![]() |
2013.11.22. 23:17
hamoriarpi írta:muhaati írta:Bummer írta:Fercso001 írta:Akkor ez sajnos felejtős esetleg 528 blokkja belemegy?
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9300-ről
Tudtommal igen...mert a sor6 csereszabatos...de h rugo es telo csere kell az szinte biztos...spillerek javitsatok plz ha nem jot mondok ill egeszitsetek ki...
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
Ott már csak a kábelköteg, vezérlő egyéb sallangok kellenek, + egy valaki, aki tud programozni.
Elnézést, hogy beleszólok, de tudtommal - ha megfelelően van kiválasztva a donor 28, akkor 1 db motorcsere, 1 db kódolás és ennyi.
2013.11.22. 23:21
Fourmi írta:hamoriarpi írta:muhaati írta:Bummer írta:Fercso001 írta:Akkor ez sajnos felejtős esetleg 528 blokkja belemegy?
Tudtommal igen...mert a sor6 csereszabatos...de h rugo es telo csere kell az szinte biztos...spillerek javitsatok plz ha nem jot mondok ill egeszitsetek ki...
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
Ott már csak a kábelköteg, vezérlő egyéb sallangok kellenek, + egy valaki, aki tud programozni.
Elnézést, hogy beleszólok, de tudtommal - ha megfelelően van kiválasztva a donor 28, akkor 1 db motorcsere, 1 db kódolás és ennyi.
Sőt, még komplett blokk sem kell hozzá! Egy-két alkatrész, egy programozni tudó szerelő + türelem....
2013.11.22. 23:30
2013.11.23. 11:55
Fourmi írta:Köszi!
Én csak azt akartam, hogy a kocsi jó legyen! Megoldottuk így, igaz nehéz volt kivárnom... De kész lett a kocsi, jól sikerült, a motor nagyon menne, csak a gyári kuplung nem bírjaMost jelenleg ott tartok, hogy komplett szerkezet csere, hidrotőkék meg az egyik gázbovden mert ugye ennek több levegő is kell mint a 23i-nek.
Ha azt szeretnéd, hogy jól legyen megcsinálva az sok idő és ráfordítás, de nagyon megéri! Az "új" motor úgy muzsikál, hogy öröm hallgatni
2013.11.23. 19:29
Fercso001 írta:Akkor ez sajnos felejtős esetleg 528 blokkja belemegy?
2013.11.23. 20:59
2013.11.24. 15:31
2013.11.24. 18:22
PapaBoss írta:BP-en kit ajánlotok hifi beépítést elvégezni?
Semmi rendkívüli dolog, de fontos, hogy precíz és alapos legyen.
2013.11.25. 14:54
Fercso001 írta:Tudom hogy szóltál és köszönöm hogy gondoltál rám de sajnos én hülye hallgattam a szerelőre hogy ennek a motornak semmi baja és most szívok mint a torkosborz
2013.11.30. 00:06

Meg is szűnt a kommunikáció a kocsi többi rendszerével, ezért tűnt el a komfort modul.2013.11.30. 00:36
Gallaca írta:Ma érkezett hozzám egy beteg. 2000. 30d sedan, kb 3 hete vásárolva
Szindróma: Ablaktörlő random elindul, de inkább nem, ha mégis, nem lehet leállítani, ha leáll magától, azt a szélvédő közepén teszi. Belső világítás nincs, aztán éjszaka a legváratlanabb pillanatban magától van, csukott ajtónál. Bal oldalt, hátsó ajtó diag szerint mindig nyitva, első mindig zárva, ajtó állásától függetlenül. Valami búg a motortérben jobb oldalon, orrfacsaró füstszag kíséretében. Megmagyarázhatatlan vízfolyás a motortérből. Központi zár nem működik. Ablakemelő csak bal elöl megy, bal hátsó kapcsolóra a bal tükör indul el, jobb oldalt semmi nem megy. Tükörgombbal egyik tükör sem megy![]()
![]()
![]()
Első körben az anyóslábtér biztosítéktábla beázásra gyanakodtam. Leástam addig, volt víz rendesen, de annyi nem, hogy vízben álljon a tábla, és a közösítő/elosztó terminál. Mindegy felitattam, kitöröltem. Ablaktörlő, és belső világítás hiba miatt GM modul hibára gondoltam, mondom rádugom a diagot, kivallatom. Kinyitottam a géptetőt.
Ezt láttam meg elsőnek.Ha valaki esetleg nem ismerné fel, ez az intenzívmosó motorja VOLT! A dobbetétet nem vettem még ki, nem tudom ott mi lehet...
![]()
Orrfacsaró füstszag, és motortéri zúgás oka lokalizálva.
GM-ben rakat szórványos hiba, kettő stabil jelenlévő, törlés után visszatérő. Kedvencem az "Unknown error" volt![]()
No, mondom itt az idő kivenni a GM modult. Kesztyűtartó ki, GM ki! Telicsurgott a tenyerem retkes, patinazöld vízzel, a GM-ből!![]()
Hogy az anyámba került oda???? Az egész kocsiban talán ez a modul van a legvédettebb helyen.
Kivettem, kinyitottam, panel fordít!A panel forrasz oldala gyakorlatilag vízben állt. Nem bírta...
Random kapcsolgatás oka is lokalizálva.
Dobtam bele egy másikat, minden helyre állt. Ajtókapcsolók, ablaktörlő, belső világítás rendeltetésszerűen működik.![]()
Na neeem, az ablakok nem! Saját ajtajukon található gombbal, mnden ablak megy. Diaggal indítva az ablakokat, szintén. Kivéve a bal elsőt, mert azt indítva a bal hátsó indul.![]()
Ez másik hiba lesz, nincs köze a GM-hez. Diag nem látja a bal komfortmodult, mintha nem létezne. Kivettem, látszólag rendben volt, ez nem játszott kulacsot sem. Viszont lenéztem az ajtóátvezetőre, az furán állt. Lógott alóla egy fekete, kb. 1-es kábel elszakadva. Azt hittem, valami utólagos beszerelt akármi. Megkerestem a másik végét, kicibáltam. Nem az volt. A "P-bus" vezetéke volt megtalpalva, mert a csatiban eloxidálódott a saru, erre valami aranykezű mekkmester kivezette, és a 0,3-as vezetéket 1-essel toldotta össze fixre. Utána odacsíptette a csati, és a kaszni pereme közé, mindkét oldalt. Jó ötlet volt!Meg is szűnt a kommunikáció a kocsi többi rendszerével, ezért tűnt el a komfort modul.
Kivágtam a pudvás részt, sarukat pótoltam, összedugtam, próba. Voila, elindultak az ablakok, és a tükör, lett ülésmemória is.
Közben rájöttem, csípem a mekkmestereket, mert így van mit csinálnom, csak nem értem őket...
Gondoltam a "BMW-s élmények" topicba is írhatnám, mert ez komolyan az volt.
Bocs a nagy képekért, de csak így nagyítható
2013.11.30. 09:33
2013.11.30. 09:49
odus írta:Szép munka!
Csak azt nem értem, hogy ki vesz meg egy ilyen állapotú autót.
2013.11.30. 17:49
2013.11.30. 17:54
tibi842 írta:Valahol úgy takarítják az autókat, hogy 4 ajtó + csomagtérajtó kinyit, aztán magasnyomásúval kenik neki.
Barbárok
2013.12.27. 23:03
2013.12.27. 23:18
Cxgrav írta:"Ha valaki esetleg nem ismerné fel, ez az intenzívmosó motorja VOLT!"
Az intenzívmosó mire jó? - mert nekem megvan a tartálya, tök üres, és mellette a motorja nincs is meg.
Viszont ablakmosóm és fényszóró mosóm meg működik.
Köszi
2013.12.27. 23:53
barbrady írta:Cxgrav írta:"Ha valaki esetleg nem ismerné fel, ez az intenzívmosó motorja VOLT!"
Az intenzívmosó mire jó? - mert nekem megvan a tartálya, tök üres, és mellette a motorja nincs is meg.
Viszont ablakmosóm és fényszóró mosóm meg működik.
Köszi
Koncentrátumot kell bele tölteni, és amíg az ablaktörlőkar végén nyomod a gombot addig abból nyom.
Tapatalk 4
2013.12.28. 00:48

2013.12.28. 01:10
Gallaca írta:Üdv!
Ilyen, amikor valaki rendesen ki akar porszívózni! A szőnyeg alatt is!![]()
Kirepült, a fekete. Szerintem szép lesz, de főleg patika!![]()
A gyermekeim pedig ezzel a csecsebecsével leptek meg karira. Jól feldobja a műszerfalat.
Most már 4 karikás lett.![]()
![]()