![]() |
2015.05.22. 12:47
2015.05.22. 20:55
Johny540 írta:Sziasztok!Nem találtam eddig megoldást.....a klíma "szokásos" módon nem működött idén az első használatkor.Kompresszorra gyanakodtam,de direkt áramról megy.Van egy szelep (vagy nyomáskapocsló?) konkrétan ez: a 10. alkatrész ,ha innen levesszük az áramot,akkor megy.Valószínűleg ez az alkatrész a ludas ebben az esetben?(E39 528i)
2015.05.22. 23:04
admin írta:Johny540 írta:Sziasztok!Nem találtam eddig megoldást.....a klíma "szokásos" módon nem működött idén az első használatkor.Kompresszorra gyanakodtam,de direkt áramról megy.Van egy szelep (vagy nyomáskapocsló?) konkrétan ez: a 10. alkatrész ,ha innen levesszük az áramot,akkor megy.Valószínűleg ez az alkatrész a ludas ebben az esetben?(E39 528i)
Az egy nyomás kapcsoló. Tilt alacsony nyomásra valószínü kevés a gáz a rendszerbe.
Köszi!
2015.05.29. 22:41
2015.05.29. 22:56
Bor3sz írta:Nem hűt a klímám. Venti megy, leviszi a fejem a szél annyira. Csak nem hideg levegőt fúj.
Mi lehet a bibi? Elszökött a gáz? (Hóthüjevagyok ehhez is)
Ezt telóról firkáltam..
2015.05.30. 21:02
F_E_K_ írta:Bor3sz írta:Nem hűt a klímám. Venti megy, leviszi a fejem a szél annyira. Csak nem hideg levegőt fúj.
Ezt telóról firkáltam..
Első körben a gázt ellenőrizd.
(Primitív teszt: Kompresszor elindul? Alapjáraton picit változik a fordulatszám bekapcsoláskor)
G6-L11
2015.05.30. 23:50
Bor3sz írta:F_E_K_ írta:Bor3sz írta:Nem hűt a klímám. Venti megy, leviszi a fejem a szél annyira. Csak nem hideg levegőt fúj.
Ezt telóról firkáltam..
(Primitív teszt: Kompresszor elindul? Alapjáraton picit változik a fordulatszám bekapcsoláskor)
G6-L11
nem változik semmit
2015.05.31. 23:29
2015.06.02. 12:05
2015.06.02. 13:53
BmwRobi írta:Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. E39 es 523ia tipusom van,és nem működik a klíma. Gázzal feltöltve,bekapcsolásnál kattan,emeli a fordulatot is. hideg persze semmi. A másik baj,hogy autópályán PL: 130km körül elkezd jönni az utastérbe a meleg levegő(mintha menne a fűtés).16 fokra állítva,és a ventillátor 0-án. Illetve még azt is teszi,hogy lábnál meleg,a többi szellőzőn meg a kinti levegő jön be. Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv.
2015.06.02. 15:19
2015.06.02. 15:45
BmwRobi írta:Akkor lehet a fűtés csap a klíma okozója,hogy nem működik? Vagy az más hiba lessz?
2015.06.03. 12:34
2015.06.08. 18:23
hamoriarpi írta:Bor3sz írta:F_E_K_ írta:Bor3sz írta:Nem hűt a klímám. Venti megy, leviszi a fejem a szél annyira. Csak nem hideg levegőt fúj.
Ezt telóról firkáltam..
G6-L11
nem változik semmit
Lefejtés, vákuum-teszt, visszatöltés grammra és valószínűleg el fog indulni. Mindenképp festesd meg UV festékkel, mert amiből 1x elment, abból megint el fog ... Így kontrollálható lesz a pontos hely.
2015.06.08. 21:09
2015.06.08. 22:09
SvidronyA írta:Sziasztok!
Segítségeteket kérném: hozzáértő klímást keresek Budapesten vagy vonzáskörzetében!
Délután munkahelyről hazaindulván beindítottam Melániát, klímát bekapcsoltam, ventillátort nagyjából közepes erősségűre állítottam. Egy-két percet pakolásztam a csomitartóban, amikor minden előzmény nélül egy erőteljes szisszenést hallottam (kb, mint amikor egy biztonsági szelep lefúj), utána szürkés "klímaszagú" füst a motortérből. Az autót azonnal leállítottam, majd némi motortér-szemrevételezést, s klíma kikapcsolást követően beindítottam, s elvittem a bátyóhoz a műhelybe, mivel holnap viszik műszakira. A klímakompresszor -a bátyó állítása szerint- megy, valamennyi nyomás is érzékelhető a rendszerben, de sajnos nem fúj hideget; a történtek után nem lep meg.
Van tippetek/tapasztalatotok? Kérlek, ajánljatok megbízható szakembert!
Előre is köszönöm.
2015.06.08. 22:19
2015.06.09. 06:28
SvidronyA írta:Sziasztok!
Segítségeteket kérném: hozzáértő klímást keresek Budapesten vagy vonzáskörzetében!
Délután munkahelyről hazaindulván beindítottam Melániát, klímát bekapcsoltam, ventillátort nagyjából közepes erősségűre állítottam. Egy-két percet pakolásztam a csomitartóban, amikor minden előzmény nélül egy erőteljes szisszenést hallottam (kb, mint amikor egy biztonsági szelep lefúj), utána szürkés "klímaszagú" füst a motortérből. Az autót azonnal leállítottam, majd némi motortér-szemrevételezést, s klíma kikapcsolást követően beindítottam, s elvittem a bátyóhoz a műhelybe, mivel holnap viszik műszakira. A klímakompresszor -a bátyó állítása szerint- megy, valamennyi nyomás is érzékelhető a rendszerben, de sajnos nem fúj hideget; a történtek után nem lep meg.
Előre is köszönöm.
2015.06.09. 07:20
barbrady írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Előre is köszönöm.
Klímaventi ment?
Tapatalk
2015.06.09. 08:41
barbrady írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Előre is köszönöm.
Klímaventi ment?
Tapatalk