Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2014.04.22. 22:35

hojo456 írta:Sziasztok!
Nemrég óta vagyok Bmw tulaj, éppen ezért keveset is tudok. Hogyan lehet lenullázni az átlagfogyit,
átlagsebességet? A hétvégén egy órán keresztül toltam a pályán 140km/h és még mindig 36,4 az
átlagsebesség. Nem értem. Az átlagfogyi sem igazán változik. 96/2 évjárat.

Köszönöm a válaszokat.

Próbáld meg tartósan 200 fölött tartani, és akkor mindkettő érték változni fog. :wink:

2014.04.23. 07:03

kovessyroli írta:
hojo456 írta:Sziasztok!
Nemrég óta vagyok Bmw tulaj, éppen ezért keveset is tudok. Hogyan lehet lenullázni az átlagfogyit,
átlagsebességet? A hétvégén egy órán keresztül toltam a pályán 140km/h és még mindig 36,4 az
átlagsebesség. Nem értem. Az átlagfogyi sem igazán változik. 96/2 évjárat.

Köszönöm a válaszokat.

Próbáld meg tartósan 200 fölött tartani, és akkor mindkettő érték változni fog. :wink:

Jó lenne csak a zsebem nem bírná a terhelést. :D

2014.04.23. 21:46

Hali!

Okosakhoz / és nem okosakhoz ;) /egy egyszerű kérdés:
Ha leveszem az absről az elektronikát, akkor még mozgásképes marad az autó?
Mielőtt Humi Hary megérkezik, igen, fékkel együtt lenne rá szükség.
Gondolom hibával teleírja, de ezzel még tudnék élni.

Köszi!

2014.04.23. 21:52

Imco írta:Hali!

Okosakhoz / és nem okosakhoz ;) /egy egyszerű kérdés:
Ha leveszem az absről az elektronikát, akkor még mozgásképes marad az autó?
Mielőtt Humi Hary megérkezik, igen, fékkel együtt lenne rá szükség.
Gondolom hibával teleírja, de ezzel még tudnék élni.

Köszi!

Igen, megy úgy is. Hozzám már jöttek úgy, hogy nem volt rajta, meg úgy is, hogy a nagycsati volt lehúzva róla. De próbálj rá előtte, mielőtt a betonfal előtt akarsz besatuzni!

2014.04.23. 21:58

Gallaca írta:Igen, megy úgy is. Hozzám már jöttek úgy, hogy nem volt rajta, meg úgy is, hogy a nagycsati volt lehúzva róla. De próbálj rá előtte, mielőtt a betonfal előtt akarsz besatuzni!

Persze!

Köszi!

Egyébként a múltkorira visszatérve, talán hasznos a későbbiekben:
A nyomásszelepcsere simán ment légtelenítés nélkül. Érdekes is volt, mert furat van, de olaj nem jött. /lehet csak nyomás alatt, járó motornál./

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2014.04.24. 16:41

Sziasztok!

A közeljövőben készülök egy e39 -et venni és azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok -e véletlenül, hogy a fedélzeti számítógéphez milyen csatlakozóval lehet csatlakozni az esetleges motorhibák kiolvasása illetve az olajcserét jelző fény kiütése céljából?

A váloszakat előre is köszönöm!

2014.04.24. 17:02

VikTroll írta:Sziasztok!

A közeljövőben készülök egy e39 -et venni és azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok -e véletlenül, hogy a fedélzeti számítógéphez milyen csatlakozóval lehet csatlakozni az esetleges motorhibák kiolvasása illetve az olajcserét jelző fény kiütése céljából?

Szia!
OBD2-es kábelre lesz szükséged.
Ha régi az e39, akkor kör alakú átalakító is kell.

2014.04.24. 17:08

Jerry írta:

Szia!

Szia!

Köszönöm a segítséget!

2000 -es évjáratnál nem tervezek öregebbet venni.

2014.04.24. 18:00

Kérdésem:

M-es első lökösnél a dobbetét vastag gumi része a lökös peremére fekszik, vagy a perem mögé kellene becsúsznia?

2014.04.24. 18:40

VikTroll írta:
Jerry írta:

Szia!

Szia!

Köszönöm a segítséget!

2000 -es évjáratnál nem tervezek öregebbet venni.

Nyugi, még ahhoz is az kell.

2014.04.24. 18:58

Sziasztok!
Kis tanácsra lenne szükségem! A tulajdonomban lévő BMW egy 2002-es 525D! Nemrégiben kicseréltettem az üzemanyagszivattyút, nem volt vele semmi baj, csak van az autóban 300E km, meg a tankban lévő már elhalt egyszer, úgyhogy nem akartam még egyszer autómentéshez folyamodni! Vásároltam egy Meyle-t(tudom nem gyári), és ezzel az a probléma hogy elég hangos, meg folyamatosan megy, ami nem tudom hogy normális e. Kb annyira zajos hogy városi forgalomban ha nem bömböl a zene(márpedig nem szokott) akkor az idegesítő búgást hallani! A szerelő azt mondta, hogy normális mennie kell folyamatosan. De hallottam olyat is, hogy csak a motor indulásáig kell mennie, utána CR veszi fel az üzemanyagot. Most akkor melyik??? Vagy a nyomásérzékelő adta meg magát???

2014.04.24. 19:08

HRoller85 írta:Sziasztok!
Kis tanácsra lenne szükségem! A tulajdonomban lévő BMW egy 2002-es 525D! Nemrégiben kicseréltettem az üzemanyagszivattyút, nem volt vele semmi baj, csak van az autóban 300E km, meg a tankban lévő már elhalt egyszer, úgyhogy nem akartam még egyszer autómentéshez folyamodni! Vásároltam egy Meyle-t(tudom nem gyári), és ezzel az a probléma hogy elég hangos, meg folyamatosan megy, ami nem tudom hogy normális e. Kb annyira zajos hogy városi forgalomban ha nem bömböl a zene(márpedig nem szokott) akkor az idegesítő búgást hallani! A szerelő azt mondta, hogy normális mennie kell folyamatosan. De hallottam olyat is, hogy csak a motor indulásáig kell mennie, utána CR veszi fel az üzemanyagot. Most akkor melyik??? Vagy a nyomásérzékelő adta meg magát???

Mennie kell mindig, de lehetőség szerint nem Meyle-nek. Pierburg is megy mindig, de ha már hangos, akkor hamarosan kuka. CR nem vesz fel üzemanyagot, csak amit az ülésalatti pumpa ad neki. Ha az megáll, akkor a motor is. De van kifejezetten üzemanyagpumpás topic is, ott okosodhatsz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: HRoller85

2014.04.24. 19:22

Próbáld meg visszavetetni ill. becseréltetni egy Pierburgra , vagy mindig legyen nálad az autómentős névjegykártyája ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: HRoller85

2014.04.24. 20:23

Sziasztok!

Venni készülök egy E39, 525d 2001-es (angel eyes-al)touring-ot. Az eladó a sógorom-sógora és korrekt srác, de ennek ellenére a véleményetekre (tanácsotokra) lenne szükségem, mire figyeljek oda vásárláskor, ill. későbbiekben milyen hibákra kell számítanom!
Jobb hátulja (üzemanyagsapka mögött) 2 tenyérnyi részen be van horpadva (beletolattak a bevásárlóközpontnál)(futómű?); a tolatóradar nem működik, Ő fogja kicserélni (később lehet-e számítani a folyamatos meghibásodására?); kilométeróra alatti fed. komputer pixelhibás (?), az elején (a korának megfelelően)néhol lepattogzott a festés, sport váltó van benne és nekem egy kicsit, ha nem pontosan teszem sebességbe megakad, de erről semmilyen tapasztalatom nincs, így lehet, hogy ez normális és nincs benne riasztó (elfelejtettem megkérdezni Tőle, de lehetséges, hogy gyárilag nincs benne, vagy ennek is a meghibásodására, esetleg drágább szervizelésére kell számítanom?).
Eddig is BMW őrült voltam, de ez az autó (a fent említett hibákon kívül) elvarázsolt. Minden más tekintetben (motor erő, fogyasztás, teherbírás, kényelem) a valóra vált álmom lenne, ezért is félek nehogy elvakultan döntsek a megvételéről!
Bármilyen segitségeteket, észrevételeteket előre is köszönöm! :)

Krisztián

2014.04.24. 20:36

Krisz77 írta:Sziasztok!

Venni készülök egy E39, 525d 2001-es (angel eyes-al)touring-ot. Az eladó a sógorom-sógora és korrekt srác, de ennek ellenére a véleményetekre (tanácsotokra) lenne szükségem, mire figyeljek oda vásárláskor, ill. későbbiekben milyen hibákra kell számítanom!
Jobb hátulja (üzemanyagsapka mögött) 2 tenyérnyi részen be van horpadva (beletolattak a bevásárlóközpontnál)(futómű?); a tolatóradar nem működik, Ő fogja kicserélni (később lehet-e számítani a folyamatos meghibásodására?); kilométeróra alatti fed. komputer pixelhibás (?), az elején (a korának megfelelően)néhol lepattogzott a festés, sport váltó van benne és nekem egy kicsit, ha nem pontosan teszem sebességbe megakad, de erről semmilyen tapasztalatom nincs, így lehet, hogy ez normális és nincs benne riasztó (elfelejtettem megkérdezni Tőle, de lehetséges, hogy gyárilag nincs benne, vagy ennek is a meghibásodására, esetleg drágább szervizelésére kell számítanom?).
Eddig is BMW őrült voltam, de ez az autó (a fent említett hibákon kívül) elvarázsolt. Minden más tekintetben (motor erő, fogyasztás, teherbírás, kényelem) a valóra vált álmom lenne, ezért is félek nehogy elvakultan döntsek a megvételéről!

Krisztián

Akkor sorjában - amihez jómagam hozzá tudok szólni, aztán majd mások javítanak...
- hibákra általánosságban ott a Menű /Tippek /E39 vásárlás
- a csak! horpadástól a futómű szerintem nem tud sérülni
- pixelt lehet javítani (van külön topic)
- festékpattogzásra telibefény az orvosság, ha már nagyonzavar
- riasztó utólagos operációjára van külön topic
- semmi közöm hozzá, de ha már... a rokonság ténye ne rontsa az objektivitásod! :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: Krisz77

2014.04.24. 20:44

Gallaca írta:

Mennie kell mindig, de lehetőség szerint nem Meyle-nek. Pierburg is megy mindig, de ha már hangos, akkor hamarosan kuka. CR nem vesz fel üzemanyagot, csak amit az ülésalatti pumpa ad neki. Ha az megáll, akkor a motor is. De van kifejezetten üzemanyagpumpás topic is, ott okosodhatsz.

Köszi a segítséget! Amúgy a Pierburgról nem is hallottam soha, míg nem láttam kiszedve, azt hittem Bosch a gyári. De az árban is jóval húzósabb volt, meg azt az infót kaptam a boltban, hogy minőségre nem valami nagy eresztés. Nincs mese, megveszem a gyárit, ezt a szart meg belehajítom a napba!

2014.04.24. 21:01

Krisz77 írta:Sziasztok!

Krisztián

Adatlapot akkor is toltsuk, ha meg nincs kocsi...mert igy nem tudjuk pl merre is vagy...

Akarkitol veszed mindenkeppen szakszerviz...szivosor, turbo, alapos es melyrehato diag, futomu, es minden bizbasz...kicsit rossz de megveszed a vegen nagyon draga lesz...

Atvizsgalni 5er (minden van)/Muhaati (5* BMW ismeretbol) (diaggal kiegeszitve Qwerty is)...de akar mindket helyre elviheted es akkor szinte mindent megtalalnak :D csak keszulj mert konnyen lehet, h hosszabb lesz a hibalista mint a nagybevasarlasi szamla ;)

Oket nyugodt szivvel ajanlom...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: Krisz77

2014.04.24. 21:13

Krisz77 írta:sport váltó van benne és nekem egy kicsit, ha nem pontosan teszem sebességbe megakad, de erről semmilyen tapasztalatom nincs, így lehet, hogy ez normális

Hűha, ez izgalmas. :shock:

Mitől sport? Tolókerekes szekis váltó? Egy 25d-n? :twisted:

2014.04.24. 21:35

kzolee írta:
Krisz77 írta:sport váltó van benne és nekem egy kicsit, ha nem pontosan teszem sebességbe megakad, de erről semmilyen tapasztalatom nincs, így lehet, hogy ez normális

GONOOOOSZZZ.... ;)

2014.04.24. 21:43

kzolee írta:

...de szép is lenne...

https://www.youtube.com/watch?v=Jrynep7VcHY
Hozzászólás küldése

VigLink badge