* *
Pontos idő: 2026.05.02. 18:23

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 247 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.11. 23:39 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
Marc528i írta:
Én úgy vettem észre hogy a sebességkorlátot nem lehet betartani még akkor se ha nagyon akarod.Ide egy komplett KRESZ módosítás kéne a sebesség korlátozásokból.Én 130al pályán nem tudok menni nekem az utazó tempó a 160.Ilyenkor irigylem a németeket a szupersztrádájuk miatt.Egyszer már menetem rajat amikor Párizsba kiugrottam.A 240 meg volt:P

ne vedd sértésnek :!:
de mindent be lehet tartani, csak a te akaratodon múlik :!: :wink: ...akard :!:
hiába módosítják a kreszt, ha nem tartod be. :roll: ..nemdebár... ...a kresz már régóta taglalja a sebességhatárokat, csak be kéne tartani őket, ezért módosítgatni nincs értelme!
:bmw

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 00:03 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 4 alkalommal
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: M57tud30
Évjárata: 2004
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
Labi írta:
Marc528i írta:
Én úgy vettem észre hogy a sebességkorlátot nem lehet betartani még akkor se ha nagyon akarod.Ide egy komplett KRESZ módosítás kéne a sebesség korlátozásokból.Én 130al pályán nem tudok menni nekem az utazó tempó a 160.Ilyenkor irigylem a németeket a szupersztrádájuk miatt.Egyszer már menetem rajat amikor Párizsba kiugrottam.A 240 meg volt:P

hiába módosítják a kreszt, ha nem tartod be. :roll: ..nemdebár... ...a kresz már régóta taglalja a sebességhatárokat, csak be kéne tartani őket, ezért módosítgatni nincs értelme!

Veled még nem volt olyan hogy betartottad a sebességet és ennek ellenére csomóan letoltak?Multkor is megyek az autópályán és egy Iveco Turbo Daily tolt le 140nél.Pedig 140el mentem.Amúgy is mostmár próbálok pályán is visszavenni a tempóból mert nem akarom hogy emiatt befotózzanak(városba meg nem szoktam nyomni)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 08:29 
E39 FAN
E39 FAN

de szokott lenni. figyelek is hátra ha jönne egy bal..asz...de inkább nem megyek a belső sávban, csak ha előzök... :D
élénken él bennem egy leszakadt láb, amit egy balesetben láttam, szóval nekem nem sietős! :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 09:19 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Labi írta:
Marc528i írta:

Mondja ezt Labi akinek V8-a van és városban a gong be van állitva neki 49,9Km/h-ra... :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 10:18 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 34 alkalommal
Marc528i írta:
Labi írta:
Marc528i írta:

Veled még nem volt olyan hogy betartottad a sebességet és ennek ellenére csomóan letoltak?Multkor is megyek az autópályán és egy Iveco Turbo Daily tolt le 140nél.Pedig 140el mentem.Amúgy is mostmár próbálok pályán is visszavenni a tempóból mert nem akarom hogy emiatt befotózzanak(városba meg nem szoktam nyomni)

Ha ő is betartja, akkor nem fog letolni 140-el. Hanem megvárod még beérlek és majd én tollak le. Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy a pályán a 130-at nyugodtan fellehetne tolni 150-160-ra, mivel aki nem birja a sebességet az ugysem fog menni a belső sávban aki meg tudja vinni (itt a kocsikra értem, mert egy bmw, merci jaguárba nem érzed hogy 150-el mész.) az ugyis annyival megy. Gondolom sokan mentek az M7-esen.. Budaőrsig normális tempoba mennek az autók és utána mivel nincs fix trafi, igy 160al mennek a belső sávban és nincs is gond. Ők sietnek. A lassabbak meg a középsőben.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 10:54 
haladó
haladó

Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 530d
Évjárata: 2000
Celtic írta:
Marc528i írta:
Labi írta:
Marc528i írta:

Ha ő is betartja, akkor nem fog letolni 140-el. Hanem megvárod még beérlek és majd én tollak le. Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy a pályán a 130-at nyugodtan fellehetne tolni 150-160-ra, mivel aki nem birja a sebességet az ugysem fog menni a belső sávban aki meg tudja vinni (itt a kocsikra értem, mert egy bmw, merci jaguárba nem érzed hogy 150-el mész.) az ugyis annyival megy. Gondolom sokan mentek az M7-esen.. Budaőrsig normális tempoba mennek az autók és utána mivel nincs fix trafi, igy 160al mennek a belső sávban és nincs is gond. Ők sietnek. A lassabbak meg a középsőben.

Szerintem a gond (már, ha ez gond) az, hogy 130-as korlátnál is 160-al mennek sokan (én is kb.). Ha 160-al lehetne menni, sokan még többel mennének, mert a +10-20% sokakban benne van. Ott is nyomnák, ahol már nem kéne, mert bearaszolnak rögtön a belsőbe páran, amikor kamion mögé érnek ki a sztrádára, stb... Az M7 egy gyönyörű példa. Fehérvártól Bp-ig 3 sáv. Minden paraszt a középsőben megy 100-al. Régebben, off autóval, amikor rámjött a nevelhetnék, ezeket nem is előztem meg, csak beálltam mögéjük és addig reflektoroztam, aíg lehúztak a külső sávba. De amikor egy kalapos bácsit egyszer így leküldtem, megelőzetem ő visszahúzott a középsőbe. Rájöttem, sohasem fogják ezt megérteni, föladtam a harcom. Ha a külsőben mennének, a középsőben mehetne a sor 140-el, a legbelsőben meg 160+ -on. De nem így van. Egyszerűen még nem érett meg a magyar közlekedési morál arra, hogy nagyobb legyen a sebesség. Mert akik bátran mehetnének jóval többel és nem is válalnák túl magukat, nagyon kevesen vannak. Akik meg nyomnák, de nem biztos, hogy kéne, meg sokan.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 12:38 
E39 FAN
E39 FAN

Szerintem pedig 160 ra felvihetnék simán.
160-nál egy opel a bácsival, vagy a fiatal nissan almera-ja nagyon nem megy feljebb.. egy ML merci vagy egy x5 bmw meg a 160 10% át simán átlépi.. akkor lépje, de a 160 véleményem szerint egy megfelelő korlát lenne.
Horvátországba a család 130 al ledöcög, vagy 160 megfelelő tempoban lemegy. Nem mindegy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 14:30 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 1
Széria kód: E38
Évjárata: 1994
Szerintem amíg egyen a közlekedési morál Magyarországon, addig ne is emeljék a sebességhatárt. Sajnos a Magyarok jelentős része nem tud vazatni. Sokan csak a gázt nyomják, deha vészhelyzet van, megáll a tudomány. És akkor a szlovákokról és románokról (én ezeket látom az M3-os) nem is beszéltünk. Azok mégjobban felrúgják a szabályokat. Mennek mint az őrült. Jó lenne gyorsabban menni, de nem szeretnék meghallni, mert friss jogsis gyerek nem tudja uralni a helyzetet amikor kimegy elé egy kamion előzni, ő meg dönget 160-al.
Csak úgy megjegyezném,amióta zéró tolerancia van 2/3-ára csökkent a halálos balesetek száma. Tudom, itt senki nem okozott még halálos balesete, és mindenki profi sofőr. De rajtunk kívül még vannak mások is az utakon.
És igaza van Labinak. A KRESZ szabályait be lehet tartani,csak akarat erő kell hozzá.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 16:18 
E39 FAN
E39 FAN

igen mondom én, akinek V8-a van. ..és nem azért van, hogy 250km/h-val közlekedjek. ...de nem is ez a lényeg. ....hova akarunk száguldani? a sofőrök fele Magyarországon nem tud vezetni! a kalapos, a kezdő, a fullszőke, a kormánymögül ki nem látó, egy kézzel a kormányt fogó épp fingani kívánó, vállficamos testtartású az aki kiteszi az autós nép felét.
nap mint nap a belvárosban és vonzáskörzetében utazom. csak a mai termés: az M3-ason egy nő: mindkét tükör behajlítva, sms-ező 120-al belső sávban, a pirosban álló gyalogos lelép, mert ő azt hiszi zöld van és egy 60-al közlekedő autó majd elcsapja. (vészfék, balra ránt, anyázik)
ha valaki, ilyen morál és magatartás mellett felemeli 160-ra a sebességhatárt, szerintetek mennyivel nőne meg a halálozási ráta az utakon a szabály elfogadását követően? rengeteg a hétvégi sofőr, aki csak ilyenkor vezet. beáll szerencsétlen a belső sávba, oszt nyomja. neki aztán dudálhatsz, villoghatsz.
megmondom őszintén fiúk és lehet hogy beletaposok más finoman cizellált lelkébe, de a jogsit lóerőhöz kötném. az első 3 évben 120 lóerőnél erősebb autót nem adnék friss jogsisnak. (emlékszünk ugye, hogy egy 17 éves lerongyolt egy 35i-t és megölte utasait, mert vadizott. Szentendrén, vagy Esztergomban...már nem is tudom, de nem lényeges )persze az itt jelenlevő tagokról nem feltételezem, de a dolog ettől függetlenül megtörtént. ...és számos példát lehetne felhozni.
tudjuk ugye a tendenciát is: a friss jogsihoz jutottak okozzák a balesetek 30%-át. ez óriási szám. én sokat vezetek külföldön is. szeretek itthon közlekedni, mert megszoktam. ha ismered a szabályokat, gond és balesetmentesen közlekedhetsz. ...persze, ha egy balfasz golyójára van írva a neved.... (Strobi! nem arra a golyóra amire te gondolsz... tudod ez egy mondás, mielőtt még unalmadban ráugranál a dologra) :roll:
sajnos azok a nissanosok és opeles papák, akik csak 100-al mernek menni nem gond, hogy az autópályán vannak, csak az, hogy a belső sávban. ha felemelnék a seb. határt mekkora lenne egy papa és egy frissensült X6-os sofőr közti sebesség különbség? 100km/h? ...vicces lenne. ...így is van ilyen, de legalább kevés.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 18:51 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 1
Széria kód: E38
Évjárata: 1994
Egyetértek Labival. Sajnos nagyon sokan csak a gázt tudják nyomni, és ha felemeleik a sebességhatárt akkor mégjobban nyomják. Mert mindenki meg akarja mutatni, hogy neki is van olyan jó az autója mint a hásiknak, vagy még annál is jobb. Én is szeretnék gyorsabban menni, de a józan ész sajnos nem ezt diktálja.
Pár példa az eszetlen szálguldásra:
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_08_07_08
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_08-09-07
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_09_22
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_10_03
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_08_07_12
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_08_05_25
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_08_39
http://www.tuzoltosaghb.hu/baleset_08_07_06

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 19:42 
E39 FAN
E39 FAN

A gyalogos nem fog lelépni az autópályán a belső sávba.
Hülyék sajnos mindenhol vannak és én nem is azt írtam, hogy 160-as autópálya tempot emeljük, ugyanakkor nézzük el a visszapillantóval behajtós sms-.ezőst.., Attól mert felemelnék 160-ra, ugyan úgy lehetne növelni az autópálya rendőrségnél a kamerákat, a felügyeleteket.
Gondoljunk már bele, teljesen úgy beszéltek a szerencsétlen vezetőkről mintha az általános lenne és mivel hülyék, így ne emeljük a szintet. Ez majdhogynem olyan, mintha tűrni kellene hogy sok hülye vezető miatt az élvezhetőbb, jobb vezetést. Tehát, mi viszonyodjunk a hülyékhez. Ilyenkor kellene lépnie a rendőrségnek és az olyanokat megbüntetni teljes mértékben.
Németországban is vannak hülyék és nem normálisak, ott mégis megoldották a helyzetet(Igaz mi azért nem vagyunk annyira jólszituálva) Olasz autópályán szintén vannak hülyék.. Mindenhol.
És ismétlem, nem azért mondom mert egy bizonyos réteg rajoskodjon az autópályán, hanem mert nem 120-130 as tempoval akarok megtenni 300km-et.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 19:47 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 4 alkalommal
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: M57tud30
Hát igen ha kitólnák a seb korlátot 160ra akkor az lenne a baj hogy miért nem lehet meni 180-al vagy 200-al.Én sokat járok Graz felé és ott nagyon durván mennek(180nál mögöttem volt az 1.9TDI III Golf) és az a meglepő hogy sokkal jobb a baleseti statisztikájuk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 19:53 
E39 FAN
E39 FAN

Marc528i írta:
Hát igen ha kitólnák a seb korlátot 160ra akkor az lenne a baj hogy miért nem lehet meni 180-al vagy 200-al.Én sokat járok Graz felé és ott nagyon durván mennek(180nál mögöttem volt az 1.9TDI III Golf) és az a meglepő hogy sokkal jobb a baleseti statisztikájuk.

Nyilván, mert ésszel is lehet gyorsan menni, és az olyan elmebeteg hülyéket mint akiket említettek itt előttem, azokkal komolyabb szankciókat alkalmaznak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 20:42 
Újonc
Újonc

A legnagyobb probléma a rutintalanság. Németországba Ausztriába ha jól tudom évente vagy pár évente kötelező a sofőröknek rutinpáján gyakorolni "vizsgázni". Nálunk is be kellene vezetni. Nagyon sokan nincsenek tisztába autójuk és saját maguk képességeivel. És ahogy az előttem szólók is már írták a közlekedési morál katasztrófális. Meg egy kis matek 130-ról 160-ra mennyi időt spórolnánk? Sajna sose voltam jó matekos ezért is tanulok most jogot de valaki ki számolhatná. És hiába is volna 160 a limit úgy is túl lépnénk ha muszáj, "mert a szabályok azért vannak hogy megszegjük". Ha sietni kell tuti hogy a 160-as határ is kevés lenne. Ja és egy gondolat nem akartam e miatt új topikot nyitni de mit szólna a nagyérdemű ha jövőre szerveznénk egy rutinpálya látogatást mondjuk az Újpestibe ha sokan mennénk biztos olcsó lenne meg aztán :lol: görbülhetne mindenki szája mire is vagyunk képesek. 8O :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 21:03 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 13 alkalommal
Motor tipusa: 528i
Évjárata: 1998
Szerintem ha a 130-at felemelnék 160-ra, hát lehet, hogy nem lenne sokkal több karamból, de "ami lenne", az nagyon durva lenne. ( Sok résztvevős. ) Mivel nálunk zömével két sávos az autópálya, 160 + hazai autó park + vezetők 40-50% még sajnos korai ötlet.

( Én a 180-185-öt szeretem, már amikor a trafi miatt merek menni. A 200-220 már inkább csak rövid villanás. 200-tól fölfelé már nagyon kicsi a "játszótér" Magyarországon. Még tavaly egy kihalt vasárnap délután az M..-on 240-nél "marha messze" bejött a sávba egy, tán suzuki, gáz le, fékezés fokozatosan ahogy kell, nem volt semmi gond, de ahogy 130 körül elmentem már mellette, negyed szemmel láttam a figurán a "totális meglepetést". Szerintem a pályák sokszor zsúfoltak, a történet 160-170- is igaz lehet.
Én max. 140-re vinném fel a határt.
Amúgy az ember gyarló, én is. Kizárólag pénzügyi gond egy 600-700 lovas Lambó. )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 21:06 
E39 FAN
E39 FAN

valóban nem kellene igazodni és a hülyék miatt magunkat korlátozni, de sajnos egyenlőre kell. az, hogy nálunk nem lehet akármennyivel menni, az valószínűleg azért van, mert az egész országot át lehet szelni pár óra alatt. a német szupersztráda azért van, mert országuk picivel nagyobb mint a mienk és vezetési kultúrájuk fejlettebb. valóban így van és tény. a rendőrség is nevetséges nálunk, mármint ami az autópálya "felügyeletet" érinti. nevetséges az, hogy nem hallani arról hogy példát statuálnak, miszerint elkapták és megbüntették azt aki 248km/h ment és azt se hallani, hogy kiemelik azt, aki 80-al szédeleg a belső sávban és csak jobbról előzhető meg.
félreértés ne essék! ha a németeknek olyan útjaik lennének, mint nálunk, őket is korlátoznák és az ő statisztikájuk is hasonló lenne a mienkéhez!
hogy miért? mert nekik nincs halálútjuk. a 6-os út nevetséges és ez csak egy példa. a régi 7-es, az egysávos összekötők, ahol elméletileg 90-el lehet menni. röhej! ...ott persze 110-el mennek!

amúgy egy közös tanpálya az mehetne! jó ötlet!

:franko:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 21:59 
E39 FAN
E39 FAN

Oldboy írta:
Szerintem ha a 130-at felemelnék 160-ra, hát lehet, hogy nem lenne sokkal több karamból, de "ami lenne", az nagyon durva lenne. ( Sok résztvevős. ) Mivel nálunk zömével két sávos az autópálya, 160 + hazai autó park + vezetők 40-50% még sajnos korai ötlet.

( Én a 180-185-öt szeretem, már amikor a trafi miatt merek menni. A 200-220 már inkább csak rövid villanás. 200-tól fölfelé már nagyon kicsi a "játszótér" Magyarországon. Még tavaly egy kihalt vasárnap délután az M..-on 240-nél "marha messze" bejött a sávba egy, tán suzuki, gáz le, fékezés fokozatosan ahogy kell, nem volt semmi gond, de ahogy 130 körül elmentem már mellette, negyed szemmel láttam a figurán a "totális meglepetést". Szerintem a pályák sokszor zsúfoltak, a történet 160-170- is igaz lehet.
Én max. 140-re vinném fel a határt.
Amúgy az ember gyarló, én is. Kizárólag pénzügyi gond egy 600-700 lovas Lambó. )

Bizony vannak hajmeresztő dolgok. Rutin pálya szerintem is jó ötlet, és az is, hogy ha normális tempot akarunk akkor a pályának is jónak kellene lennie, ezeket aláirom.
Bár én még -ahogy az alsóhatárt- jogositványba a 18 évet, ugy felsőhatárt is bevezetnék.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 22:18 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Kivitele: Coupe
Labi írta:
félreértés ne essék! ha a németeknek olyan útjaik lennének, mint nálunk, őket is korlátoznák és az ő statisztikájuk is hasonló lenne a mienkéhez!

na ez így nem igaz. a nyáron Insbruckba menet Németországon is keresztül kellett menni. Na az az autópálya a valami: nincs leállósáv, nincs gyorsítósáv a felhajtóknak, és természetesen nincs sebességlimit sem - tolják is rendesen... szóval inkább a vezetési kultúrában lehet a különbség. de ezt én nem vetném senkinek a szemére: van negyven év elmaradásunk... (a mi autópályáink meg azért elég jók és szélesek - a későn építők előnye...)
és nem a belső sávban nyolcvannal cammogó papa a fő gond. legalábbis engem inkább más idegesít: ha én a megengedett sebességgel (vagy picit gyorsabban) megyek, ráadásul előzök valakit, akkor ne villogjanak le! erre nagyon szoktam gerjedni... az autópályán a jobbra tartsot szigorúan veszem, amint nincs senki kint, én is kimegyek, mindegy mennyiivel (akár 180-nál is). de ezt elvárom másoktól is. a legritkább esetben szoktam villogni (a gyorsan közelítő xenon általában megteszi a hatását :lol: ), kizárólag, ha az üres külső sáv ellenére nem akarnak elengedni.
amúgy a villogás Németországban elég sok pénzt ér...

a tanpályának nyitni kellene egy új topikot, mert szerintem is nagyon jó ötlet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 22:33 
Újonc
Újonc

Szerintem a pályák jók, csak nem tudjuk használni. Sose leszek rá büszke de megtettem, veszélyeztetve embertársaim+ saját+ feleség életét, idén Horvátból hazajövet 200-230, alagutak 140-160km/h, már messziről lehúzódtak, nem kellett villogni, indexelni, max rám villogtak, hogy lehetek ilyen marha állat de épségben hazaértünk, és ott se három sávosak a pályák, hanem olyan mint nálunk. Tehát amíg nem tanuljuk meg tisztelni a másikat, legyen szó bármilyen márkájú személyautóról addig kár feszegetni ezt a témát. És a belső sáv nem haladó, hanem előző sáv, ha jól tudom. Tehát egy kis udvariassággal, odafigyeléssel, még jobban lehetne csökkenteni a balesetek számát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.11.12. 22:34 
E39 FAN
E39 FAN

hát nyiss egyet, te lenni Moderátor! :D

szerintem sokan elmennénk, engem legalábbis nagyon érdekel.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 247 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]