Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2015.08.11. 10:06

Zo78 írta:
Schnitzer írta:
Zo78 írta:
Zo78 írta:
Balra forduláskor, majd újra egyenesbe kormányzás után, továbbá közepesen erős fékezéskor jobb oldalról 2-3 koppanás hallatszik. Nem igazán tudom behatárolni, de inkább előlről hallatszik.
Tipp, vagy bármi ötlet támpontnak, hogy mi jöhet szóba hibaforrásként?
Lengéscsillapító, toronycsapágy, felütgátló 2 hete cseréve, a jelenségre 2-3 napja lettem figyelmes. Kormány nem ráz, egyenetlen úton, fekvőrendőrön áthaladva sem koppan/kopog.

Köszi!

Diagnózis:
A 11. sz. alkalmazott (azon belül a persely) lázadozik. :roll:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=31_0617

meg is lett a hiba???????

Mivel köztudottan türelmetlen ideggyenge vagyok, még tegnap meló után begurultam a futóműveshez.
Meglóbáltuk, megnyomkodtuk, megrángattuk, megfogdostuk...ahogy az első felfüggesztésen változott a függőleges irányú terhelés, a lengőkar persely része kattog-ropog.

Az van a csonkállványban...ugye mondtam :roll:
Vasárnap mikor itt voltál nálam, nem is emlitetted" :twisted: :?:

2015.08.11. 10:26

Schnitzer írta:
Zo78 írta:
Schnitzer írta:
Zo78 írta:
Zo78 írta:
Balra forduláskor, majd újra egyenesbe kormányzás után, továbbá közepesen erős fékezéskor jobb oldalról 2-3 koppanás hallatszik. Nem igazán tudom behatárolni, de inkább előlről hallatszik.
Lengéscsillapító, toronycsapágy, felütgátló 2 hete cseréve, a jelenségre 2-3 napja lettem figyelmes. Kormány nem ráz, egyenetlen úton, fekvőrendőrön áthaladva sem koppan/kopog.

Köszi!

Diagnózis:

meg is lett a hiba???????

Mivel köztudottan türelmetlen ideggyenge vagyok, még tegnap meló után begurultam a futóműveshez.
Meglóbáltuk, megnyomkodtuk, megrángattuk, megfogdostuk...ahogy az első felfüggesztésen változott a függőleges irányú terhelés, a lengőkar persely része kattog-ropog.

Az van a csonkállványban...ugye mondtam :roll:
Vasárnap mikor itt voltál nálam, nem is emlitetted" :twisted: :?:

Offtopic :
Azé' nem, mer' Gáborral beleborultunk a középkonzolba :nyelves: , utána meg elvarázsolódtam a csöpp lánykától! :wink: :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Zo78 az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer
Értékelés: 4.76%

2015.08.11. 20:36

Zo78 írta:
Zo78 írta:

Köszi!

Diagnózis:

Viszonylag olcsón megúsztad.
A hátsó futóműnél mi lett a megfejtés?

2015.08.12. 08:14

rockolo77 írta:A hátsó futóműnél mi lett a megfejtés?

Ó, az is szép történet:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=33_0524

Ugye nyekergés volt (először még) a legfőbb gondom, továbbá volt némi kimozgása a jobb hátsó keréknek.
Ezért 10. elem cserélve. A holtjáték megszűnt, nyekergés nem szűnt meg. :evil:
Utána futómű állítás (lett volna), de a 6. lengőkar acél csavarja össze van rohadva a szilent alu átmenő furatával (tiszteletem a tervezőnek :facepalm: ), kényszerintézkedés nélkül nem lehet kicsalogatni, anélkül viszont rendesen beállítani nem lehet. Csere.
Ja, a nyekergést - kizárásos alapon, és ahogy azt már az elején nálam okosabbak megjósolták - a G-szilent okozza. Csere.
:facepalm: Semmi különös, de mivel szokásos idiotizmusomnak köszönhetően félig/sehogy beállított futóval nem vagyok hajlandó fickándozni, és a hangok is idegesítenek :D , mégis beleszaladtam pár mátyásba.
(...és jön az eleje...)

2015.08.12. 09:45

Zo78 írta:

Ó, az is szép történet:

Ugye nyekergés volt (először még) a legfőbb gondom, továbbá volt némi kimozgása a jobb hátsó keréknek.
Utána futómű állítás (lett volna), de a 6. lengőkar acél csavarja össze van rohadva a szilent alu átmenő furatával (tiszteletem a tervezőnek :facepalm: ), kényszerintézkedés nélkül nem lehet kicsalogatni, anélkül viszont rendesen beállítani nem lehet. Csere.
Ja, a nyekergést - kizárásos alapon, és ahogy azt már az elején nálam okosabbak megjósolták - a G-szilent okozza. Csere.
:facepalm: Semmi különös, de mivel szokásos idiotizmusomnak köszönhetően félig/sehogy beállított futóval nem vagyok hajlandó fickándozni, és a hangok is idegesítenek :D , mégis beleszaladtam pár mátyásba.
(...és jön az eleje...)

G szilent alatt mit ertunk? Csak gyengebbek, mint en magam, kedveert

2015.08.12. 10:12

morv írta:
Zo78 írta:

Ó, az is szép történet:

(...és jön az eleje...)

G szilent alatt mit ertunk? Csak gyengebbek, mint en magam, kedveert

A legutóbbi időkig én sem tudtam, előttem ball joint néven volt ismert (2. sz.)

2015.08.26. 19:23

Üdv

Lassan cserélném az első futóműben a kitámasztókar nagy szilentjét és az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e beruházni Powerflex PFF5-510-es (lila) szilentre vagy vegyek gyárit? Aki rakott már be ilyet írja már meg a tapasztalatait. Danke

2015.08.26. 22:28

handgeschaltet írta:Üdv

Lassan cserélném az első futóműben a kitámasztókar nagy szilentjét és az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e beruházni Powerflex PFF5-510-es (lila) szilentre vagy vegyek gyárit? Aki rakott már be ilyet írja már meg a tapasztalatait. Danke

Keresd jlaci74 klubtársat bizalommal!

Tapatalk-kal küldve az én HUAWEI Y550-L01-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jimbi525d az itt látható tagok köszönték meg: jlaci74

2015.08.27. 09:08

handgeschaltet írta:Üdv

Van tapasztalat, kb. 6 éve foglalkozok PU szilentekkel ...
Keress meg ha érdekelnek a részletek.
e39 / e60 esetén a fékezés közbeni kormányremegést csak ez oldja meg ... ( ha minden egyéb rendben van )

2015.08.27. 13:18

Üdv. Mitől mehet ez szilent 3 havonta tönkre ennyire, hogy 4-5mm rés van a képen is jól látszik. Igaz felemelve. De át látni a szilentnél. Létezik az hogy amiért el van vékonyodva a stab rúd az miatt veri szét ilyen hamar?Gondolom ettől azért még nem sétálhat az autó?
Ha esetleg cserélnem kell a stab rudat, ahoz nagy bontás kell vagy ki lehet forgatni a helyéről?

Kép

2015.08.27. 15:16

atesz25 írta:Üdv. Mitől mehet ez szilent 3 havonta tönkre ennyire, hogy 4-5mm rés van a képen is jól látszik. Igaz felemelve. De át látni a szilentnél. Létezik az hogy amiért el van vékonyodva a stab rúd az miatt veri szét ilyen hamar?Gondolom ettől azért még nem sétálhat az autó?
Ha esetleg cserélnem kell a stab rudat, ahoz nagy bontás kell vagy ki lehet forgatni a helyéről?

Kép

Lehetséges. Cseréhez le kell engedni a bölcsőt. Kiforgatni nem lehet. Ha kiveszed a motort, könnyen kijön. :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: waresz

2015.08.27. 22:16

atesz25 írta:Üdv. Mitől mehet ez szilent 3 havonta tönkre ennyire, hogy 4-5mm rés van a képen is jól látszik. Igaz felemelve. De át látni a szilentnél. Létezik az hogy amiért el van vékonyodva a stab rúd az miatt veri szét ilyen hamar?Gondolom ettől azért még nem sétálhat az autó?

Kép

Vagy poliuretan szilentet probald meg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockerekhu az itt látható tagok köszönték meg: jimbi525d

2015.08.27. 22:35

Valami nem stimmel. Olyan, mintha ez a szilent venné át más futóműkomponensek szerepét, ennek csak a kanyarban való dőlést kellene mérsékelnie, nem feladata az előre-hátra kottyanási erők átvétele... A gyári szilent nekem kb. 100e km-t bír E61-nél, az E28 jlaci féle poliuretánja meg kitudja, de szerintem annál is többet.

Nézesd meg azt a futóművet egy hozzáértővel, ez így borzasztóan nem stimmel.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 2 jimbi525d, NagyMatyas
Értékelés: 9.52%

2015.08.28. 00:32

kzolee írta:

Valami nem stimmel. Olyan, mintha ez a szilent venné át más futóműkomponensek szerepét, ennek csak a kanyarban való dőlést kellene mérsékelnie, nem feladata az előre-hátra kottyanási erők átvétele... A gyári szilent nekem kb. 100e km-t bír E61-nél, az E28 jlaci féle poliuretánja meg kitudja, de szerintem annál is többet.

Nézesd meg azt a futóművet egy hozzáértővel, ez így borzasztóan nem stimmel.

Ez nem előre hátra van, csak egy jól sikerült fotó következtében 90 fokkal el van forgatva jobbra a helyszín.

2015.08.28. 12:30

Nos javítom a képet, minden rendben a futóműben, igaz a gátlók kicsit gyengék de már úton vannak az újak. Igaz mikor beraktam az újonnan akkor is volt hézag. Tuti ennyire el van vékonyodva a stab rúd. Csak a bölcsőt ne kellene leengedni. :facepalm:
Kép

2015.08.28. 19:41

atesz25 írta:Nos javítom a képet, minden rendben a futóműben, igaz a gátlók kicsit gyengék de már úton vannak az újak. Igaz mikor beraktam az újonnan akkor is volt hézag. Tuti ennyire el van vékonyodva a stab rúd. Csak a bölcsőt ne kellene leengedni. :facepalm:
Kép

Biztos jó szilentet teszel bele?
Két féle van, a sport futómű stabrúdja vastagabb mint a normálé, a hozzá való szilent is nagyobb lyukú. Csere után nem kéne hogy hézag legyen.

2015.08.28. 20:38

atesz25 írta: Igaz mikor beraktam az újonnan akkor is volt hézag.

Ez az apró információ kimaradt az előbb...

Két opciót látok:

1. Bontott jó stabrúd Schnitzertől és új gyári méretű szilent.

2. Jlaci féle poliuretán szilent, szoros furattal.

Rajtad múlik, mennyire vagy komfort megszállott (1) vagy sportos (2) vezető...

2015.08.28. 22:28

kzolee írta:
atesz25 írta: Igaz mikor beraktam az újonnan akkor is volt hézag.

Ez az apró információ kimaradt az előbb...

Két opciót látok:

1. Bontott jó stabrúd Schnitzertől és új gyári méretű szilent.

2. Jlaci féle poliuretán szilent, szoros furattal.

Rajtad múlik, mennyire vagy komfort megszállott (1) vagy sportos (2) vezető...

Hát kérlek a tds így is elég sportos :D Na jó szóval semmi sportosság én a kényelmet szeretem. Habár jó volna a sportosan stabil dolog is.
Marad valószínűleg a jó stab rúd és a megfelelő szilent. Gondolom a múltkor is azt kaptam amit kértem csak tényleg ennyire rossz a stabrúd. De még mindig sokkol a bölcső leengedés.
De köszönöm a segítségeket.

2015.09.02. 10:49

Pár hónapja bekerültek új első kerékcsapágyak, viszont erős jobbra fordulásnál továbbra is darál bal oldalról. A kormánymű bal oldala (megint!) elengedte magát, de olajat még nem engedi. Lehet ez a daráló hang forrása?

2015.09.02. 12:48

Haminda írta:Pár hónapja bekerültek új első kerékcsapágyak, viszont erős jobbra fordulásnál továbbra is darál bal oldalról. A kormánymű bal oldala (megint!) elengedte magát, de olajat még nem engedi. Lehet ez a daráló hang forrása?

Ez nekem akkor volt, amikor a szervótartályban egy kicsit kevés volt a folyadék, de folyás még nem látszott. Egy utántöltés megoldotta.

Tapatalk-kal küldve az én HUAWEI G6-L11-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: Haminda
Hozzászólás küldése

VigLink badge