Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.10.08. 22:37

Szemelyesen ismerem a gazdajat.
Megneztem ismet, 10 eve van nala, azaz volt penz 3 evesen megvenni, ami akkor sem volt keves.
Sajnos utolso 2 evben nem volt ra penze, ezert nem lett megcsinálva.
Tudom, hogy penztemeto, de ha realisan gondolkodnank, azt hiszem max 5 evesen mindannyiunk adhatna le az autot. Be is zarhatnank a klubbot.
Lehet, hogy az en hulyesegem, de en meg hiszek abban, hogy elmennek ezek 20 evig is.
Masdolog, hogy az auto hobbi, ennek megfeleloen kell ertekelni.
Ha uj autot vennenk, akkor se buknank kevesebbet az amortizacion, mint most a szervizkoltsegeken.
Tamas

lepke írta:Helo
A platamas írta hogy bevitte átvizsgáltatni
az állapotfelmérés alapján minden alkatrészt cserélni kell ami az autó futásteljesítményéhez szükséges
kérdezem ÉN :?: milyen gazdája volt a kocsinak

2010.10.08. 23:04

ptamas írta:Szemelyesen ismerem a gazdajat.
Megneztem ismet, 10 eve van nala, azaz volt penz 3 evesen megvenni, ami akkor sem volt keves.
Tudom, hogy penztemeto, de ha realisan gondolkodnank, azt hiszem max 5 evesen mindannyiunk adhatna le az autot. Be is zarhatnank a klubbot.
Lehet, hogy az en hulyesegem, de en meg hiszek abban, hogy elmennek ezek 20 evig is.
Ha uj autot vennenk, akkor se buknank kevesebbet az amortizacion, mint most a szervizkoltsegeken.
Tamas

az állapotfelmérés alapján minden alkatrészt cserélni kell ami az autó futásteljesítményéhez szükséges

Helo ptamas
Minden annak a függvénye hogy egy évben mennyit akarsz vele közlekedni
ez a legfontosabb dolog hogy 10-ezret vagy 60-ezret

2010.10.08. 23:13

lepke írta:
Tamas

Helo ptamas

ha van cirka 5 kilód rendbe rakni, akkor hajrá! ..de a fő kérdés az az, hogy tényleg mennyit mész vele egy évben? én nem csak kívülről mérném meg, ha telibe lett fújva, hanem a falcokat, motortér, csomagtér és egyéb helyeket. ...kárpitot is megbontanám, ott is. ....a lényeg, hogy ne két darabból legyen a kocsi! ...ha ez a vágyad, vedd meg! ne hallgass a többi károgóra! :lol: ...festetlen, jó állapotú, sérülésmentes, olcsón, olyan mint a Sali! nem létezik! :lol:

2010.10.09. 07:16

Labi írta:
lepke írta:
Tamas

Helo ptamas

ha van cirka 5 kilód rendbe rakni, akkor hajrá! ..de a fő kérdés az az, hogy tényleg mennyit mész vele egy évben? én nem csak kívülről mérném meg, ha telibe lett fújva, hanem a falcokat, motortér, csomagtér és egyéb helyeket. ...kárpitot is megbontanám, ott is. ....a lényeg, hogy ne két darabból legyen a kocsi! ...ha ez a vágyad, vedd meg! ne hallgass a többi károgóra! :lol: ...festetlen, jó állapotú, sérülésmentes, olcsón, olyan mint a Sali! nem létezik! :lol:

:D:D

Én amugy nem venném meg. Mondjuk ha rendbe rakod akkor jó lesz,de annyiból vehetsz egy olyat amit nem nagyon kell rendbe rakni...

Hajrá sali!!! :D :D :D :D

előkerültmár? a menekülőember :)

2010.10.09. 08:17

Labi írta:ha van cirka 5 kilód rendbe rakni, akkor hajrá! ..de a fő kérdés az az, hogy tényleg mennyit mész vele egy évben? én nem csak kívülről mérném meg, ha telibe lett fújva, hanem a falcokat, motortér, csomagtér és egyéb helyeket. ...kárpitot is megbontanám, ott is. ....a lényeg, hogy ne két darabból legyen a kocsi! ...ha ez a vágyad, vedd meg! ne hallgass a többi károgóra! :lol: ...festetlen, jó állapotú, sérülésmentes, olcsón, olyan mint a Sali! nem létezik! :lol:

Szerintem az több mint 500eFt rendbe rakni, én inkább 1-1,5mFt-ra gondolok.Ne feledjétek a drágább alkatrészeket. Na persze lehet bontottból is össze barkácsolni, de az nem lesz jó autó már.

Jackson, aki szerint sokkal többe kerül

2010.10.09. 20:07

jackson írta:
Labi írta:ha van cirka 5 kilód rendbe rakni, akkor hajrá! ..de a fő kérdés az az, hogy tényleg mennyit mész vele egy évben? én nem csak kívülről mérném meg, ha telibe lett fújva, hanem a falcokat, motortér, csomagtér és egyéb helyeket. ...kárpitot is megbontanám, ott is. ....a lényeg, hogy ne két darabból legyen a kocsi! ...ha ez a vágyad, vedd meg! ne hallgass a többi károgóra! :lol: ...festetlen, jó állapotú, sérülésmentes, olcsón, olyan mint a Sali! nem létezik! :lol:

Szerintem az több mint 500eFt rendbe rakni, én inkább 1-1,5mFt-ra gondolok.Ne feledjétek a drágább alkatrészeket. Na persze lehet bontottból is össze barkácsolni, de az nem lesz jó autó már.

Jackson, aki szerint sokkal többe kerül

Helo
Bontottat :roll: az már használt alkatrész ami IDEIG-ÓRÁIG fog csak működni

2010.10.09. 20:27

MChris írta:(tom nem hiányoznék csak megjegyeztem)

Ezt HONNAN VESZED???

2010.10.09. 21:02

hamoriarpi írta:

Ezt HONNAN VESZED???

Helo
Ezt nem tudom követni honnan jött és mihez tartozik 8O 8O 8O

2010.10.09. 21:10

lepke írta:
hamoriarpi írta:

Ezt HONNAN VESZED???

Helo

Szia!
Pár nappal ezelőtt írta a Chris. Arra reagáltam. Mikor elküldtem már én is elgondolkoztam, hogy volt közte teljesen más téma is és szerencsés-e ilyen távlatból reflektálni.
DE!!!
Azért CSAK NE ÉREZZE MÁR ÍGY, HOGY NEM HIÁNYOZNA HA NEM JÖNNE FEL A FÓRUMRA!!!
NA! :wink:

2010.10.09. 21:11

lepke írta:
hamoriarpi írta:

Ezt HONNAN VESZED???

Helo

Nem is baj! :lol:
Igyál inkább 1 korty mézespáleszt 8)
Különben + az előző oldalról idézték.

2010.10.09. 21:14

hamoriarpi írta:
lepke írta:
hamoriarpi írta:

Ezt HONNAN VESZED???

Helo

Szia!
Pár nappal ezelőtt írta a Chris. Arra reagáltam. Mikor elküldtem már én is elgondolkoztam, hogy volt közte teljesen más téma is és szerencsés-e ilyen távlatból reflektálni.
DE!!!
Azért CSAK NE ÉREZZE MÁR ÍGY, HOGY NEM HIÁNYOZNA HA NEM JÖNNE FEL A FÓRUMRA!!!
NA! :wink:

Helo
Na így már értem a dolgot
soros hat :wink: :wink: 325i 530d 535d Csak azt nem tudom hogy a V8-as mikor lesz az év motorja
:taps: :taps:

2011.02.06. 21:42

Sziasztok én nem tudok dönteni hogy sor 6 vagy v8 mert az elözö autóm egy 528 i sor hattal hihetetlenül jó fogyasztást produkált autópályán tempomat 120 130 között 8 l/100km ezt nem a computere írta ki hanem tankolástól tankolásig és a megtett ut aránya . Itt Regensburgban megtankoltam tele elmentem a szüleimhez Szolnokra és még maradt a tankban . Viszont most vettem egy 540i t ami v8 as hát a legnagyobb jóindulattal sem tudom azt mondani hogy nincs étvágya föleg városban , de autópályán ez is elmegy 10 l/100km rel persze szintén tempomat 120 130 km/h . Néha azért jó érzés gyorsítani vele érezni benne az eröt persze akkor már nem igaz az elöbb említett fogyasztási érték de nem is nagyon érdekel mert ha a fogyasztása érdekelne akkor suzukit vettem volna . èn azt mondom aki teheti vegyen v8 at . Amikor az 528i vel voltam úton jól ment az meg gyorsult is deha jött egy erösebb gép mondjuk pont egy 540 i mindig írigységet éreztem a szivemben hogy na az hogy mehet, meg micsoda álomszép hangja van mert a v8 az csak v8 .

2011.02.06. 22:00

Csizmadi írta:Sziasztok én nem tudok dönteni hogy sor 6 vagy v8 mert az elözö autóm egy 528 i sor hattal hihetetlenül jó fogyasztást produkált autópályán tempomat 120 130 között 8 l/100km ezt nem a computere írta ki hanem tankolástól tankolásig és a megtett ut aránya . Itt Regensburgban megtankoltam tele elmentem a szüleimhez Szolnokra és még maradt a tankban . Viszont most vettem egy 540i t ami v8 as hát a legnagyobb jóindulattal sem tudom azt mondani hogy nincs étvágya föleg városban , de autópályán ez is elmegy 10 l/100km rel persze szintén tempomat 120 130 km/h . Néha azért jó érzés gyorsítani vele érezni benne az eröt persze akkor már nem igaz az elöbb említett fogyasztási érték de nem is nagyon érdekel mert ha a fogyasztása érdekelne akkor suzukit vettem volna . èn azt mondom aki teheti vegyen v8 at . Amikor az 528i vel voltam úton jól ment az meg gyorsult is deha jött egy erösebb gép mondjuk pont egy 540 i mindig írigységet éreztem a szivemben hogy na az hogy mehet, meg micsoda álomszép hangja van mert a v8 az csak v8 .

Igen, ez így van!
Ha nincs V8, (V12) jó a sorhat is! :wink:

2011.02.06. 22:29

Csizmadi írta:Sziasztok én nem tudok dönteni hogy sor 6 vagy v8 mert az elözö autóm egy 528 i sor hattal hihetetlenül jó fogyasztást produkált autópályán tempomat 120 130 között 8 l/100km ezt nem a computere írta ki hanem tankolástól tankolásig és a megtett ut aránya . Itt Regensburgban megtankoltam tele elmentem a szüleimhez Szolnokra és még maradt a tankban . Viszont most vettem egy 540i t ami v8 as hát a legnagyobb jóindulattal sem tudom azt mondani hogy nincs étvágya föleg városban , de autópályán ez is elmegy 10 l/100km rel persze szintén tempomat 120 130 km/h . Néha azért jó érzés gyorsítani vele érezni benne az eröt persze akkor már nem igaz az elöbb említett fogyasztási érték de nem is nagyon érdekel mert ha a fogyasztása érdekelne akkor suzukit vettem volna . èn azt mondom aki teheti vegyen v8 at . Amikor az 528i vel voltam úton jól ment az meg gyorsult is deha jött egy erösebb gép mondjuk pont egy 540 i mindig írigységet éreztem a szivemben hogy na az hogy mehet, meg micsoda álomszép hangja van mert a v8 az csak v8 .

Helo
Mikor oda állsz a benzinkúthoz az álom kimegy a szemedből.....540 i mindig írigységet éreztem a szivemben hogy na az hogy mehet, meg micsoda álomszép hangja van mert a v8 az csak v8.... :lol: :lol:

2011.02.08. 02:07

Mikor oda állsz a benzinkúthoz az álom kimegy a szemedből.....540 i mindig írigységet éreztem a szivemben hogy na az hogy mehet, meg micsoda álomszép hangja van mert a v8 az csak v8.... :lol: :lol:

Nem tudom, de ha a fiatalabb generációs E60 535d Sedan ugyan annyit megy mint a régi 540iA Touring azért az nem semmi. A Sedan meg ott hagyott volna?
Én értem elöbb Pestre haver :wink:

Jackson, aki szerint azért valamit tud az a Vnyóc

Re: Sor6 vagy V8?

2012.03.15. 22:41

Nekem volt V8 E38 730i és van a családban S4 E46 320d és most egy S6 E39 528i-at taposok. Én az S6 mellett teszem le a voksom. Összehasonlitásom amiért az S6 mellett döntöttem :

V8
+ szép hang
+ 7-es igazi utazóautó
+ full extra
+ országuton, autópályán 10-11-12 liter fogyasztás
+ csak enni kért és a kötelezöket
+ 20 év múlva sirni fogok érte :facepalm: :D

- lehet hogy csak az M-es futóművű 3-as után, de a 7-es kb 160-nál kezdett BMW futómű érzést adni
- AUTOMATA (ez nagyon minusz nálam), nagyon ritkán adnak V8 mellé kéziváltót, ennek is megvan oka
- városban 13-14-15 liter
- mindenből csak gyárit szereti, ami nem baj, de az ára....hahh...

S6
+ Manuális váltó
+ Nekem jobban tetsző hang a V8-nál
+ országuton, autopályán, városban 8.5-11 liter fogyasztás
+ Ezt hivják a "klasszik" BMW motornak

- futómű ebben sem az igaza, de hangsúlyozom az M-es 3-as után lehet hogy bennem van a hiba
- kevésbé felszerelt tipusok, mint V8 esetén
- kisebb belső hely, de az nem motor függő

Asszem röviden ennyi. Ja és Üdv a fórumozóknak én még relative új vagyok itt :roker:

2012.03.21. 15:51

idegbaj írta:- AUTOMATA (ez nagyon minusz nálam), nagyon ritkán adnak V8 mellé kéziváltót, ennek is megvan oka

Nehozd rám az "idegbaj"-t. Inkább mesélj szerinted mi az oka. Nem tudnak vezetni az emberek és szétcsesznék a motort mert itt máshol kell váltani?

Autópályán stabil 150-nél néha gyorsitba 11,2L fogyi. Országúton 90-100-el meg 8-10l kezdtem tök ideges lenni nem szabad ilyen kevés benzint fogyasztani az életbe nem használom el a világ kőolaj készletét.
Amúgy szerinem Sor6 plusz (vagy helyett) V8 a megoldás. Kinek a pap, kinek a papné :lol:

Jackson, aki kiváncsi a válaszra

2012.03.21. 16:46

jackson írta:Országúton 90-100-el meg 8-10l kezdtem tök ideges lenni nem szabad ilyen kevés benzint fogyasztani az életbe nem használom el a világ kőolaj készletét.

Nekem olyankor 5-6 liter között van a dízelnél... :oops:

M20B20 pedig 7 liternél... M30B28 meg 6,7-nél.
Hozzászólás küldése

VigLink badge