Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Klíma!

2015.05.22. 12:47

Sziasztok!Nem találtam eddig megoldást.....a klíma "szokásos" módon nem működött idén az első használatkor.Kompresszorra gyanakodtam,de direkt áramról megy.Van egy szelep (vagy nyomáskapocsló?) konkrétan ez: a 10. alkatrész ,ha innen levesszük az áramot,akkor megy.Valószínűleg ez az alkatrész a ludas ebben az esetben?(E39 528i)

2015.05.22. 20:55

Johny540 írta:Sziasztok!Nem találtam eddig megoldást.....a klíma "szokásos" módon nem működött idén az első használatkor.Kompresszorra gyanakodtam,de direkt áramról megy.Van egy szelep (vagy nyomáskapocsló?) konkrétan ez: a 10. alkatrész ,ha innen levesszük az áramot,akkor megy.Valószínűleg ez az alkatrész a ludas ebben az esetben?(E39 528i)

Az egy nyomás kapcsoló. Tilt alacsony nyomásra valószínü kevés a gáz a rendszerbe.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: Johny540
Értékelés: 4.76%

2015.05.22. 23:04

admin írta:
Johny540 írta:Sziasztok!Nem találtam eddig megoldást.....a klíma "szokásos" módon nem működött idén az első használatkor.Kompresszorra gyanakodtam,de direkt áramról megy.Van egy szelep (vagy nyomáskapocsló?) konkrétan ez: a 10. alkatrész ,ha innen levesszük az áramot,akkor megy.Valószínűleg ez az alkatrész a ludas ebben az esetben?(E39 528i)

Az egy nyomás kapcsoló. Tilt alacsony nyomásra valószínü kevés a gáz a rendszerbe.

Basszus.....logikus :facepalm: Köszi!

2015.05.29. 22:41

Nem hűt a klímám. Venti megy, leviszi a fejem a szél annyira. Csak nem hideg levegőt fúj.
Mi lehet a bibi? Elszökött a gáz? (Hóthüjevagyok ehhez is)

Ezt telóról firkáltam..

2015.05.29. 22:56

Bor3sz írta:Nem hűt a klímám. Venti megy, leviszi a fejem a szél annyira. Csak nem hideg levegőt fúj.

Ezt telóról firkáltam..

Első körben a gázt ellenőrizd.
(Primitív teszt: Kompresszor elindul? Alapjáraton picit változik a fordulatszám bekapcsoláskor)

G6-L11

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: Bor3sz

2015.05.30. 21:02

F_E_K_ írta:
Bor3sz írta:Nem hűt a klímám. Venti megy, leviszi a fejem a szél annyira. Csak nem hideg levegőt fúj.

Ezt telóról firkáltam..

(Primitív teszt: Kompresszor elindul? Alapjáraton picit változik a fordulatszám bekapcsoláskor)

G6-L11

nem változik semmit :facepalm:

2015.05.30. 23:50

Bor3sz írta:
F_E_K_ írta:

Ezt telóról firkáltam..

G6-L11

Lefejtés, vákuum-teszt, visszatöltés grammra és valószínűleg el fog indulni. Mindenképp festesd meg UV festékkel, mert amiből 1x elment, abból megint el fog ... Így kontrollálható lesz a pontos hely.

2015.05.31. 23:29

Sziasztok.
Köszönöm a segítségeteket újra megy a klíma ventilátor.Az lenne kérdésem, hogyan kapcsolnak a fokozatok? Azt tudom , hogy nyomásra de kb meddig kell álló helyzetben várni vele míg vált?Sokáig járattam de a sebesség nem változott. Bár nem tudom , hogy valaha forgott e gyorsabban. Eddig mikor ellenőriztem mindig csak ezzel a sebességgel láttam forogni.

2015.06.02. 12:05

Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. E39 es 523ia tipusom van,és nem működik a klíma. Gázzal feltöltve,bekapcsolásnál kattan,emeli a fordulatot is. hideg persze semmi. A másik baj,hogy autópályán PL: 130km körül elkezd jönni az utastérbe a meleg levegő(mintha menne a fűtés).16 fokra állítva,és a ventillátor 0-án. Illetve még azt is teszi,hogy lábnál meleg,a többi szellőzőn meg a kinti levegő jön be. Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.

2015.06.02. 13:53

BmwRobi írta:Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. E39 es 523ia tipusom van,és nem működik a klíma. Gázzal feltöltve,bekapcsolásnál kattan,emeli a fordulatot is. hideg persze semmi. A másik baj,hogy autópályán PL: 130km körül elkezd jönni az utastérbe a meleg levegő(mintha menne a fűtés).16 fokra állítva,és a ventillátor 0-án. Illetve még azt is teszi,hogy lábnál meleg,a többi szellőzőn meg a kinti levegő jön be. Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv.

Első blikkre nekem fűtéscsap-gyanúm van.

2015.06.02. 15:19

Akkor lehet a fűtés csap a klíma okozója,hogy nem működik? Vagy az más hiba lessz?

2015.06.02. 15:45

BmwRobi írta:Akkor lehet a fűtés csap a klíma okozója,hogy nem működik? Vagy az más hiba lessz?

Ha rossz a fűtéscsap, akkor megy a fűtőkör is. Arra hiába klímázol, nem lesz hideg, max. langyos.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: BmwRobi

2015.06.03. 12:34

Sziasztok. A klima toltocsove alatti nyomaskapcsolo gombat ki lehet valahogy iktatni? Illetve valahogy ra tudnam kotni a 4tus csatimat a 3tus gombara? Sajnos most tunt fel higy az elozo tulajok valalmit ugyeskedtek a klimaval. Es sajnos aminek a menete lenne jo ott a csati nem stimmel. Ahol pedig a csati jo ott a menet mas :/

2015.06.08. 18:23

hamoriarpi írta:
Bor3sz írta:
F_E_K_ írta:

Ezt telóról firkáltam..

G6-L11

Lefejtés, vákuum-teszt, visszatöltés grammra és valószínűleg el fog indulni. Mindenképp festesd meg UV festékkel, mert amiből 1x elment, abból megint el fog ... Így kontrollálható lesz a pontos hely.

Most jöttem szomszéd műhelyből. Pici gáz hiányzik, cserébe a klíma venti nem kap áramot. Megyek villanyoshoz.

Ezt telóról firkáltam..

2015.06.08. 21:09

Sziasztok!

Segítségeteket kérném: hozzáértő klímást keresek Budapesten vagy vonzáskörzetében!

Délután munkahelyről hazaindulván beindítottam Melániát, klímát bekapcsoltam, ventillátort nagyjából közepes erősségűre állítottam. Egy-két percet pakolásztam a csomitartóban, amikor minden előzmény nélül egy erőteljes szisszenést hallottam (kb, mint amikor egy biztonsági szelep lefúj), utána szürkés "klímaszagú" füst a motortérből. Az autót azonnal leállítottam, majd némi motortér-szemrevételezést, s klíma kikapcsolást követően beindítottam, s elvittem a bátyóhoz a műhelybe, mivel holnap viszik műszakira. A klímakompresszor -a bátyó állítása szerint- megy, valamennyi nyomás is érzékelhető a rendszerben, de sajnos nem fúj hideget; a történtek után nem lep meg.

Van tippetek/tapasztalatotok? Kérlek, ajánljatok megbízható szakembert!

Előre is köszönöm.

2015.06.08. 22:09

SvidronyA írta:Sziasztok!

Segítségeteket kérném: hozzáértő klímást keresek Budapesten vagy vonzáskörzetében!

Délután munkahelyről hazaindulván beindítottam Melániát, klímát bekapcsoltam, ventillátort nagyjából közepes erősségűre állítottam. Egy-két percet pakolásztam a csomitartóban, amikor minden előzmény nélül egy erőteljes szisszenést hallottam (kb, mint amikor egy biztonsági szelep lefúj), utána szürkés "klímaszagú" füst a motortérből. Az autót azonnal leállítottam, majd némi motortér-szemrevételezést, s klíma kikapcsolást követően beindítottam, s elvittem a bátyóhoz a műhelybe, mivel holnap viszik műszakira. A klímakompresszor -a bátyó állítása szerint- megy, valamennyi nyomás is érzékelhető a rendszerben, de sajnos nem fúj hideget; a történtek után nem lep meg.

Előre is köszönöm.

Gödön tudok ha jó. Hijjál.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: SvidronyA

2015.06.08. 22:19

Köszönöm szépen, holnap kora délelőtt csörgök ;-)

Tapatalk-kal küldve az én D6503-el

2015.06.09. 06:28

Előre is köszönöm.

Klímaventi ment?

Tapatalk

2015.06.09. 07:20

barbrady írta:

Előre is köszönöm.

Klímaventi ment?

Tapatalk

Nem vagyok benne biztos, mivel rohannom kellett :? Mire felszállt a füst már indítottam, s spuriztam a bátyóhoz, hogy a mai vizsgára átnézzük. De amikor dél körül megyek érte, feltétlenül megnézzük :!: Köszönöm a tippet, már nézem is a TIS-ben, hogy miként áll össze a dolog. Apropó, tudsz/tudtok olyan akár online WDS-t, ami megy Win8.1 Pro 64 bit alatt? Az online-okkal lyukra futottam, mivel egy korábbi Java verziót nem enged futni, a meglévővel pedig nem megy :mereg:

2015.06.09. 08:41

barbrady írta:

Előre is köszönöm.

Klímaventi ment?

Tapatalk

Biztos hogy nem ment! Különben nem fujle.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, SvidronyA
Értékelés: 9.52%
Hozzászólás küldése

VigLink badge