![]() |
2009.07.24. 22:16
2009.07.24. 22:27
naphal írta:Nah!
duplán megsznvedtem a cuccal...azthittem a jobbkormányos kocsikban minden ugyanúgy van mint balkormányos társaikban ezért először levettem a bal oldali szűrőházat de az alatt nem volt semmi.
aztán levettem a jobbosat-
(sajna a jobboson nincs meg ez a kis bitosító-bepattintós zárbilincs
ami a menetre pattan rá.--honnan lehetne beszerezni???)
-alatta megtaláltam a fékfolyadék kiegyenlítőtartályt...hát min. alatt volt kb 1mm-rel,feltöltöttem max-ig.
2 hét múlva megnézem hogy fogx-e belőle...ha fogy az elég negy gáz nem???lehet,hogy nem zárt a rendszerem???
vagy lehet,hogy a fékbetétek kopása miatt csökken a szint?
a fékbetét kopottságvisszajelzője nem jelez még...
Nagyon szívesen venném a tanácsokat-észrevételeket.
2009.07.24. 22:30
MChris írta:jackson írta:Viper írta:Ez a dumi csatlakozó kapható, barkácsolható? Ez gyári dolog?
Ha valaki nem akarja szétszedetni az űlést, attól még nem veszélyeztet senkit, max a pénztárcáját, de ezt már sokszor átbeszéltük, de a "dumi" csatlakozóról eddig szó sem volt.![]()
Bár a diagnózis szerint nekem az jó. Jövő héten átnézem a csatlakozóját. Akkor 1 órára le kell venni az akkusarut és ha nem áll fenn a hiba, akkor az airbaglámpa nem fog világítani?
Jól értettem?
Kapható a valamelyik topikban volt egy kép is róla. Link mester: MChris nem emlékszel merre volt?
Inkább gyere el hozzám ha Budapesti vagy és kiolvasom neked azt a diagnosztikát ingyen.
Jackson, aki spórol neked 5eFt-ot a diag-on
Nem sajnos ill Ebay-es volt ha emlékem nem csal
2009.07.24. 22:52
jackson írta:Viper írta:Ez a dumi csatlakozó kapható, barkácsolható? Ez gyári dolog?
Ha valaki nem akarja szétszedetni az űlést, attól még nem veszélyeztet senkit, max a pénztárcáját, de ezt már sokszor átbeszéltük, de a "dumi" csatlakozóról eddig szó sem volt.![]()
Bár a diagnózis szerint nekem az jó. Jövő héten átnézem a csatlakozóját. Akkor 1 órára le kell venni az akkusarut és ha nem áll fenn a hiba, akkor az airbaglámpa nem fog világítani?
Jól értettem?
Kapható a valamelyik topikban volt egy kép is róla. Link mester: MChris nem emlékszel merre volt?
Inkább gyere el hozzám ha Budapesti vagy és kiolvasom neked azt a diagnosztikát ingyen.
2009.07.24. 22:56
naphal írta:Nah!
duplán megsznvedtem a cuccal...azthittem a jobbkormányos kocsikban minden ugyanúgy van mint balkormányos társaikban ezért először levettem a bal oldali szűrőházat de az alatt nem volt semmi.
aztán levettem a jobbosat-
(sajna a jobboson nincs meg ez a kis bitosító-bepattintós zárbilincs
ami a menetre pattan rá.--honnan lehetne beszerezni???)
-alatta megtaláltam a fékfolyadék kiegyenlítőtartályt...hát min. alatt volt kb 1mm-rel,feltöltöttem max-ig.
2 hét múlva megnézem hogy fogx-e belőle...ha fogy az elég negy gáz nem???lehet,hogy nem zárt a rendszerem???
vagy lehet,hogy a fékbetétek kopása miatt csökken a szint?
a fékbetét kopottságvisszajelzője nem jelez még...
Nagyon szívesen venném a tanácsokat-észrevételeket.
2009.07.24. 22:58
Viper írta:jackson írta:Viper írta:Ez a dumi csatlakozó kapható, barkácsolható? Ez gyári dolog?
Jól értettem?
Nagyon köszönöm a kedvességed, de 214Km. (Sopron)
Magam előtt látom, hogy egy kis kontakt spray a csatlakozóra, felfutok egy törlésre, majd megint spray, megint felfutás.
Legközelebb hozzám az A1 van Győrben. Még Szombathelyen sincs BMW, pedig az már szinte világváros.
2009.07.24. 22:59
jackson írta:MChris írta:jackson írta:Viper írta:Ez a dumi csatlakozó kapható, barkácsolható? Ez gyári dolog?
Jól értettem?
Nem sajnos ill Ebay-es volt ha emlékem nem csal
Meg találtam kovessyroli irta a Hiba és Megoldás topikban 232.oldal közepe.
LINK az EBAY ülés szimulátorhoz
Jackson, aki végre sikeresen használta a keresőt
2009.07.25. 11:33
Viper írta:jackson írta:Viper írta:Ez a dumi csatlakozó kapható, barkácsolható? Ez gyári dolog?
Jól értettem?
Nagyon köszönöm a kedvességed, de 214Km. (Sopron)
Magam előtt látom, hogy egy kis kontakt spray a csatlakozóra, felfutok egy törlésre, majd megint spray, megint felfutás.
Legközelebb hozzám az A1 van Győrben. Még Szombathelyen sincs BMW, pedig az már szinte világváros.
2009.07.25. 13:55
2009.07.25. 14:00
Fere82 írta:Hali mindenki! Lenne egy pár kérdésem! Szeretnék egy régebbi 530-ast. Az 530d mind turbós? A benzines 530 miért több lóerőben mint a diesel? Az 530d-t ha bekapcsolom a klímát mennyire foglya meg? Vagy megfoglya egyáltalán? Mennyire érzi meg, ha 4-5 személy ül benne? Nekem eddíg csak 1.4-es autóm volt, az keményen megérezte.
Szerintetek melyik jobb? Diesel vagy benzin? Automata váltó vagy sima?
2009.07.25. 14:12
2009.07.25. 14:20
Fere82 írta:Köszi a választ! Én nem sokat értek a kocsikhoz, de azt hittem a diesel erősebb a benzinesnél. Öt személyt mennyire érez meg? Az 1.4-es autóm egy csepp astra és még nem vezettem erősebb gépet, azért is nincs fogalmam, hogy mennyire számítsak komolyabb teljesítményre egy 530d esetében. A BMW mennyire megbízható? Gyakori a meghibásodás? Egy általános service (fég, kuplung, olaj cserre...) mennyire húzós? Gondolom a sima váltó szervizelése olcsóbb az automatánál. Vagy nem?
2009.07.25. 14:32
2009.07.25. 14:48
Fere82 írta:Szóval egy turbó csere nem árt ha megveszem a kocsit? Hogy érted, hogy vigyázzak a turbóra. Ne hajtsam annyira?A benzines mennyit eszik?
2009.07.25. 14:55
2009.07.25. 14:56
Fere82 írta:Szóval egy turbó csere nem árt ha megveszem a kocsit? Hogy érted, hogy vigyázzak a turbóra. Ne hajtsam annyira?A benzines mennyit eszik?
2009.07.25. 15:14
Fere82 írta:Köszi a választ! Én nem sokat értek a kocsikhoz, de azt hittem a diesel erősebb a benzinesnél. Öt személyt mennyire érez meg? Az 1.4-es autóm egy csepp astra és még nem vezettem erősebb gépet, azért is nincs fogalmam, hogy mennyire számítsak komolyabb teljesítményre egy 530d esetében. A BMW mennyire megbízható? Gyakori a meghibásodás? Egy általános service (fég, kuplung, olaj cserre...) mennyire húzós? Gondolom a sima váltó szervizelése olcsóbb az automatánál. Vagy nem?
2009.07.25. 15:55
2009.07.25. 16:01
Fere82 írta:Én nem féltem magam, mert nem eszetlenkedni veszek autót. Család iautónak szeretném, és a családi autóból nem lesz koporsó!!! Egy kényelmes, elegáns autót szeretnék, ami megbízható, és ha éppen előzni szeretnék akkor nem csak brümmök, hanem megy is. Ha pedig netalán történne valami, jó eséllyel szállunk ki belőle egydarabban. A jelenlegi opelem 81 lóerős és egy 100-al többet merek vállalni, meg szeretnék is. Nekem mindíg is a BMW-k tetszettek. A német autókról nem sok rosszat hallottam még. Az opel is elég megbízható. Nem akarok az anyag áron spórolni, csak érdekel, mert mindenki onáig van, hogy milyen baromi drága és már érdekelt. BMW-s ismerősöm pedig nincsen.
2009.07.25. 16:05