Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Tankolás,kutak,üzemanyagminőség

2016.06.20. 00:17

Bandi1978 írta:Jómagam az OMW MaxxMotion 95-öt használom.
Keveset járok vele, nem nézem azt a 15-20.-ft különbséget.
(Tegnap is már kihoztam egy 12km-es körre 3 hét állás után, hogy mozogjon kicsit.)
Nincs mással tapasztalatom ezért nem írok róla semmit.
De...!
A MaxxMotion 100-at vagy shell nitro...stb. még nem mertem bele tankolni, van értelme, vagy káros lenne, mi hátránya lehet egy 100-as oktánszámú üzemanyagnak, egy amúgy 95-98-ra szabott motornál?

Néhány ezer km után nem baj az, ha ki van égetve a motortér szerintem. Ehhez nem kell nyomni, vezess ugyan úgy, eleinte furcsa lesz, de a fogyinak is jót tesz, nekem megnőtt a hatótáv, és esett a fogyi a korábbi 8,5-8,6 helyett 7,8-8,2 az átlag vegyes használatban (többet van városon kívül, országúton 100, pályán 140). Most újra 95 megy majd bele, kíváncsi vagyok hogy alakul...
Volt, amikor megijedtünk, mert büdösnek éreztük a kipufogó gázt, de mint kiderült, a szennyeződéseket égette ki (szerencsére), most már szép a kipuff és a szaga is.
Nem tudom, mennyire képzelem be, de amikor tartom az utazósebességet, az autó csendesebb a Nitroval, de amikor gázt adsz, mélyebb hangja van, és harapósabb is a kigyorsítás, szerintem érezhető a különbség, de 0-100-as gyorsulást nem csináltam sem a 95-el, sem a nitro100+-al... Most egyébként azért tankolunk bele ilyet, mert dupla matrica jár érte a kisauós gyűjteményért 8) ...
AZ OMV 95MaxxxMotion-t használjuk mi is egyéb körülmények között, de a Nitro nekem határozottan tetszik...
A 12km/3hét egy idő után kevés lesz, le fog merülni, ami kis rakoncátlankodáshoz vezethet...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Papi az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978
Értékelés: 4.76%

2016.06.21. 20:31

Agip sima, illetve a Dieseltech üzemanyaga :franko: ... az előző autóm (E34 525tds) kb. hat évig volt meg, öt éven át küzdöttem alapjárati gonddal, már volt porlasztócsúcs-adagolófelújítás, stbstbstb. Már senki nem tudta, mi a baja. Ez idő alatt Vpower Dieselt kapott. Gondoltam egyet, fogtam, teletankoltam Dieseltech-hel, s láss csodát, eltűnt az alapjárati hebegés...Mikor már két tanknyit elhasználtam, kíváncsiságból telenyomtam Vpowerrel megint...s megint rossz lett az alapjárat... Mikor kifogyott, megint Dieseltech-et kapott, s megint jó lett. Utána végig azt kapott, s nem is volt vele baj többé (mígnem kinyírtuk egy bikázással az adagoló elektronikáját, de az más tészta)...
Az E39-em MOL-t kap, egyszer adtam annak is Vpower-t, de hamar visszaálltam a MOL-ra, azzal egész jó...most kíváncsiságból ismét AGIP-ot tankolok, s nagyon szép az alapjárat... :)
Igazából nem értem mi a baj a Vpowerrel, én nagyon hittem benne...próbáltam több kutat, de mindig ez lett a végeredmény... :doglotlo:

2016.06.22. 08:46

JozeffE34 írta:Agip sima, illetve a Dieseltech üzemanyaga :franko: ... az előző autóm (E34 525tds) kb. hat évig volt meg, öt éven át küzdöttem alapjárati gonddal, már volt porlasztócsúcs-adagolófelújítás, stbstbstb. Már senki nem tudta, mi a baja. Ez idő alatt Vpower Dieselt kapott. Gondoltam egyet, fogtam, teletankoltam Dieseltech-hel, s láss csodát, eltűnt az alapjárati hebegés...Mikor már két tanknyit elhasználtam, kíváncsiságból telenyomtam Vpowerrel megint...s megint rossz lett az alapjárat... Mikor kifogyott, megint Dieseltech-et kapott, s megint jó lett. Utána végig azt kapott, s nem is volt vele baj többé (mígnem kinyírtuk egy bikázással az adagoló elektronikáját, de az más tészta)...
Az E39-em MOL-t kap, egyszer adtam annak is Vpower-t, de hamar visszaálltam a MOL-ra, azzal egész jó...most kíváncsiságból ismét AGIP-ot tankolok, s nagyon szép az alapjárat... :)
Igazából nem értem mi a baj a Vpowerrel, én nagyon hittem benne...próbáltam több kutat, de mindig ez lett a végeredmény... :doglotlo:

Én öt éven át, mindig VPower Diesel-t tankoltam és sosem találkoztam ilyen problémával.
Hozzászólás küldése

VigLink badge