Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: E46 általános.

2013.05.12. 11:15

Gallaca írta:
LeviM5 írta:Jó lett ez a topic, tetszik ahogy dieselesek osszák egymást! :franko: :lol: :lol: :lol: :facepalm: :nyelves:

Persze, mert a tőlük hiányzó 2 henger a Te autódban van! :mrgreen: :nyelves:

Meg még 2! :lol: :wink:

2013.05.12. 12:31

BMW_0902 írta:
bmw520ds írta:
leslie írta:
jlaci74 írta:
imi36 írta:Miiivan?

Srácok, az a helyzet, hogy ez szóról szóra igaz...
... qpém nem volt, de a touring is ilyen ...

Biztos, hogy jól megy, de ne túlozzunk :
" A soros négyhengeres dízel erőforrás a kimagasló teljesítmény.... "

Lehet, hogy egy 70 éves tatának ez az, de aki szereti a tempót, annak nem biztos, hogy elég....

Szerk.: bár lehet, hogy el vagyunk kényeztetve, mert ha BMW-ről van szó, akkor paci kevés .... :facepalm: :drive :kösz :tilt

Nem jól értelmezted Lesli.
A többi négy hengeres konkurenciához viszonyítva magaslott ki anno, 2004-ben. Szerintem ez vitathatatlan. Gyári szöveg... :roker:

A BMW hat hengertől BMW. :roker: :roker:
Mondom mindezt én a 4 hengeremmel, mert tudom, hogy még kettő bőven elférne. :nyelves:
(Amúgy a 20d-k tényleg jó konstrukciók, csak hát a BMW-hez tartozó elementáris erő szerintem csak a 25-30 végződésű típustársak esetében realizálódik! Pl.: 525d, 525i, 330i, stb.)

A hengerszám-vita lezárásaként ( igaz nem 46 "csak" 36, de 4 cilinder ) :

2013.05.12. 17:16

bmw520ds írta:Ezen a fórumon közutálatnak örvend a 20d. Nekem az tűnik fel, hogy párunknak akinek ez van, sosem keveslik semmilyen téren. :wink:

Semmi baj a 20d-vel, és tényleg jobb, mint a tds. Nem utálja senki.

Csak a túlzó állítások róla nem igazak.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 imi36, muhaati
Értékelés: 9.52%

2013.05.13. 11:05

[/quote]

A BMW hat hengertől BMW. :roker: :roker:
Mondom mindezt én a 4 hengeremmel, mert tudom, hogy még kettő bőven elférne. :nyelves:
(Amúgy a 20d-k tényleg jó konstrukciók, csak hát a BMW-hez tartozó elementáris erő szerintem csak a 25-30 végződésű típustársak esetében realizálódik! Pl.: 525d, 525i, 330i, stb.)[/quote]

A hengerszám-vita lezárásaként ( igaz nem 46 "csak" 36, de 4 cilinder ) :
[/quote]

Nem akarok Laci beszólni, de csak beszólok :nyelves:

Ezzel a kihegyezett 4 hengeres versenymotorral, tulajdonképen mit is szerettél volna szemléltetni? Azt, hogy jók a versenymotorok? Mert ennek nem sok köze van egy utcai 4 és/vagy 6 hengereshez.
Off autókban van már 1.0 ecoboost 3 hengerrel.

2013.05.13. 13:34

imi36 írta:
Nem akarok Laci beszólni, de csak beszólok :nyelves:

....

AKKÓÓÓNESZÓJÁBEEE ! :mrgreen:

2013.05.13. 13:54

Ha már beszólás, akkor :
Jlaci : " 530d , annyival nehezebb + az automata is elvesz a teljesítményből "

Lehet, hogy én tudom rosszul, de az automata mindig ott vált, ahol kell ( a legnyomatékosabb fordulatnál - S-ben ) és még gyorsabban is vált, mint ha kézzel kevernéd a málnát .....
Tehát lehet, hogy valaki még forgatná a diesel-t felül, de ott már nem nyomatékos.
Így az 530d a legjobb :roker: Természetesen automatával ( mert nekem is az van :facepalm: )
És különben is : :nyelves:

2013.05.13. 17:12

leslie írta:Ha már beszólás, akkor :

Lehet, hogy én tudom rosszul, de az automata mindig ott vált, ahol kell ( a legnyomatékosabb fordulatnál - S-ben ) és még gyorsabban is vált, mint ha kézzel kevernéd a málnát .....
Tehát lehet, hogy valaki még forgatná a diesel-t felül, de ott már nem nyomatékos.
Így az 530d a legjobb :roker: Természetesen automatával ( mert nekem is az van :facepalm: )

Automata mindig gyorsabb???? :drive Na ne mááááááááá! Még olyan emotikon sincs. :mrgreen:

2013.05.13. 17:19

LeviM5 írta:

Automata mindig gyorsabb???? :drive Na ne mááááááááá! Még olyan emotikon sincs. :mrgreen:

Gyorsabban vált....

2013.05.13. 18:30

leslie írta:
LeviM5 írta:

Gyorsabban vált....

Ez tuti nem igaz. Főleg nem az E39 őskövűlet automatája, az a jó kis GM.

Az új nyolcsebességes ZF-ek egész ügyesek, de azért az M-esek még mindig robotizált fogaskerekes váltót kapnak...

2013.05.13. 18:35

kzolee írta:
leslie írta:
LeviM5 írta:

Gyorsabban vált....

Az új nyolcsebességes ZF-ek egész ügyesek, de azért az M-esek még mindig robotizált fogaskerekes váltót kapnak...

Ok , elfogadom. Lehet, hogy én tudtam rosszul, viszont kérdés még bennem van, hogy kézzel gyorsabban váltasz???

2013.05.13. 18:39

leslie írta:
kzolee írta:
leslie írta:
LeviM5 írta:

Gyorsabban vált....

Ok , elfogadom. Lehet, hogy én tudtam rosszul, viszont kérdés még bennem van, hogy kézzel gyorsabban váltasz???

Igazából mire felfogja az automata, hogy nyomtál egy kickdownt, addigra a kézi váltó már másik fokozatban van.

2013.05.13. 21:30

Gyerekek!
Egy malomban ÖRÜLÜNK! Leslie jóra gondolt, csak szarul írta le, ti meg félreértettétek :roker:

A régi aútómata valóban lassabban reagál, mintha kézzel választasz fokozatot. Viszont! Mindíg nyomatékcsúcson tartja az autót, amit te izgalmadban még 3 ban forgatnál, at az automata már elváltja, és ezért gyorsabb, de nem a kapcsolás, illetve választás sebessége. Jól mondom, Leslie? Ugye így értetted te is?

2013.05.13. 21:40

:offtopic

2013.05.13. 22:11

admin írta::offtopic

Látom ma nagyon bekeményített a staff, mindenhol kapjuk az off miatti fenyítést. Részemről befejeztem a hozzászólásokat. Víííígyázz, Karót lenyelni, sorba beállni. :oops :yesmaster

2013.05.14. 23:27

Hátha esetleg valakinek szüksége lesz rá.
Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.
Az olajszűrőház cseréjéhez ki kell szedni a pollenszűrőházat,a főfékhengert takaró műanyag elemet,az önindító pozitív kábelét le kell kötni,a nívópálcát a házával együtt ki kell húzni.Ezután sem könnyű,de így már ki lehet forgatni az o.sz. házat,felfelé jön ki.Lefelé sehogy sem,mert a kormányrudazat nem engedi.Kell a házhoz új tömítés és a nívópálcához O gyűrű.
Nem kell levenni a szívósort,nem kell kivenni az önindítót és az o.sz. házról sem kell levenni a hőcserélőt.
Bontottat vettem,nagyon remélem hogy jó lesz.Mivel először csináltunk ilyet,igénybe vett 5-6 órát. :twisted:

Szerk:mivel a szűrőházba csatlakozik a motortartóbak,először az kell lekötni és meg kell emelni a motort.

20d,136LE.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Padre540 2013.05.14. 23:34-kor.

2013.05.14. 23:33

Padre540 írta:Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.

20d,136LE.

Gondolkodtam raja, hogy vajon normális-e, hogy miután ráadom a gyújtást, az olaj és akku nem alszik el egy idővel, csakis indítás után. Akku azonnal, olaj pedig 2-3 másodperc. Ez már gyanús, vagy ez a normál?

nem e46, de 20d 136le

2013.05.14. 23:36

Haminda írta:
Padre540 írta:Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.

20d,136LE.

Gondolkodtam raja, hogy vajon normális-e, hogy miután ráadom a gyújtást, az olaj és akku nem alszik el egy idővel, csakis indítás után. Akku azonnal, olaj pedig 2-3 másodperc. Ez már gyanús, vagy ez a normál?

nem e46, de 20d 136le

Szerintem ez már sok.Nem vetted észre hogy meleg motornál is,5 perc állás után későn jön meg az olajnyomás és addig csattog a motor,amíg az olaj újból nem ér el mindenhova?

2013.05.14. 23:45

Padre540 írta:
Haminda írta:

20d,136LE.

nem e46, de 20d 136le

Szerintem ez már sok.Nem vetted észre hogy meleg motornál is,5 perc állás után későn jön meg az olajnyomás és addig csattog a motor,amíg az olaj újból nem ér el mindenhova?

Télen pár másodperc, de nyáron még hideg indítás esetén is kb 1-1,5 másodperc amíg csattogós hangja van, melegen pedig egyáltalán nem, bár a kontrollfény ilyenkor is később alszik ki.
Kicsit hipochonder vagyok ilyen szempontból, minden zajt, és rázkódást figyelek/észreveszek... :facepalm:

2013.05.15. 08:28

Padre540 írta:Hátha esetleg valakinek szüksége lesz rá.
Sokan panaszkodnak,állítólag típusbetegség hogy a szűrőházban lévő szelep visszaengedi az olajat,így minden indításnál kicsit tovább ég az olajnyomáslámpa mint kellene és csúnya hangja van a motornak,amíg meg nem kapja az olajat.
Az olajszűrőház cseréjéhez ki kell szedni a pollenszűrőházat,a főfékhengert takaró műanyag elemet,az önindító pozitív kábelét le kell kötni,a nívópálcát a házával együtt ki kell húzni.Ezután sem könnyű,de így már ki lehet forgatni az o.sz. házat,felfelé jön ki.Lefelé sehogy sem,mert a kormányrudazat nem engedi.Kell a házhoz új tömítés és a nívópálcához O gyűrű.
Nem kell levenni a szívósort,nem kell kivenni az önindítót és az o.sz. házról sem kell levenni a hőcserélőt.
Bontottat vettem,nagyon remélem hogy jó lesz.Mivel először csináltunk ilyet,igénybe vett 5-6 órát. :twisted:

Szerk:mivel a szűrőházba csatlakozik a motortartóbak,először az kell lekötni és meg kell emelni a motort.

20d,136LE.

Erre a szelepre érdemes lehet odafigyelni, mert a turbó halálát is okozhatja a nem megfelelő olajnyomás (legalábbis OFF autónál előfordult):
totalcar
Amúgy jók ezek a cikkek, mert mindig felhívják a figyelmet, hogy pl. turbó halál esetén nem elég kicserélni azt, hanem alaposan utána kell járni, hogy mi okozta a meghibásodást.

2013.05.16. 17:41

Sziasztok!
20d-nél titkos menü szerint hány foknál zár a viszkó?Tehát a jellegzetes hangot hány foknál kellene meghallanom?
Hozzászólás küldése

VigLink badge