Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2017.04.20. 11:37

dreizwanzig írta:
hamoriarpi írta:
bzsoltie írta:
rockerekhu írta:
dreizwanzig írta:Hello!

Jelentem megoldodott a razas problema :) Csak jo futomu kellett :D

Viszont voltam futomuallitason es azota a kormany egy kicsit balra all. De a kocsi teljesen egyenesen megy. Mi a teendo? Ujra kell allittatni? Vagy tegyem arrebb a kormanyt 2-3 foggal (kb ennyit kene arrebb tenni, hogy egyenesen alljon)?

Vidd visza nem a kormanyt rakjuk arreb hanem a gombfejnel kell bealitani rendesen,es csak is lesulyozva,elol 2x68kg hatul 68 kb comagtarto 21kg,es full tank,ha szintszabalyzos akkor csak a 68kgmok kelenek es jaro motornal,kell allitani.

Ha esetleg valaki gondolkozik rajta, hogy a Budapest Motors-hoz vigye azt lebeszélném. Ott sem súlyozva állítanak, cserébe jó drágán...

Ott már a legújabb Beisbarth van. Ahhoz nem kell súlyozni. Felniperem-sárvédőív távolságokat mérnek és abból a gép kalkulál.
Én meg kifejezetten ajánlom a Bud-Mot-t csak őrült drágák!

huhh... magyarul csak gyari felnivel mukodik??

Igen. Furatossal.

2017.04.20. 22:43

hamoriarpi írta:
bzsoltie írta:
rockerekhu írta:

Viszont voltam futomuallitason es azota a kormany egy kicsit balra all. De a kocsi teljesen egyenesen megy. Mi a teendo? Ujra kell allittatni? Vagy tegyem arrebb a kormanyt 2-3 foggal (kb ennyit kene arrebb tenni, hogy egyenesen alljon)?

Vidd visza nem a kormanyt rakjuk arreb hanem a gombfejnel kell bealitani rendesen,es csak is lesulyozva,elol 2x68kg hatul 68 kb comagtarto 21kg,es full tank,ha szintszabalyzos akkor csak a 68kgmok kelenek es jaro motornal,kell allitani.

Ha esetleg valaki gondolkozik rajta, hogy a Budapest Motors-hoz vigye azt lebeszélném. Ott sem súlyozva állítanak, cserébe jó drágán...

Ott már a legújabb Beisbarth van. Ahhoz nem kell súlyozni. Felniperem-sárvédőív távolságokat mérnek és abból a gép kalkulál.

Mennyi az az őrült drága kb?

Esetleg más Budapest, és környéki (20km) hely amit ajánlanátok?

Minőségi munkára, és alkatrészre nem sajnálom a pénzt de az átverést, és lehúzást nem szeressem.

2017.04.20. 23:09

attila94 írta:
hamoriarpi írta:
bzsoltie írta:
rockerekhu írta:

Mennyi az az őrült drága kb?

Esetleg más Budapest, és környéki (20km) hely amit ajánlanátok?

Minőségi munkára, és alkatrészre nem sajnálom a pénzt de az átverést, és lehúzást nem szeressem.

35 és 40 közötti összegre emlékszem.

2017.04.23. 12:18

awh írta:
NagyMatyas írta:
AWH, nem akarok személyeskedni, de gondolom nem tudod milyen egy gyári jó BMW futómű és beállítás, mert különben nem hirdetnéd ezt az igét. :D

tök igazad van, nem tudom milyen a gyári beállítás, így a különbséget se tudom a 2 között. Én csak annyit tudok, hogy egy imbolygó ferdekormányú fosból párzerért csináltak nekem egy erősebb pályatempón is stabil, hirtelen mozdulatokra is jól reagáló autót. Biztos van az a helyzet amikor megmutatkozik a különbség a két beállítás között. Szerintem én még nem kerültem ilyen helyzetbe. Sajnos nálam a szakszerviz a lehúzás szinonimája számos ismerősi tapasztalat miatt. Csak ennyi, nem igehirdetés :) Olyasmi kérdés ez, hogy vajon "kiérezhető" a különbség a 20 ezres sufnis és a 70 ezres szakszervizes olajcsere között.. Szerintem nem, de aztán persze lehet , hogy mégis, sosincs kizárva a lehetősége, hogy én vagyok a hülye. Ami felől kétségem van, az csupán annyi, hogy a sokszorosan magasabb ár vajon sokszorosan magasabb minőségű munkát takar. Aki szerint igen, az menjen bátran szakszervizbe állíttatni, nincs ezzel semmi gond.
De hogy még tovább menjek, úgy ánblokk vajon "kiérezhető" a 12 millió forintos különbség a 0 km-es és a 430ezer km-es állapot között... Szívesen megnéznék én is egy tényleg tipptopp 528 automatát, lehet sírnék :)

Teljes mértékben egyetértek veled!! :franko:

2017.04.23. 12:32

[
Miért kéne 20 ezret fizetni? Pakson 7 ezerér,t 3,5 milliós hiperszuper amerikai padon, súlyozva ahogy kell!
Nem minden esetben az ár határozza meg a minőséget.
A márkaszervízeket meg hagyjuk!
:szerintem[/quote]

Igazad van !!! :taps: Ez az én véleményem is !! nekem is 7-ezerért állították legutóbb ( első hátsó) és végre jó is!! Előtte "márkaszervizben"? 15-ért,- szar volt !-kétszer vittem vissza, utána meguntam és elvittem egy szakemberhez!

2017.04.23. 20:08

lacci írta:Igazad van !!! :taps: Ez az én véleményem is !! nekem is 7-ezerért állították legutóbb ( első hátsó) és végre jó is!! Előtte "márkaszervizben"? 15-ért,- szar volt !-kétszer vittem vissza, utána meguntam és elvittem egy szakemberhez!

Kábítsátok csak magatokat egész nyugodtan, DE azért mert ez a szent meggyőződésetek, még nem kell teleszemetelni ezzel a fórumot orrba szájba. :franko:

Idézést sem ártana megfelelő módon használni!

2017.04.24. 06:24

NagyMatyas írta:
lacci írta:Igazad van !!! :taps: Ez az én véleményem is !! nekem is 7-ezerért állították legutóbb ( első hátsó) és végre jó is!! Előtte "márkaszervizben"? 15-ért,- szar volt !-kétszer vittem vissza, utána meguntam és elvittem egy szakemberhez!

Kábítsátok csak magatokat egész nyugodtan, DE azért mert ez a szent meggyőződésetek, még nem kell teleszemetelni ezzel a fórumot orrba szájba. :franko:

Pont erre való a fórum! Mindenki megoszthatja a "szent meggyőződését". Ezt hívják véleménycserének.
Kár ezért ledorongolni a fórumtársakat! - ez a szemetelés. :)
/Nekem 5 000-ért hibátlan a futásom, nem eszi a gumit./

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: 2 bendegúz, rockolo77
Értékelés: 9.52%

2017.04.24. 07:33

NagyMatyas írta:

Ez nem meggyőződés, hanem tény Matyika! Azóta nem ráz a kormányom fékezéskor. Előtte már mindent cseréltem pedig.

Te pedig kábítsd csak magad a drága márkaszervizekkel!

A "szemetelésről" pedig inkább nem mondok semmi! :mereg:

Béke!

2017.04.24. 19:13

bendegúz írta:
NagyMatyas írta:

Ez nem meggyőződés, hanem tény Matyika! Azóta nem ráz a kormányom fékezéskor. Előtte már mindent cseréltem pedig.

Béke!

Lehet, hogy szerencsétek volt, de nekem két BMW-n eddig csak a Rackban tudták beállítani a futóművemet. Olyan lett utána, mint amilyennek elképzeltem :wink: Van itt nálunk máshol is KDS pad, de ott meg valamiért nem akart összejönni a kívánt végeredmény :doglotlo:

Egyébként azt nem tudom elképzelni, hogy a márkaszervizben ne lett volna jó. Ilyenkor mindig megfordul bennem, hogy jó magyar szokás szerint, csak a köpködés megy és valójában sose járt ott az író :facepalm: :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2017.04.24. 21:27

NagyMatyas írta:
bendegúz írta:
NagyMatyas írta:

Béke!

Lehet, hogy szerencsétek volt, de nekem két BMW-n eddig csak a Rackban tudták beállítani a futóművemet. Olyan lett utána, mint amilyennek elképzeltem :wink: Van itt nálunk máshol is KDS pad, de ott meg valamiért nem akart összejönni a kívánt végeredmény :doglotlo:

Egyébként azt nem tudom elképzelni, hogy a márkaszervizben ne lett volna jó. Ilyenkor mindig megfordul bennem, hogy jó magyar szokás szerint, csak a köpködés megy és valójában sose járt ott az író :facepalm: :D

:offtopic Srácok, vegyetek egy Hondát! :oops:

2017.04.24. 21:59

SvidronyA írta: :offtopic Srácok, vegyetek egy Hondát! :oops:

Az légpárnás? :D :D :D

2017.04.24. 22:01

Imco írta:
SvidronyA írta: :offtopic Srácok, vegyetek egy Hondát! :oops:

Az légpárnás? :D :D :D

Igen!
...mert momentán csáposon van... :mrgreen: :facepalm:

2017.04.24. 22:40

NagyMatyas írta:

Véleményem szerint ez a topik a futóműről és a vele kapcsolatos dolgokról szól! Továbbá szerintem te kábítod magad ,hogy csak a drága 'márkaszervizek '? jók ,pedig valójában tele vannak minden kreativitást nélkülöző, az autószerelő szakmát csak hírből ismerő alkatrész cserélőkkel!!(TISZTELET A KIVÉTELNEK!!) Erre számtalan példát olvashatsz itt a fórumon is! -és ennek (is) köszönhetően lehetséges az ,hogy sokaknak "horror" összegekbe kerül egy E39 üzemben tartása ! Az ilyen és ehhez hasonló hozzászólások miatt terjedt el a köztudatban (és itt a fórumon is többen bizonygatják),hogy egy BMW-t borzasztó drága üzemeltetni és csak az vegyen E39-et aki legalább havi 50-100e forintot tud rákölteni !Ez legalább akkora butaság mint amit te irkálsz a "szemetelésről"! És szerintem nem illik csak azért "megszólni" másokat mert rossz tapasztalataik alapján messze elkerülik az általad nagyra tartott "szakszervizeket"!

2017.04.24. 22:54

lacci írta:
NagyMatyas írta:

Véleményem szerint ez a topik a futóműről és a vele kapcsolatos dolgokról szól! Továbbá szerintem te kábítod magad ,hogy csak a drága 'márkaszervizek '? jók ,pedig valójában tele vannak minden kreativitást nélkülöző, az autószerelő szakmát csak hírből ismerő alkatrész cserélőkkel!!(TISZTELET A KIVÉTELNEK!!) Erre számtalan példát olvashatsz itt a fórumon is! -és ennek (is) köszönhetően lehetséges az ,hogy sokaknak "horror" összegekbe kerül egy E39 üzemben tartása ! Az ilyen és ehhez hasonló hozzászólások miatt terjedt el a köztudatban (és itt a fórumon is többen bizonygatják),hogy egy BMW-t borzasztó drága üzemeltetni és csak az vegyen E39-et aki legalább havi 50-100e forintot tud rákölteni !Ez legalább akkora butaság mint amit te irkálsz a "szemetelésről"! És szerintem nem illik csak azért "megszólni" másokat mert rossz tapasztalataik alapján messze elkerülik az általad nagyra tartott "szakszervizeket"!

:offtopic Béke van, Cartársak!!!
Mivel az E39 Klub sem az "Economy", sem pedig a "Business Class" felhasználók oltárán jött létre, kérlek Benneteket, hogy tartózkodjatok a kizárólag anyagi alapon/kasztba rendeződő megközelítés tekintetében!
Tisztelettel javaslom, hogy a kifogások keresése helyett inkább a megolásra orientálódjunk, mert az talán több(i)eknek hasznára válhat! :hangos:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SvidronyA 2017.04.24. 22:58-kor.

2017.04.24. 22:58

lacci írta:
NagyMatyas írta:

általad nagyra tartott "szakszervizeket"!

Nem állítottam ilyet. Én azt állítottam, hogy 10 év BMW-s tapasztalattal a hátam mögött, hogy eddig csak ott tudták normális módon beállítani a futóművemet. Minden ellenirányú kísérlet csak árnyéka volt a tökéletes beállításnak. :wink: Tegyük fel elképzelem, hogy a márkaszervizben nem tudták beállítani neked, de hidd el baromi nehezemre esik a gondolat, amikor ott minden adott. Az, hogy komolyabb problémát nem tudnak, vagy nem akarnak megoldani, azt még megemésztem, de ez elég beteg gondolat, szerintem. :facepalm: Ne csináljunk ebből ügyet a továbbiakban. Én tiszteletben tartom a véleményedet, illetve az állításodat, csak ne ilyen formában adagold.

Lehet olcsóbban fenntartani egy E39-et, de nagy része csak szerencse kérdése, mivel a gyári megoldásokkal szemben, az ügyeskedés nem mindig hoz biztos eredményt. Az ingerküszöbünk se hiszem, hogy hasonló, de ezt már másik topicban kiveséztük. (Heti 2x porszívózom az autómat például, akkor a többi részét is elképzelheted, hogy milyen :wink: és ezt nem azért teszem, mert valami bohóc vagyok, hanem nekem attól prémium valami, hogyha kívül belül azt az érzetet nyújtja.)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: Afterdark

2017.04.24. 23:06

NagyMatyas írta:
lacci írta:
NagyMatyas írta:

általad nagyra tartott "szakszervizeket"!

Nem állítottam ilyet. Én azt állítottam, hogy 10 év BMW-s tapasztalattal a hátam mögött, hogy eddig csak ott tudták normális módon beállítani a futóművemet. Minden ellenirányú kísérlet csak árnyéka volt a tökéletes beállításnak. :wink: Tegyük fel elképzelem, hogy a márkaszervizben nem tudták beállítani neked, de hidd el baromi nehezemre esik a gondolat, amikor ott minden adott. Az, hogy komolyabb problémát nem tudnak, vagy nem akarnak megoldani, azt még megemésztem, de ez elég beteg gondolat, szerintem. :facepalm: Ne csináljunk ebből ügyet a továbbiakban. Én tiszteletben tartom a véleményedet, illetve az állításodat, csak ne ilyen formában adagold.

Lehet olcsóbban fenntartani egy E39-et, de nagy része csak szerencse kérdése, mivel a gyári megoldásokkal szemben, az ügyeskedés nem mindig hoz biztos eredményt. Az ingerküszöbünk se hiszem, hogy hasonló, de ezt már másik topicban kiveséztük. (Heti 2x porszívózom az autómat például, akkor a többi részét is elképzelheted, hogy milyen :wink: és ezt nem azért teszem, mert valami bohóc vagyok, hanem nekem attól prémium valami, hogyha kívül belül azt az érzetet nyújtja.)

Ez már messze nem a topic-témáról szól!
Egzisztenciális/társadalmi ranglétrálól szóló fórumtéma megnyitásához keressétek Lacit; örülni fog neki. :mrgreen: :facepalm:

2017.04.24. 23:51

Lehet olcsóbban fenntartani egy E39-et, de nagy része csak szerencse kérdése,

:roll: :facepalm:

2017.04.25. 19:23

lacci írta:Lehet olcsóbban fenntartani egy E39-et, de nagy része csak szerencse kérdése,

:roll: :facepalm:

Hagyjuk az offot tényleg. Nem akartam konfliktust kelteni, de hagyjuk a hülyeséget. Márkaszervizben megcsinálnak szinte mindent amit kell, de meg is kell fizetni. Akinek nem tetszik, az meg oldja meg máshogy a problémáját, csak ne jó magyar mentalitás szerint szarozza a másikat. :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek NagyMatyas az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi

2017.04.27. 14:41

Nem szeretném újra kirobbantani a topicban elindult vitát :!: :!:

Jelenleg egy 18-as 8' és 9' széles kerék van a kocsi valatt 225/40 és 245/40 gumikkal. Érdemes márkaszervízbe mennem KDS -el állítatni?

Valaki hozzászólásából rémlik, hogy csak gyári méretű kerékkel lehet erre a fajta padra menni.

2017.04.27. 15:38

Afterdark írta:Nem szeretném újra kirobbantani a topicban elindult vitát :!: :!:

Jelenleg egy 18-as 8' és 9' széles kerék van a kocsi valatt 225/40 és 245/40 gumikkal. Érdemes márkaszervízbe mennem KDS -el állítatni?

Valaki hozzászólásából rémlik, hogy csak gyári méretű kerékkel lehet erre a fajta padra menni.

Nem a méret a fontos, hanem az öt kis furat a kerékcsavarok között, oda rögzítik a gyári fejet.
Szerintem bárhol meg tudják csinálni jól ahol van szakértelem, és komoly géppel rendelkeznek.
Lényeges, hogy az eszköz szoftvere kérje a pontos kerékméretet, és a sárvédőív távolságát a kerékagytól, így nem kell súlyozni a kocsit.
És ahogy többen leírták már: a határértéken belüli maximális összetartással lesz az igazi!
Hozzászólás küldése

VigLink badge