Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2017.06.06. 11:24

Sziasztok! Lenne egy buta kérdésem: mostanában alulról nem akar menni az autó, többször lefullasztottam én is, asszony is 1-2-ben, pedig mindketten túl vagyunk már min. 1 millió km-en és sok autón. Érdekes módon 1800 fordulat fölött újra jól megy. Tudom, kicsi a motor (520d), már gondoltam a klímára is, de 5 kw nem tehet ennyit szerintem, meg ha kikapcsolom, akkor sem megy jobban az alsó tartományban. Van valakinek erre ötlete? EGR szelep? Diag szerint jó. Már kettőstömegűre is gondoltam, de azt nem hiszem, de nem értek hozzá. Előre is köszönök minden segítő tanácsot!

2017.06.06. 11:30

öreglala írta:Sziasztok! Lenne egy buta kérdésem: mostanában alulról nem akar menni az autó, többször lefullasztottam én is, asszony is 1-2-ben, pedig mindketten túl vagyunk már min. 1 millió km-en és sok autón. Érdekes módon 1800 fordulat fölött újra jól megy. Tudom, kicsi a motor (520d), már gondoltam a klímára is, de 5 kw nem tehet ennyit szerintem, meg ha kikapcsolom, akkor sem megy jobban az alsó tartományban. Van valakinek erre ötlete? EGR szelep? Diag szerint jó. Már kettőstömegűre is gondoltam, de azt nem hiszem, de nem értek hozzá. Előre is köszönök minden segítő tanácsot!

Ha alul megy rosszul, akkor a turbónyomás szabályzó szokott gyengélkedni, illetve a hozzá vezető vákuumcsőrendszer.

2017.06.06. 12:37

Gallaca írta:
öreglala írta:Sziasztok! Lenne egy buta kérdésem: mostanában alulról nem akar menni az autó, többször lefullasztottam én is, asszony is 1-2-ben, pedig mindketten túl vagyunk már min. 1 millió km-en és sok autón. Érdekes módon 1800 fordulat fölött újra jól megy. Tudom, kicsi a motor (520d), már gondoltam a klímára is, de 5 kw nem tehet ennyit szerintem, meg ha kikapcsolom, akkor sem megy jobban az alsó tartományban. Van valakinek erre ötlete? EGR szelep? Diag szerint jó. Már kettőstömegűre is gondoltam, de azt nem hiszem, de nem értek hozzá. Előre is köszönök minden segítő tanácsot!

Ha alul megy rosszul, akkor a turbónyomás szabályzó szokott gyengélkedni, illetve a hozzá vezető vákuumcsőrendszer.

Köszönöm, átnézem, szerencsére van új szabályzóm, de a csövek fellazulhatnak ebben a melegben. Milyen belső átmérőjű cső kell rá, tudja valaki?

2017.06.06. 12:39

öreglala írta:
Gallaca írta:

Köszönöm, átnézem, szerencsére van új szabályzóm, de a csövek fellazulhatnak ebben a melegben. Milyen belső átmérőjű cső kell rá, tudja valaki?

3,2-3,5mm
Van erre DIS teszt is, kiszűrni a hibát. 2 szabályzó van, mindkettő okozhat problémát, plusz a motorbakok tömítettségét is ellenőrizni kell. Vákuumos, hajlamos lyukadni. Légtömegmérő lehúzásával is próbálkozhatsz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: öreglala
Értékelés: 4.76%

2017.06.06. 14:53

Autó klíma javításban ismer valaki szakit Bp.-en?
( jelenség: elindul a klíma és kb. 30 fel perc után meg is áll. A klíma fel van töltve, bizti jó, OFF autó)

2017.06.06. 17:09

Lehet házilagosan ellenőrizni, hogy elég gáz van-e a klímában? Egyébként hogyan működik ez? Leengedik a gázt, feltöltik újjal és fizetek?

2017.06.06. 18:30

öreglala írta:Lehet házilagosan ellenőrizni, hogy elég gáz van-e a klímában? Egyébként hogyan működik ez? Leengedik a gázt, feltöltik újjal és fizetek?

Nem lehet házilagosan ellenőrizni, csak szélsőséges esetekre van védelem az autóra amikor már nagy a baj. Leengedik, lemérik a leengedett mennyiséget. Nitrogénnel nyomáspróbázzák 10-15 percig. Feltöltik az előírt mennyiséget. Ezt egyébként évente illene eljátszani. Én ózonozással együtt szoktam csináltatni. Ha elszállt a klímagáz akkor a kompresszorolajat is pótolni kell mert a hirtelen nyomáscsökkenés azt is viszi, be fog állni a kompresszor.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek attila94 az itt látható tagok köszönték meg: öreglala

2017.06.07. 08:01

attila94 írta:
öreglala írta:Lehet házilagosan ellenőrizni, hogy elég gáz van-e a klímában? Egyébként hogyan működik ez? Leengedik a gázt, feltöltik újjal és fizetek?

Nem lehet házilagosan ellenőrizni, csak szélsőséges esetekre van védelem az autóra amikor már nagy a baj. Leengedik, lemérik a leengedett mennyiséget. Nitrogénnel nyomáspróbázzák 10-15 percig. Feltöltik az előírt mennyiséget. Ezt egyébként évente illene eljátszani. Én ózonozással együtt szoktam csináltatni. Ha elszállt a klímagáz akkor a kompresszorolajat is pótolni kell mert a hirtelen nyomáscsökkenés azt is viszi, be fog állni a kompresszor.

Sziasztok,

Ha már klíma: Van esetleg valakinek ötlete, hogy ha kellemetlen szagok jönnek a szellőzőnyílásokból, hogyan lehetne megszabadulni tőlük? Ha megy a klíma is, akkor kicsit talán kevésbé érződik, de akkor sem az igazi. Klímatisztítók közül próbálkoztam már a "bombával" is, illetve a szellőzőnyílásokba befújós verzióval is, ez utóbbi nagyjából másfél hétre elfedte a szagokat, azóta újra érzem.

2017.06.07. 08:57

Segítséget szeretnék kérni: a turbószabályzó mágnesszelepen keresztül jöhet át valamennyi levegő, ha megszívom a vákuum oldalon a csövet, vagy akkor rossz? Tehát a kezemben van a szelep, szívom a vac feliratú csövecskét és jön át rajta levegő, ez szerintem nem jó, igazam van? Csak akkor jöhetne, ha a mágnesszelepre áramot adok, nem? Vagy butaság?

2017.06.07. 09:12

GA0425 írta:
attila94 írta:

Sziasztok,

Ha már klíma: Van esetleg valakinek ötlete, hogy ha kellemetlen szagok jönnek a szellőzőnyílásokból, hogyan lehetne megszabadulni tőlük? Ha megy a klíma is, akkor kicsit talán kevésbé érződik, de akkor sem az igazi. Klímatisztítók közül próbálkoztam már a "bombával" is, illetve a szellőzőnyílásokba befújós verzióval is, ez utóbbi nagyjából másfél hétre elfedte a szagokat, azóta újra érzem.

Első körben legyen szabad kifolyása a kondenzvíznek. A szagoktól, és kórokozóktól ózongenerátorral tudsz megszabadulni. Jobb klímásoknál van.

2017.06.07. 11:45

öreglala írta:Segítséget szeretnék kérni: a turbószabályzó mágnesszelepen keresztül jöhet át valamennyi levegő, ha megszívom a vákuum oldalon a csövet, vagy akkor rossz? Tehát a kezemben van a szelep, szívom a vac feliratú csövecskét és jön át rajta levegő, ez szerintem nem jó, igazam van? Csak akkor jöhetne, ha a mágnesszelepre áramot adok, nem? Vagy butaság?

Jön át mindegyik csövön levegő minden irányba, nem tudod így tesztelni.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: öreglala

2017.06.11. 14:01

:welcom

Szeretném kérdezni, hogy a klímakompresszor ékszíját hogyan kell cserélni?
Megnéztem én a szerkezetet, nem tűnik egy vészes dolognak, de nem szeretném, hogy szétugorjon ott valami, ha megbontom.
Hidrós feszítője van.
Nem találtam pont ilyen típushoz videót, csak a V8-hoz, de ott nem ilyen a hidraulikus feszítő egység felépítése.
Ha jól láttam van olyan típus, amelyik feltehetőleg rugós feszítős, azt egy dugókulccsal el lehet mozdítani, tök egyszerű.
De ez a hidrós is ilyen?

Köszi!

(Itt tettem fel a kérdést, mert úgy láttam a klíma topik kissé halott. :oops: )

2017.06.12. 17:02

Bandi1978 írta::welcom

Megnéztem én a szerkezetet, nem tűnik egy vészes dolognak, de nem szeretném, hogy szétugorjon ott valami, ha megbontom.
Hidrós feszítője van.
Nem találtam pont ilyen típushoz videót, csak a V8-hoz, de ott nem ilyen a hidraulikus feszítő egység felépítése.
Ha jól láttam van olyan típus, amelyik feltehetőleg rugós feszítős, azt egy dugókulccsal el lehet mozdítani, tök egyszerű.
De ez a hidrós is ilyen?

Köszi!

Na, közben már megfejtettem... :D

2017.06.12. 20:09

Bandi1978 írta:
Bandi1978 írta::welcom

Hidrós feszítője van.
De ez a hidrós is ilyen?

Köszi!

Na, közben már megfejtettem... :D

igen? :)

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

2017.06.12. 22:19

Hajtókarból M57N motorhoz csak 6db-os szettet lehet rendelni, vagy lehet csak 1 db hajtókar és a köcölékeit (csapszeg, csapágyak, stb.) is? :roll:
BMWFUNS szerint a hajtókar "Satz"-ban van, és 3,6 kg a súlya, és 232 EUR az ára, de nekem elég lenne csak 1 db.

2017.06.12. 22:26

kovessyroli írta:Hajtókarból M57N motorhoz csak 6db-os szettet lehet rendelni, vagy lehet csak 1 db hajtókar és a köcölékeit (csapszeg, csapágyak, stb.) is? :roll:
BMWFUNS szerint a hajtókar "Satz"-ban van, és 3,6 kg a súlya, és 232 EUR az ára, de nekem elég lenne csak 1 db.

ILYESMIRE gondolsz?

2017.06.12. 22:33

SvidronyA írta:
kovessyroli írta:Hajtókarból M57N motorhoz csak 6db-os szettet lehet rendelni, vagy lehet csak 1 db hajtókar és a köcölékeit (csapszeg, csapágyak, stb.) is? :roll:

ILYESMIRE gondolsz?

Nem bontottra gondoltam, hanem 1db új hajtókarra.
De valószínűleg csak szettben enged rendelni a gyár. :(

2017.06.16. 20:47

Sziasztok,

haza felé tartottunk a pályán, boldogan, üres lett a pálya, 140-nél nyomtam egy padlót, majd 150től lassult csak, "fehér füst utánunk.
azóta baszottul füstöl-nem használom, tréleren jöttünk haza is. meg azóta van ez a kerregő hang, itt most a 30d hangján kívüli kerregésre gondolok :D
hengerfejes lett?
[BBvideo 425,350]https://www.youtube.com/watch?v=c4DkcxVSmoA[/BBvideo]
https://www.youtube.com/watch?v=c4DkcxVSmoA

2017.06.16. 21:00

ST1 írta:Sziasztok,

haza felé tartottunk a pályán, boldogan, üres lett a pálya, 140-nél nyomtam egy padlót, majd 150től lassult csak, "fehér füst utánunk.
azóta baszottul füstöl-nem használom, tréleren jöttünk haza is. meg azóta van ez a kerregő hang, itt most a 30d hangján kívüli kerregésre gondolok :D
hengerfejes lett?

Megnéztem volna, de privát a video!

2017.06.16. 21:43

Gallaca írta:
ST1 írta:Sziasztok,

hengerfejes lett?

Megnéztem volna, de privát a video!

Nem nézhető a videó, de elmondás alapján kék volt az a füst, és a turbó adta fel a harcot. ( NE indítgasd, ha felkapja az olajat, bajban leszel. )

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Hozzászólás küldése

VigLink badge