jackson, aki 90%-ban kézifékessel indul
2011.07.06. 12:41
2011.07.06. 12:46
e39 D írta:Valaki le tudná nekem írni az automata váltón a tiptronic fokozat helyes használatát? Az lenne a fő kérdésem, hogy menet közben látezik e olyan a bmw-n , hogy át tudom tenni tiptronicba eddig nem úgy láttam, hogy lehetne mert N állásból indul a tiptronic fokozat azt hiszem v D ha balra tolom el a kart már annyira nem emlékszem mert szinte egyáltalán nem használom...És ha váltok tiptronicba akkor ugyan úgy vissza kell vennem a gázról a lábam mint a rendes kézi váltósnál 1-2-3-4 v maradhat a lábam a gázon és úgy is váltogathatok?Meg még ilyesmiket létszíves írjatok ami eszetekbe jut...
2011.07.06. 13:10
jackson írta:barbrady írta:Neked nem megy a finom gázpedál kezelés, nekem igen. Nem vagyunk egyformák
Ne személyeskedjünk. Majd talin keresünk komoly emelkedőt és 10-20 elindulásból megnézzük neked mennyire megy.![]()
![]()
Jackson, aki 90%-ban kézifékessel indul
2011.07.06. 13:16
204d1 írta:Én is elindulok üzemi fékkel, rántás, széthullás nélkül...
2011.07.07. 00:22
jackson írta:204d1 írta:Én is elindulok üzemi fékkel, rántás, széthullás nélkül...
Azt nem irtam, hogy nem lehetetlen. Azonban arra hivtam fel a figyelmet, hogy a nagy többség nagyobb emelkedőn képtelen megcsinálni.
Én speciel a budai Kapi utcában szoktam gyakorolni ahol a rokonok pont a legmeredekebb résznél laknak.
Jackson, aki nagyon sok bénát lát maga elött nap mint nap a teremgarázs kijáratoknál
2011.07.10. 12:36
2011.07.10. 14:47
2011.07.10. 22:14
e39 D írta:Valaki le tudná nekem írni az automata váltón a tiptronic fokozat helyes használatát? Az lenne a fő kérdésem, hogy menet közben látezik e olyan a bmw-n , hogy át tudom tenni tiptronicba eddig nem úgy láttam, hogy lehetne mert N állásból indul a tiptronic fokozat azt hiszem v D ha balra tolom el a kart már annyira nem emlékszem mert szinte egyáltalán nem használom...És ha váltok tiptronicba akkor ugyan úgy vissza kell vennem a gázról a lábam mint a rendes kézi váltósnál 1-2-3-4 v maradhat a lábam a gázon és úgy is váltogathatok?Meg még ilyesmiket létszíves írjatok ami eszetekbe jut...
2011.07.10. 23:37
bmw520ds írta:e39 D írta:Valaki le tudná nekem írni az automata váltón a tiptronic fokozat helyes használatát? Az lenne a fő kérdésem, hogy menet közben látezik e olyan a bmw-n , hogy át tudom tenni tiptronicba eddig nem úgy láttam, hogy lehetne mert N állásból indul a tiptronic fokozat azt hiszem v D ha balra tolom el a kart már annyira nem emlékszem mert szinte egyáltalán nem használom...És ha váltok tiptronicba akkor ugyan úgy vissza kell vennem a gázról a lábam mint a rendes kézi váltósnál 1-2-3-4 v maradhat a lábam a gázon és úgy is váltogathatok?Meg még ilyesmiket létszíves írjatok ami eszetekbe jut...
Bocs! Nem megköszönni akartam, hanem válaszolni, de mindegy...
Nem Triptronic, hanem Steptronic, erre figyelj oda!!!
Én A8 4.2-nél láttam, bizony áttette a csávó menet közben Tripbe!
Ebből az emlékből úgy gondolom, biztosan erre találták ki. Már hogy használni lehessen.
2011.07.11. 08:18
MM írta:Jackson: 2009-be vettem az 540-t, azóta nyúzom..
Kéziféket az életbe nem húztam be. Általában nem papásan indulok. Végignyomtam pár gyorsulási futamot is.. ( http://www.youtube.com/user/MM540iA )
A leírásod alapján jobb ha csak beállunk a garázsba és be se indítjuk, mert "váltófelújítás lehet a vége".
Én nem azért vettem BMW-t hogy úgy közlekedjek vele mint egy öregasszony.. hanem hogy élvezzem. Nekem ebbe beletartozik hogy kilövök induláskor ha úgy tartja kedvem.
Szerintem ezeknek a váltóknak gyakoribb a vezérlés eredetű meghibásodása, az erőátviteli részük elég masszív, persze vannak kivételek, de az is inkább a gyártó spórlásának hibája.
Ha megadja magát cserélni sem drága, nagyon sokan hoznak be jó állapotú BMW alkatrészautókat. Talán akkor adnék ki pénzt felújításra ha lenne rá 3 év garancia, mert bocsánat, de ha TELJESEN felújítunk egy váltót (ami előtte 15-20 évig ment) annak legalább el kéne menni még egyszer annyit.
MM, akinek nem csak 40-től kezdődik az élet.
2011.07.11. 15:36
bmw520ds írta:Én A8 4.2-nél láttam, bizony áttette a csávó menet közben Tripbe!
2011.07.11. 18:54