![]() |
2013.05.12. 11:15
Gallaca írta:LeviM5 írta:Jó lett ez a topic, tetszik ahogy dieselesek osszák egymást!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Persze, mert a tőlük hiányzó 2 henger a Te autódban van!![]()
2013.05.12. 12:31
BMW_0902 írta:bmw520ds írta:leslie írta:jlaci74 írta:imi36 írta:Miiivan?
Srácok, az a helyzet, hogy ez szóról szóra igaz...
... qpém nem volt, de a touring is ilyen ...
Biztos, hogy jól megy, de ne túlozzunk :
" A soros négyhengeres dízel erőforrás a kimagasló teljesítmény.... "
Lehet, hogy egy 70 éves tatának ez az, de aki szereti a tempót, annak nem biztos, hogy elég....
Szerk.: bár lehet, hogy el vagyunk kényeztetve, mert ha BMW-ről van szó, akkor paci kevés ....![]()
![]()
![]()
Nem jól értelmezted Lesli.
A többi négy hengeres konkurenciához viszonyítva magaslott ki anno, 2004-ben. Szerintem ez vitathatatlan. Gyári szöveg...
A BMW hat hengertől BMW.![]()
![]()
Mondom mindezt én a 4 hengeremmel, mert tudom, hogy még kettő bőven elférne.![]()
(Amúgy a 20d-k tényleg jó konstrukciók, csak hát a BMW-hez tartozó elementáris erő szerintem csak a 25-30 végződésű típustársak esetében realizálódik! Pl.: 525d, 525i, 330i, stb.)
2013.05.12. 17:16
bmw520ds írta:Ezen a fórumon közutálatnak örvend a 20d. Nekem az tűnik fel, hogy párunknak akinek ez van, sosem keveslik semmilyen téren.![]()
2013.05.13. 11:05
2013.05.13. 13:34
imi36 írta:
Nem akarok Laci beszólni, de csak beszólok![]()
....
2013.05.13. 13:54
Természetesen automatával ( mert nekem is az van
) 2013.05.13. 17:12
leslie írta:Ha már beszólás, akkor :
Jlaci : " 530d , annyival nehezebb + az automata is elvesz a teljesítményből "
Lehet, hogy én tudom rosszul, de az automata mindig ott vált, ahol kell ( a legnyomatékosabb fordulatnál - S-ben ) és még gyorsabban is vált, mint ha kézzel kevernéd a málnát .....
Tehát lehet, hogy valaki még forgatná a diesel-t felül, de ott már nem nyomatékos.
Így az 530d a legjobbTermészetesen automatával ( mert nekem is az van
)
És különben is :
Na ne mááááááááá! Még olyan emotikon sincs. 2013.05.13. 17:19
LeviM5 írta:leslie írta:Ha már beszólás, akkor :
Lehet, hogy én tudom rosszul, de az automata mindig ott vált, ahol kell ( a legnyomatékosabb fordulatnál - S-ben ) és még gyorsabban is vált, mint ha kézzel kevernéd a málnát .....
Tehát lehet, hogy valaki még forgatná a diesel-t felül, de ott már nem nyomatékos.
)
És különben is :
Automata mindig gyorsabb????Na ne mááááááááá! Még olyan emotikon sincs.
2013.05.13. 18:30
leslie írta:LeviM5 írta:leslie írta:Ha már beszólás, akkor :
)
És különben is :
Gyorsabban vált....
2013.05.13. 18:35
kzolee írta:leslie írta:LeviM5 írta:leslie írta:Ha már beszólás, akkor :
)
És különben is :
Gyorsabban vált....
Ez tuti nem igaz. Főleg nem az E39 őskövűlet automatája, az a jó kis GM.
Az új nyolcsebességes ZF-ek egész ügyesek, de azért az M-esek még mindig robotizált fogaskerekes váltót kapnak...
2013.05.13. 18:39
leslie írta:kzolee írta:leslie írta:LeviM5 írta:leslie írta:Ha már beszólás, akkor :
)
És különben is :
Gyorsabban vált....
Ez tuti nem igaz. Főleg nem az E39 őskövűlet automatája, az a jó kis GM.
Az új nyolcsebességes ZF-ek egész ügyesek, de azért az M-esek még mindig robotizált fogaskerekes váltót kapnak...
Ok , elfogadom. Lehet, hogy én tudtam rosszul, viszont kérdés még bennem van, hogy kézzel gyorsabban váltasz???
2013.05.13. 21:30
2013.05.13. 21:40
2013.05.13. 22:11
admin írta::offtopic
2013.05.14. 23:27
2013.05.14. 23:33
Padre540 írta:Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.
20d,136LE.
2013.05.14. 23:36
Haminda írta:Padre540 írta:Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.
20d,136LE.
Gondolkodtam raja, hogy vajon normális-e, hogy miután ráadom a gyújtást, az olaj és akku nem alszik el egy idővel, csakis indítás után. Akku azonnal, olaj pedig 2-3 másodperc. Ez már gyanús, vagy ez a normál?
nem e46, de 20d 136le
2013.05.14. 23:45
Padre540 írta:Haminda írta:Padre540 írta:Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.
20d,136LE.
Gondolkodtam raja, hogy vajon normális-e, hogy miután ráadom a gyújtást, az olaj és akku nem alszik el egy idővel, csakis indítás után. Akku azonnal, olaj pedig 2-3 másodperc. Ez már gyanús, vagy ez a normál?
nem e46, de 20d 136le
Szerintem ez már sok.Nem vetted észre hogy meleg motornál is,5 perc állás után későn jön meg az olajnyomás és addig csattog a motor,amíg az olaj újból nem ér el mindenhova?
2013.05.15. 08:28
Padre540 írta:Hátha esetleg valakinek szüksége lesz rá.
Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.
Az olajszűrőház cseréjéhez ki kell szedni a pollenszűrőházat,a főfékhengert takaró műanyag elemet,az önindító pozitív kábelét le kell kötni,a nívópálcát a házával együtt ki kell húzni.Ezután sem könnyű,de így már ki lehet forgatni az o.sz. házat,felfelé jön ki.Lefelé sehogy sem,mert a kormányrudazat nem engedi.Kell a házhoz új tömítés és a nívópálcához O gyűrű.
Nem kell levenni a szívósort,nem kell kivenni az önindítót és az o.sz. házról sem kell levenni a hőcserélőt.
Bontottat vettem,nagyon remélem hogy jó lesz.Mivel először csináltunk ilyet,igénybe vett 5-6 órát.![]()
Szerk:mivel a szűrőházba csatlakozik a motortartóbak,először az kell lekötni és meg kell emelni a motort.
20d,136LE.
2013.05.16. 17:41