![]() |
2014.12.04. 22:08
2014.12.06. 20:05
imi36 írta:Ki az aki újíttatott már fel kettős tömegűt?
Van értelme?
Ha igen, és tudtok is ajánlani valakit, ne tartsátok magatokban! Köszi!
2014.12.06. 21:26
oleez írta:imi36 írta:Ki az aki újíttatott már fel kettős tömegűt?
Van értelme?
Én is majd ezt tervezem,mert mikor leállítom már csörren egy kicsit a lendkerék.
2014.12.07. 23:46
2014.12.08. 14:37
Van értelme?
Kollégám még az 1.7 CDTi H Astrában újíttatott fel,mikor megvette magának a cégtől. 30ezer Ft-ért újították fel...sőt anno cimbim is a 2.5-ös Transporterén. Mindketten azt mondták,hogy teljesen jó lett utána. Én is majd ezt tervezem,mert mikor leállítom már csörren egy kicsit a lendkerék.
Azt,hogy hol...talán a Szentendrei úton van valahol...vagy Szentendrén...azt nem tudom látod. Nem emlékszem.
Velük beszélnék! http://www.kettostomegu-lendkerek.hu/
Egyszer nekem is érdekes lesz!

Akkor én nem késlekednék a helyedben, kollégám off autójában kettétörte a főtengelyt...
2014.12.08. 16:16
imi36 írta:oleez írta:imi36 írta:Ki az aki újíttatott már fel kettős tömegűt?
Van értelme?
Kollégám még az 1.7 CDTi H Astrában újíttatott fel,mikor megvette magának a cégtől. 30ezer Ft-ért újították fel...sőt anno cimbim is a 2.5-ös Transporterén. Mindketten azt mondták,hogy teljesen jó lett utána. Én is majd ezt tervezem,mert mikor leállítom már csörren egy kicsit a lendkerék.
Azt,hogy hol...talán a Szentendrei úton van valahol...vagy Szentendrén...azt nem tudom látod. Nem emlékszem.
Írtam nekik, 4 napja nem jött válasz.
Telefonszám a weboldalon nyista, cím a weboldalon nyista.
Biztató kezdetAkkor én nem késlekednék a helyedben, kollégám off autójában kettétörte a főtengelyt...
Az enyémre Muha azt mondta még 4-5 évig eljárna vele.
De mivel kulissza felújítás lesz, és ahhoz váltó leo, ezért egy füst alatt már megcsináltatnám.
Lehet hülyeség, de ha már egyszer...
2014.12.08. 16:41
Van értelme?
2014.12.08. 16:50
2014.12.08. 16:56
oleez írta:Na, az az! Nekem kollégám csináltatta náluk meg. De mondta,hogy tökéletes lett. Megkérdeztem volna tőle,csak már magánzóba nyomja mint borász...elérhetetlen...
Szerintem jó lesz,de kíváncsi leszek,hogy mennyibe fog megállni a történet,de nekem több ismerősöm csak felújíttatott és gond nélkül használják a kocsit.
2014.12.08. 17:02
imi36 írta:oleez írta:Na, az az! Nekem kollégám csináltatta náluk meg. De mondta,hogy tökéletes lett. Megkérdeztem volna tőle,csak már magánzóba nyomja mint borász...elérhetetlen...
Szerintem jó lesz,de kíváncsi leszek,hogy mennyibe fog megállni a történet,de nekem több ismerősöm csak felújíttatott és gond nélkül használják a kocsit.
Még elmegy állapotú felújítása: 35.000
Már nem megy el állapotúé: 45.000
Ha szatyorban viszed a motyót. Ha ők veszik le a váltót és rakják össze akkor plusz 30.000 a munkadíj.
A felújításra 1 év garit adnak. Azt mondja, hogy 100ból -1 amivel utólag gond van. Remélem nem én leszek az.
Nem éri meg az tuti,ha nincs kapcsolat,de nem hinném,hogy doktori kellene hozzá
2014.12.08. 17:24
oleez írta:
Vagy egytömegű acéllendkerék kiszámolva,lekönnyítve...főtengely ki és a kettőt összecentírozni...max.gyorsan váltunk...meg van egy bili is:D
2014.12.08. 17:45
jlaci74 írta:oleez írta:
Vagy egytömegű acéllendkerék kiszámolva,lekönnyítve...főtengely ki és a kettőt összecentírozni...max.gyorsan váltunk...meg van egy bili is:D
Látszik a Zsigulis múlt ...![]()
Sajnos dieseleknél ez nem működik, a rezonanciák miatt megszólalnak , zörögnek a váltók és a főtengely is hajlamos eltörni ...
Egy ismerősöm a 330d-n egy nap után levette mert nem bírta hallgatni a váltót...
2014.12.08. 20:04
oleez írta:jlaci74 írta:oleez írta:
Látszik a Zsigulis múlt ...![]()
Sajnos dieseleknél ez nem működik, a rezonanciák miatt megszólalnak , zörögnek a váltók és a főtengely is hajlamos eltörni ...
Egy ismerősöm a 330d-n egy nap után levette mert nem bírta hallgatni a váltót...
Gondolom,hogy más történet,főleg dízelnél:) A zsigulis múlt,az még jelen...megunhatatlan mint p...
2014.12.16. 15:30
2014.12.16. 15:38
bfoto írta:'99-es 523i manuális váltójába Castrol 75w90-es olaj került. Nem vagyok megelégedve vele, egyesbe néha akadva alig lehet berakni, illetve nagyon gyors váltással akár hármasból négyesbe váltva is meg lehet reccsenteni. A kuplungszerkezet nemrég lett cserélve, illetve a váltóban kevés olaj volt mikor az autó hozzám került (elfolyt a szimeringnél). Több hibaforrás is lehet tehát, de most az olaj kezdett el érdekelni. Volt ahol azt olvasta, hogy néhány manuális váltóba is ATF olaj került gyárilag. Honnan lehetne megtudni, hogy pontosan mi való bele?
2014.12.16. 16:09
bfoto írta:'99-es 523i manuális váltójába Castrol 75w90-es olaj került. Nem vagyok megelégedve vele, egyesbe néha akadva alig lehet berakni, illetve nagyon gyors váltással akár hármasból négyesbe váltva is meg lehet reccsenteni. A kuplungszerkezet nemrég lett cserélve, illetve a váltóban kevés olaj volt mikor az autó hozzám került (elfolyt a szimeringnél). Több hibaforrás is lehet tehát, de most az olaj kezdett el érdekelni. Volt ahol azt olvasta, hogy néhány manuális váltóba is ATF olaj került gyárilag. Honnan lehetne megtudni, hogy pontosan mi való bele?
2014.12.16. 17:23
barbrady írta:bfoto írta:'99-es 523i manuális váltójába Castrol 75w90-es olaj került. Nem vagyok megelégedve vele, egyesbe néha akadva alig lehet berakni, illetve nagyon gyors váltással akár hármasból négyesbe váltva is meg lehet reccsenteni. A kuplungszerkezet nemrég lett cserélve, illetve a váltóban kevés olaj volt mikor az autó hozzám került (elfolyt a szimeringnél). Több hibaforrás is lehet tehát, de most az olaj kezdett el érdekelni. Volt ahol azt olvasta, hogy néhány manuális váltóba is ATF olaj került gyárilag. Honnan lehetne megtudni, hogy pontosan mi való bele?
Még a castrol olajválasztó is a gyári olajat ajánlja hozzá:
http://castrolmintabolt.hu/castrol-kalkulator
Tapatalk
2014.12.16. 18:09
barbrady írta:bfoto írta:'99-es 523i manuális váltójába Castrol 75w90-es olaj került. Nem vagyok megelégedve vele, egyesbe néha akadva alig lehet berakni, illetve nagyon gyors váltással akár hármasból négyesbe váltva is meg lehet reccsenteni. A kuplungszerkezet nemrég lett cserélve, illetve a váltóban kevés olaj volt mikor az autó hozzám került (elfolyt a szimeringnél). Több hibaforrás is lehet tehát, de most az olaj kezdett el érdekelni. Volt ahol azt olvasta, hogy néhány manuális váltóba is ATF olaj került gyárilag. Honnan lehetne megtudni, hogy pontosan mi való bele?
Még a castrol olajválasztó is a gyári olajat ajánlja hozzá:
http://castrolmintabolt.hu/castrol-kalkulator
Tapatalk
2014.12.16. 19:46
2014.12.16. 19:57
krisztián. írta:Szisztok.
Van egy e39 535i 1997-évjáratú bmw. 5 hónapja váltó lett cserelve.
Ma elkezde a váltó mintha az 1-2 kidobálná lasan elindul ránt a váltó egyet es utanna mintha xsusztatnam a kuplungot.
Lasan felgyorsul a 3- ba berakja és utanna vált rendessen. .
Mi okozhassa ezt? Olaj van a váltoban meg kifogástalanul működött idáig.
Ha hátramenetbe kapcsolom ott smmi gond nincs.
Esetleg ami a váltoban van elektronika nem e az ment tönkre?
Vagy megint a váltó tönkrement..? Ebben Kérem a segítségeteket.