Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E60

2012.10.23. 11:50

Azt mondod? :? :( ...szóval nem egy lapon emlegethető a sima automatával mi?! ....azt gondoltam, hogy sima üzemmódban "ugyan az"...

2012.10.23. 11:53

Labi írta:Azt mondod? :? :( ...szóval nem egy lapon emlegethető a sima automatával mi?! ....azt gondoltam, hogy sima üzemmódban "ugyan az"...

Nem bizony. A tengeri betegség garantálva.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Labi
Értékelés: 4.76%

2012.10.23. 12:01

Köszi Ati :!:

A benyás E60 motorja mind euro 4-re van írva. Ez valóban így van, vagy lehetnek különbségek? (pl 23i, 25i) A regadó miatt nem mindegy mivel kell számolni. :?

2012.10.23. 12:16

muhaati írta:
Labi írta:Azt mondod? :? :( ...szóval nem egy lapon emlegethető a sima automatával mi?! ....azt gondoltam, hogy sima üzemmódban "ugyan az"...

Nem bizony. A tengeri betegség garantálva.

Hm, én elégedett vagyok vele, alapban kellemesen vált, meg kell szokni ismerni és akkor alapban is kiszámítható.

2012.10.23. 12:23

Nekem az a véleményem hogy kinek a pap,kinek a papné.Ha van rá lehetőséged mindenképp próbáld ki.DSG-t volt alakalmam kipróbálni hosszabb távon is,városban is,nekem nagyon bejött.Két fokozat között nem volt "csúsztatás",olyasmi volt mintha manuállal váltanál.
Bár nem tudom mi a különbség a kettő közt,lehet Atinak igaza van.
Tengeribetegség a Smart váltótól tuti. :D

2012.10.23. 12:38

Padre540 írta:

Nekem az a véleményem hogy kinek a pap,kinek a papné.Ha van rá lehetőséged mindenképp próbáld ki.DSG-t volt alakalmam kipróbálni hosszabb távon is,városban is,nekem nagyon bejött.Két fokozat között nem volt "csúsztatás",olyasmi volt mintha manuállal váltanál.
Bár nem tudom mi a különbség a kettő közt,lehet Atinak igaza van.
Tengeribetegség a Smart váltótól tuti. :D

Ismerem már ennyire Labit!

2012.10.23. 12:49

Labi írta:Na arra voltam kíváncsi, hogy magától is vált e, vagy ez a váltófajta félautómatikus csak.

de azt hiszem megvan:

".....programok közül hat előválasztható a szekvenciális (S) üzemmódban; a skála a kiegyensúlyozottan dinamikustól a nagyon sportosig terjed. Az S állásban mindig kézzel kell váltani. A Launch Control (rajtautomatika) funkcióban viszont röviddel a fordulatszám-határ elérése előtt, pontosan a megfelelő pillanatban és optimális kuplungcsúsztatással vált fel az SMG Drivelogic, míg csak el nem éri csúcssebességét az autó. Automatikus Drive (D) üzemmódban önműködően kapcsolgatja a hét fokozatot a váltómű, mégpedig a választott programnak, a menethelyzetnek, a sebességnek és a gázpedál állásának megfelelően...."

Szerintem Morellot kéne megkérdezni. Neki E46 SMG-je volt, tudna mesélni róla. (már kormányfülek is voltak benne)

De az M5 7sebességes SMG-je más, mint a nem M-es. Abban van a Launch Control. Sima SMG-ben szerintem nincs. Ahogy Drivelogic se, ami a váltások gyorsaságának állítása. DSC off módban vált a leggyorsabban. A váltókar D állásában teljesen automata, simán váltogat. (itt is állítható a váltás gyorsasága)

2012.10.23. 12:58

Labi írta:Köszi Ati :!:

A benyás E60 motorja mind euro 4-re van írva. Ez valóban így van, vagy lehetnek különbségek? (pl 23i, 25i) A regadó miatt nem mindegy mivel kell számolni. :?

Én egy 523i (fl utáni, 140kw) véleménynek nagyon örülnék, mert igen ritka ez a motor, vagy csak én siklok el a hszek felett. E közt és az 525d motor közt vacilálok. Nyomaték/dízel vs benzin/pörgetni kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madrian 2012.10.27. 12:53-kor.

2012.10.27. 12:35

Kép

Sziasztok! Huu hat huzos kerdesem lenne... gep 530 d 2004 es 218 pacis. A kepen lathato 6 os alkatreszrol lenne szo ( intercooler cso) de azon is csak az elso felso gumicso erdekelne!! Megtudnatok mondani az atmerojet hosszat es hogy hany bar nyomasu ez a cso!!elore is koszonom!

2012.10.27. 13:15

LHSM írta:Hm, én elégedett vagyok vele, alapban kellemesen vált, meg kell szokni ismerni és akkor alapban is kiszámítható.

Na, ettől a háromszavas résztől tapasztalataim alapján később csak költségem és bosszúságom keletkezik :mrgreen: Olyan érzés, mint mikor a Finom? kérdésre Hát, végülis.. a válasz :wink: :facepalm: :D

2012.10.28. 09:22

:facepalm:
Első videónál olyan mint egy 520i a városban korzózva...
A másodiknál meg amire igazából kitalálták...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: kzolee

2012.10.28. 09:35

Most van először autómatám..Ezzel hogy lehet úgy indulni,mint a sima manuállal,amikor nagy gáz aztán leugrás a kuplungról? :)Vagy itt nincs gumifüstölős indulás?

2012.10.28. 10:06

Norbert27 írta:Most van először autómatám..Ezzel hogy lehet úgy indulni,mint a sima manuállal,amikor nagy gáz aztán leugrás a kuplungról? :)Vagy itt nincs gumifüstölős indulás?

Helo
Már hogy ne lehetne automatával gumit füstölni, még jobban mint egy manuállal

Nyomod a féket és eközben taposod a gázt, ez elég látványos is lehet mert meglehet azt is csinálni hogy egy helyben áll és füstöl a hátsó kerék

Jópár ilyen gyakorlás útán sajnos lehetséges egy váltócsere

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: Orsika

2012.10.28. 10:08

bmw520ds írta::facepalm:

Pont ez a jó benne. Lehet egy sima családi autó-vagy egy vadállat. Egyszerre. :franko:

Levi hogy dicséri a formatervet, amit sokan fikáznak az E60-nál... Szerintem aki beleül megszereti egy idő után, én is így vagyok vele. :D

2012.10.28. 12:06

Nem szertnék gumitfüstölni csak kíváncsi voltam lehet-e! :)

2012.10.28. 13:59

Hali megtudnatok mondani hogyan tudnam leengedni a hutovizemet mert csak deszt viz van benne es itt a hideg!! Koszi

Sent from my HTC Desire using Forum Runner

2012.10.28. 14:32

Tomi0111 írta:Hali megtudnatok mondani hogyan tudnam leengedni a hutovizemet mert csak deszt viz van benne es itt a hideg!! Koszi

Persze! Menetirány szerint, a bal oldalon alul, a hűtő alsó sarkán van a leeresztőcsavar. Piros műanyag. Kinyitod kifolyik a víz. Van rajta csonk is amire csövet tudsz rakni, akkor megy vödörbe is. DE! Nyáron sem tanácsos fagyálló nélkül, vízzel használni egy motort. :facepalm: Csak majd csodálkozol, ha folyik a vízpumpa, kilyukad a hűtő, stb, mert a fagyállóban volna egy pár adalék (pl korrózió ellen) ami ezt megakadályozná...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Tomi0111

2012.10.28. 15:51

Gallaca írta:Persze! Menetirány szerint, a bal oldalon alul, a hűtő alsó sarkán van a leeresztőcsavar. Piros műanyag. Kinyitod kifolyik a víz. Van rajta csonk is amire csövet tudsz rakni, akkor megy vödörbe is. DE! Nyáron sem tanácsos fagyálló nélkül, vízzel használni egy motort. :facepalm: Csak majd csodálkozol, ha folyik a vízpumpa, kilyukad a hűtő, stb, mert a fagyállóban volna egy pár adalék (pl korrózió ellen) ami ezt megakadályozná...

Huu koszi a gyors valaszt !! Meg annyi hogy azt megtudnad mondani hany literes a hutorendszer mennyi hutofolyadekkal kell szamolnom es h kell ezek utan legteleniteni a rendszert? Bocsi a sok kerdesert de eleg vakon vok a temaban koszi!

2012.10.28. 17:18

kzolee írta:
bmw520ds írta::facepalm:

Pont ez a jó benne. Lehet egy sima családi autó-vagy egy vadállat. Egyszerre. :franko:

Levi hogy dicséri a formatervet, amit sokan fikáznak az E60-nál... Szerintem aki beleül megszereti egy idő után, én is így vagyok vele. :D

Szia Zolee!
Mi is meg voltunk lepődve, hogy semmi tolakodás, felesleges feltűnéskeltés, zavarás, vagy bármi egyéb hivalkodó dolgot nem produkált a kipróbált M5! Ez még tavaly volt valamikor, ott a feltöltés dátuma...
A váltója volt a legnagyobb meglepetés! Ha nem tudom hogy versenyautóban' ülök, nem mondom meg hogy V10, 5000cm3, 7 sebesség! Az X6M dettó! Amíg vonultunk ki az autópályára a szalonból, teljesen rángatásmentes, nyugodt, simán öreg papás autóként viselkedett. Mikor ráléptek a farkára, akkor viszont nem törődött azzal hogy imbolyog a víztorony mindenkinél!
Levi akkor eldöntötte hogy neki ez lesz a következő. Jó hallgatni a dumáját, tisztára mint a fiam. :mrgreen:
Én nagyon örülök hogy egyszer betehettem a seggem végre egy E39-be, de ma beállva Bamakós Ati E60-ja mögé, elég divatja múltnak tűntem, új fényezés ide, M-esítgetésecskézés oda...
Ez így van rendjén. :D

2012.10.28. 20:11

Tomi0111 írta:
Gallaca írta:Persze! Menetirány szerint, a bal oldalon alul, a hűtő alsó sarkán van a leeresztőcsavar. Piros műanyag. Kinyitod kifolyik a víz. Van rajta csonk is amire csövet tudsz rakni, akkor megy vödörbe is. DE! Nyáron sem tanácsos fagyálló nélkül, vízzel használni egy motort. :facepalm: Csak majd csodálkozol, ha folyik a vízpumpa, kilyukad a hűtő, stb, mert a fagyállóban volna egy pár adalék (pl korrózió ellen) ami ezt megakadályozná...

Huu koszi a gyors valaszt !! Meg annyi hogy azt megtudnad mondani hany literes a hutorendszer mennyi hutofolyadekkal kell szamolnom es h kell ezek utan legteleniteni a rendszert? Bocsi a sok kerdesert de eleg vakon vok a temaban koszi!

E60-ban nem vagyok otthon, de kb 8-10 liter körül kell bele. Ennek ugye a fele tömény fagyálló. Lehetőség szerint gyári BMW, vagy legalább piros fagyálló legyen! Légtelenítéshez le kell venni a motorburkolatot, alatta van a légtelenítőcsavar az EGR hűtő termosztátján, meg a visszatérő ágban a csövön. Nyisd ki őket, hogy kijöjjön az össz levegő. Kapcsold be a gyújtást. A fűtést állítsd maxra, ventillátort min.-re hogy elinduljon a kiegészítő szivattyú. Lassan töltsd bele a hűtőfolyadékot a kiegyenlítőbe. Ha a légtelenítőknél kijön a víz, zárd el őket. Töltsd fel a tartályt, max cold szintig, indítsd be. Kb 5 perc alapjárat után, ha fogyott a vízből pótold. Zárd le a tartályt, néhányszor pörgesd fel a motort 2500 köré. Némi alapjárat után kinyitod a tartályt, pótolod a vizet cold max. szintig. A tartályba visszatérő, légtelenítő csatornán, ha buborékmentes vizet látsz pisilni, kész vagy. A TIS még írja, hogy 2.5 deci hűtőfolyadékot ilyenkor még tenni kell pluszban a tartályba, gondolom a hőtágulás miatt, utána lezárni, és kész. Remélem segítettem...
Hozzászólás küldése

VigLink badge