* *
Pontos idő: 2026.04.23. 17:03

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 171  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Cikkek, rovatok, vélemények
HozzászólásElküldve: 2013.08.21. 15:34 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
PeterE39 írta:
Hasznos tanácsok, bár aki ide jár, biztos találkozott már vele:
Óvatosan a dízel BMW-kkel

A hozzáértők által irt kommentek nagyon tetszenek! :facepalm:

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2013.08.21. 18:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 464 alkalommal
Kapott köszik: 797 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: S85
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
PeterE39 írta:
Hasznos tanácsok, bár aki ide jár, biztos találkozott már vele:
Óvatosan a dízel BMW-kkel

És jönnek még pluszban a vez.lánc tépős dájzelmotorok. :facepalm:
:benzin

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.21. 18:46 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
Szegény totálcaros zsenik tudása elég korlátolt. Én anno írtam nekik 528i- vel kapcsolatban 3x is. Azóta se jött rá válasz, pedig így utólag nem volt túlzottan bonyolult. Szegények leragadtak az olajcserénél, meg a rádiócserénél :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.21. 19:31 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
Kivitele: Touring
nagy.matyika írta:
Szegény totálcaros zsenik tudása elég korlátolt. Én anno írtam nekik 528i- vel kapcsolatban 3x is. Azóta se jött rá válasz, pedig így utólag nem volt túlzottan bonyolult. Szegények leragadtak az olajcserénél, meg a rádiócserénél :D

Biztos nem ígértél lóvét nekik!!Mert csak arról írnak amiért fizetnek, ezért nem is olvasom az oldalt.

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2013.08.21. 23:44 
E39 FAN
E39 FAN

Régen még bírtam őket, főleg a Winkler Bazsó párost, de már max csak az utóbbi szimpi és ő is csak azért, mert jól kezelésbe vette az f10 es m5 öt anno. A hangyászhétfőt szoktam egyedül olvasgatni a totalcar-on, mert már eléggé színvonaltalan lett és látszik, hogy elég sok mindent megtesznek a pénzért :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.22. 11:47 
haladó
haladó

Adott köszi: 15 alkalommal
Kapott köszik: 22 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N62B44
Kivitele: Coupe
admin írta:
nagy.matyika írta:

Biztos nem ígértél lóvét nekik!!Mert csak arról írnak amiért fizetnek, ezért nem is olvasom az oldalt.

ebben gyanitom 100%-ig igazad van. ossze kellene kalapozni nekik a lovet, hogy vegre jokat is irjanak a BMW-rol.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 11:16 
E39 FAN
E39 FAN

http://nepitelet.hu/autok/bmw/5_2003/ba ... orben_ii./

Heti merítés TC-n. Ez a tied Levim5? Nagyon szép a kocsid :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 13:48 
E39 FAN
E39 FAN

nagy.matyika írta:
http://nepitelet.hu/autok/bmw/5_2003/baljos_arany_a_tukorben_ii./

Heti merítés TC-n. Ez a tied Levim5? Nagyon szép a kocsid :))

Köszi! Igen, ő az én drágám! :wink:
Nagyon sajnálom, hogy a 39M5-öt nem tarthattam meg. És valószínűleg őt is el kell majd adnom, ha F10M5 következik, jópár év múlva. :(
Hacsak nem nyerek a lottón, és akkor beszerzem a teljes szériát. :roker:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 14:52 
E39 FAN
E39 FAN

Én nem biztos, hogy eladnám, csak azért, mert "elérhetőbbé" válik az f10 es széria. Ez a v10 es motor szerintem sokkal karakteresebb, mint az új turbósított vacka. Sokkal élménygazdagabb szerintem egy kiszámítható ámde mégis erős szívómotor:) Na meg a kocsid a leírt adatok alapján szerintem megveri menetteljesítményre az új m5 öt :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 15:57 
nagy.matyika írta:
Na meg a kocsid a leírt adatok alapján szerintem megveri menetteljesítményre az új m5 öt :)

Azt megnézném! :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 16:27 
E39 FAN
E39 FAN

Hát, ha csak abból indulok ki, hogy a Nurburgring-en gyorsabb a hivatalos idők alapján. Tudom, hogy ez nem tisztán a gyorsaságból adódik, de ezek szerint mégis csak gyorsabb. Gyanítom, hogy jobban autózható. Egy ilyen autó esetén meg engem inkább az érdekel, hogy kanyarokban is tudjon, nem csak az ,hogy egyenesben meddig lehet neki nyomni a gázt. Egyikben sem ültem még hozzá teszem, de nekem nem tetszik az a tény, hogy erősebb az autó ugyan, de még nehezebb egy 100 kilogrammal.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 16:43 
nagy.matyika írta:
Hát, ha csak abból indulok ki, hogy a Nurburgring-en gyorsabb a hivatalos idők alapján. Tudom, hogy ez nem tisztán a gyorsaságból adódik, de ezek szerint mégis csak gyorsabb. Gyanítom, hogy jobban autózható. Egy ilyen autó esetén meg engem inkább az érdekel, hogy kanyarokban is tudjon, nem csak az ,hogy egyenesben meddig lehet neki nyomni a gázt. Egyikben sem ültem még hozzá teszem, de nekem nem tetszik az a tény, hogy erősebb az autó ugyan, de még nehezebb egy 100 kilogrammal.

Az E60 is nehezebb a 39-nél, mégsem írjuk azt, hogy csippel megveri.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 17:08 
E39 FAN
E39 FAN

f10 m5 3,47kg/Le, Levim5 kocsija : 3,53 kg/lóerő. A nyomatékot most hagyjuk ki a buliból, mert 1-2-es fokozatban bizonyosan nem lehet levinni az egyik m5 erejét sem az útra, ráadásul a leírtak alapján még 3. ban is siratja a gumikat váltásoknál. Itt annyi minden tényező számít még. Légellenállás, gumik szélessége és még sorolhatnám. Ezt csak alapos gyorsulási verseny tudná eldönteni, hogy melyik a jobb, de én továbbra is Levi kocsijára szavazok 200-250 km/h ig. Egy szóval, nem minden a teljesítmény:)

Az e60 m5 és az e39 m5 pedig ég és föld, ezért nem is értem miért írtál ilyen cinikus hozzászólást. Én ezt a fajta kötekedést nem veszem fel! Bármiféle kifejtés nélkül pedig állítani a vélt igazadat, pedig nem helyénvaló dolog. Az enyémbe innentől legalább beleköthet, aki akar, mert leírtam a véleményemet. Remélem nincs harag :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5
Értékelés: 4.76%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 17:17 
nagy.matyika írta:
f10 m5 3,47kg/Le, Levim5 kocsija : 3,53 kg/lóerő. A nyomatékot most hagyjuk ki a buliból, mert 1-2-es fokozatban bizonyosan nem lehet levinni az egyik m5 erejét sem az útra, ráadásul a leírtak alapján még 3. ban is siratja a gumikat váltásoknál. Itt annyi minden tényező számít még. Légellenállás, gumik szélessége és még sorolhatnám. Ezt csak alapos gyorsulási verseny tudná eldönteni, hogy melyik a jobb, de én továbbra is Levi kocsijára szavazok 200-250 km/h ig. Egy szóval, nem minden a teljesítmény:)

Az e60 m5 és az e39 m5 pedig ég és föld, ezért nem is értem miért írtál ilyen cinikus hozzászólást. Én ezt a fajta kötekedést nem veszem fel! Bármiféle kifejtés nélkül pedig állítani a vélt igazadat, pedig nem helyénvaló dolog. Az enyémbe innentől legalább beleköthet, aki akar, mert leírtam a véleményemet. Remélem nincs harag :)

0-100 : 4,4sec/4,7sec

Nem hiszem, hogy a tuning javított rajta 3 tizedet, másrészt meg a duplakupplungos 4-et vált amíg az smg 1-et se.

A plusz 100 kg meg jól is jön szerintem :D

Érzésre jobbnak tűnik az E60, ez igaz, de nem megy jobban, sőt!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 18:05 
E39 FAN
E39 FAN

A nyomatékot nem hagynám ki, többet jelent mint a le.
Új emmöt brutálisan tolhat, az e60 alul sehol nem lenne, mert 5000 felett kezd el húzni.
Nekem az a véleményem, hogy annyira ellenfelei egymásnak mint az e39 és az e34. Felesleges hasonlítani, bár jólesik, de az új M5 jobb kell hogy legyen pusztán a nyomatéktöbblet alapján. :wink: Még nem akadtam össze vele az utakon.
Nagyon jo most a váltó, uj kuplung, szoftver, de a dkg jobb, gyorsabb ez is tény.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 21:58 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
nagy.matyika írta:

"Az e60 m5 és az e39 m5 pedig ég és föld,"

Pont úgy, mint az E60 M5 és az F10 M5. :wink:

De ha dekagrammokon lovagolsz, el kell keserítselek, nem hülye annyira az a BMW gyár, hogy egy régi termékét az újra költött sok millió ajrós' fejlesztések után, meghagyja olcsóbban megvásárolható, jobban használható termékének, főleg nem az M-Gmbh!
Futómű, elektronikai felügyelet, a régi modellben lévő kiváló tapasztalatok és azoknak tovább fejlesztett beépítései, a fejlődés, az elvárás, a konkurens cégek termékei, a hírnév miatti kényszer, sorolhatnám még, mind azt segítik elő, hogy az újabb modell legyen :arrow: minden téren a jobb. Ne feledjük, vannak hülye emberek, akik megijedtek az I-Drive és a puttonyos csomagtartó látványától és azt próbálták bemesélni, hogy az E38 és 39 bizony etalon, a többi új egy szarrakás! Úgy érzed? Mert E60-ban ülsz és sokan, komolyan leírták ezeket az állításokat még újságok hasábjain is, meg leköpték Bangle urat, pedig sosem látott eladásokat produkál a BMW az Ő " agymenései " óta :!:

De, ha saját magadat varázsolod el a magyarázatoddal, ne mi legyünk már mint régi tagok a kötekedők és cinizmussal vádolt alanyaid!

Az egészben egyszerűen gyerekes és nevetséges hogy sosem ültél még ilyen autóban és konkrét állásfoglalást teszel, amit NEM TUDSZ valós tényekkel alátámasztani. :facepalm:Szerinted egy ilyen családi versenyautónál, ki a vihart érdekli hogy versenypályán melyik a jobb? Versenypályára szarrá tuningolt és lekönnyített M3 való, ami körbeautózza bármelyik széria M5-öt! :nyelves:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 22:40 
E39 FAN
E39 FAN

Csak, hogy tisztázzuk nem mondtam egy büdös szóval sem, hogy szarrakás! A fejlesztéseknek vannak negatívumai és pozitívumai is. Nekem annyi a problémám, hogy az újabb autók, annak ellenére, hogy erősebbek, szebbek és jobbak, elveszik többnyire a vezetési élményt. 1 évtizeddel ezelőtt ezek az M-es kocsik még arról, szóltak, hogy úgy földhöz vágtak, mint a sz*r, most meg egy kis túlzással még lehet, hogy az anyám is bizonyos körülmények között eltudná vezetni.

Nekem az e39 nem etalon, hiszen érezhetően komolyabb az M csomagos e60-am, de komolyan mondom vezetési élmény terén sokkal jobban tetszett az e39 528i. Ott raktam el keresztbe ahol akartam és úgy, ahogyan azt illik. Szerinted ezt pl az 535d-vel most, hogy csinálom meg? Sportfutómű meg 272 lóerő ide vagy oda, nem nyújt akkora élményt, mint a régi. És azért, mert ott még nem korlátolták be a sofőrben rejlő lehetőségeket. Akkor még nem kellett ennyire biztonságosnak lennie az autónak. Tudod nekem nem csak a számok dobják fel a kedvemet. Nekem az az igazi élményautó, amiben sebességtől függetlenül jól érzem magam. Most megkövezhetsz, de egy 1.2 puttonyos renaultal is tudok, akkorát autózni, hogy csak na :lol: :lol:

Pályán ültem már ne félj jó pár oda épített autóban ( 600 lóerős DTM jaguár, épített civic, kupás swift) Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen épített autó, akár képes megszopatni egy 200 lóerővel erősebb autót is, mert a pályára lett tervezve). Viszont ettől függetlenül, hogyha képes az e60 gyorsabbnak lenni a zöld pokolban, mint az újabb, akkor nem mondhatjuk olyan elavultnak. Számomra pedig ez az élmény, mert szeretek vezetni és szeretem próbálgatni a határaimat, nem pedig csak elalélni egy 0-100 vagy 0-200 on. Az e60 535d is képes együtt menni egy 911 es porsche-val 200 ig mégsem ugyan az az élmény vezetni a kettőt :)

A videóra rátérve. Ez szép és jó, hogy ennyire elmegy repülő rajtból az F10. Itt jön ki a nyomaték különbség. Na de hidd el nekem ,hogyha ez a videó álló rajtos lenne, akkor nem lenne ennyire radikális a különbség:) Én itt kiszállok a vitából. Nem szerettem volna senkit sem megsérteni. Remélem a leírtak alapján valamennyire érthető, hogy mit várok el egy ilyen autótól és mi tesz boldoggá :) Mindenkinek további szép napot:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 22:59 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 524 alkalommal
Kapott köszik: 609 alkalommal
Motor tipusa: 20d
Évjárata: 2000
nagy.matyika írta:

A videóra rátérve. Ez szép és jó, hogy ennyire elmegy repülő rajtból az F10. Itt jön ki a nyomaték különbség. Na de hidd el nekem ,hogyha ez a videó álló rajtos lenne, akkor nem lenne ennyire radikális a különbség:) Én itt kiszállok a vitából. Nem szerettem volna senkit sem megsérteni. Remélem a leírtak alapján valamennyire érthető, hogy mit várok el egy ilyen autótól és mi tesz boldoggá :) Mindenkinek további szép napot:)

Erre mit is válaszolhatnék? Ha úgy gondolod...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 23:02 
E39 FAN
E39 FAN

Azt, hogy alátámasztottad videóval, hogy nem kapott 3 ad annyit se :franko: Most már belátom, hogy tényleg gyorsabb szériában az e60 nál:) Viszont a kötekedés helyett, ezt vagy az előző videót is berakhatta volna bárki ide. Ezért még mindig kíváncsi lennék LeviM5 kocsijára:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2013.08.25. 23:19 
E39 FAN
E39 FAN

Megint a vélemények egymásba sulykolása megy. Semmi értelme! Valaki így gondolja valaki úgy. (Sajnos F10M5 tapasztalata még nem nagyon van senkinek.) A fejlesztés eredményeképp az újabb típus jobb/gyorsabb kell hogy legyen. Adatok szerint legalábbis. De pont Gabi, Te emlegeted mindig, hogy el lehet dobni sok esetben a papírt, lásd 20d esete, ahogy a 30d touring nem tudott ellépni tőlünk, saját szememmel láttam...Vagy amiket átéltél és leírtál sztorik. Itt is hitetlenkedik mindenki, hogy persze, 4 henger, képtelenség... Ettől függetlenül szerintem Mikinek, neked, Matyinak is igaza van, egy adott szemszögből. Gabi, ne húzd fel magad, és nem kell "régitaggozással" jönni, véleménye bárkinek lehet, ha ma regelt akkor is. Főleg ha dicséri a verdám! :lol: Viccen kívül: amit Miki amit írt, azzal egyet kell hogy értsek.
Matyi mondanivalóját is értem, sokan panaszkodnak (Vp-i kék tulaja, vagy a győri Bmw szalonban mutattak nekem egyet) hogy sok lett a súlya, ami megölheti az élményt. Alapból 560 ló, nincs "butított" 400 lovas program, na egy garázsba beállni sem lesz gyerekjáték, kis gázra is métert ugrik, stb... És sajnálkoztak, hogy a V10 szívó kikerült, pusztán az emisszió miatt, semmi más oka nem volt csak a "down sizeing". Simán tud a motor 580 lóerőt, ahogy a jubileumi M5-be be is építette a M-gmbh 2010-ben. A Nürburgring pedig elég komoly hely, tudjuk miért, meg az M Test Center se véletlenül van ott, ezért aki ott teljesít azt el kell ismerni, a papír szerinti adatok ellenére lehet gyorsabb az E60 mint az F10. Hétköznapokon viszont ezt én nem tartom valószínűnek :!:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 171  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]