Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.05.02. 22:23

OK

Köszi szépen az infókat!

Brembót előrébb nagyon szídták a márkatársak. Ha gondolod akkor olvass vissza.

2008.05.02. 23:52

MChris írta:Közben megnéztem a kopásjelzőket és a hátsónál az egyik ér el van szakadva. (gondolom így nem nagyon fog vissza se jelezni :D )

Helló!

A kopásjelzőnek akkor kell jeleznie,ha szakadás van :D Mivel elkopik a betét a
kopásjelző hozzér a tárcsához és elkopik a belőle kiálló vezeték.
Ha van új kopásjelző,akkor a hibaüzenet az első gyújtáskor eltűnik :D

2008.05.03. 09:39

Köszi Anti520i

Hasznos infó,ugyse voltam képben hogyan működik. :oops:

Köszi még 1X :!:

2008.05.03. 20:49

Norbi525tds írta:
Pytta írta:Sziasztok!

Foglalkoztat egy kicsit az a kérdés, hogy probált e vki már 540i fékeket más motorú bömösbe integrálni? nem hinném, hogy ez csak nekem fordult meg a fejemben :)
vkinek tapasztalat?

Üdv

Pytta

Szerintem egyszerüen komplett féknyereg és tárcsa csere. Nézd meg az ETK- ban, hogy az 540-esével stimmel-e a féknyereg felfogatása.

Köszi! :)

Hétfőn dobok egy telt majd h mennyibe fájna a nyereg +540i fékek aztán alszom rá egyet :)

Üdv

Pytta

Féktárcsa

2008.06.14. 18:45

A ma délutáni projekt :!: A tapasztalatokat majd később.A betét TEXTAR.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

2008.06.14. 21:45

Pytta írta:
Norbi525tds írta:

Foglalkoztat egy kicsit az a kérdés, hogy probált e vki már 540i fékeket más motorú bömösbe integrálni? nem hinném, hogy ez csak nekem fordult meg a fejemben :)
vkinek tapasztalat?

Üdv

Pytta

Szerintem egyszerüen komplett féknyereg és tárcsa csere. Nézd meg az ETK- ban, hogy az 540-esével stimmel-e a féknyereg felfogatása.

Hétfőn dobok egy telt majd h mennyibe fájna a nyereg +540i fékek aztán alszom rá egyet :)

Üdv

Pytta

Ha érdekel, van egy szett féknyergem 2002 30d-ről. Elöl 324es tárcsához való, hátul is hűtött tárcsás. Pü-ben alkudozhatunk...;)

2008.06.14. 23:30

atiTDI írta:
Pytta írta:
Norbi525tds írta:

vkinek tapasztalat?

Üdv

Pytta

Üdv

Pytta

Ha érdekel, van egy szett féknyergem 2002 30d-ről. Elöl 324es tárcsához való, hátul is hűtött tárcsás. Pü-ben alkudozhatunk...;)

Szia!

Köszi, de már tőled beszereztem a gyári méretű fékeket nem olyan rég :)

Üdv

Pytta

2008.06.30. 23:27

Az, hogy csak 13.000 km-ert bír egy gyári féktárcsa és utánna elkezd rázni az normális (volt már mással is?)

PMiki

2008.07.02. 18:41

Aki már érintett volt féktárcsa elgörbülésben kérem ossza meg velem tapasztalatait.

Tehát adott egy 525D megvétel után 12.000 km-rel ekezd rázni a kormány fékezésnél ok elgörbült a féktércs csere (gyári volt benne) gyári féktárcsa felkerül hiba megoldódik. Eltellik 14.000 kilométer úrja ráz a kormány újra elgörbült a féktárcsa a jobb oldali van elgöbülve a bal tökéletes (úgynézki gariban cserélik). A kérdés az lenne, hogy mitől görbülhetett el (nem vezetek álat módjára nincs padlógáz-satufék) okozhatta-e az első futómű hibája az elgörbülést (a futómű több szerelő egybehangzó véleménye szerint is tökéletes). Újabb ~15.000 km utánn jön a következő tárcscsere? Aki hasonló hibával küzdött annak milyen hamar görbült el a tárcsa?

PMiki

2008.07.10. 18:54

Sziasztok!
Tudom amatör kérdés, de légyszi segitsetek :oops:
Elsö fékbetétcsere után is világit a müszerfalon a "kopásjelzö"
Uj fékbetét kopásjelzö kell igaz?
Ezt külön lehet venni?Független szerkentyü a betéttöl?
Köszi :kalapács

2008.07.10. 20:25

Vader-1 írta:Sziasztok!

Így van külön lehet venni kb 2-3ezerFt

2008.07.11. 21:09

admin írta:
Vader-1 írta:Sziasztok!

Így van külön lehet venni kb 2-3ezerFt

Köszönöm Admin!
Szép estét! :D

2008.07.26. 23:07

Hello, srácok!
Peremes lett az egyik hátsó féktárcsám, és szeretném kicserélni.
Végigolvastam ezt a topicot, de elég sokféle véleménnyel találkoztam, ami nem mindig fedi egymást.
A boltokban ajánlanak 50$-tól 200$-ig tárcsákat, de rengeteg van, és olyan nevek, hogy most hallom először...
Nem emlékszem pontosan a nevére, de talán Febri vagy mi az áldás, és 200 bankót pofátlankodnának el darabjáért... Nem ismerem a márkát (kb a nevét se jól írtam, de valami FE...), de beugrik valakinek erről valami? Azt mondja a boltos - javítóműhelyük is van - , hogy az európai autók 85%-ra ez a cég gyártja a tárcsát, és kb az igazi origin gyári BMW tárcsa is az övék - átmatricázva.
Na erre paff vagyok. Nem vagyok sík hülye, ismerek néhány márkát a fékek terén is, de ez a FE(ber,bri) csoda nincs köztük.
Ha valaki tud valami infót róla - megköszönném. És azt is, ha saját tapasztalatból elmesélné milyen JÓ tárcsát vett és mennyiért.

2008.07.27. 00:00

Stephanus_Rex írta:Hello, srácok!
Végigolvastam ezt a topicot, de elég sokféle véleménnyel találkoztam, ami nem mindig fedi egymást.
A boltokban ajánlanak 50$-tól 200$-ig tárcsákat, de rengeteg van, és olyan nevek, hogy most hallom először...
Nem emlékszem pontosan a nevére, de talán Febri vagy mi az áldás, és 200 bankót pofátlankodnának el darabjáért... Nem ismerem a márkát (kb a nevét se jól írtam, de valami FE...), de beugrik valakinek erről valami? Azt mondja a boltos - javítóműhelyük is van - , hogy az európai autók 85%-ra ez a cég gyártja a tárcsát, és kb az igazi origin gyári BMW tárcsa is az övék - átmatricázva.
Na erre paff vagyok. Nem vagyok sík hülye, ismerek néhány márkát a fékek terén is, de ez a FE(ber,bri) csoda nincs köztük.
Ha valaki tud valami infót róla - megköszönném. És azt is, ha saját tapasztalatból elmesélné milyen JÓ tárcsát vett és mennyiért.

Nekem Zimmermann van elől hátul semmi gondom vele.A gyári beszállító az ATE ha jól tudom.De erről a másikról még nem halotam.

2008.07.27. 06:46

Nekem is furt Zimmermann van elöl, a betét a drágábbik ATE. kb. 2e km mentem vele nem ráz és nem csikorog.(pedig már nyomtam vele kétszer nagy satut.)

2008.07.27. 10:20

És mennyi a Zimmermann?
Jobb, mint a Brembo?

2008.07.27. 11:22

admin írta:
Stephanus_Rex írta:Hello, srácok!

Nekem Zimmermann van elől hátul semmi gondom vele.A gyári beszállító az ATE ha jól tudom.De erről a másikról még nem halotam.

szerintem neked a FEBI cég termékét ajánlották.
én úgy tudom, hogy a FEBI - BILSTEIN egy cégcsoport, legálábbis a logójukat egy alkatrészdobozon így láttam.
futómű és fékalkatrészeket gyártanak.
a BILSTEIN-nel már szerintem mindenki találkozott, aki kicsit autósport őrült, a futóműben első osztályú cuccokat gyártanak, persze nem is olcsó kategória.
gondolom akkor fékben sem lehetnek gagyik.
ATE, BREMBO, ZIMMERMANN. szerintem bármelyiket választhatod, nekünk ATE betét volt, és hibátlanul működött.

2008.07.27. 11:58

Stephanus_Rex írta:És mennyi a Zimmermann?
Jobb, mint a Brembo?

A Brembot felejtsdd el azonnal!!!
ezek a tizenezres "brembo" tárcsák szart sem érnek...

2008.07.27. 18:14

A furt Zimmermann + drágább ATE 60e+5e a csere munkadíja.(2008 ápr.)
A Brembo-rol nem tudok nyilatkozni mert nekem még nem volt.

2008.07.27. 18:22

strobi írta:
Stephanus_Rex írta:És mennyi a Zimmermann?
Jobb, mint a Brembo?

A Brembot felejtsdd el azonnal!!!
ezek a tizenezres "brembo" tárcsák szart sem érnek...

Elől nekem is Zimmermann tárcsa van és már volt 200-ról állóra fék és semmi gondd nincs vele!!!
Természetesen ATE betéttel....
Hozzászólás küldése

VigLink badge