* *
Pontos idő: 2026.04.21. 15:08

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3032 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 152  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: M5 motor
HozzászólásElküldve: 2012.01.05. 18:47 
haladó
haladó

Adott köszi: 11 alkalommal
Kapott köszik: 1
Széria kód: E39
Motor tipusa: S62
Évjárata: 1999
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
walterd írta:
Gabii írta:
walterd írta:
Sziasztok!

Én vettem egy M5-öt. Ésszerűségről szó sincs csak a hülyeség, de hát mint a szex...

Egy- Két kérdés, amit meg kell oldanom.

1. A nyári szett a gyári 18" paralell , de téli nincs hozzá.
Van viszont 4 db hibátlan majdnem új E39 felnim téli gumival. A gond ott van, hogy ez 16"-os. Ahogy nézem a féknyereg miatt nem egy fel rá, ugye? Nyilván a 17" néznek ki jobban még télire is, de ott van az szett és egyszerűbb lenne.

2. A kerékagy mérete kellene nekem, mert elég ellentmondásosak az internetes adatok. Egyrészt az E39-nek 74.1mm a középagy mérete, de speckó szerint az M5-nek 72.5mm.
Ezzel szemben az én mérésem 74mm az enyémen, pedig láthatóan nem buherált semmi.
Illetve búg a kerékcsapágy és ki szeretném cserélni. Van is egy E39 csapágyam előre, de azt még a korábbi 528i-hoz vettem.
Szerintetek ez a csapágy jó akkor az M5-höz? Ez kapcsolódik a középagy kérdéshez.

Köszi!
üdv,
Walterd

Addig úgy sem segít neked senki amíg nem mutatod meg mit vettél. :mrgreen: :mrgreen: Képeket kérünk! :lol:

Igazából még csak tegnap óta van nálam. Kép még nincs róla.
Ja és koszos is. :oops:
De lemosatom és még a nyáriakkal csinálok képet. Igazából egy "széria" M5, már amennyire a széria fogalom egy M5 esetében értelmezhető.
Egész sötét metál kék, majdnem fekete.
Műszakilag nagyon egyben van, kivéve a kerékcsapágyat, mert az búg, a komputer két hibát írt ki: jobb leső refi, ami egyértelműen egy kiégett izzó, megnéztem és van valami baja a fényszóró magasság állítónak, mert arra valamit kiírt, de nem volt értelmezhető. Igazából valahogy működik is, de franc tudja, hogy jól-e.
Vannak rajta esztétikai problémák, de ezek orvoslásra kerülnek. Tavaszra szép lesz mint ahogy az egy M5-höz illik.
A fogyasztásról úriemberek nem beszélnek, de ez kurva sokat vedel. Eddig 528i-vel jártam, de ez most többet kajál mint az etanolból. De azt kell mondjam ki nem szarja le. Tegnap az érdi emelkedőn a törökbálinti bejcsatlakozásnál már 200 felett volt pedig a kanyarban alig mentem még csak 100-zal. És a V8 úgy hörög, hogy állt a farkam, mint a fagyott kutya lába egész úton. :roker:
Szóval megéri. 1989 óta vagyok szerelmes a mindenkori M5-be és ezen belül is az E39 volt az ultra.
Szóval most már kaphatok választ? :)

üdv,
Walter

Jeee! :) Egy újabb álom vált valóra!! :taps: Ez nem az a szekér ami fent volt 2.650 ezerért a hahun??? Faberakás, fekete belső, hiányos volt az orra?

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2012.01.05. 19:09 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 29 alkalommal
Kapott köszik: 21 alkalommal
Motor tipusa: 30d
Évjárata: 2000
walterd írta:
LeviM5 írta:
Pár szoban:
Felni min. 17-es megy fel rá.
Sor6os kerekcsapagy nem hinném hogy jó bele. Ahogy sem fék, sem Kuplung nem passzol bele. A futóműbe jópár dolognál az 535-540 cuccai jók.
(Én nem kevernem a dolgokat, ha már 400lorol és 250km/h- ról van szó.)
Az agymeretet este megnézem valahol megvan, ha máshol nem a kezikonyvben.

Másik klubtagnak, aki venne: itthoniak közül a carbonswartz amit javaslok. Egy klubtagé (mpower) és egy nagyon komoly gép.
Amit én néztem anno a kinti (ausztriai-német) vásárláskor:
Biztos előélet, km és vezetett szervizkönyv. Ez ami számít, és nyugodtan ül bele az ember. Emiatt sem kellett milliókat raköltenem! Kopó cuccok cseréjén kívül nem volt szervizben.
A hazaiak mind bizonytalan szervizhatterrel vannak, és ez elég nagy lutri...

Köszönöm az előzetes infót.
Persze szó sincs keverésről, nem is nagyon lehet, mert vagy jó bele vagy nem. Ha jó bele, akkor az úgy van tervezve hogy kibírja, ha meg nem, akkor meg egyszerűen nem lehet beépíteni.

Szerintem akármelyik M5 lehet nagy lutri. Az M5-ben benne van, mint minden más több százezret futott autóban, hogy valami behányja magát. A különbség csak, hogy vannak dolgok amik az M5-ben sokkal drágábbak. Hozzátéve, hogy pont ez a nagyszerűsége, hogy kb. a 80% pont ugyanaz mint a "kommersz" E39-nek. Egy Jaguárban minden jaguár és kurva drága. Az M5 kilincs pont olyan mint a nem M5 kilincs. Más kérdés, hogy az M5 kilincsen több a muslinca mert többet mész vele keresztben. :)
Ha egy 540i-t veszel, a motor ugyanúgy széthullhat. Csak kicsit drágább pótolni.
Szerintem ez csak ijesztgetés és én most mint friss M5 tulaj nem hagyom elrontani az örömömet :lol: :nyelves:
Bármelyik E39-re simán rászalad több százezer, ha nem figyelsz oda a vásárlásnál.
Az M5 abban különbözik, hogy bizonyos dolgok drágábbak, a másik, hogy sokkal kevesebb belőle a választék, mint mondjuk egy 28i-ből vagy 30i-ből. Így abból a 2-3-ból kell választani ami elérhető, vagy megveszed a 4 millára hirdetett 2000-es M5-öt ( a gyógyszerei elgurultak a tulajnak az biztos), ami ugyanolyan rizikó.
A motorba senki nem lát bele és valljuk meg ez az egyetlen kritikus dolog benne. Ha valóban széthullik, akkor az drága. A többi alkatrészt jószerivel pedig csak BMW.
Ilyen szempontból a németországi M5-k sem jobbak, mert ha van hely a világon, ahol szét lehet őket hajtani, akkor az ott van. Reálisan hol a francba tudod széthajtani ezt a szörnyet Magyarországon? Összetörni könnyen lehet az biztos, de a lelkét kihajtani azt már nehezebb.

Tévedés ne essék nem vitatkozni akarok, de hadd örüljek most egy kicsit és nem akarok aggódni, hogy mi lesz majd a vasammal.
Majd aggódom, ha gond lesz. :)

Szóval Aki M5 vásárlás előtt van az vegye meg, mert ellenérv mindig lesz dögivel. És ez egy drága játékszer. értelmes érvet úgysem tudsz mellette hozni. De ez szerelem és lehet, hogy még sokba is fog kerülni. De hát ha pinára költünk egy vagyont, akkor erre pláne lehet.

üdv,
Walter

Gratulálok az M5-höz! Látom Tárnoki vagy szóval majd összefuthatunk :taps:

30-435-1355
info
Autófóliázás
facebook-on

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2012.01.05. 19:17 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1427 alkalommal
Kapott köszik: 1376 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57 Dés
Évjárata: 2004
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (3)
Először is: gratula a vashoz! :taps:

Viszont ne legyenek tévhitek, 2 dolgot pontosítanék:

walterd írta:
Reálisan hol a francba tudod széthajtani ezt a szörnyet Magyarországon?

Versenypályán nem nehéz szériaállapotban.

walterd írta:
A többi alkatrészt jószerivel pedig csak BMW.

Egy "kicsit" más a futómű is....

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2012.01.05. 21:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 762 alkalommal
Kapott köszik: 1044 alkalommal
Széria kód: E61
Évjárata: 2004
Blog: Blog megtekintése (3)
walterd írta:
Sziasztok!
Illetve búg a kerékcsapágy és ki szeretném cserélni. Van is egy E39 csapágyam előre, de azt még a korábbi 528i-hoz vettem.
Szerintetek ez a csapágy jó akkor az M5-höz? Ez kapcsolódik a középagy kérdéshez.

Köszi!
üdv,
Walterd

A hátsó csapágy egyezik , viszont az első nem!
Sok sikert ( élményt ) a géphez!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 10:18 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 16 alkalommal
Motor tipusa: M5 S62
Gabze írta:
walterd írta:
Gabii írta:
walterd írta:
Sziasztok!

Én vettem egy M5-öt. Ésszerűségről szó sincs csak a hülyeség, de hát mint a szex...

Egy- Két kérdés, amit meg kell oldanom.

1. A nyári szett a gyári 18" paralell , de téli nincs hozzá.
Van viszont 4 db hibátlan majdnem új E39 felnim téli gumival. A gond ott van, hogy ez 16"-os. Ahogy nézem a féknyereg miatt nem egy fel rá, ugye? Nyilván a 17" néznek ki jobban még télire is, de ott van az szett és egyszerűbb lenne.

2. A kerékagy mérete kellene nekem, mert elég ellentmondásosak az internetes adatok. Egyrészt az E39-nek 74.1mm a középagy mérete, de speckó szerint az M5-nek 72.5mm.
Ezzel szemben az én mérésem 74mm az enyémen, pedig láthatóan nem buherált semmi.

Köszi!
üdv,
Walterd

Addig úgy sem segít neked senki amíg nem mutatod meg mit vettél. :mrgreen: :mrgreen: Képeket kérünk! :lol:

Igazából még csak tegnap óta van nálam. Kép még nincs róla.
Ja és koszos is. :oops:
De lemosatom és még a nyáriakkal csinálok képet. Igazából egy "széria" M5, már amennyire a széria fogalom egy M5 esetében értelmezhető.
Egész sötét metál kék, majdnem fekete.
Műszakilag nagyon egyben van, kivéve a kerékcsapágyat, mert az búg, a komputer két hibát írt ki: jobb leső refi, ami egyértelműen egy kiégett izzó, megnéztem és van valami baja a fényszóró magasság állítónak, mert arra valamit kiírt, de nem volt értelmezhető. Igazából valahogy működik is, de franc tudja, hogy jól-e.
Vannak rajta esztétikai problémák, de ezek orvoslásra kerülnek. Tavaszra szép lesz mint ahogy az egy M5-höz illik.
A fogyasztásról úriemberek nem beszélnek, de ez kurva sokat vedel. Eddig 528i-vel jártam, de ez most többet kajál mint az etanolból. De azt kell mondjam ki nem szarja le. Tegnap az érdi emelkedőn a törökbálinti bejcsatlakozásnál már 200 felett volt pedig a kanyarban alig mentem még csak 100-zal. És a V8 úgy hörög, hogy állt a farkam, mint a fagyott kutya lába egész úton. :roker:
Szóval megéri. 1989 óta vagyok szerelmes a mindenkori M5-be és ezen belül is az E39 volt az ultra.
Szóval most már kaphatok választ? :)

üdv,
Walter

Jeee! :) Egy újabb álom vált valóra!! :taps: Ez nem az a szekér ami fent volt 2.650 ezerért a hahun??? Faberakás, fekete belső, hiányos volt az orra?

De igen ez az.

Hiányos az orra: műanyag takarók alulra (M5 rulez mert 5X annyiba kerül mint a sima :( ), ködlámpa és a fényszórómosó. A hűtőrács alulra megvan és a két bajuszléc is most fújódik színre.
És vannak rajta karcok. Sokat állt a kocsi, így ebből adódó gondok lehetnek még. Az első hogy az akksija már le is feküdt.
A belseje nagyon szép és minden működik benne. Illetve még a külső tükröknél valami nem jó, de majd megnézem.
Szóval nem hibátlan a kocsi,d e szerencsére csak esztétikai gondok vannak vele.
Tavaszig szeretném kicsinosítani és megvenni hozzá mindent ami hiányzik.

üdv,
Walter

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 11:39 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Évjárata: 2006
walterd írta:
Persze szó sincs keverésről, nem is nagyon lehet, mert vagy jó bele vagy nem. Ha jó bele, akkor az úgy van tervezve hogy kibírja, ha meg nem, akkor meg egyszerűen nem lehet beépíteni.

Szerintem akármelyik M5 lehet nagy lutri. Az M5-ben benne van, mint minden más több százezret futott autóban, hogy valami behányja magát. A különbség csak, hogy vannak dolgok amik az M5-ben sokkal drágábbak. Hozzátéve, hogy pont ez a nagyszerűsége, hogy kb. a 80% pont ugyanaz mint a "kommersz" E39-nek. Egy Jaguárban minden jaguár és kurva drága. Az M5 kilincs pont olyan mint a nem M5 kilincs. Más kérdés, hogy az M5 kilincsen több a muslinca mert többet mész vele keresztben. :)
Ha egy 540i-t veszel, a motor ugyanúgy széthullhat. Csak kicsit drágább pótolni.
Szerintem ez csak ijesztgetés és én most mint friss M5 tulaj nem hagyom elrontani az örömömet :lol: :nyelves:
Bármelyik E39-re simán rászalad több százezer, ha nem figyelsz oda a vásárlásnál.
Az M5 abban különbözik, hogy bizonyos dolgok drágábbak, a másik, hogy sokkal kevesebb belőle a választék, mint mondjuk egy 28i-ből vagy 30i-ből. Így abból a 2-3-ból kell választani ami elérhető, vagy megveszed a 4 millára hirdetett 2000-es M5-öt ( a gyógyszerei elgurultak a tulajnak az biztos), ami ugyanolyan rizikó.
A motorba senki nem lát bele és valljuk meg ez az egyetlen kritikus dolog benne. Ha valóban széthullik, akkor az drága. A többi alkatrészt jószerivel pedig csak BMW.
Ilyen szempontból a németországi M5-k sem jobbak, mert ha van hely a világon, ahol szét lehet őket hajtani, akkor az ott van. Reálisan hol a francba tudod széthajtani ezt a szörnyet Magyarországon? Összetörni könnyen lehet az biztos, de a lelkét kihajtani azt már nehezebb.

Tévedés ne essék nem vitatkozni akarok, de hadd örüljek most egy kicsit és nem akarok aggódni, hogy mi lesz majd a vasammal.

Szóval Aki M5 vásárlás előtt van az vegye meg, mert ellenérv mindig lesz dögivel. És ez egy drága játékszer. értelmes érvet úgysem tudsz mellette hozni. De ez szerelem és lehet, hogy még sokba is fog kerülni. De hát ha pinára költünk egy vagyont, akkor erre pláne lehet.

üdv,
Walter

Hát mint friss M5 tulaj meggyőződésből gondolsz érdekes dolgokat. Reagálok erre-arra. Nem akarom megmagyarázni hogy miért NEM lutri minden M5, akár az enyém, vagy Madoxé, de én kérek elnézést, mert pl. Madox annyit költött rá eddig, amiből 3 olyat vehetett volna mint a tied. Én 4 éve annyiért vettem, amennyiért most 3 olyat vehetnék mint a tied. És ez hosszútávon igazolódott, a minőséget megkell fizetni :!: Olcsó húsnak híg a leve, sz@rból nem lehet várat építeni, van erre ezer közhely. :)
Németeknél (és nemaz ottani bevándorló, török, arab, stb... mert attól a hülye vesz autót) ami "széthajtott" az "széthajtott, nálunk a "széthajtott" az "megkímélt, "garázsból" és "női tulajtól" stb. eladó! Miért veszik el a behozott autók nagyrészének a szervízkönyve és lesz 130.000 km-mel eladó? Nyugaton az autót becsben tartják, büszkék rá, és ennek megfelelően igénybe is veszik. Aztán betolják a márkaszervízbe és nem kis összegeket fizetek ki egy-egy inspekció alkalmával. Nem egy német-osztrák ismerősöm van, aki ezt megerősíti, illetve a személyes tapasztalatom is ezt támasztja alá. Amit "széthajtanak" azt cserélik, felújítják, vagy eladáskor közlik a vevővel.
Én egy osztrák márkaszervízből hoztam el az enyémet, mert az ELADÓ még kicseréltette a vanost 3300 Euró értékben. Így adta át nekem!
De, ha megnézed a mobilét, jópár M5-nél írják a fennálló hibát, illetve ha váltó, vagy motor cserés volt azt is.
A széthajtás nem az autópályától és a sebességtől függ. Ész nélkül bármit kilehet nyírni. Hidegen nem szabad hajtani, nem a ledek szerint kell olajat cserélni és az olajszintet nagyon komolyan figyelni-tartani. Nekem ezeket mondták. Ezeket a hibákat és az ebből eredő károkat Magyarországon is előlehet idézni. Ehhez jön hozzá a 10 év feletti technika, az avulás, a korral járó hibák.
A hazai eladó állomány esetében, ugyanazok a példányok térnek vissza a netre. Mert húde megy - húde állat, de költeni nem akarnak rá, első diag után megy a netre. Meg mikor a féktárcsa darabja 100ezer Ft, sokan megdöbbennek.
Sajnos utóléri a 39-es szériát ahogy anno a 34-esek esete, most már 2 milla körül M5-be lehet ülni. Ami egy rom, vagy sz@rrátörött. Ahogy sima ötös is van már 600ezerért. Ami aztán pénztemető lesz, mert már 5 "gondos", "női tulaj" a "130ezer km" alatt a belét is kihajtotta. Vagy nem kevés pénzből lehet felgyógyítani. De persze, kivételek mindíg vannak! No és mindenki a kivételesek közé akarja sorolja magát. Aztán jön a nagy meglepetés...
Hidd el, egy korrekt M5-ért nem lenne sok a 4 milla. (mikor csak egy vanos csere 1 M Ft körül van) Aki kivár és jó a gépe az eladja (lásd ArniM5 4 körül ha jól emlékszem)
Azt írod: bármelyik e39-re rászaladnak százezrek, ha nem figyelsz oda a vásárlásnál. Kíváncsi leszek, neked mennyi fog rászaladni, hogy vállalható M5-öd legyen. Innen nézve a dolgokat sem biztos hogy drága az a 4 millás...

Pár apróságban eltér, igaz a bódé hasonló...

Kép

Kézikönyvben nincs adat az agyméretről, netről: 74,1mm

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 11:41 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
walterd írta:

De igen ez az.

Hiányos az orra: műanyag takarók alulra (M5 rulez mert 5X annyiba kerül mint a sima :( ), ködlámpa és a fényszórómosó. A hűtőrács alulra megvan és a két bajuszléc is most fújódik színre.
És vannak rajta karcok. Sokat állt a kocsi, így ebből adódó gondok lehetnek még. Az első hogy az akksija már le is feküdt.
A belseje nagyon szép és minden működik benne. Illetve még a külső tükröknél valami nem jó, de majd megnézem.
Szóval nem hibátlan a kocsi,d e szerencsére csak esztétikai gondok vannak vele.
Tavaszig szeretném kicsinosítani és megvenni hozzá mindent ami hiányzik.

üdv,
Walter

:taps:
Gratula a vashoz :!:
Sok kellemes perced, órád, napod, éved legyen vele! :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 12:37 
Újonc
Újonc

LeviM5 írta:
walterd írta:

üdv,
Walter

Hát mint friss M5 tulaj meggyőződésből gondolsz érdekes dolgokat. Reagálok erre-arra. Nem akarom megmagyarázni hogy miért NEM lutri minden M5, akár az enyém, vagy Madoxé, de én kérek elnézést, mert pl. Madox annyit költött rá eddig, amiből 3 olyat vehetett volna mint a tied. Én 4 éve annyiért vettem, amennyiért most 3 olyat vehetnék mint a tied. És ez hosszútávon igazolódott, a minőséget megkell fizetni :!: Olcsó húsnak híg a leve, sz@rból nem lehet várat építeni, van erre ezer közhely. :)
Németeknél (és nemaz ottani bevándorló, török, arab, stb... mert attól a hülye vesz autót) ami "széthajtott" az "széthajtott, nálunk a "széthajtott" az "megkímélt, "garázsból" és "női tulajtól" stb. eladó! Miért veszik el a behozott autók nagyrészének a szervízkönyve és lesz 130.000 km-mel eladó? Nyugaton az autót becsben tartják, büszkék rá, és ennek megfelelően igénybe is veszik. Aztán betolják a márkaszervízbe és nem kis összegeket fizetek ki egy-egy inspekció alkalmával. Nem egy német-osztrák ismerősöm van, aki ezt megerősíti, illetve a személyes tapasztalatom is ezt támasztja alá. Amit "széthajtanak" azt cserélik, felújítják, vagy eladáskor közlik a vevővel.
Én egy osztrák márkaszervízből hoztam el az enyémet, mert az ELADÓ még kicseréltette a vanost 3300 Euró értékben. Így adta át nekem!
De, ha megnézed a mobilét, jópár M5-nél írják a fennálló hibát, illetve ha váltó, vagy motor cserés volt azt is.
A széthajtás nem az autópályától és a sebességtől függ. Ész nélkül bármit kilehet nyírni. Hidegen nem szabad hajtani, nem a ledek szerint kell olajat cserélni és az olajszintet nagyon komolyan figyelni-tartani. Nekem ezeket mondták. Ezeket a hibákat és az ebből eredő károkat Magyarországon is előlehet idézni. Ehhez jön hozzá a 10 év feletti technika, az avulás, a korral járó hibák.
A hazai eladó állomány esetében, ugyanazok a példányok térnek vissza a netre. Mert húde megy - húde állat, de költeni nem akarnak rá, első diag után megy a netre. Meg mikor a féktárcsa darabja 100ezer Ft, sokan megdöbbennek.
Sajnos utóléri a 39-es szériát ahogy anno a 34-esek esete, most már 2 milla körül M5-be lehet ülni. Ami egy rom, vagy sz@rrátörött. Ahogy sima ötös is van már 600ezerért. Ami aztán pénztemető lesz, mert már 5 "gondos", "női tulaj" a "130ezer km" alatt a belét is kihajtotta. Vagy nem kevés pénzből lehet felgyógyítani. De persze, kivételek mindíg vannak! No és mindenki a kivételesek közé akarja sorolja magát. Aztán jön a nagy meglepetés...
Hidd el, egy korrekt M5-ért nem lenne sok a 4 milla. (mikor csak egy vanos csere 1 M Ft körül van) Aki kivár és jó a gépe az eladja (lásd ArniM5 4 körül ha jól emlékszem)
Azt írod: bármelyik e39-re rászaladnak százezrek, ha nem figyelsz oda a vásárlásnál. Kíváncsi leszek, neked mennyi fog rászaladni, hogy vállalható M5-öd legyen. Innen nézve a dolgokat sem biztos hogy drága az a 4 millás...

Kép

Ok elfogadom amit mondasz és azt sem mondom, hogy nem logikus. És természetesen nem vitaindító amit reagálok, csak leírom, hogy én hogy gondolkodom és a helyzetet, mert lehet, hogy ez sem teljesen rossz.

Valahol bennem is ott van a félsz, hogy mi lesz majd a kocsival és mi hullik szét. Azzal is tisztában vagyok, hogy az M5 drága játék. Ezt tudtam megvétel előtt is és most is. 9 éve van 5-ösöm, E34 és E39 és mint BMW Fan sokat álmodoztam meg körüljártam az M5 kérdést.
Én költök a kocsiaimra, de nem vagyok maximalista. Szeretem az autót és becsben tartom, de az élvezeti értékén felül nekem ez munkába járó eszköz is, így nem engedhetem meg magamnak, hogy elhanyagoljam.
De mint mondtam nem vagyok maximalista és így szépen rendben tartom a kocsit, megkapja a szükséges cseréket és ha valami rossz, akkor azt kicserélem. De nem fogok 1 milláért Vanost cserélni, amikor töredékéért lehet solenoidot cserélni és minden fórum azt mondja, hogy kár kicserélni hamarosan újra traktor hangja lesz. Persze ha ez már gondot okozna a működésében, akkor persze rá kell költeni.
Most biztos, hogy meg fogtok kövezni és egy igénytelen állatnak fogtok tartani azért amit mondok:
Nekem minden autóm egy szerelem, persze mindig az anyagi lehetőségeimhez igazítva, mert azok ugye nem korlátlanok (3 gyerek, család, stb.) Vagyis most beleszerettem ebbe és bizonyos ideig nálam lesz az biztos.
Biztosan nem azért adom el, mert kiderül, hogy 100k a féktárcsa. De egyszer el fogom adni mondjuk 2 év múlva, talán 3. Én nem akarok "Sammlerzustand" autót. Ahogy te állsz a kocsihoz, te ezt neveznéd vállalható M5-nek. Én csak szimplán egy jól funkcionáló erős családi kocsit szerettem volna, ami gyerekkori vágyam volt. Rendben fogom tartani, de biztos lesznek benne utángyártott alkatrészek. A megfelelő olajat fogom bele venni az biztos, de van egy csomó dolog, ami nem a gyári lesz, mert nem adok érte 2X-3X annyi lóvét.
Most lehet mondani, hogy az ilyen ne vegyen M5-t, ha nincs rá pénze. Igazad van nekem nincs 4 millám egy 1999-es kocsira, amire még ugyanúgy költeni kell. Én olcsón vettem, tudva az esztétikai kompromisszumokról. De elvittem BMW szervizbe és nem szakszervizbe, hanem olyan helyre ahol BMW-s "hülyék" vannak, és tudom, hogy értenek hozzá és megemeltük, megrángattuk és persze kidiagoltuk.
Persze ez nem mutatja meg, hogy cseréltek-e benne olajat vagy hogy hidegen hajtották-e, de mondjuk az én kocsimhoz is megvan egy sor számla, ami pl. pont a Wallis-os Vanos cseréről szól.
Amit mondani akarok, hogy ha megtehetném, akkor kompromisszum menetes M5-t vennék. De nem tehetem meg, így kompromisszummal vettem és ezzel együtt tisztában vagyok a rizikókkal, illetve, hogy sosem fog úgy kinézni mint egy olyan kocsi amiben benne van 5 milla és mindig szerették és ápolgatták.

Remélem érted, mégha nem is értesz vele egyet, hogy én más érvrendszer szerint vettem kocsit. Lehet hogy nem olyan csillogós és vannak is hiányosságai, de akkor is megérte, mert kompromisszumokkal együtt is olyan élmény... Mostanra leesett az M5-k ára annyira, hogy a vételár már nem csillagászati. És persze mostanra jutottam el oda, hogy ezt az árat ki tudom fizetni és vállalni tudom a fenntartási költségek emelkedését.
Ha meg majd költeni kell rá , akkor költök rá szívesen, de egyben ennyi lóvém volt.
Most viszont élvezem és minden reggel , amikor beindítom és melegszik kétszer háromszor is odagugolok a kipufogó elé, hogy hallgassam a V8 dohogását. A feleségem természetesen az idiótáknak kijáró megvető pillantással néz rám a konyhából, amint kertből kiállok.

üdv,
Walter

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 12:45 
Újonc
Újonc

LeviM5 írta:
walterd írta:

üdv,
Walter

Kép

Ja még egy dolog:
Az autóeladási morál Magyarországon finoman szólva is felháborító.
Hazudnak, visszatekerik az órát, stb.
Öszintén én ezeket a leírásokat el sem olvasom, sem az extra listát, mert a legtöbb esetben nem is igaz.
De azért pofánnyomnám minden olyan kereskedőt és eladót, aki ilyeneket linkel.

Amikor vettem az 528i-t, akkor esett a hó. De a vizes úton sem gyilkoljha za emeber a kocsit egy próbaúton. Megvettem. Másnapra száraz volt az út és kiderült, hogy csúszik a kuplung. De nem kicsit. A kereskedő azt mondta, hogy nem tudott róla. Elküldtem a picsába,de már nem volt mit tenni, mert megvettem és kifizettem. Én is hibáztam ebben az biztos. Soha többet senkiben nem bízom meg. Mellesleg hosszas hiszti után hajlandóak voltak a kuplungcsere magy részét kifizetni, persze nem önszántukból.

Hár ennyit a hölgy tulajról és a 12 éves 98k km-es kocsikról.

üdv,
Walter

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 13:01 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M5
Évjárata: 2001
Walter !

Üdv és gratulálok a döntéshez !

Remélem és őszintén kívánom, hogy semmi komoly baj nincs az M5-tel, de sajnos az árakat illetve a költségeket illetően egy picit homályban tapogatózol !

A Magyarországi kínálatot ismerem, szinte mindegyikkel mentem is már amit árulnak, vagy min láttam élőben, én ezek közül egyiket sem ajánlottam volna csak ha van a zsebben még 4 MISI az elkövetkezendő évekre, (max a Debreceni feketét, vagy a LEVI-ét tudtam volna de ö nem adja el) de a számolásra visszatérek mindjárt !

A német kínálat 8000-nél indul már, de a sajátomból kiindulva az elvárásaimnak megfelelő "alap" M5-ök inkább 20.000-ért (EURO) kaphatóak.

Hogy a magyarokkal mi is a baj ? Nos egyiknél sem volt megmérve például a valós teljesítmény, vagy ha a tulaj megmérte, az autó rögtön eladósorba került...tudniillik ugyanis ,hogy ezeknél az autóknál gyakorta már 150.000 futott km után is csak 350-370 pacika teljesítmény van meg ténylegesen ! Az autó nem jelez hibát, a vevő beleül és azt érzi milyen jól megy, csak hát a gyári értékektől ez már messze elmarad ! Taglalhatnám részletesen ,hogy miért, túl hosszú szervíz intervallum, nem megfelelő olaj használata, bemelegítés hiány stb...A lényeg viszont ,hogy természetesen helyrehozható mint minden , csak éppen ezt idehaza senki nem csinálja meg, vagy ha megcsinálja akkor nem adja el ugyanis 1-2 millió forint a minimum ára a felújításnak !

Akkor a számolás :

Az első lehetőség,hogy veszel egy 8000-es autót ami ugye cca 2.4 millió, regadót és egyebeket hagyjuk..
Mérget vehetsz rá, hogy vagy motorcsere vagy felújítás következik, de maradjuk a tökéletes új alkatrészekkel történő felújításnál ami cca 2 millió...Már most ugye 4.4-nél tartunk, Ezek után jöhet a futómű-fékek felújítása ami min 5-600 ezer forint lesz, azután jöhetnek az esztétikai dolgok, bőrbelső ,dekorok, fényezés, lámpák cseréje esetleg, amire akár 1 millió is elmehet és ezek után kapsz egy igazán jó állapotú nem tuningolt "alap" M5-öt...nem számolnám össze mennyinél tartunk , de sztem akkor már inkább a 20.000-es változat, ahol a kevés km miatt megúszod az esztétikai és motor felújítást , ekkor 6,5 M -ből megáll a gyári M5-öd !

Természetesen a rákölthető összeg végtelen, ha a saját igényedre akarod szabni az autót, ahogy én tettem, de egy olyan Európai szintű tuning M5 mint az enyém jelen árak mellett nem áll fel 10 Millió forintból sem ! Hogy miért :

Ha megvan a kiváló állapotú alap M5 ami ugyen minimum 6.5 Millió forint beruházás lesz, akkor jöhet az ínyencségek tárháza :

BIG BRAKE KIT (1500-3000 EURO)
Állítható SPORT futómű (1000-2000 EURO)
Kipufogó rendszer (1000-2000 EURO)
Short Shifter (300 EURO)
Alufelni garnitura 19 vagy 20 coll (2000-5000EURO igény és ízlés szerint )
Kompressor kit ( 7500 - 9500 EURO)

Nem számolnám össze, de valami ilyesmi jön ki a végére :

www.youtube.com Video innen: : www.youtube.com

Félreértések elkerülése végett ,sem ijesztgetni sem pedig lehangolni nem akarlak, csak szerintem picit tévedésben vagy az árakkal kapcsolatban ha meg mertél venni egy M5-öt 2.6-ért és azt mondtad, hogy elgurult a gyógyszere a 4 milliós pasinak, de majd magadtól is rájössz !

Mindenesetre örömmel várunk a legközelebbi találkozóra egy közös fotózásra vagy autózásra ha gondolod :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 13:49 
Guru
Guru

Adott köszi: 46 alkalommal
Motor tipusa: M57 - 530d
Évjárata: 2002
Köpjetek szemen, de nekem elég lenne 350 bajor sörös ló ereje is a motorban, ha az asszony megengedné, hogy vegyek egy 2000-es M5-öt :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 13:57 
E39 FAN
E39 FAN

Walter!
Értem és elfogadom! Jó a válasz. :wink:
(És úgy érzem elfogadtad a mi reakcioinkat is, és ennek örülök!)

Madox egy igazi orvosi eset, gondold el az ő felesége mit szól hozzá!
:D :D :D
És picit túloztál is velem kapcsolatban. Majd személyesen beszélgetünk a témáról...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 13:58 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Motor tipusa: M5
Évjárata: 2001
touring írta:
Köpjetek szemen, de nekem elég lenne 350 bajor sörös ló ereje is a motorban, ha az asszony megengedné, hogy vegyek egy 2000-es M5-öt :D

Persze megértelek, de nem arról van szó ,hogy elég vagy nem elég, hanem ,hogy tudja a gyári értékeket vagy sem...ha pedig nem akkor miért...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 15:04 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Motor tipusa: m62
Évjárata: 1998
Na végre megjöttek azok a válaszok amiket vártam. Hogy mibe kerül ténylegesen egy M5. Akkor sem teszek le róla, ugyan úgy mint Walternek nekem is gyerekkori álmom egy ilyen autó. A 4 millió meg arra vonatkozott ennyit akarok most maximum költeni. Ez nem azt jelenti, hogy utána egy forintom sem lesz rá.

Nekem eszem ágában sem lesz eladni, inkább költök majd rá. Az első 540esemet sem akartam eladni. Jól éreztem magam benne. Azt törötten vettem papíron egy géptető, sárvédő, lámpa bal első ajtó kellett volna rá. Olyan 1,2 pénz ment rá mire megveregettem a vállam, hogy na ez már elfogadható. És még semmi extrát nem tettem bele csak, azokat a dolgokat ami ahhoz kellett, hogy megnyugodjak.

A kérdésem csak arra szólt, hogy mennyivel vadabb számok vannak egy M5nél. Az, hogy csinálni kell nem zavar sőt, inkább van lehetőségem megtudni mi hogy működik. Gyerekkoromban is szétberheltem mindent. Most kicsit nagyobb méretben csinálom úgy 40 tonnásban. Az 540 is rengetegszer volt szétborítva, ha nem is napi rendszerességgel, de elég gyakran. Igaz ide nem tettem fel, eddig csak olvastam a fórumot, de itt már azért inkább kérdeztem.

Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nekem abban nincs különbség, hogy majd pár éven belül ugyan annyi lesz mintha vennék egy patika állapotút. Mert mire kijavítom legalább tanulok. A környékbeli Manosok is először nálam csörögnek, csak ha én nem tudom a választ akkor jön a szerviz. Az meg, hogy olajos a kezem, meg leverem örökké nem igazán zavar.

A 4 millió egy általam meghúzott határ nem akarok most egyben ennél többet adni érte. Bármennyire is álom annyira nem akarom, hogy ne tudjak nagykocsit venni miatta. Az mégis csak hozza a pénz. Még gondolkozom rajta egy ideig, lehet fél évet eltolom, hogy többet is tudjak rá költeni, vagy majd szépen sorjában. Még nem döntöttem el.

Mondjuk nekem valamelyik kék jön igazán be itthonról feketéről meg legalább egy kép belülről jól esett volna.

Ja és köszi.

Ha meg lesz úgyis találkozunk kiváncsi leszek mennyire szóltok majd le :D.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 16:11 
E39 FAN
E39 FAN

daw írta:
Ha meg lesz úgyis találkozunk kiváncsi leszek mennyire szóltok majd le :D.

Nem erről van szó :!:
Mindenki máshogy áll hozzá. És van akinek ez, van akinek az tetszik, vagy nem tetszik. Hibát mindenben lehet találni...
Csak bizonyos dolgokban eltérő a megítélésünk, és ez a jó. Ha valaki tévhitben él, és olyat hisz és leír, ami szerintem nem 100%, hogy úgy van, akkor jön a "vita" ami mindkét félnek lehet hasznos lehet.
Szép lenne, ha mindenkinek Kompressor, vagy sportkipufogó kéne! :D

Gyertek találkozóra ha megvannak a verdák, és legyen öröm-boldogság! ÉS világbéke!

Madox "AZ" a nap, mikor kipróbáltuk a kompresszort...Emlegetik a szerelő srácok is... Pár kép:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 16:14 
Újonc
Újonc

madox írta:
Walter !

Üdv és gratulálok a döntéshez !

Remélem és őszintén kívánom, hogy semmi komoly baj nincs az M5-tel, de sajnos az árakat illetve a költségeket illetően egy picit homályban tapogatózol !

A Magyarországi kínálatot ismerem, szinte mindegyikkel mentem is már amit árulnak, vagy min láttam élőben, én ezek közül egyiket sem ajánlottam volna csak ha van a zsebben még 4 MISI az elkövetkezendő évekre, (max a Debreceni feketét, vagy a LEVI-ét tudtam volna de ö nem adja el) de a számolásra visszatérek mindjárt !

A német kínálat 8000-nél indul már, de a sajátomból kiindulva az elvárásaimnak megfelelő "alap" M5-ök inkább 20.000-ért (EURO) kaphatóak.

Hogy a magyarokkal mi is a baj ? Nos egyiknél sem volt megmérve például a valós teljesítmény, vagy ha a tulaj megmérte, az autó rögtön eladósorba került...tudniillik ugyanis ,hogy ezeknél az autóknál gyakorta már 150.000 futott km után is csak 350-370 pacika teljesítmény van meg ténylegesen ! Az autó nem jelez hibát, a vevő beleül és azt érzi milyen jól megy, csak hát a gyári értékektől ez már messze elmarad ! Taglalhatnám részletesen ,hogy miért, túl hosszú szervíz intervallum, nem megfelelő olaj használata, bemelegítés hiány stb...A lényeg viszont ,hogy természetesen helyrehozható mint minden , csak éppen ezt idehaza senki nem csinálja meg, vagy ha megcsinálja akkor nem adja el ugyanis 1-2 millió forint a minimum ára a felújításnak !

Akkor a számolás :

Az első lehetőség,hogy veszel egy 8000-es autót ami ugye cca 2.4 millió, regadót és egyebeket hagyjuk..
Mérget vehetsz rá, hogy vagy motorcsere vagy felújítás következik, de maradjuk a tökéletes új alkatrészekkel történő felújításnál ami cca 2 millió...Már most ugye 4.4-nél tartunk, Ezek után jöhet a futómű-fékek felújítása ami min 5-600 ezer forint lesz, azután jöhetnek az esztétikai dolgok, bőrbelső ,dekorok, fényezés, lámpák cseréje esetleg, amire akár 1 millió is elmehet és ezek után kapsz egy igazán jó állapotú nem tuningolt "alap" M5-öt...nem számolnám össze mennyinél tartunk , de sztem akkor már inkább a 20.000-es változat, ahol a kevés km miatt megúszod az esztétikai és motor felújítást , ekkor 6,5 M -ből megáll a gyári M5-öd !

Természetesen a rákölthető összeg végtelen, ha a saját igényedre akarod szabni az autót, ahogy én tettem, de egy olyan Európai szintű tuning M5 mint az enyém jelen árak mellett nem áll fel 10 Millió forintból sem ! Hogy miért :

Ha megvan a kiváló állapotú alap M5 ami ugyen minimum 6.5 Millió forint beruházás lesz, akkor jöhet az ínyencségek tárháza :

BIG BRAKE KIT (1500-3000 EURO)
Állítható SPORT futómű (1000-2000 EURO)
Kipufogó rendszer (1000-2000 EURO)
Short Shifter (300 EURO)
Alufelni garnitura 19 vagy 20 coll (2000-5000EURO igény és ízlés szerint )
Kompressor kit ( 7500 - 9500 EURO)

Nem számolnám össze, de valami ilyesmi jön ki a végére :

www.youtube.com Video innen: : www.youtube.com

Félreértések elkerülése végett ,sem ijesztgetni sem pedig lehangolni nem akarlak, csak szerintem picit tévedésben vagy az árakkal kapcsolatban ha meg mertél venni egy M5-öt 2.6-ért és azt mondtad, hogy elgurult a gyógyszere a 4 milliós pasinak, de majd magadtól is rájössz !

Mindenesetre örömmel várunk a legközelebbi találkozóra egy közös fotózásra vagy autózásra ha gondolod :franko:

Hát mindenesetre köszönöm az őszinte választ! igazad van, elfogadom, hogy nem balga dolog 4 milláért venni, ha megteheti az ember.
Igen látom a költségeket. És az is jó, hogy valaki első kézből tudja adni ezeket az infókat.

Tekintve hogy sok tapasztaltotok van M5-ben légyszi segítsetek, hogy én is jobban lássam hogy mi az amire számíthatok.
Miért mondod, hogy feltétlenül motorcsere meg felújítás jön? Minden 200ezer felett futott M5 szükségszerűen motorgenerál?
Az hogy esetleg 370 Le van már csak benne és a kompresszió végnyomás 10%-ot csökken, feltétlenül azt jelenti, hogy fel kell újítani?
Úgy kérdezem ezt, hogy valóban fel kell-e újítani, mert szétesik, vagy csak fel kell újítani, mert hogy tudja azt amit a gyárban tudott. Értem ezt a hozzáállást és nincs is vele baj, de ha mondjuk nem zavar, hogy kicsit kisebb már a kompresszió, de ezt érezni nem lehet nagyon illetve nem okoz csörgést, vagy kopogást, vagy túlzott olajfogyasztást, akkor el lehet vele járni, nem?
Nem arról van szó hogy kilóg a bele, hanem az előbb említett maximalizmus és nem maximalizmusról. Nyílván ha csapágyhangja van, vagy füstöl (mármint nem a kerék :lol: ) , vagy eszi az olajat mint az állat, akkor nincs mit tenni.

természetesen ha tehetem megyek a talira, nincs kérdés, a gond a szabad hétvégékkel van. az utolsó amire eltudtunk menni a fiaimmal az a Visegrádi volt.

köszi!
üdv,
walter

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 16:16 
Újonc
Újonc

LeviM5 írta:
Walter!

És picit túloztál is velem kapcsolatban. Majd személyesen beszélgetünk a témáról...

természetesen elfogadom.
Nem ugyanúgy gondolkozunk és persze az anyagi lehetőségeink is adott esetben különbözőek.
De az M5 szerelem az M5 szerelem...

Hú de romantikus vagyok ma!
Ha Jackson lennék, akkor így fejezném be:
Walter, aki imádja az M5-jét!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 16:43 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 0
Motor tipusa: m62
Évjárata: 1998
A leszólást úgy értettem, hogy a ti szemetek abból kifojólag, hogy 2nél több kilométert vezetettetek már M5öt biztos észrevesz olyat ami nekem nem tűnne fel, csak ha már tényleg kopog, csörög stb. Mire kell majd jobban figyelni mi várható. Erre gondoltam.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 16:45 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
Évjárata: 1997
walterd írta:
LeviM5 írta:
Walter!

természetesen elfogadom.
Nem ugyanúgy gondolkozunk és persze az anyagi lehetőségeink is adott esetben különbözőek.
De az M5 szerelem az M5 szerelem...

Hú de romantikus vagyok ma!
Ha Jackson lennék, akkor így fejezném be:
Walter, aki imádja az M5-jét!!!

De ha visszaolvasol, megtalálhatod a "Két Jómadár" civakodásait is anno... :lol:
:hehe
Nem voltak a legnagyobb "haverok" :facepalm:

...aztán az Emmöt kibékítette őket :!:
:doglotlo:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 16:52 
E39 FAN
E39 FAN

Jó, megbízható és kedvező beszerzési árú szerelő kell, ez az első. Alkatrészben vannak páran itt is akik tudnak segíteni. Márkaszervíz ma egy ilyen öreg autónál már iszonyú pénz, nem éri meg és akár le is húznak.
Nálam: futómű, fék, a "gyenge pont". Görbült a gyári tárcsa, szilentek, lengőkar, stb. (vétel után 2 évig pl. nem kellett hozzányúlni) Meg pár szenzor, alapjárati motor, lambda szonda hiba (van belőle 4) szokott előjönni. Használattól függően kopó gumik. Jellemzően amíg hátul 2 garnitúra fogy el, addig elöl 1.
Amik komolyabbak:
-legutóbbi futóműfelújítás: 300.000 Ft
-vízpumpa behalt, tréler csere (termosztáttal együtt) 150.000 Ft
-hardy tárcsa szétment, csere (kardánnal együtt) 200.000 Ft
-kupplung csere 300.000 Ft
-féktárcsa, betét, egyebek 300.000 Ft
Ezek a kötelező olajcseréken kívüli tételek, és gyári alkatrészek voltak Bmw-nél fizettem. (4 év alatt)
Állok át az Unix-os de gyári (pl. Lemförder, Sachs) cuccokra, most már minden szűrőből Mann-t használok, az árakból 30% kedvezményt kapok.
Olajcserék... Ez kényes téma, mert lehet a gyári ajánlás a 10-60 nem jó bele. 5-6ezer km-ig nem eszik semmit, akárhogy nyomom neki, és után 1 liter/1500km átlagban. (ezért 10e km alatt nálam kb. 3 liter szokott belemenni)
Adalék megint kényes téma, én teszek bele a vanost védeni. (minden 2. cserénél metabond)
Egyéb "tuning" dolgok, szívó, kipufogó, carbon, hifi, stb... egyén függő költségek, ezt nem tartom számon.
Nagyjából ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3032 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 152  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]