![]() |
2011.11.06. 23:51
admin írta:jackson írta:A többiek akik más vettek meg cserélgeti idő elött a gyereküléseket mint admin is (lásd fent) nekünk meg még most is ott csücsül a polcon. Ha a költséget nézed nekik sokkal többe került a két ülés mint nekünk az egy db.
Nekünk most van a harmadikÉs a most eladott árra simán fedezte amit most vetünk sőt az első a babakocsival volt és az is fedezte a második kocsit amit szintén már réges-rég eladtunk
2011.11.07. 09:17
simi64 írta:admin írta:jackson írta:A többiek akik más vettek meg cserélgeti idő elött a gyereküléseket mint admin is (lásd fent) nekünk meg még most is ott csücsül a polcon. Ha a költséget nézed nekik sokkal többe került a két ülés mint nekünk az egy db.
Nekünk most van a harmadikÉs a most eladott árra simán fedezte amit most vetünk sőt az első a babakocsival volt és az is fedezte a második kocsit amit szintén már réges-rég eladtunk
Az én fiamnak meg már az ötös hátsó ülése is kicsi.
Úgyhogy: 750 kell
2011.11.07. 21:02
jackson írta:simi64 írta:admin írta:jackson írta:A többiek akik más vettek meg cserélgeti idő elött a gyereküléseket mint admin is (lásd fent) nekünk meg még most is ott csücsül a polcon. Ha a költséget nézed nekik sokkal többe került a két ülés mint nekünk az egy db.
Az én fiamnak meg már az ötös hátsó ülése is kicsi.
Úgyhogy: 750 kell
Na ja nekem meg ott a polcomon az első vételárból újonnan meg vett baba hordó és két gyereket is kiszolgált. Akkor került mind a kettő át a nagyobb ülésbe amikor már tudtak ülni. Ha a admin eladott egy babahordót és másikat vett belölle akkor csak használtat vett. Az pedig nem ugyanaz
Értsétek meg ha elsőre jót vesztek akkor utánna nincs a macera a csereberével (az is pénz amit a családtól elvett idővel fizetsz meg). Nekem a babakocsi is harmadik gyereket is kibirja. A futómű gumi kerekeit cseréljük (mivel mi kicsi "városi" kerekeset vettünk) 10eft egy felújitás a gyerek elött és utánna semmi.
A szomszéd meg a gatyáját kifizette a második kocsira mert nem jót vett kinőtte vállban (kvázi nem nézett körbe/nyomozott utánna a piaci helyzetnek). 100% új ára eladta 30%-on és vett egy másikat 100%-ért, nos a matek szerint 170%-ot fizetett én csak 110%-ot mivel picit drágábbat vettem de még most is használható (a felújitás cirka 5% per gyerek). Nem vagyunk olyan gazdagok hogy kidobjuk és többet vásárolhassunk a picit drágábbat kell megvenni ami örökéletű, mondta volt a nagyapám.
Baba hordó estén amúgy problémás a használt vásárlása (most nem admin piszkálom félre értés ne essék csak ebből kifolyólag jut eszembe).
Ezt a kutya nem szokta tudni. A babahordók/ülések alapváza műanyag. No persze nem katonai ami évekig jó hanem olcsó műanyag nos ezért kifolyólag elöregszik és már nem olyan merev. A Concord speciel aki komolyan ad a minőségre leírja kerek perec:
"felelőséget csak az első tulajdonos és 6 éves élet korig tudunk vállalni amennyiben még nem ütközött az ülés korábban". Mármint hogy az ülés ellátja funkcióját és balesetnél megvédi a gyereket. Amikor ezt olvastam ledöbbentem és el kezdtem nyomozni ezt miért írták. Amit találtam érdekes:
- ha bármilyen koccanás volt ezek az ülések/hordók nem javítható a teherhordó váza már nem biztonságos csere. No persze lehetne olyat csinálni amiben csak öveket cserélsz csak azt nem tudjuk (már mint a piaci vevők) megfizetni.
- a tulajdonos kikötés azért mert nem tudnak felelősséget vállalni az előző tulaj által lehazudott hibák miatt (törött vagy idősebb stb.)
- a 6 éves kor meg kiderült a műanyag öregedése miatt van. Kvázi megterheled 10G-re az ülést és nem bírja a váza.
Most gondolj bele tulajdonképpen ha eladom a régi (6év meg van mivel a lányom annyi) babahordozót akkor veszélyeztetek vele egy másik gyereket. Akinek a szülei naív módon megveszik az ülést és azt hiszik biztonságban van.
Egyéb iránt szerintem ha baleset történik és kvázi átverted a vevőt (nem tudta balesetes vagy öreg az ülés) akkor még felmerülhet a büntető jogi felelősséged is. Németeknél sec perc alatt a nyakadba lenne a per mert a rendőr jelentene fel mi után megnézte a dátumát.
Tudom nagy gazdasági tetűség de vagy drágább javitható gyerek ülést kéne gyártani és 3-4szeres áron venni (gondolj bele mintha gyári ülés vennél biztonsági övvel komplett) vagy
marad a új gyerek ülést kell venni.
Jackson, akinek ha lesz harmadik gyerek akkor vehet új hordozót neki mert nálam fontos a baba biztonsága
2011.11.07. 22:48
jackson írta:- a 6 éves kor meg kiderült a műanyag öregedése miatt van. Kvázi megterheled 10G-re az ülést és nem bírja a váza.
Most gondolj bele tulajdonképpen ha eladom a régi (6év meg van mivel a lányom annyi) babahordozót akkor veszélyeztetek vele egy másik gyereket. Akinek a szülei naív módon megveszik az ülést és azt hiszik biztonságban van.
Egyéb iránt szerintem ha baleset történik és kvázi átverted a vevőt (nem tudta balesetes vagy öreg az ülés) akkor még felmerülhet a büntető jogi felelősséged is. Németeknél sec perc alatt a nyakadba lenne a per mert a rendőr jelentene fel mi után megnézte a dátumát.
2011.11.08. 08:44
admin írta:Meg nyugodhatsz mert amit eddig vetünk az mind originál új volt mind a babakocsi mind az ülés !!! A baba kocsikat meg szinte újon adtuk el mert nem használtuk Gyereknek van lába azt használja.Meg nem galamb dúcban lakunk így nem járunk korzózni a babakocsival térre.
2011.11.14. 12:36
jackson írta:admin írta:Meg nyugodhatsz mert amit eddig vetünk az mind originál új volt mind a babakocsi mind az ülés !!! A baba kocsikat meg szinte újon adtuk el mert nem használtuk Gyereknek van lába azt használja.Meg nem galamb dúcban lakunk így nem járunk korzózni a babakocsival térre.
Meg nyugodtam. És mesélj hogyan ment ez az eladod használtan és vettél gyár újat az árából.Ne is mond amikor örülök hogy oda érek időben az ovihoz kocsival (a melóhelyemről közvetlenül nem otthonról) és morog a lányom miért nem gyalog jöttem mert ő bringával jött.
Jackson, aki lehet hogy sokat tanulhat még admintól
2012.05.02. 13:04
2012.05.02. 14:07
F_E_K_ írta:Na most... izé... nem röhög, de honnan tudom meg hogy isofix van-e az autóban? Hogy kéne kinéznie? (valószínűleg nincs, de mit lehet tudni ugyebár).
Miután a fiam átlépte a 9 kilogrammot a hordozó meg csak max 10 kilóig jó (babakocsiba pattintható egyébként), itt az ideje gyerekülést néznem, de ez az isofix dolog egy kicsit megakasztott
Ülni ül már stabilan (ami azt illeti már az önálló, kapaszkodás nélküli lépésekkel próbálkozik).
2012.05.02. 14:48
Padre540 írta:F_E_K_ írta:Na most... izé... nem röhög, de honnan tudom meg hogy isofix van-e az autóban? Hogy kéne kinéznie? (valószínűleg nincs, de mit lehet tudni ugyebár).
Miután a fiam átlépte a 9 kilogrammot a hordozó meg csak max 10 kilóig jó (babakocsiba pattintható egyébként), itt az ideje gyerekülést néznem, de ez az isofix dolog egy kicsit megakasztott
Ülni ül már stabilan (ami azt illeti már az önálló, kapaszkodás nélküli lépésekkel próbálkozik).
Ezen az oldalon majdnem legalul ott a kép:
http://www.e39-forum.de/thread.php?threadid=13703
2012.05.02. 16:46
F_E_K_ írta:Padre540 írta:F_E_K_ írta:Na most... izé... nem röhög, de honnan tudom meg hogy isofix van-e az autóban? Hogy kéne kinéznie? (valószínűleg nincs, de mit lehet tudni ugyebár).
Értem, akkor ezt a "beépített ülésmagasító" esetén érdemes keresni. No az nekem nincs, marad az öves rendszer.
Köszönöm, egy kép sokat segít ilyenkor!
2012.05.02. 20:04
admin írta:F_E_K_ írta:Padre540 írta:F_E_K_ írta:Na most... izé... nem röhög, de honnan tudom meg hogy isofix van-e az autóban? Hogy kéne kinéznie? (valószínűleg nincs, de mit lehet tudni ugyebár).
Értem, akkor ezt a "beépített ülésmagasító" esetén érdemes keresni. No az nekem nincs, marad az öves rendszer.
Köszönöm, egy kép sokat segít ilyenkor!
Ülés magasitó nélkülibe is van! 4darab müanyag csapófedél van az üléslapon ha van benne isofix.
iPhone Tapatalk

2012.05.02. 21:19
kzolee írta:
Igaza van admin-nak, így néz ki az isofix:
Amit Padre540 írt, az a beépített gyerekülés.
2012.05.06. 12:54
2012.05.06. 17:22
F_E_K_ írta:Nem, sajna olyan sincs a hátsó üléssoron nálam.
Marad a sima öves rögzítés. De azért köszönöm mindenkinek a felvilágosítást
2012.09.11. 19:43
hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Nem, sajna olyan sincs a hátsó üléssoron nálam.
Van gyári Isofix beépítőkészlet a retrofitek között.
2012.09.11. 20:12
PMiki írta:hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Nem, sajna olyan sincs a hátsó üléssoron nálam.
Na ezt megmutatnád hol találom mivel érdekelne.
PMiki
2012.09.11. 20:54
PMiki írta:hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Nem, sajna olyan sincs a hátsó üléssoron nálam.
PMiki
2012.09.12. 09:40
hamoriarpi írta:PMiki írta:hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Nem, sajna olyan sincs a hátsó üléssoron nálam.
PMiki
Ha jól emlékszem ezt láttam anno. Nem venném be rá az Aspirint, de nézd meg:
Isofix adapter.
2012.09.12. 09:54
PeterE39 írta:hamoriarpi írta:PMiki írta:hamoriarpi írta:F_E_K_ írta:Nem, sajna olyan sincs a hátsó üléssoron nálam.
PMiki
Isofix adapter.
Ez nem isofix retrofit, hanem csak egy adapter, ami védi a kárpitot az isofix ülés csatlakoztatásakor.
2012.09.12. 10:55
Padre540 írta:PeterE39 írta:hamoriarpi írta:PMiki írta:hamoriarpi írta:Van gyári Isofix beépítőkészlet a retrofitek között.
PMiki
Isofix adapter.
Ez nem isofix retrofit, hanem csak egy adapter, ami védi a kárpitot az isofix ülés csatlakoztatásakor.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=52&fg=95