![]() |
2013.01.24. 12:22
fgeri92 írta:Sziasztok, sürgős lenne,most voltam diagnosztikán,ahol kimérték,hogy az 5dik hengerben lévő porlasztó totál szar, e39 525d-ről van szó,azt mondták,hogy bontottat vegyek bele, mik a vélemények,illetve szerintetek hol lehet ilyet beszerezni? vagy tudtok ilyet akinek van?
Üdv Gergő
2013.01.24. 13:23
fgeri92 írta:Sziasztok, sürgős lenne,most voltam diagnosztikán,ahol kimérték,hogy az 5dik hengerben lévő porlasztó totál szar, e39 525d-ről van szó,azt mondták,hogy bontottat vegyek bele, mik a vélemények,illetve szerintetek hol lehet ilyet beszerezni? vagy tudtok ilyet akinek van?
Üdv Gergő
2013.01.25. 01:10
hamoriarpi írta:fgeri92 írta:Sziasztok, sürgős lenne,most voltam diagnosztikán,ahol kimérték,hogy az 5dik hengerben lévő porlasztó totál szar, e39 525d-ről van szó,azt mondták,hogy bontottat vegyek bele, mik a vélemények,illetve szerintetek hol lehet ilyet beszerezni? vagy tudtok ilyet akinek van?
Üdv Gergő
Ha rám hallgatsz, akkor elviszed olyan helyre ahol értenek hozzá és megfelelő gépesítés is van (pl. Benedeczky Kecel) és felújíttatod mind a 6-ot (csúcsok cseréje és pados beszabályozás). Így ha minőségi GO-t tankolsz, nem szívsz vele a következő 100ezer kmben.
Ha belegondolsz - mindegyik csúcs ugyanannyit ment ugyanazzal a nedüvel. Sorra dől majd be mindegyik. SZERINTEM.
2013.01.25. 15:15
fgeri92 írta:hamoriarpi írta:fgeri92 írta:Sziasztok, sürgős lenne,most voltam diagnosztikán,ahol kimérték,hogy az 5dik hengerben lévő porlasztó totál szar, e39 525d-ről van szó,azt mondták,hogy bontottat vegyek bele, mik a vélemények,illetve szerintetek hol lehet ilyet beszerezni? vagy tudtok ilyet akinek van?
Üdv Gergő
Ha rám hallgatsz, akkor elviszed olyan helyre ahol értenek hozzá és megfelelő gépesítés is van (pl. Benedeczky Kecel) és felújíttatod mind a 6-ot (csúcsok cseréje és pados beszabályozás). Így ha minőségi GO-t tankolsz, nem szívsz vele a következő 100ezer kmben.
Ha belegondolsz - mindegyik csúcs ugyanannyit ment ugyanazzal a nedüvel. Sorra dől majd be mindegyik. SZERINTEM.
Van valami abban amit mondasz,egyébként a többi ilyen -0,3 és +0.3 között mozgott,ez az egy mutatott 3.4-et szval azok rendben vannak diag szerint! Nem ide illő kérdés ugyan de az izzító elektronika azonos az izzító relével?
Üdv
2013.01.25. 15:40
velencei75 írta:Ez jó ötlet.
Szerintem ezt lebeszélem, ahol műszakizni szoktam a kocsit. Ismerem az öreget.
193 lovas blokkot össze lehet hozni 184 lovas kocsival mindenféle programozás, kutyafüle nélkül?
A blokkot holnap látom először. A gyanúm az, hogy ez 193 -as.
2013.02.01. 19:15
2013.02.01. 19:54
bmw525dsedan írta:szevasztok! 525d e39 gyorsításkor 2 ezres fordulatig nem megy illetve kpogó,csörgö hangot hallatt sztem a porlasztócsúcs. Csak bele lettek rakva nincsenek összetanítva... lehet ez a gond? illetve hol csinal-nak ilyen összetanítást? köszi előre is.
2013.02.01. 20:17
2013.06.12. 06:04
2013.06.12. 09:33
awolf1 írta:Sziasztok!
Az alábbi résolajveszteségeket írta a diag. alapjáraton 1h.0,41; 2h.-0,94; 3h-0.56;4h 1,14. 2000-es fordulaton 1h.0,57; 2h.-1,49; 3h 0,17; 4h 0,77. A kocsi füstöl a kigyorsítás pillanatában, alapjárat szép egyenletes. Melyik csúcs a hibás?
2013.06.12. 17:56
morv írta:awolf1 írta:Sziasztok!
Az alábbi résolajveszteségeket írta a diag. alapjáraton 1h.0,41; 2h.-0,94; 3h-0.56;4h 1,14. 2000-es fordulaton 1h.0,57; 2h.-1,49; 3h 0,17; 4h 0,77. A kocsi füstöl a kigyorsítás pillanatában, alapjárat szép egyenletes. Melyik csúcs a hibás?
Ha ezek a korrekcios ertekek inpaban akkor szerintem jok. 4es ertekig elfogadhato a korrekcio bar oazt mar lehet, hogy eszreveszed az alapjaraton. A fustolest sok minden okozhatja. Milyen szinu? Turbo vakumcsovei rendben vannak? Legtomegmero? Milyen gazolajjal jarsz?
2013.06.30. 00:56
2013.08.24. 19:28
steve_wonder írta:Sziasztok.
Auto-com mennyire használható progi bmwhez? Szenvedek egy ideje melegindítási problémával és nem tudom mit tegyek\vegyek.
Köszi előre is.
2013.08.24. 23:38
hamoriarpi írta:steve_wonder írta:Sziasztok.
Auto-com mennyire használható progi bmwhez? Szenvedek egy ideje melegindítási problémával és nem tudom mit tegyek\vegyek.
Köszi előre is.
Melegindítási problémák 90%-át magas résolaj okozza. Én dízeles szakembert keresnék, aki ért a porlasztókhoz. Nem csak konyhanyelven...
2013.08.25. 04:46
steve_wonder írta:hamoriarpi írta:steve_wonder írta:Sziasztok.
Köszi előre is.
Melegindítási problémák 90%-át magas résolaj okozza. Én dízeles szakembert keresnék, aki ért a porlasztókhoz. Nem csak konyhanyelven...
Egy injektort már kicseréltem, ami szarnak tűnt, de nem változott semmi....
2013.08.25. 08:01
steve_wonder írta:hamoriarpi írta:steve_wonder írta:Sziasztok.
Köszi előre is.
2013.08.25. 10:53
hamoriarpi írta:steve_wonder írta:hamoriarpi írta:steve_wonder írta:Sziasztok.
Köszi előre is.
Volt résolajmérés?
2013.08.25. 12:00
steve_wonder írta:hamoriarpi írta:steve_wonder írta:hamoriarpi írta:steve_wonder írta:Sziasztok.
Köszi előre is.
Volt résolajmérés?
Volt. A legrosszabbat cseréltem egy felújítottra(a kis ceruzaméretű üveg 5mp alatt, 80%-ig telt meg). Igazából az a gondom, hogy nem tudom mennyi a normális résveszteség. A kis üvegcsékről csináltam fényképet. Ha az segít bármiben, akkor szívesen felrakom. Volt két 60%-os, két 50-es és egy 40-es. Ez meleg állapotban értendő. Persze indításnál egyből röffent a kis b.zi.
Gondolom a szerelő is ezt cserélte volna ki. Úgy voltam vele, hogy a legszarabb cseréjével nem szúrhatok el semmit.
2013.08.25. 12:25
2013.08.25. 12:46
steve_wonder írta:1db gyári felújított volt itthon. Azt raktam bele. Ha tudnám, hogy mennyi az elfogadható köbmm/perc, akkor vissza tudnám osztani. Megnézem az üvegek térfogatát és már meg is vagyok. De 1perc alatt ez úgy telefosná még a decis csészét is, mint a huzat. Amit használtam az kb ceruzavastagságú 10cm-es üveg egy centinként skálázva. Értelemszerűen a 80% 8cm-et jelent az üvegben 5mp alatt és így tovább.
Senki nem tudja, hogy mennyi az elfogadott érték?